Saturday, March 23, 2019

Riadah Bersama Keluarga di Hill Park S2

RIADAH BERSAMA KELUARGA DI HILL PARK S2 | Hai semua! Kali ni Mimi nak share cerita yang pergi Hill Park S2 bulan lepas. Punyalah lama peram cerita kan. Al kisahnya bila janji dengan anak anak nak riadad bersama. Bila rutin harian sibuk dengan kerja  hujung minggu saja yang ada untuk luang masa dengan anak anak . Suami dah janji dengan anak anak nak bawa diorang pergi jalan jalan kat taman. Tapi last minute suami Mimi tukar plan nak bawa anak anak riadah di Hill Park S2 yang ada dinosaur tuh. Anak anak apa lagi sukalah kan .

Lenguh juga kaki nak mendaki Hill Park ni tapi kuatkan semangat. 


RIADAH BERSAMA KELUARGA DI HILL PARK S2

Jauhkan nak menapak. Mimi jauh ketinggalan tapi last last Mimi sampai dulu .


Pukul 4.15 petang kitorang dah keluar rumah. Jarak Hill Park S2 dari rumah lebih kurang 17km, lebih kurang 12 minit saja dah sampai. Korang kalau nak datang Hill Park S2 ni korang searvh guna Google Maps. Taip saja "HILL PARK S2" confirm kornag akan sampai destinasi.

Hill Park S2 ni terletak di kawasan perumahan, so, memang tak boleh masuk nak parking. Kalau datang sini memang kena parking di tepi jalan, berdekatan dengan sekolah jenis Cina. Dari tempat parking nak ke Hill Park tu lebih kurang 1.18km dan kena menapak tau. Memang penat dan berpeluh jugalah kan . Tapi nak riadah punya pasal Mimi redah saja. Walaupun cuaca time tu panas tapi panas yang berangin dan redup.

Zon Bebas Asap Rokok ya korang


Sampai saja di Hill Park S2, di pintu masuk akan nampak papan tanda zon bebas asap rokok. Masuk pula free tau. Masuk saja terus kitorang cari dinosaur dulu. Bergambar sakan dengan dinosaur. Lepas tu bagi anak anak main dan cuba aktiviti yang diorang boleh buat.







Anak anak memang suka datang tempat macam ni. Boleh main buaian, papan gelongsor dan macam macam lagi. Mimi macam biasalah join anak anak sekejap lepas tu jalan jalan kawasan sekitar. Kena mula dari berjalan baru lah up sikit jogging dan berlari. Ada asma ni biasalah tak boleh main terjah je kena ada teknik supaya pernafasan berjalan dengan lancar gitu.



Kalau pergi taman kat mana mana Adhwa memang suka main gelongsor



Di Hill Park ni korang boleh tengok view kawasan perumahan yang ada sekitar Seremban ni. Walaupun panas tapi berangin sejuk yelah sebab Hill Park ni tinggikan. Boleh nampak highway jugak tau . Mimi sempat juga snap beberapa view dari Hill Park ni .





Kitorang balik pukul 6 petang ,masa ni orang dah mula ramai. Majoriti yang datang sini memang buat aktiviti sihat iaitu jogging dan bersenam. Lepas ni boleh datang sini lagi riadah dengan keluarga .

28 comments:

  1. hihi rasanya yang dewasa pun akan sama suka ni tengok denosor besar2. jap memang kena menapak jauh gitu ke before sampai ? ngeh2..

    ReplyDelete
  2. Memang seronok.. LeYa yg org Nismilan pun xpernah g laie..

    Eh! Asthma jugak ker? LeYa dulu memg dari kecik asthma.. Tapi masa nak UPSR tu, IbuAyahbade bagi ubat (ulat daun pisang yg sudah dipanggang kering, minum dengan kopi.. Alhamdulillah... Sekarang dah tak asthma)..

    ReplyDelete
  3. bestnya riadah tempat macam ni..:)

    ReplyDelete
  4. bestnyaa. taman siap ada dinosaur tu

    ReplyDelete
  5. woww.. ada dinosaur.. adui.. geram pulak tengok.. TB dengan harraz suka dinosaur jugak.. hahaha

    ReplyDelete
  6. akk pun , kalau beriadah selalu pilih tempat untuk anak -anak je

    ReplyDelete
  7. Menariknya tempat ni, mesti ramai kanak-kanak yang berebut nak main kan. biasa kalau pergi tempat macam ni kena awal, biar anak-anak main puas dulu, lepastu time orang dah mula ramai, tak la berebut kan.

    ReplyDelete
  8. my kids love to go this hill park in seremban 2.. lovely place for family outings.. great one...

    ReplyDelete
  9. Bestnya tapi jauhnya.. dr tempat sy.. best gak klu dekat boleh bawa azriel bkhelah kat sini

    ReplyDelete
  10. Cantik ye hill park ni. Memang sesuai bawa keluarga beriadah kat sini

    ReplyDelete
  11. cantiknya pemandangan atas bukit ni.. dapat pulak berehat sambil teman anak-anak main kat playground seronok jugak. dah terasa macam kat mini jurassic park dengan patung dinasor tu.

    ReplyDelete
  12. Lama dah tak beriadah gan anak2, maklum semua dah besar panjang..tak maunya depa nak beriadah tempat2 cam ni..hehehe. Tunggu cucu lah pulak baru sis leh bawak ke tempat cam gini

    ReplyDelete
  13. Oh dekat je dengan perumahan rupanya. Mesti orang yang duduk dekat dekat situ selalu datang sini. Menarik betul patung patung dinasour tu

    ReplyDelete
  14. wow baru tahu tempat ni kat negeri sembilan...menarik jugak sebenarnya bila dapat bawa anak2 untuk datang beraktiviti sini. sambil jalan2 bersenam kita boleh layan anak2 melihat replika dinosour

    ReplyDelete
  15. Best beriadah tempat macam ni. .Siap ade dinasaur ye. .syoknya tgk..anak-anak pun happy je bila dpt keluar kan. .Ambil udara segar

    ReplyDelete
  16. Lawa laaa view dari atas tu waktu senja. Tenang jer...
    Aktiviti riadah seminggu sekali bagus untuk kesihatan dan bonding family time. Ada dinosaur tu daya tarikan buat kanak-kanak

    ReplyDelete
  17. Syoknya bawa anak-anak riadah kat tempat macam ni. Kalau dekat emi pun nak pergi, tapi jauh. Hehe. Tak tahu pun wujud tempat macam ni. Nanti boleh suggest kat kakak emi untuk bawak anak -anak dia.

    ReplyDelete
  18. Wow this place is really great for recreational right? Besides the playground, the dinosaurs will surely keep the busy and to mention feeling excited. Will visit this place one day. 😁

    ReplyDelete
  19. WAH SIAP ada kawan kawan dinosaur macam TREX la... macam familiar tempat ni... tapi I sangat teruja dengan gelongsor disitu.. lawa je view bila nak masuk senja.. heee.. lama pula tak pergi seremban

    ReplyDelete
  20. Ada Dinosaur kat situuu.. hahaha.. yang ni memang harraz suka sangat.sangat.. kalau la ada masa nak plan bawak harraz pi sini lah..

    ReplyDelete
  21. Cantik tempatnya mmg seronok klu dpt berjogging dan lakukan riadah bersama family.

    ReplyDelete
  22. I memang suka sangat outdoor activities with the family and kids. Not only its healthy but its a good way for bonding also.

    ReplyDelete
  23. aktiviti sihat dan menyeronokkan

    ReplyDelete
  24. Lama dah teringin nak buat aktiviti mcm ni ngn husband and anak2.. Tp kena tunggu yg kecik tu besar skit dlu. Kalau tak jenuh la nk berdukung bagai

    ReplyDelete
  25. Bagus sebab beriadah bersama dengan keluarga nie. Disamping menyihatkan, itu juga salah satu cara untuk mengeratkan hubungan keluarga dan spend quality time ye tak.

    ReplyDelete
  26. Bestnyaaa kak.. Tempat dia pun cantik. Sesuai untuk beriadah la orang kata..
    Kita kalau dekat nak juga terjah. Hehe

    ReplyDelete

Terima kasih sudi tinggalkan komen.