Wednesday, July 23, 2014

Resipi Cream O Cheese Blueberry Chocolate

Assalamualaikim..

Semalam buat lagi cookies untuk raya..Macam biskut raya tapi rasa tak rangup macam biskut...Rasa lain daripada yang lain tau..Dah test semalam memang sedap tau....


Bahan bahan

3 bungkus (360g) Cream O Blueberry
375g Cream Cheese
Coklat masakan
2 sdb Susu Cair
2 sdb Susu Pekat
Manik berwarna

Cara cara

Hancurkan biskut cream o dengan krimnya sekali..Masukkan cream cheese..Pukul sampai sebati..Lepas tuh bulat bulatkan adunan tuh.Adunan doh nih memang lembut dan berminyak sikit tau. .Cairkan coklat masakan+susu cair+susu pekat..Curahkan atas doh tadi dan hiaskan dengan gula manik.Masukkan dalam fridge...Dah siap..

Memang sedap tau korang...Melting dalam mulut...Sedapnya tak tahu nak cakaplah...Tak payah bakar tau..Jimat masa.

22 comments:

  1. Mudah dan nampak sedap. Kena cuba ni :)

    ReplyDelete
  2. nampak sedap pula yang ni
    nak tray cam tak rajin pula
    hehe

    ReplyDelete
  3. Mudah ya mesti sdp ada cheese

    ReplyDelete
  4. kreatipnya

    tifaanvar

    ReplyDelete
  5. pun simple je nak buat yer..

    ReplyDelete
  6. boleh cuba sbb kat rumah tak ada oven. kenala buat yang kukus2 n sejuk beku

    ReplyDelete
  7. wah mudah x payah bakar2 .. pastu letak je dlm frezer ke?
    Cream cheese jenama?

    ReplyDelete
  8. sedapnya..boleh datang raya rumah akak ni nak rasa..heee

    ReplyDelete
  9. pehh.. senangnyaaa,, terliuqqq laa...

    ReplyDelete
  10. Nmpak mcm senang je nk buat. hehe. Thanks kak :)

    ReplyDelete
  11. menarik ni. simple n senang kan sbb x perlu bakar mmbakar

    ReplyDelete
  12. boleh try ni..tak pernah rasa lagi,he

    ReplyDelete
  13. Rajinnye kak mimi mencuba buat.

    ReplyDelete
  14. resepi lagi... wahhh sedap ni... boleh try jugak ni..

    ReplyDelete

Terima kasih sudi tinggalkan komen.