Isnin, 1 Julai 2019

KOLEKSI RESEPI MASAKAN AYAM AZLINA INA

KOLEKSI RESEPI MASAKAN AYAM AZLINA INA | Dilema mak mak bila nak masak mesti ketandusan idea nak masak menu apa untuk keluarga makan kan? Mimie sendiri pun kadang kadang blur nak masak apa. Takkan hari hari nak makan menu yang sama ye tak. Contoh kalau beli ayam. Dari ayam tu sebenarnya banyak menu kita boleh cuba masak.

Kalau beli ayam menu ni mesti Mimie masak dekat rumah : Ayam Masak Lemak Cili Api + Tempoyak, Sambal Ayam, Ayam Masak Kicap, Sup Ayam, Ayam Goreng Kunyit. Pernah juga buat Ayam Masak Asam Pedas tapi tak laku. Seorang pun tak makan. Penyudahnya dak Mimie bantai makan sorang sorang. Nasib baik masak tak banyak. Jadi tu jelah menu yang Mimie rotate masak. Kadang naik jemu.

Try cari resipi  kat Google terjumpa pulak KOLEKSI RESIPI MASAKAN AYAM AZLINA INA yang menarik untuk dicuba. Takkan nak cuba sorang sorang, so, Mimie share dengan korang koleksi masakan ayam yang ada. Sedikit sebanyak membantu bagi korang idea nak masak apa. Kan? 

Selamat mencuba korang! 

KOLEKSI RESEPI MASAKAN AYAM AZLINA INA

KOLEKSI RESEPI MASAKAN AYAM AZLINA INA

KOLEKSI RESEPI MASAKAN AYAM AZLINA INA

KOLEKSI RESEPI MASAKAN AYAM AZLINA INA

KOLEKSI RESEPI MASAKAN AYAM AZLINA INA

KOLEKSI RESEPI MASAKAN AYAM AZLINA INA

KOLEKSI RESEPI MASAKAN AYAM AZLINA INA

KOLEKSI RESEPI MASAKAN AYAM AZLINA INA

KOLEKSI RESEPI MASAKAN AYAM AZLINA INA

KOLEKSI RESEPI MASAKAN AYAM AZLINA INA



 KOLEKSI RESEPI MASAKAN AYAM AZLINA INA

 KOLEKSI RESEPI MASAKAN AYAM AZLINA INA


KOLEKSI RESEPI MASAKAN AYAM AZLINA INA



SUMBER : GOOGLE

DISCLAIMER : SEMUA KOLEKSI RESEPI DI ATAS BUKAN HAK MILIL MIMIE. KREDIT KEPADA PEMILIK ASAL RESIPI.

20 ulasan:

  1. betul mimi..kdg pening nak masak apa...walaupun akak mkn ber2 ngan en.asben, tetap la pening menu apa nk masak..mmg selalunya rotate masak yg sama je...

    BalasPadam
  2. betul mimi..kdg pening nak masak apa...walaupun akak mkn ber2 ngan en.asben, tetap la pening menu apa nk masak..mmg selalunya rotate masak yg sama je...

    BalasPadam
  3. banyak menu boleh di cuba kan, akk ni suka hat senang2 je

    BalasPadam
  4. Berdengung akak nyer perut mimi oiii...semua resepi nampak sedap tu ha...nanti nak cuba la..pssttt akak pun ada beli buku resepi kat BBW ari tu...

    BalasPadam
  5. Banyak resipi ayam yg kita boleh try ni. Semua nampak sedap especially lontong ayam tu. yummy.

    BalasPadam
  6. Kt rumah ni pun dah mcm2 resepi ayam buat.sbb sis masak hari2..sampai peninh x tau nak msk apa...boleh lah try 1 2 resepi kt sini

    BalasPadam
  7. boleh bookmark entri ini. bl sampai masanya xde idea nk masak apa boleh refer

    BalasPadam
  8. pergh sedap semuanya....boleh cuba juga ni

    BalasPadam
  9. Betul kak. Boring rotate menu sama je. Nanti nak try la mana yng belum masak tu.

    BalasPadam
  10. byknye resipi ayam....semua sedap sedap...

    BalasPadam
  11. Sedapnye resepi2 di atas nak cubalah nanti.. Terliur tgk hari2 boleh tukar menu nampaknye

    BalasPadam
  12. Wahh byk la resepi.. kita pun suka resepi kak azlina ni.. sedap2 semua...

    BalasPadam
  13. Wah senang nak masak ni juga, nanti sis cuba

    BalasPadam
  14. Ayam masak merah paling favorite. Nyummss

    BalasPadam
  15. Nak makan ayam masak merah. Ayam panggang atau ayam bakar pun sedap juga.

    BalasPadam
  16. lepas ni boleh rujuk resepi ni pulak klu nk bt aym msk merah

    BalasPadam
  17. ina azlina ni memang viral ketika ramadhan ari tu.
    asyik lah lalu resepi dia di timeline fb aida.
    ikhlas berkongsi resepi.
    resepi kuih nyer memang menjadi!

    BalasPadam

Terima kasih sudi tinggalkan komen.