Friday, January 12, 2018

Mengemas Sempena Tahun Baru Cina Lebih Mudah dengan WD-40®!

Sesuatu yang merah dan mengujakan akan tiba tidak lama lagi… bolehkah anda cuba menekanya? Ya, ia Tahun Baru Cina 2018!

Sudahkah anda membuat sebarang persiapan? Adakah anda serius untuk memastikan kediaman anda cukup bersedia menyambut kedatangan tahun baru yang lebih sejahtera?

Sebelum anda memulakannya, pastikan anda mempunyai pembantu yang berguna berada di tangan anda bagi membantu anda mengatasi kerja pembersihan yang berat! Siapakah pembantu berguna itu?  



Baiklah, ini adalah antara asas-asas yang perlu anda ada di dalam senarai semak anda: 1) WD-40® Multi-Use Product (product pelbagai guna), 2) 3-In-One Professional Air-Conditioner Cleaner (Pembersih Penghawa Dingin), dan 3) WD-40® SpecialistTMFast Acting Degreaser  (Pembersih Gris) 4) Kain Pembersih/ kain.

Berikut adalah cara terpantas yang boleh dilakukan untuk anda:




1) WD-40® Multi-Use Product (product pelbagai guna): Hebat untuk menggilap permukaan krom dan memulihkan kesinaran permukaan keluli tahan karat. Adakah karpet anda terdapat gula-gula getah? Dengan produk ini, anda hanya perlu sembur di atasnya, gosok sedikit dan ia akan hilang! Terdapat kesan krayon di dinding? Hanya sembur  dan lap dengan kain yang bersih. Dan jangan biarkan pintu yang lama hilang seri, hanya sembur dan ia akan lebih baik.



2) 3-In-One Professional Air-Conditioner Cleaner (Pembersih Penghawa Dingin): Seperti nama produk ini sendiri, ia adalah pembersih penghawa dingin yang bagus. Adalah penting untuk memastikan penghawa dingin berfungi dalam keadaan yang terbaik ketika Tahun Baru Cina yang biasanya agak panas berbanding cuaca biasa. Oleh itu, alihkan penapis dan cuci kotoran debu pada penapis, dan semburkan produk pada sirip penyejuk secara menegak dari kiri ke kanan bagi memastikan setiap bahagian dilitupi semburan. Biarkan sirip penyejuk selama beberapa minit untuk memastikan ejen penyejuk berfungsi dan kemudian masukkan kembali penapis. Itu sahaja! Tugas membersih anda selesai!



3 WD-40® SpecialistTM Fast Acting Degreaser  (Pembersih Gris): Ini adalah satu  penyelesaian berasaskan air untuk menanggalkan kotoran minyak makanan, minyak, lemak, kotoran sabun dan jelaga dengan cepat tanpa meninggalkan SEBARANG kesan! Penggunaannnya cukup mudah iaitu dengan menyemburkan pada permukaan dan bilas dengan air. Buihnya berkuasa dengan berfungsi serta merta dan terus menghapuskan kotoran dengan pantas. Ia cukup menakjubkan apabila kesannya boleh dilihat dalam tempoh singkat!

4) Kain Pembersih/ kain: Benar, hanya padankan dengan mana-mana produk di atas. Air dan sabun adalah pilihan.

Adakah anda benar-benar memerlukan pakar apabila anda mempunyai Produk Pelbagai Guna WD-40®? Sudah tentu. WD-40® Specialist ™ dirumuskan untuk tugas-tugas tertentu, manakala Produk Pelbagai Guna WD-40® membantu anda menyelesaikan pelbagai pekerjaan dengan lebih mudah. Dengan kedua-duanya, anda sentiasa bersedia untuk apa-apa sahaja.

Jadi, adakah anda bersedia untuk merapikan rumah? Pasangkan muzik dan nikmatinya semasa anda berada di dalamnya!

WD-40® mengucapkan Selamat Tahun Baru Cina dan semoga diberi kegembiraan, kesihatan dan kesejahteraan kepada semua!

Untuk maklumat lanjut tentang barisan produk WD-40® yang boleh memenuhi keperluan anda, sila melayari, http://wd40.asia.

24 comments:

  1. Banyak fungsi wd 40 ni ye.. Biasa lantai2 mmg selalu celah2 tu kotor..

    ReplyDelete
  2. Memang memudahkan kerja. Multi purpose spray ni mimi.

    ReplyDelete
  3. Wah bagus ada ni... Semangat nk kemas terus ada.. Boleh la guna tuk nk raya nnti..

    ReplyDelete
  4. Bagusnya produk ni, senangnya nak bersihkan

    ReplyDelete
  5. Produk wd40 ni wajib ada pada setiap rumah .yang best nya dapat hulangkan kesan contengan pada dinding

    ReplyDelete
  6. Kat rumah memang wahjaib ada ni..hehe

    ReplyDelete
  7. Wahhh, macam menarik. Semua rumah perlu ada benda alah ni.

    ReplyDelete
  8. Bagus WD ni.. Kerja-kerja mengemas menjadi lebih mudah dan senang.

    ReplyDelete
  9. Byk kegunaan rupenya.. hahha. X pandai guna nenda alah ni

    ReplyDelete
  10. siapa yg tak suka perkara yg memudahkan ni kan

    ReplyDelete
  11. Rupanya banyak kegunaan wd40 . Betul2 Sesuai cny nanti

    ReplyDelete
  12. Salam owner blog Mimi Azirah. Mohon update Blog List puan dengan blog saya. Saya dah masukkan blog Mimi Azirah kat blog list Rahsia Melancong.

    ReplyDelete
  13. Waaa.. bgus perkongsian ni. Blh cri ni jika diperlukan nti.

    ReplyDelete
  14. Wah bagusnya, macam-macam boleh guna. Kena beli nie guna kat rumah..

    ReplyDelete
  15. Tentu seronok bila dah tau byk fungsi wd40 ni kan

    ReplyDelete
  16. Bagusnya.. memudahkan dan mencepatkan kerja

    ReplyDelete
  17. Terima Kasih Atas Infonya,dan saya sangat senang jika anda berkunjung di blog saya
    - Obat maximoz

    - obat pembesar penis

    - Obat pembesar alat vital

    - Titan Gel Asli,

    - Obat Titan Gel

    - Jual Titan Gel

    ReplyDelete
  18. Memang berguna sangat benda alah ni......
    kat tempat kerja, salu nampak dorang guna....sebab ada pintu atau mesin berkarat...kan

    ReplyDelete
  19. banyak kegunaanya. ingat spray dekat besi ja, rupanya lantai pun boleh. terbaikk

    ReplyDelete
  20. wah.. yg kat lantai tu memang main spray je eh.. mudah betul!

    ReplyDelete

Terima kasih sudi tinggalkan komen.