Jumaat, 16 November 2018

ALTHEA PETAL VELVET SUNAWAY LINDUNG KULIT DARI SINAR MATAHARI

ALTHEA PETAL VELVET SUNAWAY LINDUNG KULIT DARI SINAR UV| Hai semua! Korang, Mimi nak bagitahu ni Althea ada produk baru lagilah. Produk baru ni pun tak kurang hebatnya. Tak pernah mengecewakan kalau produk dari Althea ni tau. Produk yang dimaksudkan tak lain tak bukan ALTHEA PETAL VELVET SUNAWAY SPF50+ PA++++.

Petal Velvet Sunaway SPF 50+ PA++++



ALTHEA PETAL VELVET SUNAWAY LINDUNG KULIT DARI SINAR UV





Baru baru ni Althea telah melancarkan produk terbarunya iaitu Petal Velvet Sunaway SPF50+ PA++++ istimewa buat korang dan Mimi juga pencinta produk Korea. Siapa tak suka produk Korea kan yang terkenal dengan bahan bahan yang selamat dan semulajadi!

ALTHEA PETAL VELVET SUNAWAY ni merupakan produk perlindungan UV dengan formula Hydrating khusus untuk mengawal sebum yang berlebihan pada kulit dengan sistem serbuk mikro. Manakala Asid Hyaluronik berfungsi untuk memastikan kulit kekal dari terhidrasi sepanjang hari. Sebab itulah ALTHEA PETAL VELVET SUNAWAY LINDUNG KULIT DARI SINAR UV ni jadi pilihan utama Mimi. 

BAHAN UTAMA PETAL VELVET SUNAWAY SPF50+ PA++++




Damask Rose Ekstrak - Membantu menghidratkan kulit secara mendalam serta mengurangkan iritasi, membuatkan kulit terasa lebih sihat

Asid Hyaluronik - Humectant yang menarik kelembapan pada kulit, mencegah dehidrasi

Minyak Geranium - Menjadikan kulit lebih berseri dan menyembuhkan jerawat

APA YANG BEST SANGAT PETAL VELVET SUNAWAY SPF50+ PA++++

Alkisahnya Mimi sejenis yang tak suka sangat pakai sunblock atau sunscreen sebab kebanyakan tekstur melekit pada kulit. Dah lah sejenis kulit oily kan. Rimas tau. Walaupun tahu yang sunblock untuk kulit ni sangat penting. Tapi dah tak suka takkan nak pakai.



Tapi PETAL VELVET SUNAWAY SPF50+ PA++++ ni lain dari sunblock atau sunscreen yang ada dipasaran! Teksturnya tidak terlalu likat dan tidak terlalu cair. Sapu pada kulit je, OMG! Terus meresap dan langsung tak rasa sticky pada kulit. Kulit memang tak oily okay! Love sangattt!

Walaupun warnanya putih susu tapi tak payah risau lah sapu pada kulit takut bercapuk atau putih sangat macam tepung gomak. Warna saja putih tapi lepas sapu pada kulit, terus warna tu blend dengan warna kulit asal korang tau!

Sejak dah ada PETAL VELVET SUNAWAY ni tahap kerajinan menjaga kulit muka menjadi jadi okay! Sebelum pakai toner dan serum, wajib sangat Petal Velvet Sunaway SPF50+ PA++++. Barulah kulit terlindung dari sinar UV. 

KULIT WAJAH GLOWING DAN CANTIK DENGAN PETAL VELVET POWDER



Selain daripada Petal Velvet Sunaway, Althea juga ada mengeluarkan rangkaian Petal Velvet ni iaitu Petal Velvet Powder sejenis loose powder. Ada tiga jenis loose powder ni iaitu Translucent, Warm Beige dan Pink Lavender. Hah Pink Lavender Limited Edition tau dikeluarkan sempena Birthday Althea yang ke 3 tahun! Ekslusif sangat! Warna pun cantik pink pink lavendar gitu! 

Petal Velvet Powder #0 Translucent

Petal Velvet Powder #23 Warm Beige 

Petal Velvet Powder Pink Lavender 


Nak KULIT WAJAH GLOWING DAN CANTIK DENGAN PETAL VELVET POWDER, kenalah sapu selepas mengenakan foundation. Selalunya lepas pakai foundation Mimi akan sapu loose powder sebba kulit nampak lagi cantik kan. Antara compact powder dan loose powder Mimi lagi suka loose powder. Nak nak pakai pula Petal Velvet Powder bertambah glowing dan cantik lah kulit muka tu. 

Mesti korang berminat nak cuba produk Althea yang best sangat ni kan? Harga setiap produk Althea mampu milik sangat tau korang! 

PETAL VELVET SUNAWAY SPF50+ PA++++ (55ML) - RM43
PETAL VELVET POWDER (3G) TRANSLUCENT - RM16 
PETAL VELVET POWDER (3G) WARM BEIGE - RM16 
PETAL VELVET POWDER (3G) PINK LAVENDER- RM16 
PETAL VELVET SET [ 1 PETAL VELVET SUNAWAY + 1 PETAL VELVET POWDER (boleh pilih salah satu)] - RM53. 10

Untuk maklumat lanjut, boleh layari :

Website : http://althea.kr


23 ulasan:

  1. Wah bestnya Mimie.. teringin pulak Kak Sue nak cuba..

    BalasPadam
  2. memang best kak Mimi, Petal Velvet Sunaway ni. penting untuk kita pakai sunscreen/sunblock dalam rutin penjagaan wajah setiap hari :)

    BalasPadam
  3. Wangi petal velvet sunscreen tu.. Zaza suka sangat dengan bauan dia tu.. Memang best

    BalasPadam
  4. Sally baca review cakap dia ringan...mmg teringin nak cuba sbb selalu mmg tak guna sunblock...

    BalasPadam
  5. Suka sangat dengan Petal velvet Series ni. Sunaway yang no white cast dan PV powders yang super ringan dan wangi.

    BalasPadam
  6. Harga diorang tak mahal pon, tapi produk nampak eksklusif sangat hehe. suka pink powder tu,, cantikkk sangat. hehehe

    BalasPadam
  7. Kita suka sunaway dia... Xde white cast pon... Mmg serasi sangat dgn kita..

    BalasPadam
  8. kita pun memang suka sangat dengan petal velvet sunaway ni.Walau kulit kita berminyak,tapi yang bestnya bila pakai produk ni, cepat sangat meresap..and best kulit tak berminyak weh...seriously suka

    BalasPadam
  9. yeah I like them all, its suitable for my skin. Easy for travel use too, nice makeup light with these.

    BalasPadam
  10. Love the products from Althea especially the sunaway lotions that protect my skin. It is tender and suitable for all skin type.

    BalasPadam
  11. I really like how Althea controls their price range, making good products affordable for everyone

    BalasPadam
  12. i'm using this.. it's so good.. i'm loving it.. great product from althea.. love it love it! sunscreen is super important!

    BalasPadam
  13. i suka Althea velvet sunscreen sebab sesuai untuk semua jenis warna kulit, once applied dia akan ikut tona warna kulit individu so tiada istilah seperti pakai topeng atau asap kelabu... bau dia pun sangat harum paling best mana ada sangat spf50 jenama lain murah macam ni..

    BalasPadam
  14. Wah... Nina memang minat barangan althea ni. Suka spf 50 tu! Petal Velvet Powder Pink Lavender tu buat kita tergoda laaa

    BalasPadam
  15. Kita nak juga guna produk ni tapi malu nak bawa sebab bekas dan rekabentuk khas untuk orang perempuan kalau kita guna kat depan awam apa orang akan kata nanti wakakaka tapi bagus untuk lindungi kulit kita...

    BalasPadam
  16. Pernah terbaca pasal produk sunscreen daripada Althea ni. Mmg bagus dan packaging pon comel je. Eh powder tu pun mcm nk try. Tepek2 pun boleh cantik. hehehe

    BalasPadam
  17. Sunscreen memang penting. Akak kena pakai tau. Ia melambatkan proses penuaan. Kalau tak pakai, ia mempercepatkan proses penuaan. Tengok spf dan pakai konsisten tau ikut jam yang disarankan. Hehe. Selamat cantik cantik

    BalasPadam
  18. Memang best gilaaa Althea Velvet Sunaway sunblock tu. Nad sekarang guna product tu je as daily use. Agak pekat, tapi cepat meresap dna tak melekit! I like!

    BalasPadam
  19. Hari tu Rawlins try pakai sunscreen masa kat Taiwan - best dan memang light. Yang penting, kulit Rawlins selamat walau berjalan seharian - and tak bercapuk. I love!

    BalasPadam
  20. Kte memang teringin nak pakai althea ni sebab tgk ramai member2 yg review. Nak beli la

    BalasPadam
  21. Wajib pakai sebelum keluar rumah. Suka sebab tekstur dia lembut dan transparent.

    BalasPadam
  22. Kombinasi yang baik. Sesuai sangat pakai sebab cuaca adakalanya taddk menentu boleh mengganggu struktur kulit wajah

    BalasPadam
  23. Suka bawa petal velvet sunaway ni pi travel maklumlah cuaca di Malaysia tak menentu tapi sentiasa panas.. jadi Bonde suka pakai untuk elak muka sunburn

    BalasPadam

Terima kasih sudi tinggalkan komen.