Isnin, 28 Januari 2019

SUFFY B GENIUS SUSU BUAT SI MANJA MENAWARKAN SAMPEL SUSU PERCUMA

SUFFY® B GENIUS SUSU BUAT SI MANJA MENAWARKAN SAMPEL SUSU PERCUMA | Hai semua! Buat ibu bapa yang ada anak kecil pasti akan mengambil makanan yang baik dan menyokong tumbesaran si manja. Mimi sendiri pun akan pastikan Adhwa mendapat khasiat dari susu untuk membantu tumbesarannya.



Bercerita pasal susu, baru baru ni Mimi ada baca di satu laman web berkenaan susu Suffy® B Genius untuk si manja. Mesti korang ada yang tak pernah dengar pasal susu Suffy ni kan? Hah jom baca serba sedikit mengenai susu Suffy B Genius .

Suffy® B Genius dikeluarkan oleh syarikat Suffy Dairy Group Sdn Bhd yang merupakan pengeluar produk tenusu jenama SUFFY yang berpusat di Ipoh, Perak. Syarikat ini mempunyai 6 tahun pengalaman dalam pasaran produk berasaskan susu. Produk yang dikeluarkan berasaskan susu lembu dan juga susu kambing. 


NAK CUBA SUSU SUFFY® B GENIUS? KORANG BACA ENTRY INI SELANJUTNYA UNTUK DAPATKAN SAMPEL PERCUMA

Susu Suffy® B Genius diformulasikan dengan Formula B3 dirumuskan dengan DHA, 19 vitamin, mineral seperti zat besi, kalsium, magnesium, iodin , vitamin A, B ,D dan selerium serta tambahan Prebiotik - FOS dan Manna untuk membantu si manja kekal sihat, bijak dan kuat. 

Apa kebaikan susu Suffy® B Genius? 

a) Diformulasi dengan Formula B3


BRILLIANT  - Mengandungi DHA yang merupakan antara komponen utama dalam otak. Ia berfungsi untuk membantu perkembangan otak kanak kanak.

BALANCE - Membantu memenuhi keperluan nutrisi seharian yang diperlukan si manja. Nutrisi yang seimbang membantu si manja untuk membesar dengan lebih baik. 

BOOST - Dirumus istimewa dengan Prebiotik dari FOS dan Manna untuk membantu meningkatkan sistem penghadaman si manja .

b) Susu Suffy® B Genius juga mempunyai tambahan khasiat sebenar dari buah kurma dan juga madu. 

Khasiat Susu Suffy® B Genius



Cara Penyimpanan dan Penyediaan 




Cara Untuk Dapatkan Sampel Susu Suffy® 


2) Pilih senarai set percubaan dan isi maklumat peribadi. 



3) Baca semua butiran yang tertera (T&C) dan klik submit .



4) Klik pada gambar set percubaan yang diinginkan.



5) Log masuk web Shopee jika belum daftar sebagai  ahli perlu daftar terlebih dahulu. 



6) Pilih gambar susu seperti tertera di gambar dan klik pada beli sekarang dan kuantiti yang diinginkan .



7) Klik pada Suffy Malaysia dan trial pack Suffy® B Genius dan klik semak keluar. 

8) Tambah baucar dengan menggunakan kod SUFFYSBG



9) Pastikan klik pada baucar diskaun SUFFY Malaysia Official store dan klik pada ok untuk pengesahan.



Tempoh untuk tebus sampel percuma bermula dari 24/01/2019 - 15/02/2019.

Kelebihan Beli Set Perubahan ( 3 sachet) vs Free Trial Pack (1 sachet) 

* terima 3 sachet untuk 3 kali pengambilan
* dapat produk segera dalam tempoh 24 jam*
* Pegawai Khidmat Pelanggan akan menghubungi pelanggan dan memberi panduan serta khidmat nasihat cara pengambilan .

Set percubaan mempunyai 3 sachet untuk memberi pelanggan peluang rasa, kesan pada tubuh badan selepas pengambilan dan juga kesan pada sistem penghadaman selepas pengambilan .

Testimoni Adhwa Selepas Minum Susu Suffy® B Genius



Sebelum ni Adhwa memang minum susu berasaskan lembu tau. Risau juga kalau bagi dia minum susu Suffy® B Genius dia tak nak tapi alhamdulillah dia suka minum. Nampak lah dia suka dan tak ada masalah sembelit. Nak buang air besar pun senang saja.



Eh yang lagi bestkan adik sepupu Mimi pun bagi anak dia minum Suffy® B Genius tau sebab anak dia alergik susu lembu minum je akan sembelit dan anaknya pun ada ekzema. Sejak minum Suffy® B Genius masa umur 8 bulan, anak dia tak ada dah ekzema. Siap bagi bukti lagi yang dia setia dengan Suffy® B Genius.



Untuk maklumat lanjut boleh layari web dan facebook Suffy Malayska seperti di bawah :

FB : Suffy Malaysia

32 ulasan:

  1. wah byk ingredient yg nutritious dan bagus untuk kesihatan ibu dan bayi

    BalasPadam
  2. ohh susu kambing rupanya. bagus juga disiapkan dalam pek kecil. siapa ada baby tu bolehlah dapatkan.

    BalasPadam
  3. Waaa.. Menarik. Ada disediakan sample. Boleh la try sample dulu kan..

    BalasPadam
  4. Kami dah tebus..tak sabar nak bagi anak try

    BalasPadam
  5. Wah... Susu baru! Bagus disediakan sample untuk bakal pengguna. Tengok nutrisi pun bagus. Boleh laaa try dulu, serasi then boleh terus beli dan consume . Mudah cara nak claimed sample dia. Terbaik laaa

    BalasPadam
  6. mesti budak-budak akan suka susu ni. Khasiatnya pun banyak. Ramai anak-anak kecik sekarang yang ada alahan susu.. Jadi patut cuba susu ni..Mana tahu kot2 sesuai..

    BalasPadam
  7. senang bila ada trial pack macam ni. boleh cuba dulu. kalau sesuai, baru beli yang besar, kan :)

    BalasPadam
  8. Bagus jugak yer kalau dia start bagi sample mcm ni. Baru tahu tahap penerimaaam budak2. Sbb sesetengah bdk ada tahap penerimaan dia kn. tp bagus laaa sbb dia buat mcm nj. And baru tahu 6 tahunn dah beroperasi yer

    BalasPadam
  9. Bestnya susu ni sbb ada kurma dan madu skli..ini first time dengar pasal susu ni tau.. Ehh boleh beli kat shopee la.. Boleh amk kod promo ni..

    BalasPadam
  10. Susu yg baik untuk tumbesaran bayi....pada ibu2 yg punya bayi boleh lah berikan susu formula ini...

    BalasPadam
  11. First time dengat brand ni agak
    Menarik jugak. Packaging pun cantik. Yang best kita boleh request pek percubaan

    BalasPadam
  12. Menariknya. Nk try la yg sample tu.. Mana tau serasi ka utk anak kan.. Thanks mimi for sharing bout this milk

    BalasPadam
  13. Nampak bagus la susu ni..bolehla tebus nanti..menarik tengoknyaa..mana tau sesuai dengana anak kan..susu baru erk

    BalasPadam
  14. Wahhh info mengenai susu baby yang cukup complete, dari pemilihan hinggalah cara nak membeli. Bagus info ni..nanti sis kongsikan dengan kawan2 yang ada baby ya..sis anak2 semua dah besar panjang..:D

    BalasPadam
  15. Oh yeah. Nak isi gak la - boleh la try set percubaab tu kan. Kalau serasi, boleh la nak teruskan pengambilan ye tak.

    BalasPadam
  16. Eh anak buah emi dulu pun minum susu suffy jugak. tp rasanya bukan suffy genius, suffy biasa je. sebab susu lain tak serasi dengan dia

    BalasPadam
  17. Suka nya konsep B3 dia tu. Brilliant sgt. Hehe. And sbb dia dalam sachet mcm ni, senang nak bwk gi mana2 kan. Nnt nak try jugak lah. Boleh bg Kakak Balqis minum.

    BalasPadam
  18. Pernah dengar suffy susu kambing. Brand sama kah? Pek yang cantik. Semoga semua ibu ayah dapat beri yang terbaik untuk anak-anak membesar sihat dan berjaya

    BalasPadam
  19. Yeayy thank you dah isi sample free. Jenama baru ke? Syira baru first time dengar. Bagus sangat ada susu macam ni sebab syira memang plan nak wean off lepas medina cecah 2 tahun. Bole cuba

    BalasPadam
  20. wow another new brand? i dont think i see it in any of those hypermarket or supermarket. anyway good for the parents, sample up for grab to try it out

    BalasPadam
  21. First time dengar tentang susu suffy ni awak. Moga bermanfaat buat ibu-ibu diluar sana juga anak-anak. Semoga ibu bapa dapat membuat pilihan yang terbaik untuk anak-anak mereka. :D

    BalasPadam
  22. Murahnya... Kene beli satu untuk anak saudara nanti ni. Harap mereka suka. banyak pulak tu perisa yang diberi.

    BalasPadam
  23. Wahhh banyak ya keluaran susu suffy nie. Baguslah boleh dapatkan sample percuma so that org2 boleh rasa dulu sebelum decide untuk membeli.

    BalasPadam
  24. Macam best je susu ni sebab ad kurma dan madu. Makanan sunnah! Ad trial pack lagi. Boleh suggest dgn kakak ni. hehehe

    BalasPadam
  25. 2 tahun lalu hobi saya suka survey mana-mana Company yang bagi sample/trial pack dan request untuk cuba sampl product mereka. Cara tu memang jimatkan banyak duit sebenarnya hehe ^^ btw, Suffy susu kambing belum pernah try lagi.

    BalasPadam
  26. Wow! thanks for the sharing, the promo is very worth it.

    BalasPadam
  27. Bagusnya minum susu, zira tak boleh telah susu tak biasa. Susu ni sedap ke

    BalasPadam
  28. kita nak try la yang sample tu dulu..kalau anak ok boleh ler beli satu beg

    BalasPadam
  29. great to hv freee milk sample.. can try out whether suitable to consume or not.. this is a new brand to me..

    BalasPadam
  30. Anak awa minum susu ni gak.. mmg sesuai ngan dia.

    BalasPadam

Terima kasih sudi tinggalkan komen.