Monday, March 18, 2019

Kad Nama Blogger Dari Arifani Design Dah Sampai

KAD NAMA BLOGGER DARI ARIFANI DESIGN DAH SAMPAI | Hai semua! Kalau korang ingat lagi Mimi pernah share dengan korang entry mengenai perkhidmatan buat business card ,kad kahwin ,bunting, banner dan sebagainya sebelum ni. Korang ingat tak Arifani Design? Yang Mimi cakap perkhidmatan yang ditawarkan murah ,cepat dan pantas tuh. Kalau tak ingat korang boleh rujuk gambar dan entry di bawah.



BACA  : ARIFANI DESIGN MENYEDIAKAN PERKHIDMATAN DESIGN DAN CETAKAN MURAH DAN BERKUALITI

Dah baca? Ingat tak ?Kalau dah ingat bagus. Hah ni Mimi nak share dengan korang yang Mimi pun order kad nama dari Arifani Design ni. Awal bulan kad nama blogger dari Arifani Deaign dah sampai. Masa dapat tu teruja uols dapat kad nama yang baru.

Memandangkan kerjaya sebagai blogger walaupun hanya part time blogger saja kenalah ada kad nama  juga kan? Supaya orang lebih mengenali kita dan sekaligus mengembangkan legasi blog kita kepada orang lain. Hah gitu! Jumpa orang je hulur sambil cakap, " This is my card " Dengan gaya poyo ..hahaha.. 



Penting tau kad nama bagi seorang blogger. At least orang kenal korang dan alert pasal korang kan. Thats why Mimi buat kad nama ni.

Terus terang masa nak order kad Mimi is blur nak design macam mana. Bab bab design ni bukan bidang dak Mimi .Failed .Kalau bab kira kira serah aje laju saja buat. Jadi, Mimi dengan meletakkan kepercayaan sepenuhnya kepada Arifani Design untuk design kad Mimi macam mana. Mimi just cakap nak kad yang simple corak bunga warna putih pink.

Tada!!! Kad nama blogger Mimi yang baru . Ni bahagian depan


Ni bahagian belakang
Terus terang Mimi cakap Mimi suka dengan kualiti kad ni. Dah lah murah berkualiti pula. Siapa yang tak suka. Yang penting layanan tip top tau. Kalau korang nak tempah kad nama untuk blog, business, kad kahwin dan sebagainya boleh berhubung terus dengan Arifani Design ni okay. Korang boleh rujuk gambar pertama untuk berhubung terus melalui whatsaap atau email. In shaa Allah berpuas hati dengan layanan tip top daripada Arifani Design. Highly recommended !

30 comments:

  1. cantik mimi... thanks for recomendation

    ReplyDelete
  2. Cantik name card baru kak mimi😍😍

    ReplyDelete
  3. cantik mimi kak ana suka tengok design nya :)

    ReplyDelete
  4. tahniah
    Mudah2an jadi blogger hebat

    ReplyDelete
  5. Cantiknya kak.. Suka juga kad yang simple macam ni..
    Kita pun nak tempah juga la nanti kad macam ni.
    Mana tahu boleh kembangkan kerjaya as a blogger bila dah ada name card ni kan. Hihi

    ReplyDelete
  6. cantiknya. saya tengah plan jugak nak buat card macam ni. senang nanti kalau pergi event so kita bagi je card untk referral

    ReplyDelete
  7. Cantiknyaaa. Nak juga lah buat kad nama. Suri rumah pun boleh ada kad tau 😍

    ReplyDelete
  8. Berapa kotak buat ni? Nak tahu juga harganya. Bella pun suka simple and pakai warna pink jugak. Sama dengan blog theme. Hehe.

    ReplyDelete
  9. Cantik betul..tak lari dari pink ye...

    ReplyDelete
  10. NIce one! Pasni senang lah nak pas kad kat contact2 yg memerlukan social media marketing. Hehe

    ReplyDelete
  11. simple tapi cantik sangat. business kad ni penting lagi-lagi pergi event, senang pr nak kenal kita. rasanya business kad BBL banyak lagi..kenalah habiskan stok sekarang sebelum buat yang baru

    ReplyDelete
  12. Hah.. Nampak mase mimi up socmd hari tu.. Memang cantik dan kemas.. Harga berbaloi eh!! Nak try jugaklah

    ReplyDelete
  13. Wow looks good, I'm also planning to print namecards will look up the shop and do some survey

    ReplyDelete
  14. Cantikkk. Emi dulu design sendiri je kad,, pastu hantar kedai suruh print. Okay la kan daripada tak ada.

    ReplyDelete
  15. Sangat cantik !! Sy suka card nama yg simple dan kemas mcm nie. Ada tu sangat serabut. Yg nie sangat nice. Murah pon murah. Nanti stok kad dah habis nak tempah dari dia lah. Jimat !

    ReplyDelete
  16. Cantik dan simple. Suka design macam ni, nampak esklusif dan menarik. Nanti bolehlah tempah

    ReplyDelete
  17. Thanks for the info, I m also thinking and finding a new place to get my name card done. Will check them out.

    ReplyDelete
  18. Simple and cantik kad awak. Senang sbnrnya ada kad ni. Walaupun kita part time je. Tapi ada kad senang kita nk kenal orang. Kdg2 ada jugak event yg mintak kad.

    ReplyDelete
  19. Wah ada kad dah. Btw bagus utk blogger skang kalau ada kad. Senang nk kenalkan diri pd client

    ReplyDelete
  20. cantik dan simple, sis pun suka simple2 cam ni, tak le serabut mata memandang. Sis baru je renew kad dengan kawan sis (hihih renew tau), tukar design lagi kali ni..entah keberapa sis tukar tak tau le..:D

    ReplyDelete
  21. TB punya kad ada gak tapi rasa macam masa ada blogspot kan url tu.. sekarang dah tuksr dot com .. so kena buat lain la kot

    ReplyDelete
  22. Wah berbunga-bunga kad dia.. Nad pun baru buat kad.. Hehehe.. Kan kad ni pentong walaupun kita blogger je. .yela pergi evwnt kena bagi kad. .So orang tau la pasl kita

    ReplyDelete
  23. cute card ! dulu pernah teringin nak ada card sendiri tapi, sampai skarang belum terealisasi lagi. :)

    ReplyDelete
  24. nice design of card u hv.. great to hv name card for own blog.. nice flowery designs u hv..

    ReplyDelete

Terima kasih sudi tinggalkan komen.