Tuesday, November 27, 2012

[ Tentang saya ] Fakta 4 - Drive kereta laju laju

ENTRY AUTO PUBLISH

Assalamualaikum.....

Hari nih sambung fakta tentang saya siri keempat pulak..Huhuhu...Macam drama berepisod pulak kan.....Fakta 4 tentang saya yang kawan kawan perlu tahu........

Dulu kan masa baru baru belajar drive kereta, saya takut takut lagi nak drive. Kalau drive menggigil lah kepala lutut nih nak tekan klac dan brek.....Itu dulu....

Tapi sekarang nih, sejak dah terror drive bukan main lagi saya nih. Dah macam drifter aje, drive kereta tak hengat dunia. Terus teranglah saya cakap ye, saya akan drive kereta laju laju bila lambat nak ke sesuatu tempat. Contohnya kalau lambat nak pergi kerja. Confirm drive laju gila. Paling laju saya drive 180km/j...See...Gila tak gila saya nih...

Kalau ada saudara mara yang ternampak saya kat highway drive kereta laju, memang jadi buah mulut lah...Bila sampai ke pengetahuan family saya, yang panggil kuat membebel nenek a.k.a mak lah....Saya just tersengih sambil jawab " Suami borek, isteri rintik "..hahaha..

Saya nih memang suka drive laju laju. Tapi atas highway la, kalau jalan biasa tuh taklah laju, 80km/j je..Paling perlahan saya drive 20km/j tuh pun time hujan...

Sekarang saya tak drive laju laju lagi sejak berlaku beberapa kejadian di muka akhbar. Timbul keinsafan kat dalam diri. Bila saya rasa laju, saya akan lepaskan pedal minyak....Back to normal. Satu lagi yang menyedarkan saya supaya drive perlahan nih bila saya terfikirkan anak anak. Apa akan jadi kat diorang kalau berlaku sesuatu kepada saya....

So, kesimpulannya saya memang suka drive laju laju tapi dulu. Sekarang saya drive biasa biasa aje...

18 comments:

  1. memang drive laju seronok
    tapi, hati-hati (",)
    "ingat orang tersayang"

    ReplyDelete
  2. selamat pagi..ni kat bangi ke?? hehe.wah, macam kat litar lak baca entry n..hehehe...bawak manual ke auto ? Alhamdulillah timbul keinsafan ...huhuh

    ReplyDelete
  3. org yg duduk sekali ngn saye time saye drive pon kate saye bawak laju kak,hahah padahal saye tak rase mcm laju pon

    ReplyDelete
  4. saya pun x berani nak drive laju2 dah skang ni. pas accident dulu (tu pun org yg langgar kereta kitorg) terus jadi trauma. huhuhu

    ReplyDelete
  5. sama la ngan sy kak, suka drive laju..kalau tgh bngng boleh main cilok2..tu kira tahap hbis geram.tp xelok sebenarnya kan drive dlm kdaan bngng, mara tu..

    *en.tunang punya la sopan time drive..sampaikan dia ckap, tabik betul kt tunang dia ni nmpk lembut, tp klau dh drive, gnas*..ahaha..

    tp bila time mlam msti susah tido dan ingt balik, rasa ngeri..nasib bdan..hehe

    ReplyDelete
  6. 180km/j??????? Laju nye....!!! Mmg tahap drifter dah tu..

    ReplyDelete
  7. lajunya.. apapun take care ye

    ReplyDelete
  8. bestnya PU..saya ni ada lesen tapi sampai sekarang x berani nak bawak..sebabnya lepas ambk lesen x pegang stereng terus...huhu..kena plak keta manual...

    ReplyDelete
  9. adehhh...laju kot.jgn laju-laju ye kak...aina dan auni tu sentiasa mnnt kepulangan akak :) safety first k!hihihi

    ReplyDelete
  10. tu diaaa lajunya... sampai 180... bahaya tu... nsib skrg dah xbwk laju2 yer ;-)

    ReplyDelete
  11. lajunya...hubby akak bawak 120 jer atas higway...

    ReplyDelete
  12. Laju sgt tu..pandu cermat jiwa selamat..ingatlah org yg tersayang..chewwah dah mcm iklan plak M ni..

    ReplyDelete
  13. laju2 juga kak..
    "ingatlah orang tersayang"

    ReplyDelete
  14. hamboii, drive mengalahkan cik hubby . haha

    ReplyDelete
  15. Aku lelaki dan mmg suka tgk pompuan memandu laju..bukannya apa boleh tumpang sekaki. Best main kejar2 dgn kaum hawa nih.

    ReplyDelete

Terima kasih sudi tinggalkan komen.