Khamis, 13 Jun 2019

Tema Maroon Batik Tema Hari Raya 2019

TEMA MAROON BATIK TEMA HARI RAYA 2019 | Alhamdulillah hari ni dah masuk Syawal 9. Tahun ni tahun beraya di Melaka. So tema baju untk raya kali ni encik suami yang pilih. So, dia pilih tema maroon batik.

Masa dia pilih warna dan corak baju tu Mimi tak kenan tapi dah dia pilih ikut sajalah. Bila baju dah sampai dan pakai nampak cantik pulak.

Macam biasa pagi raya bila semua dah bersiap kami semua bermaaf maafan. Kemudian jalan kaki pergi rumah saudara mara suami yang tinggal berhampiran.

Kemudian singgah rumah sekejap untuk sesi bergambar. Dah selesai bergambar kitorang sambung beraya pulak.

Gambar candid. Masa ni duk kalut suruh anak anak standby

Susah nak cari gambar elok sikit. Ada je kurangnya.. Hehehe

Keluarga suami

Ayah mertua dan mak mertua Mimi

Hajat dihati nak juga pilih gambar elok dan frame kan. Pilih punya pilih nan hado. Erm alamatnya buat photobook jela.

Dah settle beraya rumah tok andak jiran sebelah rumah mertua dan rumah tok mak (ibu kepaada mak mertua dan nenek suami). Kat rumah tok mak semua adik beradik mak mertua Mimi akan berkumpul. Memang meriahlah. Tahun ni ramai yang tak ada.

Sebahagian daripada keluarga mertua

Bila si bujang menangis be like.... 
Raya tahun ni lagi best dan kelakar sebab baju raya Mimi sama dengan kawan blogger Kak Suria Amanda. Terperasan masa kak SA upload pic dia kat facebook. Sekali tengok eh baju samalah. Terus ketawa berdekah. Tak sangka baju kitorang sama. Hahaha, berjodoh sungguh Mimi dengan kak SA ni.

Tahun depan in shaa Allah beraya di Port Dickson pula. Tema tahun depan pun adik beradik dah decide nak warna apa. In shaa Allah ada rezeki lebih tahun depan Mimi sponsor pula baju raya untuk family Mimi. 

28 ulasan:

  1. Salam aidilfitri .

    Alahaiii kita sama tema , colour maroon juga raya pertama . Heheh
    Kalau tak silap sis fieza sani pun colour meroon jugak tahun ni

    BalasPadam
  2. SELAMAT HARI RAYA.. kosong kosong okay =D

    BalasPadam
  3. tu lah, akk nampak macam sama dgn kak SA. Sekali mmg sama ye. btw, selamat hari raya maaf zahir batin

    BalasPadam
  4. Hehe tula perasan jugak baju kak mimi sama dengan kak SA hehe. Selamat hari raya kak mimi

    BalasPadam
  5. cantik.... tahun ni mmg inn betul tema batik nih kan...
    sana sini ramai yg pakai tema batik, tersama ngn SA kalau dpt raya sekali mesti meriah tersedondon

    BalasPadam
  6. nice colour team.. selamat hari raya.. great family photo u hv there... nice one..

    BalasPadam
  7. Haaaa kannnn...mmg kita berjodoh la..akak ngan dania gelak x hengat punya...selamat hari raya mimi...maaf zahir batin

    BalasPadam
  8. selamat hari raya mimi.. seronoknya dapat kumpul ramai2 kan..

    BalasPadam
  9. Selamat Hari Raya Mimi.. maaf zahir batin ya.. cantik sedondon semua. Gambar candid pun okay jugak apa.. buat kenangan kan..

    BalasPadam
  10. Selamat hari raya.. Cantik tema maroon tu.. Saya pun dah lama tak bermeroon ni hihi

    BalasPadam
  11. maybe akak tak berapa berkenan baju batik tu sebab dia penuh dari atas sampai bawah kot. Not bad lah corak dia, boleh je nanti akak mix match dengan baju atau dress kosong. Selamat hari raya kak mimi!

    BalasPadam
  12. Selamat hari raya mimi. Cantik color tu. Favorite jugak tapi belum lg pakai tema tu. Hehe.. mungkin next year. Boleh pulak sama dgn SA ye.hehe.. ok la tu jodoh.

    BalasPadam
  13. Cantiknya warna maroon.. Selamat hari raya! Nak buat maroon lah tahun depan

    BalasPadam
  14. Cantiknya warna maroon nak buat jugak lah utk tema tahun depan ... Selamat hari rayaaa

    BalasPadam
  15. Amboi bukan negeri je sama baju raya pun sama. Sehati sejiwa sungguh tu mimi. By the way cantik je gambar2 tu.

    BalasPadam
  16. Wahhh tema merah tahun ni yer. Nad tahun lepas dah tema merah, so tahun ni tukar hijau pula. Bila bergambar ramai-ramai tu nampak macam tema purple pun ada. Selamat Hari Raya Mimi! :)

    BalasPadam
  17. salam aidilfitri..batik fe,es juga thn ni

    BalasPadam
  18. salam aidilfitri..batik femes juga thn ni

    BalasPadam
  19. Maroon kita dah tahun lepas..hehee..meriah raya ya

    BalasPadam
  20. Selamat Hari Raya, mimi & family...Sehati pulak mimi & SA terpilih baju raya sama design, sama kaler..haha..eh, Sama team kaler la kita tahun ni..sep sikit...

    BalasPadam
  21. Wah mmg same taste dgn kak.sa.. selamat hariraya maaf zahir batin ye mimi

    BalasPadam
  22. Selamat hari raya aidilfitri maaf zahir dan batin

    BalasPadam
  23. Selamat Hari Raya k.mimi. Cantiknya baju raya. Ramai pulak tema maroon ya tahun ni.

    BalasPadam

Terima kasih sudi tinggalkan komen.