Jumaat, 9 November 2018

HANDSOCK MUSLIMAH YANG SELESA DARI HANDSOCK BESAR MALAYSIA

HANDSOCK MUSLIMAH YANG SELESA DARI HANDSOCK BESAR MALAYSIA | Hai korang! Sebelum ni Mimi ada share gambar pergi bercuti di Cameron Highlands. Ada yang tanya mana beli handsock yang Mimi pakai beli kat mana. So, Mimi nak share dengan korang mengenai HANDSOCK MUSLIMAH YANG SELESA DARI HANDSOCK BESAR MALAYSIA.


HANDSOCK MUSLIMAH YANG SELESA DARI HANDSOCK BESAR MALAYSIA

Pakai Handsock Zahra semasa bertugas sebagai petugas PRK Port Dickson


HANDSOCK BESAR MALAYSIA menjual pelbagai jenis design dan warna handsock yang boleh korang dipilih. Ada handsock Zahra, Fyna, Dahlia, Mawar dan pelbagai lagi. Kesemua HANDSOCK MUSLIMAH YANG SELESA ni sesuai digunakan bila bila masa dan di mana saja. 

Macam Mimi sendiri Mimi ada koleksi handsock Zahra, Hanna dan Mawar dari Handsock Besar Malaysia. Macam gambar di atas tu Mimi pakai handsock Zahra. Handsock ni muat dari saiz M hingga XXXL tau. Material Lycra dan memang sangat selesa di pakai sebab saiznya 14 inci lebar dan panjang 19 inci. Hah besar dan panjang kan. Pakai memang selesa sebab besar dan tak ketat. Macam tu juga dengan handsock lain yang dijual. Sesuai untuk dipakai bila korang mengenakan baju berlengan pendek.

Untuk handsock Mawar pula sesuai dipakai untuk baju berlengan tiga suku dan lengan panjang sebab panjangnya sampai siku saja. Yang gambar di bawah ni Mimi pakai handsock Mawar. Ada 10 warna kesemuanya. Nampak cantik dan eksklusif kan? Ada ropol ropol macam kelopak mawar mengembang gitu. 

Handsock Mawar warna Cream

Sebelum ni ada juga pakai handsock yang dibeli di kedai tapi sekejao saja pakainya. Sebab satu material yang sigunakan berbulu. Basuh biasa pun berbulu. Lepas tu setiap kali pakai tangan rasa gatal gatal tak tahulah sebab apa kan. Mungkin tak serasi ke apa tak pasti. Tak cukup tu tangan rasa sakit dna tak selesa sebba rasa ketat sangat. Terus stop pakai. 

Sejak dari tu duk cari handsock yang selesa bila dipakai, panjang dan lebar. Kebetulan isteri kawan tempat kerja jual dan merangkap founder HANDSOCK BESAR MALAYSIA ni. So, Mimi beli dan cuba pakai. Memang selesa dan menpati piawaian. hahaha.. 

Handsock Mawar di Cameron Higlands

Kesemua HANDSOCK BESAR MALAYSIA YANG SELESA dijual sangat kemas dan berkualiti tau. Tak perlu risau kain handsock ni berbulu atau benang jahitan putus. Sebab memang korang akan berpuas hati bila memiliki handsock dari HANDSOCK BESAR MALAYSIA. Yang penting kualitinya tak sama macam handsock yang dijual di kedai luar sana. Tak rugi pun labur sedikit duit untuk dapatkan handsock dari Handsock Besar Malaysia.


Oh ya korang, lupa nak beritahu harga handsock ni. Untuk harga handsock yang dijual di HANDSOCK BESAR MALAYSIA ialah dari RM20.00. Setiap design handsock mempunyai harga yang berbeza tau tapi in shaa Allah harganya sangat berpatutan dan mampu milik tau. 

Kalau korang nak dapatkan handsock dari HANDSOCK BESAR MALAYSIA boleh layari : 

24 ulasan:

  1. cantiknya dah lama miza cari. ok done usya HANDSOCK BESAR MALAYSIA

    BalasPadam
  2. cantiklah handsock ni..nampak glamour..harga pun mampu milik..nti boleh lah try 2 3 helai hihi

    BalasPadam
  3. Tak pernah nampak handsock macam tu depan Ada bunga2 kembang. Ni design baru ke

    BalasPadam
  4. susah nak cari yang selesa. pernah beli jenis lain sebelum ni, tapi agak sakit di bahagian lengan. nak cuba yang ni lah. tengok kak Mimi pakai elok jer :)

    BalasPadam
  5. Best kalau handsock yg tak ketat sgt. Kalau baju lengan tu pendek takde la nampak lengan kita mcm kena balut je kan. Yg Mawar tu cantik nyaaa. Classy gituuu

    BalasPadam
  6. Handsocks memang penting untuk kegunaan muslimah. Tetapi kena pilih yang sesuai dengan tangan dan lengan. Haha. Ruby takleh pakai yang sarung dari tangan sampai siku tu. Kulit akan gatal-gatal di hujung getah tu. Tapi rubt suka pakai inner lengan panjang atau inner dari tangan ke belakang macam vest police tu. Haha. Faham ke apa ruby tulis. Hehe.

    BalasPadam
  7. Comel handsock tu ada ropol-ropol. Meningkatkan kemanisan pemakainya. Ada pelbagai warna ek? Senang gegirls semua nak bergaya kan.

    BalasPadam
  8. Handsock dia cantikkkk.. Zaza berkenan sgt tengok.. Mmg zaza ada tercari jugak handsock..tak beli2 lagi..

    BalasPadam
  9. Cantik lah handsock ini memang begaya dan boleh kena dengan semua pakaian bagus lah sekarang ada produk khas untuk wanita muslimah macam ni lebih terjaga...

    BalasPadam
  10. wow! looks like it's a great product ... i never wear handsock before.. looks like it's going to b a new trend for muslimah..

    BalasPadam
  11. Nak kena cari juga la handsocks ni. ye lah kadang2 terselak selak, orang luar boleh nampak aurat kita. Design pun menarik.

    BalasPadam
  12. Nampak cantik pulak ada ropol2 tu. Baru ada gaya sikit kan. Btw. jahitan benang putus macam mana ya? Kena gugel la nak tahu macam mana tu. Harga pun ok untk kegunaan seharian bagi muslimah tutup aurat.

    BalasPadam
  13. cantikla handsock dia..sesuai ni dipakai dengan baju apa pun kan..design dia tu beralun kat depan tu

    BalasPadam
  14. cantiknya handsock dia!!! nak tengok design lain jugak. heheheh thanks share, beli untuk diri sendiri dan hadiah dekat mak.

    BalasPadam
  15. bagusla handsock macam ni.. bukan sekadar tutup kulit tetapi cantik. selesa plak tu.. saya rasa ia sesuai digayakan dnegan palbagai jenis baju

    BalasPadam
  16. ewahnya handsock die. Okey la ikut trend dan cantik nk gayakan dgn apa2 baju pun. Yang penting menutup aurat kan.. Nk usha la untuk kawan perempuan . hehehe

    BalasPadam
  17. cantiknya handsock ni mcm xpernah jumpa pun....susah tau nk jumpa handsock lawa n selesa..
    done follow u..salam perkenalan..jemput ke my blog yaaa

    BalasPadam
  18. Sweet je tgk design handsock ropol2 tu. Hihi betul sgt ada setengah orang mmg sensitif dgn jenis2 handsock. Lagi2 yg jenis kuat berpeluh mmg nak cr handsock dr material yg sejuk. Nak dapat handsock yg bersaiz pun tough jgk. Biasanya free size je. Btw terima kasih atas perkongsian ;)

    BalasPadam
  19. Wah this handsock is so modern and fashionable, I like the white one.

    BalasPadam
  20. Eh lawanyam serious lawa sebab kat tangan tu ada apa ke benda ntah , nak kata ropol bukan ropol. tp memang lawa la. berkenan pulak.

    BalasPadam
  21. Bagusnya sebab ada sampai saiz XXXL. Sebenarnya bukan senang nak jumpa hand sock yang materialnya selesa dan cantik. Kebnyakkan di pasaran kainnya panas dan cepat berbulu.

    BalasPadam
  22. this is so nice. I wear handsock too. our weather is just too hot for our skin. I like the feminine designs the material looks soft and comfortable too.

    BalasPadam
  23. Paling benci kalau pakai handsock yang ketat. Yang ni nampak selesa je, dah la comel ada riben renda kat tepi tu. Boleh usha harga nti.

    BalasPadam

Terima kasih sudi tinggalkan komen.