Monday, August 11, 2014

Kuah Ikan Bakar campak campak yang sedap

Dua tiga hari lepas ada tengok entry kak Ina a.k.a IntaNBerlian pasal kuah ikan bakar resipi mak kak Ina..Tetiba tekak nih pun nak makan ikan bakar..So,kuahnya harus ku buat sendiri guna rempah gulai yang saya kirim daripada kak Ina..Nak masak kena bereksperimen nanti kita tak tahu sedap ke tak...


Meladong kuah ikan bakar yang saya buat..hahaha...Melimpah ruah kuah ikaa bakar tuh..Puas lah makan..Memang sedap...Naati saya share resipi dengan korang ye...

16 comments:

  1. menarik nampaknya.. bungkus dalam daun pisang lagi sedap ni.. beraroma bagai.. adeii...

    ReplyDelete
  2. Kuah dia makan dgn nasi sekali pun sedap mimi..

    ReplyDelete
  3. rempah yg ina bagi ru ade lg blh lah try bila mimi bg resepi

    tifaanvar

    ReplyDelete
  4. sedap nampak.. nanti share na resepinya..=D

    ReplyDelete
  5. Ikan bakar kuah banjir 1 , ikat tepi. Ehek. :P

    ReplyDelete
  6. pergh... terbaiklah kuahnya melimpah ruah macam tu. saya suka style gitu, baru sedap nak mkn. hee

    ReplyDelete
  7. umi.. kelas ko pandai masak... hihi... sedap nengok..

    ReplyDelete
  8. kalau kuah di abanyak, tu yang tmabah sedap tu kan kak :)

    ReplyDelete
  9. mana resipinya..tak sabar nak try nih :-)

    ReplyDelete
  10. wahhhh ni betul2 sedap.. makan berkuah2..nyum!

    ReplyDelete
  11. Sedapnya.. Bru2 ni request kt suami nk mkan ikn bakar. Tapi sbb xlarat nak kuar, mtk suami postpone dulu smpai lepas hbis pntng.. Nk buat sndiri brang & bhan xde kt umah..

    ReplyDelete

Terima kasih sudi tinggalkan komen.