Sunday, December 14, 2014

Resipi Jemput Jemput Roti Cheese

Assalamualaikum....

Lately nih jarang benar saya dapat update blog..Maklum ajelah busy semendang aje kan...Takpelah walaupun jarang asalkan berupdate. In shaa Allah lepas nih akan update sentiasa tapi auto publish lah..Buat entry siap siap time malam..Blogwalking buat time malam....In shaa Allah Isnin nih pasang streamyx kat rumah....

Okey tak nak merapu panjang panjang..Kali nih saya nak share resipi jemput jemput roti cheese..Apa yang tercetus dalam otak itu yang saya buat..Semua bahan ada kat dapur so apa lagi mulakan operasi membuat jemput jemput...


Nih lah bancuhan tepung+air+garam+cheese+roti...Nampak tak nampak tak cheese cheese yang bergelimpangan tuh...Melting dibuatnya...

Cara nak buat : Rendam roti dengan air panas. Bila roti dah kembang masukkan tepung dan cheese.Tambahkan air suam...Gaul sebati..Masukkan secubit garam. Nanti rupa bancuhan tepung korang macam gambar kat atas. Dah siap bancuh boleh masak jemput jemput. Ikut taste masing masing lah nak masak garing ke tak..Saya suka garingggg.


Jemput jemput roti cheese yang dah siap di masak..Jangan kritik rupa jemput jemput saya nih..hehehe...Saya suka masak garing garing macam nih, bila makan sedap aje bunyi kruk krak kruk krak dalam mulut..Tambah pulak rasa jemput jemput tuh lemak lemak masin cicah pula dengan sos cili..Perghhhhh memang wallllllaaaaa...Sedapnya korang....

Nota kaki* Banyak hutang entry dengan kawan kawan plus hutang blogwalking...

26 comments:

  1. Nampak tempting! Boleh cuba buat ni. Thanks for the recipe :)

    From FAMF Tower

    ReplyDelete
  2. Walawehhh sdp la Kak, mcm nak try ni..mudah

    ReplyDelete
  3. sedapnyaaa. baru perasan resipi sis sejak dua tiga hari ni banyak berasaskan cheese ni. heheh :)

    ReplyDelete
  4. Salam Mimi...kak atie pon suka goreng jemput garing2...ranggup jer bila dikunyah..cicah sos..hehe

    ReplyDelete
  5. Wah mcm sedap. Boleh try ni. Hehe...

    ReplyDelete
  6. Mesti kena letak cheese bebanyak kan baru rasa? Hehe, kite suka buat cekodok gini kalau dah bosan makan nasik!

    ReplyDelete
  7. Mesti kena letak cheese bebanyak kan baru rasa? Hehe, kite suka buat cekodok gini kalau dah bosan makan nasik!

    ReplyDelete
  8. klu akak suke tambah bnyak lg syr2... hehehe boh kucai segala bagai mcm bt jemput2 biasa

    ReplyDelete
  9. sukeee... nak try laa.. tak penah lagi try letak cheese, kalo letak cheesedale boleh kan ummi?
    Salam kenal ummi....

    ReplyDelete
  10. wah... kreatif... x pnh terpikir roti blh wat jmput2.. hihi

    ReplyDelete
  11. sedap ni kalau makan santai2 petang atau tgh malam sambil tgk cerita hantu hehehehe

    ReplyDelete
  12. saya klu bab ada cheese , mmg suka ...

    ReplyDelete
  13. Ayat last tu buat saya telan air liur je..ekkeke

    ReplyDelete
  14. Owh senang sangat.. hehee

    Cheese je takdak kat rumah, kalau tak boleh try :D

    ReplyDelete
  15. mmg feveret le kalau cucur ni.. x kisah le letak apa pun

    ReplyDelete
  16. Thanks for sharing.. saya nak cuba nanti! :)

    ReplyDelete
  17. Nak buat la.. cheese apa2 pun tak kisahkan?

    ReplyDelete
  18. Wahhhh..sedapnye! Nanti nak try buat. Isk!

    ReplyDelete
  19. suka sungguh makan cheese ye
    sampai cekodok pun letak cheese
    tak dapat nak tumpang tengok, gambar hilang =)

    ReplyDelete
  20. Cheese lagi akk.. Mmg comel la pasni.. Hahaha.. Yg ni pun hilang gambarnya.. Baru nak tgk jemput² cheese..

    ReplyDelete
  21. tgh mmbyngkan.ala xda gambar juga.rasa xpuas pulak bc entry tp xdpt tgk gambar

    ReplyDelete

Terima kasih sudi tinggalkan komen.