Wednesday, April 10, 2019

Keria Antarabangsa Limbungan Hajah Rahmah

KERIA ANTARABANGSA LIMBUNGAN HAJAH RAHMAH| Hai semua! Masa cutie sekolah hujung Bulan March memang Mimi ambil cuti 4 hari saja . Then, suami ajak balik kampung .Ikut sajalah kan. Lagipun lama tak balik jenguk mertua. Masa on the way nak balik Melaka tu  suami cakap nak makan kuih keria viral. Mimi dengar eksited lah sebab memang suka kuih keria. Tapi tulah kan bila melibatkan viral ni antara sanggup dan tak sanggup je nak tunggu turn. Melaka memang banyak tempat menarik untuk jalan jalan dan maka. Tak kiralah waktu siang ke malam. Baca blog sukamakanjalan untuk senarai destinasi best di Melaka

Keria Antarabangsa Limbungan Hajah Rahman ni terletak di Jalan Klebang Kechil, Melaka. Gerainya terletak betul betul tepi jalan .


KERIA ANTARABANGSA LIMBUNGAN HAJAH RAHMAH 

Keria Antarabangsa Limbungan ni memang keria viral yang sangat popular dan digemari ramai. Masa sampai di gerai tu orang dah ramai beratur. Bayangkan suami start beratur pukul 4.37 petang pukul 5.50 petang baru selesai. Suami cakap Ada yang beli sampai RM50, RM60. Ternganga jugalah mulut bila dengar. Banyaknya diorang beli kan.

Suami Mimi beli 3 bungkus .Sebungkus nak bawa balik kampung. Lagi 2 bungkusan untuk kitorang anak beranak. 10 biji kuih keria RM6, so sebiji kuih harga RM0.60.


Kuih keria viral ni memang sedap dan lembut. Tak tahu nak gambarkan macam Mana rasanya  Memang sedap dan isinya lembut tau. Patutlah jadi viral. Orang sanggup beratur panjang dan lama semata mata nak dapatkan KERIA ANTARABANGSA LIMBUNGAN yang sedap ni.


Korang ada yang dah makan kuih keria viral ni?Sedapkan? Yang masih belum berpeluang makan kalau korang singgah di Melaka, jangan lupa singgah sini dapatkan Keria Antarabangsa ni. Gerai ni buka sehingga jam 7.00 petang. In shaa Allah ada rezeki nak beli lagi. 

34 comments:

  1. Ada rezeki nak juga beli dan rasa..

    ReplyDelete
  2. Dah pernah singgah memang lama laki akk beratur huhu. dakat 1 jam masa tu. Tapi nak rasa punya pasal...gigihlah !

    ReplyDelete
  3. Ohhhh pemes ni. CUma xlarat lah nak berebut beli. Kalau dtg dgn acik acik yg datang2 terus tak sabar tu kan, ya ampunnn nak je kita tarbiah "sabar kak, kalau dah jodoh dgn perut tak ke mana". Keria tu dok relaks je kat situ. Kena la beatur~

    ReplyDelete
  4. nieyl kalau nak makan keria ni..kena makan panas² sedap...
    biler dah sejuk lain rasanya...

    ReplyDelete
  5. tudia nak dekat 2 jam beratur baru dapat..haii kena p try ni.lama x mkn keria ni..orang beli banyak2 tu maybe diorang beli untuk kawan2 kut..yelah nak beratur pun jenuh..

    ReplyDelete
  6. Kak Sue belum merasa yang kat Melaka nie.. kalau ke sana boleh lah rasa nanti. Cuma bab beratur tu yang malehnya.. hahaha..

    ReplyDelete
  7. aduh.. terliur tengok ni mimie uii.. dah lama tak makakn keria camni.. hari tu makan pun time tengah viral.. huhuhu.. lepas tu tak beli dah sebab tak tau mana nak cari yg murah

    ReplyDelete
  8. sejam lebih tuh kene beratur... mmg betul2 sedap tuh...

    ReplyDelete
  9. Haven't heard of this before. Have to try it next time

    ReplyDelete
  10. Tak berapa sgt dengan kuih ni.. Tp mmg viral pun tahun lepas.. Ramai peminat2nya

    ReplyDelete
  11. dalam list tapi xdak rezeki lagi nak merasa. dua kali pi.. skali tutup sekali lagi hujan lebat xleh brenti. huwaaa.. xpe next time =D

    ReplyDelete
  12. Emi dulu tak gemar tau kuih keria. Tapi setahun dua kebelakangan ni dah start suka pulak, hehe

    ReplyDelete
  13. Teringin nk rsa kak. Tp tiap kali balik sana xdan nak ronda cari.

    ReplyDelete
  14. wow the Kuih keria looks so nice to eat. I have not tried Kuih keria before. may be it's time to visit the store and buy some to try out hehe

    ReplyDelete
  15. fav kitorang sekeluarga nie... sanggup jer beratur nak beli keria ni... hihihih

    ReplyDelete
  16. lama nyaa tak merasa keria niii. nak cari kat KL ni, tak jumpa lagi yang betul-betul kena dengan selera.. nak ke melaka mak aih macam jauh jeee. huhu inshaAllah nanti nak ke sana, pasti singgah!

    ReplyDelete
  17. wahh sedap tu kak Mimi.. Ros kalau gi Melaka pun akan makan jugak. cumanya, tak pergi tempat viral. takut ramai orang nanti kema beratur .hihi

    ReplyDelete
  18. dah lama zul mengidam nak makan, ramai kawan-kawan dekat Melaka ajak pergi, tapi tak kesempatan pulak untuk zul pergi sana. Terliur pulak malam-malam ni tengok keria ni.

    ReplyDelete
  19. Kenangan x dpt dilupa beratur smp sejam semata nk dptkn kuih keria ni. Nasib berbaloi sebab mmg sedap gilerr. Teringin nk rasa lagi. huhuhuhu

    ReplyDelete
  20. lamanya tak makan keria yg satu ni...Sally dua kali pergi masa tu jadi org kedua atau keempat je...tak sampai 20 minit la...alhamdulillah :D

    ReplyDelete
  21. Kalau pi Melaka memang wajib singgah sini. Sedap kuih keria dia buat kita teringat ingat. Sanggup laaa beratur, lain kali awak call booking pun boleh kot. Sedara kita selalu buat gitu bila kita pi Melaka. Memang wajib rasa!

    ReplyDelete
  22. Opsssss!! sedapnyeee.. seb bek x preggy.. Klu tak mau kene p carik ni..

    ReplyDelete
  23. Dulu pernah pergi ke melaka. Gigih la konon nak singgah semua tempat viral termasuk coconut shake klebang dengan keria antarabangsa ni. coconut shake tu dapat. yang keria ni tak sempat. dah habis

    ReplyDelete
  24. Ya ampun nampak sedapnya. Apatah lagi dinikmati ketika masih panas-panas. Lagi terangkat rasanya 🥰

    ReplyDelete
  25. Dah lama tak makan kuih keria. Kat kl ni sush nak dpt. .Suka kalau kuih keria tu banyak gulanya. .hehehe. .Wah ramai ni mesti sedp giler ni. .

    ReplyDelete
  26. Minggu depan nak ke Melaka harapannya dapat pergi terjah Keria Antarabangsa ni.. Terliur tgk

    ReplyDelete
  27. Ena tak penah cuba lagi sebab dengar beratur panjang tu macam tak sanggup. Hahaha.. tapi nak kena cuba jugak lah sebab nak tahu kesedapan tu tahap apa sampai orang sanggup q panjang.

    ReplyDelete
  28. Rawlins pun pernah beratur sejam semata-mata nak makan kan sebab dah sampai Melaka. Rugi pula bila tak beli banyak masa tu sebab memasing konon nak simpan perut nak makan seafood malamnya.

    ReplyDelete
  29. Teringin pula nk rasa sedap tak tengok ramai beli

    ReplyDelete
  30. sedapnya keria tu tapi jauh pulak ke melaka. insyallah kalu BBL jalan-jalan bandar melaka boleh la singgah rasa keria viral ni. tengok gambar gebu sedap tu

    ReplyDelete
  31. Perghhh keria diia mcm donut dh tgk .. Gebu2.... Sedap tak? Kita mmg suka gila kuih keria ni

    ReplyDelete
  32. awat jauh sangat kat melaka tu.. teringin pulak nak rasa keria viral ni.. insyallah kalu BBL ke Melaka boleh la singgah makan kuih viral ni.. dari gambar tengok gebu betul

    ReplyDelete
  33. Oh my... i heard my colleagues talked about it last week but I have not try them yet. They said must eat on the spot lagi nice, tapau dah sejuk dah.

    ReplyDelete
  34. bukan tak nak cuba hat yang viral2 ni..mcm mimi ckp la, antara sanggup ngan tak je nak beratur..kalau asben akak, dia mmg tak rajin la...dia rela cari hat lain...

    ReplyDelete

Terima kasih sudi tinggalkan komen.