Sabtu, 6 April 2019

MASTER PASTO SPAGHETTI SEGERA 3 MINIT

MASTER PASTO SPAGHETTI SEGERA 3 MINIT | Hai semua ! Siapa suka makan spaghetti angkat tangan .Mimi dulu tak berpeluang makan spaghetti tau sebab dulu dulu masa kecil mana lah kisah sangat nak makan. Kalau nak tahu spaghetti ialah pasta yang panjang  nipis,silinder dan pejal. Seperti pasta lain  spaghetti diperbuat daripada gilingan gandum dan air. Spaghetti Itali diperbuat daripada semolina gandum durum tetapi di tempat lain boleh dibuat dengan tepung jenis lain.

Nak dijadikan cerita minggu lepas busy sikit dengan urusan yang banyak. Balik kerja dah penat tapi sambung pula masak untuk suami dan anak anak. Lepas masak memang tak ada selera nak makan nasi berlauk tapi perut lapar. Baru teringat Mimi ada beli MASTER PASTO SPAGHETTI SEGERA 3 MINIT. Apa lagi cepat cepat pergi dapur capai Master Pasto Spaghetti Segera 3 Minit Bolognese.



MASTER PASTO SPAGHETTI SEGERA 3 MINIT



Master Pasto merupakan merupakan spaghetti segera Ready To Eat Meal in Malaysia yang dikeluarkan oleh Lioco Food Industries Sdn Bhd dan merupakan Malaysia Food yang lokasinya terletak di Penang

Master Pasto Spaghetti Segera 3 minit ready-to-eat dan produk yang selamat dimakan kerana mengandungi bahan semulajadi di mana ia tiada MSG, tiada bahan pengawet dan tidak perlu simpan dalam peti sejuk. Nak sediakan semudah abc saja tau korang . Panaskan lebih kurang 3 minit. Dah siap boleh hidang dan makan.

Memang senang dan mudah sahaja nak sediakan instant spaghetti ni korang. Memang ngam tiga minit panaskan dah boleh makan.

PELBAGAI JENIS PILIHAN MASTER PASTO SPAGHETTI SEGERA



Ada pelbagai pilihan instant pasta ni tau korang. Tapi yang Mimi makan ialah Spaghetti Bolognese with Chicken, Spaghetti Oglio Olio with Chicken dan Spaghetti Mushroom with Cream Sauce .

Spaghetti Mushroom with Cream Sauce


Spaghetti Aglio Olio with Chicken


Antara ketiga Malaysian Pasta yang Mimi makan ni Mimi paling suka Spaghetti Aglio Olio with Chicken sebab rasanya cukup pedas dan sedap kena dengan tekak Mimi yang sememangnya suka pedas. Rasa tak cukup makan sebungkus. Master Pasto ni ialah things to buy in Malaysia tau korang. Tak beli memang rugi ,sedap sangat. 

Cara nak panaskan instant spaghetti ni korang boleh rujuk gambar dan video di bawah .






31 ulasan:

  1. Nak kena standby 1 kat rmah senang in case lapar ke apa. Senang juga utk bw travel ni

    BalasPadam
  2. Menarik nie Mimi.. anak-anak Kak Sue memang penggemar spagetti..

    BalasPadam
  3. senang nyaa!!
    kenapalah tak jumpa benda ni masa nak travel dulu!!
    lepas ni nak travel luar malaysia, beli ni je banyak banyak!! halal, lepas tu tak yah risau laa makanan luar negara yang mahal tu.

    BalasPadam
  4. Kalau bekerja ni, bab bab makanan instant tapi mengenyangkan ni perlu ada kat rumah kan. Sekurangnya mudah nak sediakan. Cepat. Anak merengek lapar pun tak perlu tunggu lama.

    BalasPadam
  5. Spaghetti Bolognesse dia memang sedap, berbaloi dengan RM6.50 beli dekat U-Shop. simple dan mudah disediakan.

    BalasPadam
  6. kena ada stok lah camni nampaknya. time lapar memang senang kalau ada stok instant food. xpayah nak tunggu dan masak lama.

    BalasPadam
  7. Senang bangat.. makin hari makin mudah kerja² didapur.. sesuai utk yg sngat bz ibu2 bekerjaya.. Bawak p travel pun bagus ni..

    BalasPadam
  8. dah pernah rasa! so far nak kata sedap sangat tu takde la cumanya kalau pergi travel benda ni boleh sangat jadi pendamping setia! senang dan pantas untuk masa. kaki travel wajib dapatkannya

    BalasPadam
  9. Dah macam masak mee segera pulak.Sekejap je dah siap. Kalau nak bercuti nanti akak nak beli jugak la.Mudah kalau tengah2 malam anak2 lapar.

    BalasPadam
  10. bagus ada macam ni.. kalau nak travel senang betul nak sediakan.. cari air panas je untuk reheat dia..

    BalasPadam
  11. Sally beli nak bawak pi travel...sekali habis kat dapur sebelum sempat bawak...hahaha...dah la Sally hantu spageti!

    BalasPadam
  12. Suka makan spageti.. Wah senangnya nak masak.. Rendam je ke.. Terus siap.. Perghh.. Ni mesgi ade dekt rumah ni buat stok

    BalasPadam
  13. memang sedap dah cuba semua.. Nanti masa travel nak bawaklah senang nak makan ha ha ha

    BalasPadam
  14. Ini amat sesuai untuk bulan Ramadhan yang akan datang ni. Senang untuk orang yang tak sempat masak pelbagai ni. Boleh la buat stok ni.

    BalasPadam
  15. Spaghetti 3 minit je.. Senang sgt ni . Nk2 bila travel ..bole bawa stock pasta ni

    BalasPadam
  16. mudahlah lepas ni nak rasa makanan western. simple je cara nak buatnya, in shaa Allah akan cuba satu hari nnti :)

    BalasPadam
  17. Airah dah rasa ketiga tiga perisa memang sedap.kuah spaghetti tak kedekut pun.cukup rasa.harga pun murah

    BalasPadam
  18. This is such a great idea instead of instant noodles instant pasta looks like a healthier choices, will try it out soon

    BalasPadam
  19. Wow meriahnya ramai dah share pasal Master Pasto ni. Tapi tak menyempat lagi nak beli~ Tggu ada masa lapang nak beli~

    BalasPadam
  20. suka produk ini sebab ianya praktikal dan mudah di bawa ke mana sahaja. and nak sediakan pun sennag tak amik masa...mmg rekomen utuk familiy yang ada anak kecil dan nak pegi travel

    BalasPadam
  21. Mudah gila nak makan sedap dengan Master Pasto kan. Rawlins terfikir nak simpan stok kat pejabat sebab Rawlins selalu overtime dan kekadang tu malas nak keluar lunch, maka inilah penyelamatnya

    BalasPadam
  22. wahhhh mudah betul nak sediakan pasta master pasto nie. Dalam masa 3 minit pon dh boleh tersedia. Sangat mudah dan pantas. Sesuai utk mereka yg sentiasa busy dan bujang seperti sy nie

    BalasPadam
  23. sedapnya kalu sabtu ahad malas nak masak atau keluar boleh terus rendam dalam air panas je. buat layan neflix kat tv, dah la sekarang musim hujan..sedap woh

    BalasPadam
  24. Senang kan skrg dh ada instant spaghetti.. Sekali sekala mkn spaghetti ok juga...senang nk mkn.. Cepat je nak dihidang

    BalasPadam
  25. Wah i like the Spaghetti Aglio Olio with Chicken. Nampak sedap and senang disediakan juga.

    BalasPadam
  26. Senang kan bila ada instant pasta macam ni. Tak ada susah2 nak sediakan bahan. Tinggal panaskan je. Tu pun 3 minit je. Pasta dia pun boleh tahan sedap.

    BalasPadam
  27. this is one of the food i have been looking for... i have been wondering when will i get to try instant spaghetti and to my surprised we already have this.. lolz... i kind loving it all!

    BalasPadam
  28. 3 minit je. memang bagus produk ni. sesuai jugak untuk anak-anak bujang ni. mudah nak sediakan

    BalasPadam
  29. akak pun suka spaghetti..wah, dh ada hat instant cam ni, lagi la best..anytime..cuma panaskan je...

    BalasPadam
  30. Pasta dari brand Master Pasto ni memang salah satu fav lia juga. Senang nak bawa pergi travel senang nak prepare. Memang recommended!

    BalasPadam

Terima kasih sudi tinggalkan komen.