Selasa, 9 April 2019

TEA TOC WATER ALOE VERA SOOTHING GEL MELEMBAPKAN KULIT

TEA TOC WATER ALOE VERA SOOTHING GEL MELEMBAPKAN KULIT | Hai semua! Sekarang ni cuaca memang tak menentu kan. Sekejap panas sekejap hujan. Ni menyebabkan keadaan kulit Mimi agak bermasalah. Bila panas sangat memang kulit kering. Sampai bibir pun kering mengelupas walaupun minum air suam banyak. Lain macam kan panas sekarang ni. Malam pun kadang kadang panas. 

Bila cuaca tak menentu memang Mimi ambil langkah langkah berjaga jaga untuk jaga kesihatan dan kecantikan. Salah satu inisiatif yang Mimi buat ialah mengekalkan kelembapan kulit muka dengan Tea Toc Water Aloe Vera Soothing Gel. Sebelum beli Mimi akan baca review pengguna produk ni . Rata rata beri feedback yang positif .



TEA TOC WATER ALOE VERA SOOTHING GEL MELEMBAPKAN KULIT

Tea Toc Water Aloe Vera Soothing Gel ni merupakan produk yang memanjakan, menenangkan dan menghidratkan kulit muka. Ia mengandungi 96% gel Aloe Vera yang pure. Tea Toc Water Soothing Gel sangat sesuai digunakan waktu cuaca panas dan kering ketika buat aktiviti di luar.




Kalau korang nampak, ada Gold Flakes dalam Aloe Vera ni. Fungsi Gold Flakes untuk meningkatkan aliran darah dan penghasilan kolagen manakala ekstrak akar althea rosea menenangkan kerengsaan, sihat dan kelihatan muda. Yang buat Mimi suka Tea Toc Water Aloe Vera Soothing Gel ni bukan setakat boleh pakai kat muka je tau boleh juga sapu dan pakai di badan untuk beri kelembapan dan juga merawat masalah sunburn. Tea Toc Water Aloe Vera Soothing Gel sangat sesuai untuk semua jenis kulit.



CARA NAK MENGGUNAKAN

Kalau nak pakai sebagai mask sapu pada kulit muka dan biarkan selama 20-30 minit kemudian cuci bersih dengan air. 

Kalau pakai sebagai pelembap sapu nipis pada muka dan biarkan menyerap pada kulit muka. 

KANDUNGAN UTAMA TEA TOC WATER ALOE VERA SOOTHING GEL



Aloe Vera - Menenangkan, Hidrat dan membaiki kulit

Gold flakes - Meningkatkan aliran darah dan penghasilan kolagen

Althea Rosea Root Extract  - Menenangkan kerengsaan

Harga sebotol Tea Toc Water Aloe Vera Soothing Gel ni ialah RM21 dan isi kandungannya ialah 250ml . Kalau korang nak beli, korang klik saja link ni https://my.althea.kr/tea-toc-water-aloevera-soothing-gel-250ml

Untuk maklumat lanjut mengenai produk di Althea  boleh layari

Web  : www.althea.kr

33 ulasan:

  1. Saya sampai sekarang masih ada masalah kulit mudah kering. Kalau kat luar sebab panas, kalau di ofis sebab sejuk sangat. Haha. Memang tengah mencari juga produk pelembap yang sesuai. Mana tahu boleh cuba yang ini kan? Lagipun prefer produk yang guna sumber natural.

    BalasPadam
  2. wow! satu lagi produk aloe vera yang hebat di pasaran. nanti nak cuba juga lah. dengan harapan kulit akan jadi sehalus dan semulus kulit bayi. haha!

    BalasPadam
  3. Haa.. TB nak beli ni hari tu.. adoii.. terlupa sangat-sangat tau.. dha terbeli benda lain lak.. hahaha.. adoiii

    BalasPadam
  4. Waaa.. Dari althea ke.. Kita suka pulak tengok ada gold flakes tu haaa..
    Sebab dulu pernah beli mandian ada macam tu. best je pakai. tp bukan jenama dr althea ni. ni pakai kat muka mesti best kan. Sebab aloe vera pure. Terasa sejuk je muka.

    BalasPadam
  5. I didn't buy this but glad you are sharing here. I like the online shopping website so many choices to choose and usual I shop for makeup too!

    BalasPadam
  6. memang best. Ros pun guna. bukan takat sapu di muka. Ros sapu juga di bahagian yang kering macam siku. berkesan pada Ros.

    BalasPadam
  7. Wahh ada pelembap baru la.. leh cuba yg ni pulak lepas ni.. nmpk menarik..

    BalasPadam
  8. Murni cukup suka kalau produk berasakan Aloe-vera sebab aloe vera banyak khasiat untuk kulit. Tapi yang ni tambah gold flakes lagi laa terbaik hasilnya..nanti boleh cuba juga ni

    BalasPadam
  9. Wah.... Menarik laaa..!! Aloe vera memang bagus rawat sunburn. Apa yang best kita suka sebab leh jadi mask dan moisturizer sekali. Jimat!

    BalasPadam
  10. Bella kena cuba dulu kalau produk2 untuk muka ni. Last time ada juga pakai aloe vera base utk spray muka, but muka I jadi gatal-gatal. Tapi masa memula pakai ajelah. May be tak sesuai dgn Bella agaknya. Btw, it no harm to try sb ada Gold flakes, Rosea Root Extract dan aloe tu sendiri.

    BalasPadam
  11. Wahhh. Packaging ni cantiknya. Dalam aloe vera ni siap ada gold flakes lagi. Nampak macam best je kalau nak cuba ni.

    BalasPadam
  12. Aloe vera mmg elok dan antara bahan yg selalu digunakan dalam produk kecantikan.. Kalau nak beli nanti blh zaza tgk kat althea

    BalasPadam
  13. ada 2 kegunaan. mask dan pelembab.. bestnya tu.. nk try usha la produk ini

    BalasPadam
  14. Macam best je produk ni.Kite mmg sejenis peminat produk berasaskan aloevera sbb tahu yang alovera banyak kebaikan. Boleh try ni.hehehhe

    BalasPadam
  15. Comelnya nama soothing gel ni. Bagus ni lembapkan kulit, sekarang ni kan musim panas melampau, so dapat jaga kulit dengan pakai soothing gel ni. Cantik pulak gel dia siap ada gold flakes. Wow

    BalasPadam
  16. Menariknya tgk soothing gel ni. Harga pun berpatutan. Boleh cuba lepas ni.

    BalasPadam
  17. Menarik ni.. Nampak macam serum je.. Tapi boleh jadi mask juga ye.. Gokd tu yanng bagus.. Nak cubala.. Ok nangi order dekt althea

    BalasPadam
  18. wahhh produk berasaskan aloe vera. mesti bagus nie. aloe vera sangat bagus utk kulit muka. sukalah packaging dia. minimalis. harga dia sangat berpatutan. boleh lah nak cuba nanti

    BalasPadam
  19. Banyak sangat kegunaan dia kan. Sesuai nak dibawa dalam beg untuk ke mana-mana kan. Rawlins nak try gak la sebab masalah kulit kering duduk dalam air cond sepanjang hari.

    BalasPadam
  20. This brand is new to me, the water gel macam very soothing. Will check it out.

    BalasPadam
  21. Wah menarik la produk ni. huda ada beli aloe vera gel dalam bekas. Kat botol ni macam lagi hygienic dan bestlah siap ada gold flakes. nk try jugak lah beli kat Althea nnt

    BalasPadam
  22. Eh murah je ahrga dia, rm21. Emi bajet dlm 30 lebih tadi.

    BalasPadam
  23. oo..althea punya ke?okey, boleh masuk dlm list...

    BalasPadam
  24. menarik kalu BBL cuba..tambah lagi sekarang musim panas & kurang minum air. kulit muka pun cepat kering.. memang BBL prefer produk water based sebab elok bagi moist kulit. boleh terus sapu lepas cuci muka je kan.

    BalasPadam
  25. product base aloe vera insyallah memang ok. soothing n calming =D

    BalasPadam
  26. Baru pertama kali dengar pasal brand ni. Tak kira apa pun brand memang kita perlukan produk macam ni utk lembapkan kulit kita

    BalasPadam
  27. Ana dah nak hbs sebotol aloe vera gel ni. Best sgt sebab ada gold flakes dalam tu kan.

    BalasPadam
  28. This is actually my first time seeing the combo of gold with aloe vera. I always knew their benefits as separate entities. Frankly amazed by this product.

    BalasPadam
  29. Murah pula harga dia, nampak bagus je

    BalasPadam
  30. A very good product which is based on aloe vera. We are all aware about the goodness of this product. I am sure this will be soothing and comfortable to be used. :)

    BalasPadam
  31. Packaging lawa. Kesan pun terbaik.. so, nak order lah satu untuk kurangkan masalah kulit kering. Tq

    BalasPadam

Terima kasih sudi tinggalkan komen.