Mimi Azirah
Showing posts from August, 2018Show All
TAHUKAH ANDA BOLEH BERBELANJA DAN JANA PENDAPATAN DENGAN APLIKASI CANNIS
Pin it

Di era teknologi semakin canggih, apa saja urusan kita semuanya hanya di hujung jari. Nak membeli belah, nak jana pendapatan semua boleh dilakukan secara online. Semakin canggih bukan? Sekarang ni, ramai ambil peluang untuk membeli belah secara online di shopping menjana pendapatan. Bercakap menge…

More>>
Flower Chimp Menerima Pelaburan Berjumlah RM 6 Juta Berikutan Prestasi Cemerlang di Asia Tenggara
Pin it

Pengasas Berhasrat Meluaskan Perniagaan ke Singapura Menjelang Pertengahan Ogos 2018 “Ucapkan dengan bunga!” Kepesatan industri e-dagang di peringkat global telah memacu perkhidmatan penghantaran bunga dan membolehkan pengguna mencipta kenangan indah bersama insan tersayang. Bayangkan, be…

More>>
4 SEBAB REAL FRESH SKIN DETOXER - 10 SECOND WASH OFF MASK WAJIB DIMILIKI
Pin it

4 Sebab Real Fresh Skin Detoxer - 10 Second Wash Off Mask Wajib Dimiliki| Hai semua! Siapa kat sini suka pakai mask? Mimi yakin kebanyakan kaum wanita mahupun lelaki ada yang suka pakai mask. Mask merupakan salah satu rutin yang perlu ada dalam penjagaan wajah untuk memastikan kita mendapat kukit…

More>>
WELCOME GIFT BOX ANGELS | ALTHEA TURNS 3!
Pin it

Welcome Gift Box Angels | Althea Turns 3! Hai semua! Ada yang pernah dengar pasal Althea tak? Althea merupakan satu laman web yang menjual pelbagai produk dari Korea yang selamat digunakan. Ada skincare dan make up. Yang suka dan jatuh hati dengan kecantikan orang Korea, Althea merupakan platform…

More>>
PRODUK KECANTIKAN DAN KEBERSIHAN HARIAN YANG DIGUNAKAN
Pin it

Produk Kecantikan dan Kebersihan Harian Yang Digunakan | Hai semua! Baik lelaki mahu pun wanita mesti ada produk kecantikan dan kebersihan harian yang digunakan. Pencuci muka, syampu, skrub, sabun dan sebagainya. Ada yang tanya, Mimi kongsi dan review produk di media sosial tu Mimi guna atau pun …

More>>
St. Ives Radiant Skin Pink Lemon & Mandarin Orange Scrub
Pin it

St. Ives Radiant Skin Pink Lemon & Mandarin Orange Scrub | Hai semua! Semua tahu asas penjagaan kulit muka kan iaitu membersih,  menyegar dan melembab. Tapi jangan lupa tentang kepentingan skrub dalam penjagaan kulit muka. Sekurang kurangnya skrub 2 hingga 3 kali seminggu. Ia penting untuk me…

More>>
Cempedak Goreng Juadah Minum Petang
Pin it

Hai semua!  Siapa suka makan cempedak goreng angkat tangan!  Sekarang ni cempedak goreng mahal kan? Ingat dulu zaman sekolah kalau beli cempedak goreng RM1 dapat 5 ketul. Sekarang ni RM1 dapat 1-2 ketul. Punyalah jauh beza harga dan kuantiti tu kan. Kalau teringin nak makan cempedak goreng,  b…

More>>
Calling All Young Aspiring Artists
Pin it

Win attractive cash prizes and an opportunity to showcase your talent via Usaha Tegas Heritage Art Competition The Usaha Tegas Heritage Art Competition by Usaha Tegas Sdn Bhd (UTSB), is back.  The Usaha Tegas Group is a Malaysian private investment holding company owned by eminent Malays…

More>>
Sekarang Setiap Orang Mampu Memiliki Perlindungan Hayat Asas
Pin it

Hari ini, RM6 di Malaysia barangkali membolehkan anda mendapat sepinggan nasi lemak ayam, semangkuk mi sup atau sebungkus nasi ayam di gerai kegemaran anda. Tetapi RM6 tidak mencukupi untuk satu tiket filem, atau burger di restoran makanan segera. Namun, untuk harga makanan tempatan - ia adala…

More>>
More and More Stars Align Around Shopee
Pin it

Shopee Celebrity Squad hits double figures in ten weeks with new additions Dynas Mokhtar, Zoey Rahman, Siti Sarah, Shuib Sepahtu, and Ummi Nazeera KUALA LUMPUR, 1 AUGUST 2018 - Shopee, the leading e-commerce platform in Southeast Asia and Taiwan has added five new celebrities Dynas Mokhtar…

More>>