Wednesday, October 29, 2014

Resipi Apam Susu yang sedap,gebu,lembut dan mudah disediakan (*_^)

Semalam dah janji dengan anak anak nak membaking. Hari nih tunaikan janji..Saya nak share dengan kawan kawan resipi apam susu yang sedap, gebu, lembut dan paling best senang disediakan....



Cara nak buat :- Pukul 4 biji telur + 1sdt esen vanila + 1sdb ovalette + 1 cwn gula halus sampai kembang dan putih..Lepas tuh masukkan 4sdb susu pekat..Pukul lagi adunan tuh..Last sekali masukkan 2 cwn tepung gandum..Pukul lagi sampai sebati..Bahagikan adunan pada tiga bahagian dan masukkan pewarna yang korang suka..Kukus selama 45 minit...

Apam susu nih boleh dimakan time time lepak lepak di perang hari...Nak makan bila bila pun boleh kan ikut masing masing lah kan..Saya memang lama nak buat apam susu tapi tuh lah kan kekangan masa..Bila dah mc nih ambil peluang yang ada buatlah kan..Bahan bahan pun memang dah ada kat dapur apa lagi lah kan,buat ajelah...

Korang pun boleh try resipi apam susu nih tau..Senang aje tau..

25 comments:

  1. akak x pernah makan lagi...first time tgok ni...apam biasa tu tau ler...

    ReplyDelete
  2. dapat jugekkk buat apam susu ye kak ummi... viral dah apam susu ni merata media... hahaha

    ReplyDelete
  3. Cantik kejadian kek..senang ja nak buat kan

    ReplyDelete
  4. wah, comel sangat apam susu tu!!!! nak juga :D

    ReplyDelete
  5. mudah.. ada masa blh la try.hihi
    thanks mimie kongsi resepinya

    ReplyDelete
  6. saya tak penah buat lagi, lagipun tak ada pengukus kat rumah ni

    pssss mimi, nak bagi tak ada bintik-bintik pada kukusan tu kan
    mimi letak dengan kain penutup tu
    contohnya cam lampin lama si aina ke auni ke
    bila angkat, air kukusan idak jatuh pada apam tu

    ReplyDelete
  7. Cantiklah warna. Pandai sis buat.

    ReplyDelete
  8. Cantiklah warna. Pandai sis buat.

    ReplyDelete
  9. wahh kak.. nampak gebunya.. confirm sedap ni

    ReplyDelete
  10. cantik kalernyaaa.. dah nampak macam kek dah memula tu. ini bukan kueh yg kita makan dgn klapa parut ke..? ye ke entah CT pun x sure

    ReplyDelete
  11. sekali tgk mcm kek minyak...tp apam susu rupanya...bahan2 pun x susah... kalo rajin nak mem apam jugak la..hehe

    ReplyDelete
  12. canteknya warne dia...nampak sodap!! :D

    ReplyDelete
  13. uwaa...nak nangis tgk apam susu ni..nak buat belom berkesempatan..insyallah satu hari nanti...

    ReplyDelete
  14. Dah mkn mesti berlemak kan
    Jom turunkan kolestrol
    www.ainbeautifulhouse.blogspot.com

    ReplyDelete
  15. Yg saya pernah mkan apam balik je

    ReplyDelete
  16. Yg saya penah makan apam balik aje.. 😱😱😱

    ReplyDelete
  17. macam mudah je!kalau beli yang dah siap bole makan sikit je kan?boleh try nanti!

    ReplyDelete

Terima kasih sudi tinggalkan komen.