Friday, March 16, 2018

Tips Untuk Dapatkan Bounce Rate Blog Rendah

Tips Untuk Dapatkan Bounce Rate Blog Rendah | Sebelum ni kan Mimi tak ambil peduli pun pasal bounce rate blog ni. Tapi sejak baca entry daripada blog tuan Hasrul Hassan, baru Mimi sedar betapa pentingnya bounce rate untuk sesebuah blog. Sebelum ni bounce rate blog Mimi agak tinggi tapi sekarang alhamdulillah bounce rate blog Mimi dah rendah. Nak tahu TIPS UNTUK DAPATKAN BOUNCE RATE BLOG RENDAH korang baca selanjutnga macam mana Mimi buat untuk dapatkan bounce rate blog rendah.

TIPS UNTUK DAPATKAN BOUNCE RATE BLOG RENDAH



Macam Mimi cakap sebelum ni kan bounce rate blog Mimi sangat tinggi tau. Mimi buat perbandingan bounce rate blog sebelum dan selepas ikut tutorial yang diberikan tuan Hasrul Hassan.

Bounce Rate blog Mimi dari 01/01/2018 - 15/01/2018 : 88.97%

Bounce Rate blog Mimi dari 01/02/2018 - 15/02/2018 : 88.63%

Bounce Rate blog Mimi dari 01/03/2018 - 15/03/2018 : 10.95%

Nampak jauh bezakan bounce rate blog Mimi bulan Januari dan Februari dengan bounce rate bulan Mac. Untuk makluman korang, bulan Januari dan Februari tu bounce rate Mimi tinggi sangat sebab belum ikut cara tuan Hasrul Hassan lagi. Selepas ikut tutorial yang dikongsikan beliau, alhamdulillah bounce rate  blog bulan Mac jadi rendah.

Mungkin ada yang berpendapat bounce rate ni tak penting, macam Mimi fikir dululah. Sejak baca entry dari blog tuan Hasrul Hassan yang ini >> https://www.hasrulhassan.com/2014/04/apa-itu-bounce-rate.html?m=1 << terus jadi jadi insaf. Nampak sangat tak ambil tahu sangat pasal blog. Tapi sekarang dah insaf tau.

TIPS UNTUK DAPATKAN BOUNCE RATE BLOG RENDAH senang saja korang. Ikut step yang diajarkan oleh tuan Hasrul Hassan betul betul, mesti boleh punya. Macam Mimi, selepas ikut tutorial yang diberikan, Mimi PM tuan Hasrul Hassan tanya cara yang Mimi buat tuh betul atau tidak. Alhamdulillah dia kata betul. Dan hasilnya memang menjadi. Tak sia sia tau ikut tutorial yang diberikan, hasilnya sangat memuaskan hati Mimi. Teruja pulak bila tengok bounce rate blog rendah.

Nak TIPS UNTUK DAPATKAN BOUNCE RATE BLOG RENDAH korang boleh klik link ini >> https://www.hasrulhassan.com/2016/06/tips-trik-dapat-bounce-rate-blog-rendah.html?m=1 << dan korang ikut step yang diajarkan oleh tuan Hasrul Hassan. In shaa Allah berhasil. Kalau tak faham boleh saja tanya tuan Hasrul Hassan. Nak tanya Mimi pun boleh. So, korang yang bounce rate tinggi bolehlah cuba tips ini. Good luck!

34 comments:

  1. Pening bab bounce rate ni kan..tp akak nyer still maintain..nasib baik..terlalu tinggi x ok..rendah sgt pun x ok..pening oiii

    ReplyDelete
  2. Thanks mimie kerana berkongsi info. Nanti Fiza try ikut tutorial jugak.

    ReplyDelete
  3. Ros dah cuba juga tutorial tu kak Mimi. memang menurun tau. Happy sangat.

    ReplyDelete
  4. Bounce rate kakak last month cun je 10-20 macam tu..bulan ni tiba2 naik mendadak 70.5 aduhhhhh.... tgh cari tutorial..tq mimi

    http://www.byshaz.blogspot.my

    ReplyDelete
  5. Good sharing Mimie,Kak Sue punya bounce rate jap okay, jap rendah ya rabbi.. peningggg.. hehehe..

    ReplyDelete
  6. terima kasih akak mimi atas perkongsian ini..

    ReplyDelete
  7. Good sharing, tq k.mimi. kalau tak aina oun xtaw bab2 ni.

    ReplyDelete
  8. Emi noob sket bab ni. recently baru tau bounce rate tu apa. bounce rate emi mmg tunggi pun. thank you share, nak kena ikut jugak tips yg diberi tu.

    ReplyDelete
  9. haritu sha ada jugak godek godek pasal bounce rate ni, tapi takpaham sangat. pastu terus giveup. nanti boleh try tengok semula kat blog HH pasal ni! tq kak share benda bermanfaat ni!

    ReplyDelete
  10. Tak faham apa bounce rate ni, lepastu baca tuan hasrul punya blog post baru ler faham sikit2. thanks kak mimi bagi informasi yang bagus macam ni dan boleh dimanfaatkan.

    ReplyDelete
  11. wahhh. selama ni azah tatau pun pasal BR. thanks sharing sis


    jom join segmen Azah :D
    http://www.azahrahaman.com/2018/03/segmenazahrahaman-aku-seorang-blogger.html

    ReplyDelete
  12. good sharing mimi.. akak nak try lah nanti

    ReplyDelete
  13. good sharing Mimi..akk punya rendah sangat 2.97..risau jugak tapi nanti2 nk jengah blog Tn HH tu..

    ReplyDelete
  14. bagus jugak kalau dapat paham semua ni dan belajar selok belok dapat tambahkan bilangan pengunjung jugak.nice!

    ReplyDelete
  15. Nak try juga. Thanks for sharing mimi.

    ReplyDelete
  16. Kinah pun dah follow tips dari Tuan Hasrul. Alhamdulillah memang ada nampak penurunannya. Good sharing kak mimi

    ReplyDelete
  17. ubai pun follow HH punya tips :)

    ReplyDelete
  18. Okay, sy first time dgr. Apa bondo bounce rate nie ? Nampak mcm penting je. Nanti nak terjah lah blog HH tu.

    ReplyDelete
  19. Tak pernah tahu pasal ni. Tq share. Nak kena pergi melawat blog Hasrul Hasan lah kejap lagi. Tak set lagi analitik. Tak pandailah. Huhu

    ReplyDelete
  20. Wahhh ..kita tak tau bab2 ni..nampak sangat blogger syok sdri kan..byk nak kena brguru ngn mimi dan otai2 yg lain ni..thanks mimi

    ReplyDelete
  21. Kinah pun dah cuba tips dari Tuan Hasrul ni. Alhamdulillah bounce rate dah tak macam dulu. Bagus info kak mimi ni. Dulu kita kejar PV je tapi Bounce rate kita abaikan.. Pada yang tengah cari solution nak turunkan bounce rate ni bolehlah cuba tips ni.

    ReplyDelete
  22. Airah tak check lagi bounce rate blog.haritu ada terbaca tapi tak ikut2 lagi
    Lepasni kena buat la

    ReplyDelete
  23. Banyak lagi ilmu blogging kena berguru dengan Tn. HH.. Tahniah MA for your improvement 👏👏👏..

    ReplyDelete
  24. Memang beza sangat mimi...dari 88 ke 10 je tu! Saya pun nak buat jugalah tips ni sebab bounce rate sy pun tinggi juga,haha! Tq tau sharing :)

    ReplyDelete
  25. Baguslah Bounce Rate dah rendah... lepas ni PV lagi tinggi Tahniah yea...

    ReplyDelete
  26. Tak tau lah tapi rasanya client tak tengok benda-benda macam. secara jujurnya laj. tapi ok lah untuk nak tengok statistic blog sampai mana. good luck n harap berjaya soon

    ReplyDelete
  27. Pergh penting jugak benda ni. Tak pernah amik tahu sebelum ni, baru tahu. Kena cuba.

    ReplyDelete
  28. I always take this seriously. As high bounce rate will effect our blog and also traffic that come in to our blog. Is good you take it seriously and get advice for this.

    ReplyDelete
  29. thanks for sharing. susah rupanya nak buat blog ni...

    ReplyDelete
  30. Wow thanks for sharing this tips, I am trying to improve my blog also and hopefully can learn from Tuan Hasrul juga.

    ReplyDelete
  31. terima kasih berkongsi...dpt ilmu baru!

    ReplyDelete
  32. Kecewa sangat sebab lepas tukar template & tukar domain, Bounce rate makin tinggi & PV maki menurun dengan jayanya. Nak try cara ni pulak. Thanks mimi.

    ReplyDelete
  33. Pernah dengar, tapi tak amek berat sangat........mashaALLAH.

    ReplyDelete

Terima kasih sudi tinggalkan komen.