Saturday, April 08, 2017

Drama Menanti Februari Slot Samarinda : Info dan Sinopsis

Drama Menanti Februari Slot Samarinda | Sekarang ni di TV3 slot Samarinda menayangkan drama Menanti Februari lakonan Fathia Latiff dan Zul Ariffin menggantikan drama Misteri Wan Peah. Walaupun ramai duk update drama Misteri Wan Peah best tapi Mimi tak tengok langsung sebab takut...hahaha...Sedikit info berkenaan drama Menanti Februari ni ialah drama ini meruakan terbitan Sha's Media Sdn Bhd yang diarahkan oleh Ayie Mustafa. Drama nin menampilkan Fathia Latiff, Zul Ariffin dan Afiq Muiz sebagai peneraju utama drama air mata ini. Drama ini dah pun bersiaran di TV3 kan.

Bila tengok drama ni, sakit pula hati tengok perangai mak tiri Arie tu kan. Hati busuk, dengki, mulut celupar...Aishh geram je. Sama dengan perangai anak lelaki kesayangan dia yang pemalas tu...

Info Menanti Februari

Judul : Menanti Februari
Episod : 16 Episod
Tarikh / Masa : 27 March 2017
Siaran : Slot Samarinda (TV3)
Pengarah : Ayie Mustafa
Terbitan : Sha's Media Sdn Bhd
Pelakon : Fathia Latiff (Fiza), Zul Ariffin (Arie), Afiq Muiz (Edi), Riz Amin, Wan Nor Azlin dan ramai lagi.

Serba sedikit berkenaan sinopsis drama Menanti Februari. Menanti Februari mengisahkan Arie yang berkahwin dengan Fiza atas dasar cinta sehingga rakan baik mereka Edi memendam rasa. Namun, kebahagiaan yang diharapkan oleh Fiza tidak kesampaian lantaran Arie terlalu sibuk dengan kerjanya sehingga mengabaikan perasaan dan kurang memberi perhatian kepada Fiza. Bagai satu kebetulan, segala peristiwa manis dan pahit mereka berlaku dalam bulan yang sama iaitu Februari.

Namun, rumahtangga Arie dan Fiza diuji dengan kehilangan Arie sehingga 6 bulan lamanya. Dalam tempoh 6 buan tersebut, Edi dan Fiza semakin rapat dan akhirnya disatukan sebagai suami isteri. Namun, Arie yang disangka telah tiada ditemui selamat tetapi terpaksa menghadapi Fiza dan Edi yang telah disatukan sebagai suami isteri. Arie tetap mahukan Fiza kembali kepadanya untuk menebus semua kesalahannya sebelum ini.

Siapa pilihan Fiza? Arie atau Edi? Aishhh, berdebar pula tunggu episod demi episod drama ni.

Sumber : http://engkumuzahadin.blogspot.com

1 comment:

Terima kasih sudi tinggalkan komen.