Thursday, February 28, 2019

JATUH CINTA DENGAN RANGKAIAN ALTHEA'S EXCLUSIVE MAKE UP

JATUH CINTA DENGAN RANGKAIAN ALTHEA'S EXCLUSIVE MAKE UP | Hai semua! Sebelum ni mesti korang banyak baca entry Mimi berkaitan dengan produk Althea kan? Nama pun Althea Angels, kenalah happy dan bangga dengan rangkaian produk dari Althea. 

Kalau sebelum ni Althea banyak mengeluarkan produk produk skincare kali ni Althea keluarkan produk baru tau korang. Bukan skincare tapi mekap!! Yeayyyy!!! Dak Mimi JATUH CINTA DENGAN RANGKAIAN ALTHEA'S EXCLUSIVE MAKE UP sebab warna dan fungsinya yang superb plus memang sejenis manusia bernama Mimi yang suka mekap. Produk mekap Althea yang dikeluarkan ni best best belaka. Bila dah dapat produk mekap haruslah main conteng conteng pada muka. 



Nak tahu rangkaian produk mekap yang dikeluarkan? Jom baca entry Mimi sampai habis. 

1) Althea Skin Relief Spot Film Gel



Sebelum apply mekap, kalau muka ada jerawat hah elok sangatlah apply Skin Relief Spot Film Gel ni kat jerawat korang tu. Ia mampu mengecutkan jerawat tanpa meninggalkan parut tau. Ia mengandungi ekstrak tea tree leaf. Kita semua tahu bahawa tea tree memang digunakan secara meluas dalam rangkaian produk jerawat .

2) Althea Flawless Creamy Concealer



Untuk concealer ni ada 4 warna berbeza iaitu :-

🌸 #01 Vanilla 
🌸 #02 Ginger
🌸 #03 Honey
🌸 #04 Mocha 

Flawless Creamy Concealer ni memang teksturnya creamy tapi meninggalkan kesan matte pada muka. Paling best ia berfungsi melindungi segala cela pada muka korang. Mimi memang fall in love betul dengan concealer Althea ni sebab ia membantu cover cela pada muka, eyebag dan dark circle tau. Memang terbaik. Mekap pun jadi smooth je. 

3) Althea Spotlight Eye Glitter



Spotlight Eye Glitter ini didatangkan dengan dua warna iaitu -

🌸 #01 Gold Light
🌸 #02 Pink Light

Spotlight Eye Glitter ni boleh juga gantikan eyeliner korang  Asyik pakai eyeliner warna hitam je kan apa kata sekali sekala tukar warna eyeliner tu dengan spotlight eye glitter dari Althea .Confirm gorgeous gitu. 

4) Althea Watercolor Cream Tint



Walaweiiii... Althea dah ada lip tint yang super gorgeous okey! Warna warna lip tint ni memang terang tau tapi korang yang kaki mekap mesti tahu cara nak dapatkan look yang korang nak kan. Macam Mimi tak suka terang sangat, so, Mimi apply nipis jer .

Ada 4 warna kesemuanya iaitu :-

🌸 #01 Plum Cream
🌸 #02 Strawberry Cream
🌸 #03 Peach Cream
🌸 #04 Marron Cream

Mesti koramg tertanya kenapa namanya Watercolor Cream Tint kan. Teskstur dan warna cream tint memang seperti watercolor tau. Di mana tekstur dan sifat warna yang terang, lembut dan tahan lama pada bibir. 

5) Eye Palette Sunrise & Moonrise BCL X Althea



Setakat ni Mimi ada 4 koleksi eye palette di rumah dannnn BCL X Althea eye palette ni jadi pilihan utama Mimi sebab warnanya yang sangat pigmented tau. Terdiri daripada 8 warna yang menawan sesuai digayakan ketika waktu siang sehingga ke malam. Kalau korang perasan eye palette ni terdiri daripada warna shimmers, mattes dan glitters yang pasti buat korang nampak gorgeous dan meletop. Hah gitu! 

Serius Mimi cakap ya, warna warna yang dipilih untuk disatukan dalam eye palette ni memang Mimi suka sangat. Selain daripada pigmented warnanya pun tahan lama tau. Tu yang buat Mimi suka sangat. 

Okey dah kenalkan dengan kesemua produk mekap Althea, sekarang Mimi nak share dengan korang gambar dan video tutorial Mimi main conteng conteng pada muka. Sorrylah kalau video tak menarik nak ditengok sebab masih amatur lagi dalam bab editing video ni. 

Untuk tutorial mekap kali ni Mimi suka natural look. Tak suka nampak terang sangat. Kira sedap mata memandang. 



Dalam video di atas sebelum apply mekap Mimi gunakan Skin Relief  Spot Film Gel pada jerawat. Lepas tu baru Mimi gunakan Flawless Creamy Concealer code #02 Ginger untuk cover dark circle, eyebag dan cela pada bahagian mata  pipi dan dagu. Untuk eyeshadow Mimi pilih tiga warna untuk natural look iaitu #1 Shimmery Nude, #2 Matte Light Brown dan #5 Rich Brown with Golden Shimmer. Eyeliner tu Mimi gunakan Spotlight Eye Glitter code Gold Light. Untuk blusher pula Mimi guna eye palette BCL X Althea code #7 Pearly Pink Shadow with Purple undertoner. Dan yang terakhir sekali Mimi apply Watercolor Lip Tint code #03 Peach Cream.

So, nihlah final look lepas Mimi mekap. Simple dan natural. Less is more kan. 




Kalau korang nak dapatkan produk produk dari Althea ni korang boleh layari web berikut :-


Ataupun korang download saja aplikasi Althea di Play Store atau Apple Store. Lagi mudahkan korang nak layari produk Althea dengan tenang dan aman. Di web Althea nanti korang akan dapat pelbagai info lengkap setiap produk dan juga review daripada pengguna setia Althea. Korang juga boleh layari media sosial Althea seperti di bawah :

Facebook: 

Instagram: 

21 comments:

  1. TB pun suka dengan semua yang dalam makeup box ni.. semua best.. eyeshadow terutamanya.. so pigmented

    ReplyDelete
  2. bestnya ada set lengkap macam ni..lepas ni kena rajin2 make up dan pelbagaikan style make up laa..per2 pon produk althea memang terbaik

    ReplyDelete
  3. very nice and I like it also, love your makeup too. Its nice we can use this make up range to create our favorite look.

    ReplyDelete
  4. Perfect!rangkaian product altheas ini mmg terbaik lah...
    minat concealer dia

    ReplyDelete
  5. wahhhhhhhhhhhhhhhh....nampak mcm fuh coverage & every nice on your skin la sis mimi...pandai make up!

    ReplyDelete
  6. Concealer tu macam mana ye nak cari color yang sesuai dengan kite. nak pakai yang betul sama color ke kena cari yang cerah sikit or gelap sikit? sebab nanti atas concelear tu nak pakai bedak lagi kan

    ReplyDelete
  7. Semua jaruh cinta dengan makeup Althea kan..akak pun x berapa pandai sangat..ikut tutorial youtube..the mekap looks nice on your face Mimi...jom main conteng2 lagi jom

    ReplyDelete
  8. Barangan mekap althea mmg x menghampakan. Warna semua cantik dan menarik. Suka tengok
    Mimi. Pakai nampak simple dan mudah

    ReplyDelete
  9. OOhh, bukan Mimi aja yang jatuh cinta, akak pun duk jatuh cinta jugak nih, teringin nak bermake up lah jugak

    Cara Nak Hubungkan Nama Domain KeWebhosting

    ReplyDelete
  10. Bestnya tengok kawan kawan mekap pakai produk althea ni. Nampak simple je. Pastu macam mudah je. Kita rasa macam nak dapatkan jugak barang mekap althea..

    ReplyDelete
  11. Ramai betol orang gunabarangan makeup dari althea ni ya. Mesti bagus produk2 make up dia kan

    ReplyDelete
  12. Best kan pakai produk makeup Althea ni. Tak sangka makeup dia semua best2 walaupun baru aje dikeluarkan. Lepas ni memang kena ada sentiasa makeup Althea ni dalam simpanan..hehehe

    ReplyDelete
  13. Wahhh skin relief tu with tea tree. Kita mmg suka skin product yg gua tea tree. Make up Althea ni mmg terbukti cantik2 warna dia kan.

    ReplyDelete
  14. Best sangat kan produk makeup Althea ni. .Semua warna dia kawa. .Concealer dia best tutup cela hbis. .Gincu dia pun not bad. .Lembap je bibir

    ReplyDelete
  15. Lengkap set makeup yer dgn Althea. Suke warna die sbb nmpk neutral. Makin famous brand korea ni

    ReplyDelete
  16. Omg... so many pretty makeup to play with. I m in love with their eyeshadow palette and also concealers.

    ReplyDelete
  17. Best kan produk Althea kan. Rawlins suka dengan BCLxALthea tu sebab semua ada - pigment cantik, shimmer pun power kan. Yang best adalah concealers dia.

    ReplyDelete
  18. suka jugak tapi belum tahu nak pilih yang mana , usha2 jer dulu blogger lain review , kot ada yang sesuai bolehlah grab ...althe memang brand pemes dan boleh dipercayai

    ReplyDelete
  19. My favourite from this whole line up would be the spotlight glitter and eyeshadow palette. Haven't try the spot gel though... Hahaha

    ReplyDelete
  20. Sweet sgt mimi make up... Sennag kan make up dengan althea make up ni.. S3mua best2

    ReplyDelete

Terima kasih sudi tinggalkan komen.