Friday, February 21, 2014

Pizza Segera : Sunshine Hawaiian Chicken

Assalamualaikum..

Rabu lepas singgah Mydin Seremban 2 nak beli bahan buat kek kawan office order..Masa cari bahan buat kek saya ternampak instant pizza nih...Disebabkan tekak teringin nak makan so saya pun beli lah...Harga sekitak RM 10 ++  Saya tak ingat sen sen dia..Ada dua keping pizza tau dalam nih....Yang penting pastikan halal ye...


Nih rupa sebelum pizza nih saya bakar...Bakar dalam oven lebih kurang 15-20 minit aje..Suhu ikut suka lah janji masak..


Nih rupa pizza tuh sesudah masak...Walaupun tak seseeedappp Domino's tapi rasa piiza nih still lagi okeylah...Cuma nanti saya nak request bubuh cheese lebih lebih sikit untuk topping tuh boleh??hahahaMemang sengalll la...


Lepas nih nak makan pizza buat sendiri jelah kan...Buat sendiri lagi puas hati sebab topping boleh letak banyak melimpah ruah...

Okbai...Nanti saya update entry lain....Nak jenguk rumah korang...

33 comments:

  1. nakcarilah pizza segera nie...boleh buat kat rumah..

    ReplyDelete
  2. nampak sedap jugak pizza ni :)

    ReplyDelete
  3. Mimi, akk buat pakai mission wrap. Jadi ala² thin crust domino's. Pakai pemanggang ajaib jer ☺

    ReplyDelete
  4. Assalamualaikum kak mie, wahh bestnya beli instant. tapi lebih puas hati buat sendiri kan.. teringin nak dominos ~~~

    ReplyDelete
  5. anak anak saya pun dah mula berzikir nak makan pizza..

    ReplyDelete
  6. jadilah.. nampak sedap juga tu..

    ReplyDelete
  7. tambah cheese ni lg superbbb laaa

    ReplyDelete
  8. Lain kali standby cheese kat peti ais beli readymade pizza tambah je cheese kat atas dan bakar.

    ReplyDelete
  9. nampak sedap je kan... KA kalau bab2 pizza ni serah je kat angah senang aje dier buat !

    ReplyDelete
  10. kira oklah kan....dah namanya instant...hehe

    ReplyDelete
  11. best kan kak shopping kat mydin seremban2 tu..puas berjalan..brg² pun boleh tahan murah

    ReplyDelete
  12. tak pernah beli pizza segera ni

    ReplyDelete
  13. Hehheee, boleh je request.. .:)

    p/s : Shwal da sampai ye.. memang suka, xsabar nak cuba pakai :D

    ReplyDelete
  14. wahh, nampak sedap jugak lah pizza nih hihi

    ReplyDelete
  15. nampak sedap juga walau jenis instant =)

    ReplyDelete
  16. siap dengan topping sekali ke.. mudah cam tu cuma nak bakar pastu ngapp jer kan..

    ReplyDelete
  17. sedapnyer..mmg puas hati klo buat sdri

    ReplyDelete
  18. dulu penah gk akak beli pizza segera gini, beli ptg mlm tuh nk msk lah... tgk2 ada kulat... tobat takmo beli lg lenkali...

    ReplyDelete
  19. Btul..bt sndri ltak mcm2x pon blh..hihihi

    ReplyDelete
  20. ok lah ni boleh hilangkan teringin tu.. tp kalau nak sedap mmg kena buat sendiri kann..

    ReplyDelete
  21. ok lah ni boleh hilangkan teringin tu.. tp kalau nak sedap mmg kena buat sendiri kann..

    ReplyDelete
  22. lagi senang dan jimat...kalau nak buat..berpuluh hengget jugak nak buat kan..

    ReplyDelete
  23. saya pun suka beli instant pizza... boleh bakan masa terdesak :)

    ReplyDelete
  24. X pnh lagi cuba beli yg segera...

    ReplyDelete
  25. rasa nak makan pula pizza nih. nak cari cara nak buat lah hihi

    ReplyDelete
  26. Ros pun pernah beli yang segera. balik bakar sendiri. tapi, dia punya roti tu keras sikit..

    ReplyDelete
  27. kalau buat sendiri mmg lg puas hati kan

    ReplyDelete

Terima kasih sudi tinggalkan komen.