Friday, March 22, 2019

3 SEBAB MIMI JATUH CINTA DENGAN HANNAH LIP MATTE

3 SEBAB MIMI JATUH CINTA DENGAN HANNAH LIP MATTE | Hai semua! Salam Jumaat .Hari ni Mimi nak share dengan korang satu jenama lip matte yang Mimi guna sekarang ni. Al maklumlah Mimi memang pengumpul lip matte .Pantang ada lip matte baru mesti nak try  Selalunya warna warna yang nampak natural , pink dan nude jadi pilihan . Sesekali saja beli warna yang dark. Sekarang ni Mimi dah jatuh cinta dengan Hannah Lip Matte tau korang. Mesti ada yang tak familiar lagi dengan jenama Hannah ni kan?



3 SEBAB MIMI JATUH CINTA DENGAN HANNAH LIP MATTE



Mesti korang tertanya tanya kenapa Mimi jatuh cinta dengan Hannah Lip Matte. Sebab Mimi suka Hannah Lip Matte :-

1) bibir lembap dan tidak pecah pecah

Pakai Hannah Lip Matte ni bibir memang akan sentiasa lembap dan tidak pecah pecah sebab ia mengandungi Shea Butter, Minyak Zaitun dan Vitamin E. Walaupun pakai lip matte bibir korang akan rasa lembap tau. Tak mengelupas dan kering .

2) warna natural dan cantik

Warna Hannah Lip Matte ni memang natural dan cantik tau korang. Ada dua warna Hannah Lip Matte ni tau korang iaitu Nude dan Pink. Code yang Mimi pakai sekarang ialah Pink .

3) lip matte pelbagai fungsi

Selain dipakai di bibir, Hannah Lip Matte juga boleh digunakan sebagai blusher tau korang. Eyeshadow pun boleh . Asalkan korang pandai blend dan jadi kreatif untuk kelihatan cantik. Dan yang paling best teksturnya yang soft dan licin. Smooth saja bila sapu pada bibir .







A post shared by 🌸mimi azirah🌸 (@mimi_azirah) on

Baru baru ni Mimi kena jadi mak andam pengantin bidan terjun tau korang .Pengantin tu adik sepupu Mimi. Pagi Jumaat tu dia nikah. Kira malam tak ada majlis apa apa. So pengantin tak ada lah buat apa apa malam tu. Entah macam mana last minute family decide nak buat juga majlis bagi meraikan pengantin. Sebab ada antara tetamu yang tak dapat hadir majlis persandingan keesokkannya. Disebabkan mak andam tak ada, Mimi yang ada jadilah mak andam bidan terjun. Pakai saja mekap apa yang ada.

Yelah, tak diberitahu awal awal kan. Tiba tiba je cakap nak minta tolong mekapkan. Gelabahlah jadinya. Mana mana pergi memang Mimi bawak beg mekap tapi tak complete lah. Blusher pun tak ada. Nasib baik Hannah Lip Matte memang Mimi bawa ke mana mana. So, Mimi guna Hannah Lip Matte sebagai blusher juga. So, nilah hasilnya.

Pengantin yang Mimi mekapkan . Lipstick dan blusher Mimi gunakan Hannah Lip Matte code Pink


Harga untuk Hannah Lip Matte ni ialah RM39.90. Kalau korang nak dapatkan Hannah Lip Matte ni korang boleh dapatkan di Shopee, Lazada dan Hannah distributor tau. Selain daripada lip matte, ada juga produk Hannah yang lain.



Untuk maklumat lanjut mengenai Hannah Lip Matte dan produk Hannah yang lain korang boleh layari :

Instagram : @imhannahlife

30 comments:

  1. Nice lah warna dia..
    nieyl suka warna-warna mcm nie....
    nampak lagi sweet dn cute

    ReplyDelete
  2. Warna nya lawa la.. Kita skrng ni pun selesa pulak pakai lips matte. Ada 1 je lipsmatte. Hat ephyra punya je. Ingat nak tambah koleksi lagi.
    Nanti boleh la terjah website hannah tu pulak. 💕

    ReplyDelete
  3. I love the colour too. It looks natural and beautiful on you.

    ReplyDelete
  4. Cantik color dia. Boleh tahan jugak boleh la try nanti. I suka color lip matte sweet camni. Sesuai dengan kulit I ni.

    ReplyDelete
  5. Cantik warna dia.. Tak terang mana..boleh pakai untuk macam-macam tu yang bagus.. Boleh lembapkan bibir tu best

    ReplyDelete
  6. I like this lip color and also their price are quite reasonable.

    ReplyDelete
  7. MasyaAllah...tak pernah la kalau akak pakai tu tak cantik...semua kena je dgn akak selalunya...Sally ni manjang merah je...hahaha

    ReplyDelete
  8. Pandai Mimi makeup kan orang ye.. Boleh lah lepas ni makeup kan LeYa pula.. Hehe..

    ReplyDelete
  9. Sekarang memang trending dengan lipmatte kan , hehe sebab tak mudah hilang dari bibir , menarik jgk brand Hannah ni , kaler pun cantik , sesuai dengan akak

    ReplyDelete
  10. Wahhh selain memberi warna pada bibir ia juga bertindak utk melembabkan bibir which is sangat baguslah. Al maklumlaj, cuaca negara kita sangat kering dan potensi utk kena bibir pecah tu sangat tinggi

    ReplyDelete
  11. cantik sangat color dia... lembut dan tak garang.. suka tengok

    ReplyDelete
  12. Cantik. Soft je color dia. Pandai sis mekap. Serius... Cantik.

    ReplyDelete
  13. Suka laaaa warna dia. Soft jer...
    Bahan dia sekaligus melembabkan bibir tu bagus. Harga pun ok! Cantik laaa mimi makeup kan pengantin tu. Pandai

    ReplyDelete
  14. Cantiknya warna dia. Iza suka lip matte especially yang tak mengeringkan bibir. Susah nak cari lip matte yang tak keringkan bibir.

    ReplyDelete
  15. Lipmate kalau pakai mmg nampak bibir lagi cantek. Sebab lebih moisture. Suka dengan kaler dia sangat naturel sesuai dengan warna kulit org asia

    ReplyDelete
  16. Saya pun suka lip matte type. Sebab bila pakai tak mudah hilang. Kaler yg awak pakai ni lawa la

    ReplyDelete
  17. orang perempuan kene amik tahu ni hehe

    ReplyDelete
  18. RM39.90 isn't that bad at all... I wouldn't mind getting a few colours for myself once my matte lipsticks at home finishes.

    ReplyDelete
  19. Really love the colour and the texture of this lip matte. No wonder you are so in love with it as well. :)

    ReplyDelete
  20. pinky looks, sesuai dan comel nampak mimi ni. Happy day!

    ReplyDelete
  21. cantik warna dia mimi, nampak tak comot bila pakai,

    ReplyDelete
  22. warna dia sangat cantik... smooth gtu

    ReplyDelete
  23. Cantik kaler dia. Tak nampak over dan nampak natural je tu.

    ReplyDelete

Terima kasih sudi tinggalkan komen.