Monday, February 04, 2019

ANAK ANAK SERONOK BERMAIN DI KIDZOONA

ANAK ANAK SERONOK DI KIDZOONA | Hai semua ! Sabtu baru ni selepas anak anak training Karate, Mimi bawa diorang jalan jalan di Aeon S2. Mula mula nak belanja diorang tengok wayang tapi cerita tak berapa best. Last last decide bawa diorang makan. Diorang nak makan kat Secret Recipes.



Lepas makan di Secret Recipes Mimi bawa diorang bermain di Kidzoona pula. Tiket masuk untuk kanak kanak pada weekdays RM14 manakala untuk weekends/public holiday pula RM19. Untuk orang dewasa free of charge. Nak masuk Kidzoona ni kena pakai stoking tau  Disebabkan anak anak dan Mimi tak ada stoking, so Mimi beli stoking. Total stoking RM13. So, total semua Mimi bayar RM70 . Unlimited time tau bila masuk Kidzoona tu. Mimi dan anak anak masuk Kidzoona dari jam 1200 sampai jam 0245 petang. 








Kira berbaloilah harga dengan aktiviti yang ada. Ada station jual burger, jual aiskrim, hospital, firestation dan pelbagai lagi aktiviti yang ada. Aina juga sempat join aktiviti DIY yang pihak Kidzoona anjurkan . Aina dan anak anak lain belajar buat rantai. 

Sesi DIY buat rantai


Sesi bergambar selepas selesai aktiviti DIY


Lepas selesai aktiviti DIY,  Aina sambung main lagi . Auni dan Adhwa masa ni sibuk main masak masak di stesen yang disediakan. Kemudian diorang sambung lagi main permainan yang ada.




Ikutkan diorang tak nak balik tapi Mimi pujuk diorang belanja diorang mainan. Adhwa Mimi belikan patung ultraman, Aina pula Mimi belikan Saidina sebagai hadiah hari lahir dia dan Auni pula Mimi belikan DIY cupcakes. 

Selesai reward dengan permainan Mimi dengan anak anak pun balik. Memang letih tau layan karenah anak anak tapi puas sangat sebab tengok muka happy diorang. Rasa satu kepuasan yang tak boleh digambarkan .

20 comments:

  1. Selalu bawak adira pergi kidzoona tapi weekdays selalu bwk sebab xramai org hahaha
    satu lg weekdays murah skit hahaha

    ReplyDelete
  2. Kidzoona memang salah satu tempat wajib kalau takde plan bawak anak- anak buah ke mana- mana..nak plak cuti sekolah kan..sini je pun dah buat diorang happy sangat- sangat..biasa akak masukkan Dida kat dalam tu..suruh kakak dania pantau..then akak pi la popular book tu lepak cari novel plak..cukup beberapa jam pergi balik amik diorang..hahaha

    ReplyDelete
  3. Muka memasing kebahagiaan sebab dapar beriadah dan juga beli mainan. Kalau Rawlins pun akan senyum sampai ke telinga sebab dapat fun dan hadiah.

    ReplyDelete
  4. Baru je gi kdizoona Aeon Taiping kelmaren. Adui. Budak2 taknak nye keluar-keluar. Terpaksa gilir2 dengan ayah nya la.

    ReplyDelete
  5. amboi habis hati anak2 ye dapat main kidzoona..bagus umi dia..

    ReplyDelete
  6. No wonder bila ke AEON S2 LZ nampak ramai parents bawa anak-anak masuk Kidzoona.. Menarik juga aktiviti untuk kanak-kanak yang disediakan.. At least bukan sekadar shopping mall kann Mimi..

    ReplyDelete
  7. kidszoona ni memang best...anak kita kalau masuk pun seronok sangat...

    ReplyDelete
  8. Memanglah bdk2 suka dan enjoy sbb mcm2 aktiviti dan permainan yg ada disitu,klu cucu kak ada mgkn sama gak xnk blk

    ReplyDelete
  9. Suka juga taman macam ni sbb dia kecil dan mudah untuk kita buat pengawasaan anak2... harga tentu x semahal tempat lain. Paling penting banyak aktiviti disediakan

    ReplyDelete
  10. Selalu je baca review pasal kidzania, tapi tak pernah pun pergi. Padahal tak jauh pun dari rumah. Teringin juga bawa budak budak datang kidzania

    ReplyDelete
  11. Samalah kalau si Balqis pun, seronok kalau dapat gi Kidzoona. Kitorang selalu pegi kat AEON Mall Bukit Mertajam. tapi dia jenis xmau tinggal, so kena la Mummy teman dia skali kat situ.

    ReplyDelete
  12. Seronoklah dorg dapat luangkan masa bermain di sini. Macam2 ada dan permainan di sini sgt memberi ilmu pd mereka. Kira bermain dlm masa yg sana belajar. Baguslah tempat nie

    ReplyDelete
  13. wahhh seronok betul anak-anak bermain disini....xde laa dorang rasa bosan sgt bila keluar kan..ada aktiviti yang bermanfaat dapat dilakukan...

    ReplyDelete
  14. Wah! Seronoknyaa. Bestlah anak² dapat main macam² dekat kidzoona. Family pon happy bila dapat cuddle time with kids. Bukan selalu kan? Anak² akan ingat moment² mcm ni. Lg² dgn famili sendiri. Mesti mereka hargai sgt²

    ReplyDelete
  15. Looks interesting. Next time i will bring my nephews and nieces here.

    ReplyDelete
  16. Best lah! I pun nak jadi kanak-kanak. Nowadays children are so lucky they have so many edutainment place for them to play and learn.

    ReplyDelete
  17. Pernah ke Kidzoona di Aeon Shah Alam. Anak-anak bukan main seronok. Alat mainan pun tersusun cantik

    ReplyDelete
  18. Lama tak ke Kidzoona ni. Anak2 memang suka dpt ke sini

    ReplyDelete
  19. memang inilah tempat mereka kan.Satu hari habiskan kat sini pun takpe..At least aktiviti macam ni pun boleh buat otak mereka berkembang.

    ReplyDelete

Terima kasih sudi tinggalkan komen.