Jumaat, 16 November 2018

BINTANG KPOP PUN GUNA REAL FRESH SKIN DETOXERS

11:30:00 PTG 0 Comments
BINTANG KPOP PUN GUNA REAL FRESH SKIN DETOXERS | Hai semua! Ingat tak lagi Mimi pernah share dengan korang produk Althea yang super best dan 2 in 1 tu? Ala clenaser cum mask tu lah. Yang boleh detox kulit muka tu! Hah jangan tak tahu BINTANG KPOP PUN GUNA REAL FRESH SKIN DETOXERS tau. Nak tahu kelebihan Real Fresh Skin Detoxers ni korang baca kat SINI.



ALTHEA X GET IT BEAUTY REAL FRESH SKIN DETOXERS COLLABORATION 

Korang tahu tak Althea berkolaborasi dengan Korea's Top TB Program Get It Beauty! Bintang KPOP Jeonghwa dari EXID  dan Beauty Influencer Minsco pun guna Real Fresh Skin Detoxer tau! Korang boleh tengok video yang Mimi share ni!



Korang boleh tengok reaksi comel Jeonghwa bila mencuba Real Fresh Skin Detoxer. Suka nau nau dia dapat pakai produk best Althea kan! Yang minat dengan rancangan Korea pasti tahu program Get It Beauty banyak berkongsi tips kecantikan. Mimi suka tengok kulit orang Korea ni cantik cantik tau. Jealous tengok!

APA YANG BEST REAL SKIN FRESH DETOXERS 




Pembersih 2 in 1 - Selain bertindak sebagai pemberaih muka, Real Fresh Skin Detoxer juga bertindak sebagai mask. Tak payah susah payah pakai mask lagi dah.

Mudah dan pantas - Sangat mudah nak pakai hanya sapu pada kulit muka dan biarkan selama 10 saat! Kemudian ratakan dengan air, cuci! Siap dah!

Segar dan Nyaman - Selepas pakai kulit muka memang rasa segara, nyaman dan lembut. Segala kekotoran pun keluar. Nama pun detoks kan!

Bahan semulajadi - Bahan yang digunakan terdiri dari bahan semulajadi iaitu Green Tea dan Kelopak Bunga Rose May! Sangat selamat digunakan okey!

Untuk dapatkan Real Fresh Skin Detoxers ni kornag jangan lupa dapatkan terus di :



ALTHEA PETAL VELVET SUNAWAY LINDUNG KULIT DARI SINAR MATAHARI

9:58:00 PTG 0 Comments
ALTHEA PETAL VELVET SUNAWAY LINDUNG KULIT DARI SINAR UV| Hai semua! Korang, Mimi nak bagitahu ni Althea ada produk baru lagilah. Produk baru ni pun tak kurang hebatnya. Tak pernah mengecewakan kalau produk dari Althea ni tau. Produk yang dimaksudkan tak lain tak bukan ALTHEA PETAL VELVET SUNAWAY SPF50+ PA++++.

Petal Velvet Sunaway SPF 50+ PA++++



ALTHEA PETAL VELVET SUNAWAY LINDUNG KULIT DARI SINAR UV





Baru baru ni Althea telah melancarkan produk terbarunya iaitu Petal Velvet Sunaway SPF50+ PA++++ istimewa buat korang dan Mimi juga pencinta produk Korea. Siapa tak suka produk Korea kan yang terkenal dengan bahan bahan yang selamat dan semulajadi!

ALTHEA PETAL VELVET SUNAWAY ni merupakan produk perlindungan UV dengan formula Hydrating khusus untuk mengawal sebum yang berlebihan pada kulit dengan sistem serbuk mikro. Manakala Asid Hyaluronik berfungsi untuk memastikan kulit kekal dari terhidrasi sepanjang hari. Sebab itulah ALTHEA PETAL VELVET SUNAWAY LINDUNG KULIT DARI SINAR UV ni jadi pilihan utama Mimi. 

BAHAN UTAMA PETAL VELVET SUNAWAY SPF50+ PA++++




Damask Rose Ekstrak - Membantu menghidratkan kulit secara mendalam serta mengurangkan iritasi, membuatkan kulit terasa lebih sihat

Asid Hyaluronik - Humectant yang menarik kelembapan pada kulit, mencegah dehidrasi

Minyak Geranium - Menjadikan kulit lebih berseri dan menyembuhkan jerawat

APA YANG BEST SANGAT PETAL VELVET SUNAWAY SPF50+ PA++++

Alkisahnya Mimi sejenis yang tak suka sangat pakai sunblock atau sunscreen sebab kebanyakan tekstur melekit pada kulit. Dah lah sejenis kulit oily kan. Rimas tau. Walaupun tahu yang sunblock untuk kulit ni sangat penting. Tapi dah tak suka takkan nak pakai.



Tapi PETAL VELVET SUNAWAY SPF50+ PA++++ ni lain dari sunblock atau sunscreen yang ada dipasaran! Teksturnya tidak terlalu likat dan tidak terlalu cair. Sapu pada kulit je, OMG! Terus meresap dan langsung tak rasa sticky pada kulit. Kulit memang tak oily okay! Love sangattt!

Walaupun warnanya putih susu tapi tak payah risau lah sapu pada kulit takut bercapuk atau putih sangat macam tepung gomak. Warna saja putih tapi lepas sapu pada kulit, terus warna tu blend dengan warna kulit asal korang tau!

Sejak dah ada PETAL VELVET SUNAWAY ni tahap kerajinan menjaga kulit muka menjadi jadi okay! Sebelum pakai toner dan serum, wajib sangat Petal Velvet Sunaway SPF50+ PA++++. Barulah kulit terlindung dari sinar UV. 

KULIT WAJAH GLOWING DAN CANTIK DENGAN PETAL VELVET POWDER



Selain daripada Petal Velvet Sunaway, Althea juga ada mengeluarkan rangkaian Petal Velvet ni iaitu Petal Velvet Powder sejenis loose powder. Ada tiga jenis loose powder ni iaitu Translucent, Warm Beige dan Pink Lavender. Hah Pink Lavender Limited Edition tau dikeluarkan sempena Birthday Althea yang ke 3 tahun! Ekslusif sangat! Warna pun cantik pink pink lavendar gitu! 

Petal Velvet Powder #0 Translucent

Petal Velvet Powder #23 Warm Beige 

Petal Velvet Powder Pink Lavender 


Nak KULIT WAJAH GLOWING DAN CANTIK DENGAN PETAL VELVET POWDER, kenalah sapu selepas mengenakan foundation. Selalunya lepas pakai foundation Mimi akan sapu loose powder sebba kulit nampak lagi cantik kan. Antara compact powder dan loose powder Mimi lagi suka loose powder. Nak nak pakai pula Petal Velvet Powder bertambah glowing dan cantik lah kulit muka tu. 

Mesti korang berminat nak cuba produk Althea yang best sangat ni kan? Harga setiap produk Althea mampu milik sangat tau korang! 

PETAL VELVET SUNAWAY SPF50+ PA++++ (55ML) - RM43
PETAL VELVET POWDER (3G) TRANSLUCENT - RM16 
PETAL VELVET POWDER (3G) WARM BEIGE - RM16 
PETAL VELVET POWDER (3G) PINK LAVENDER- RM16 
PETAL VELVET SET [ 1 PETAL VELVET SUNAWAY + 1 PETAL VELVET POWDER (boleh pilih salah satu)] - RM53. 10

Untuk maklumat lanjut, boleh layari :

Website : http://althea.kr


Khamis, 15 November 2018

SAFEGUARD YOUR SKIN IN WINTER WITH THESE SIMPLE TIPS

6:41:00 PTG 0 Comments

They say, "To value the excellence of a snowflake, it is important to emerge wide open to the harsh elements." True that! Winter has its own appeal. In any case, have you at any point understood the ruin it could wreak on your skin? The chilly air ransacks the common oils from your skin, abandoning it dry and irritated. It transforms to extreme dry skin, dermatitis, and psoriasis. That is the reason you have to deal with it. In this article, I have suggested 5 tips you can pursue to keep your skin super fine amid winter.



  1. Use Lukewarm Water

It is exceptionally enticing to go for hot showers when the temperature is plunging. In any case, on the off chance that you adore your skin, maintain a strategic distance from them. Rather, utilize tepid water to shower and wash your face. Hot showers dry your skin rapidly, and on the off chance that you don't saturate it instantly, your skin can create splits and winter dermatitis. When you have scrubbed down, apply a cream that contains hyaluronic corrosive and ceramides. This will keep the dampness boundary flawless and anticipate dryness.



    2.     Remain Hydrated

Be it inside your home or outside, the air is drier in winter. What's more, thus, water dissipates from your body effortlessly. Consequently, you have to keep your skin hydrated. A simple method to keep it hydrated is by drinking loads of water. In spite of the fact that you probably won't feel as parched amid winters as alternate seasons, you have to keep up your ordinary water consumption. You can likewise introduce a humidifier to deal with the dampness level in your home. This will unquestionably keep your skin upbeat.



  1. Pick Skin care Products shrewdly

What kept your skin cheerful amid summers can make it pitiful amid winters. What's more, that is the reason you have to change your healthy skin items in like manner. The way to solid and shining winter skin is utilizing gentle healthy skin items. Pick chemicals that contain creams to abstain from stripping your skin of its common dampness obstruction. On the off chance that you have skin inflammation or breakouts, utilize items containing ceramides, hyaluronic corrosive, hydration serums, and glycerin to help in fixing the dampness obstruction of your skin.
Keep away from covers and strips, astringent creams, and any item that contains liquor as they make your skin dry amid winters. For more beauty products use Althea Malaysia Coupon Codes and get great discounts.


4.     Secure Your Skin

You have to shield your skin from the chilly breeze or snow or rain in the event that you are venturing out in winter. Thus, wear gloves and tops and bear in mind your sunscreen cream. The warm sun beams feel wonderful, yet the UV beams can harm your skin a considerable measure. Pick a sunscreen that has titanium dioxide or zinc oxide. Likewise, abstain from going outside quickly after you have washed your hands or after a shower. Trust that the skin will dry since moist skin will in general break effectively exposed to the harsh elements.


5.     Try not to peel much

Peeling the skin helps in disposing of dead cells. Be that as it may, you must be cautious amid winters in light of the fact that your skin obstruction is now bargained because of the dry and chilly climate. What's more, you would prefer not to lose it with abundance peeling. Peeling your skin once seven days is fine – these aides in boosting skin recovery and better item retention. Additionally, you ought to peel contingent upon your skin type. In the event that you have extremely dry skin, abstain from shedding by any stretch of the imagination.

Selasa, 13 November 2018

DOMINO'S PIZZA TAMBAH DAYA TARIKAN DENGAN PIZA DAGING CARIK TERBAHARU!

8:49:00 PTG 0 Comments
Memberikan pengalaman piza bertaraf 5 bintang

Seiring dengan menunaikan janjinya untuk menawarkan produk dan perkhidmatan yang berkualiti, serta nilai tinggi dan kemudahan kepada pelanggan, Domino’s Pizza memperkenalkan tambahan terbaharu kepada menunya dengan rangkaian piza ‘Pulled-Meat’. Diilhamkan oleh cita rasa barat yang menjadi kegemaran rakyat Malaysia apabila menjamu selera dan merayakan detik-detik istimewa, piza ‘daging carik’ menawarkan cara paling menarik untuk menikmati kelazatan sajian makanan barat.

[Kiri] En Shamsul Amree, Deputy President of Domino's Pizza Malaysia & Singapore dan [Kanan] Pn Linda Hassan, Senior Vice President, Marketing of Domino's Pizza Malaysia & Singapore mempersembahkan Pulled-Meat pizzas baru bersama sama dengan Golden Chicken Tenders yang boleh didapati mulai 5 November di perasmian Domino's Wild West Madness.


Majlis pelancaran Piza ‘Pulled-Meat’ terbaharu Domino’s telah ditaja dan dianjurkan oleh Evolve Concept Mall yang terletak di Ara Damansara.

Selaras dengan usaha untuk menghidangkan hanya yang terbaik kepada pelanggan, daging lembu terbaik dan berkualiti tinggi dari Australia dengan ciri-ciri yang menepati piawaian Domino’s telah dipilih sebagai focus utama piza baharu ini. Piza ‘Pulled-Beef’ baharu menggunakan daging dada lembut diselaputi sos Chipotle yang lazat, digandingkan dengan lada benggala dan cili merah untuk memberikan rasa manis dan pedas yang pasti menambat selera anda. Rahsia kelembutan daging ialah prosedur memasak selama lima jam. Penyediaan bahan bermula dengan proses memerap daging untuk meresapkan perasa ke dalam pori-pori daging, diikuti oleh proses ‘menggaul’ untuk ‘mengurut’ daging selama 15 minit. Daging kemudian dipanggang secara perlahan-lahan dalam ketuhar sekurang-kurangnya untuk lima jam sehingga daging berderai, sedia untuk disiat-siat atau ‘dicarik’.  

Rangkaian produk terbaharu ini juga membawakan Piza ‘Pulled-Chicken’ baharu dibuat daripada daging dada ayam disiat-siat, digandingkan dengan sos Chipotle, tomato ceri dan gegelang nanas berkaramel untuk memberikan kombinasi rasa manis dan perisa yang seimbang. Disesuaikan dengan cita rasa barat, Golden Chicken Tenders baharu melengkapkan rangkaian piza. Isi ayam yang lembut terlebih dahulu diperap, disalut tepung dan kemudian dibakar dalam ketuhar (tidak pernah digoreng) hingga sempurna supaya setiap gigitan terasa rangup di luar tetapi lembut di dalam. Ia dihidangkan dengan Zesty Coleslaw baharu dibuat daripada campuran kubis ungu dan putih, lobak merah manis dengan kuah limau masam, ditaburi biji bijan hitam pedas.

Dalam ucapan di majlis pelancaran produk terbaharu Domino’s, Shamsul Amree, Timbalan Presiden, Operasi, Domino’s Pizza Malaysia dan Singapura, berkata, “Dalam usaha menunaikan tuntutan pengguna kami yang sentiasa berubah, kami berusaha untuk melakukan segala-galanya untuk memberikan tawaran terbaik dalam industri. Misi kami adalah untuk mencipta nilai menerusi segala titik hubungan pelanggan. Kami melakukan segala-segalanya dengan sedaya upaya kami, dari segi menawarkan pelbagai produk dalam menu kami mahupun menyediakan hiasan dalaman yang kontemporari dan menambah baik perkhidmatan kami. Kami tetap fokus pada empat tunggak jenama kami, iaitu kehebatan produk, kehebatan perkhidmatan, kehebatan nilai dan kehebatan kemudahan. Ini termaktub dalam janji jenama kami. Oleh itu, Domino’s sentiasa berusaha untuk menambah baik pengalaman pelanggan menerusi setiap tunggak jenama di pelbagai titik hubungan pelanggan.”

“Sungguhpun kami beroperasi dalam industri Restoran Perkhidmatan Segera (QSR), ia tidak menghalang kami daripada menyediakan produk bermutu tinggi yang biasanya dihidangkan di restoran berkualiti tinggi. Kami bersungguh-sungguh dalam segala yang kami lakukan. Kerana itu, kami telah berusaha dan menghabiskan banyak masa untuk menjadikan ini satu realiti. Menu kami kini menawarkan lebih banyak pilihan daripada sebelumnya tetapi tetap mengambil kira kemampuan pelanggan. Kami bukan sahaja menawarkan lebih banyak pilihan tetapi juga menawarkan produk bermutu tinggi yang diperbuat daripada bahan bermutu tinggi untuk dinikmati oleh pelanggan bersama mereka yang tersayang. Kami sentiasa mendampingi dan mendengar kemahuan pelanggan dan kami faham bahawa mereka mahukan bahan yang berkualiti. Pelancaran ini benar-benar mencerminkan janji baharu jenama kami ‘It’s All About You’ – untuk sentiasa menunjukkan kepada pelanggan bahawa kami menghargai mereka,” tambahnya.

Linda Hassan, Naib Presiden Kanan, Pemasaran, Domino’s Pizza Malaysia dan Singapura, berkata, “Pelancaran pada hari ini menjadikan Domino’s Pizza sebagai QSR pertama di Malaysia yang menawarkan sajian daging carik dalam menu. Menawarkan produk baharu dalam menu nampak mudah, tetapi produk ini diilhamkan secara khusus dengan teliti untuk memastikan ia memberi pengalaman 5 bintang kepada pelanggan. Daging diperap dan dimasak perlahan-lahan selama berjam-jam untuk memastikan daging lembut, menyelerakan dan lazat untuk disajikan di atas piza. Kami berbangga menawarkan piza bermutu paling tinggi dengan penyediaan terperinci untuk meningkatkan pengalaman pelanggan kami.”

En Shamsul Amree, Deputy President of Domino's Pizza Malaysia & Singapore dwn Pn Linda Hassan, Senior Vice President, Marketing of Domino's Pizza Malaysia & Singapore bersama warga  Domino's Pizza merasmikan majlis pelancaran dengan memperkenalkan Pulled-Meat Pizzas baharu! 



“Tiada yang dapat menyatukan keluarga dan kawan-kawan untuk menyambut perayaan selain daripada sajian makanan lazat di atas meja. Dengan Domino’s Pizza, setiap saat menjanjikan keceriaan dan keseronokan. Menjelang musim perayaan hujung tahun, kami dengan sukacitanya menawarkan bukan sahaja pilihan yang lazat tetapi lebih penting lagi, produk istimewa bermutu tinggi yang diperbuat daripada bahan dan ramuan berkualiti untuk dinikmati oleh pelanggan bersama keluarga tersayang. Pelanggan kami ialah sumber inspirasi kami. Kami sedar bahawa daging tarik yang empuk, lembut dan berair bukan murah dan tidak mudah didapati di pasaran. Oleh itu, sepanjang enam bulan proses pembangunan produk ini, kami berusaha gigih untuk memastikan kelazatan rasa dan juga ketepatan teksturnya supaya kami dapat menghidangkan piza paling lazat kepada pelanggan, kerana kami melakukan segala-galanya untuk mereka. Produk terbaharu ini benar-benar memperlihatkan komitmen kami dan janji baharu jenama It’s All About You,” jelasnya.

Untuk memperlihatkan setinggi-tinggi penghargaan kepada pelanggan yang sentiasa diutamakan, video baharu jenama ‘Its All About You’ telah juga dipertontonkan di majlis pelancaran pada hari ini.

Untuk mendapatkan lebih nilai, pelanggan boleh memilih Wild West Buddy Combo dengan mana-mana piza Pulled-Meat baharu pada harga hanya RM41.90 dan Wild West Super Combo pada harga hanya RM61.90. Di samping itu, pelanggan boleh menambah RM12.75 atau secara  ala-carte RM13.70 untuk menikmati Golden Chicken Tenders baharu. Pelanggan boleh memilih tambahan RM6.50 untuk Zesty Coleslaw saiz Besar atau RM2.90 untuk Zesty Coleslaw saiz kecil yang juga boleh didapati dalam menu ala-carte, masing-masing pada harga hanya RM 7.90 dan RM3.90.

Piza Pulled-Meat dan Golden Chicken serba baharu boleh didapati di restoran Domino’s Pizza di Malaysia Barat mulai 5 November 2018. Pelanggan boleh mengunjungi restoran Domino’s, membuat pesanan dalam talian di http://www.dominos.com.my/, atau menghubungi 1300-888-333 untuk membuat pesanan.

Untuk mengetahui lebih lanjut tentang produk cita rasa barat baharu Domino’s Pizza Malaysia dan juga promosi semasa, sila ke http://www.dominos.com.my/.

Ahad, 11 November 2018

DETTOL MELANCARKAN SEMULA RANGKAIAN PEMBERSIHAN DIRI YANG BARU

10:52:00 PTG 9 Comments
DETTOL MELANCARKAN SEMULA RANGKAIAN PEMBERSIHAN DIRI YANG BARU | Hai semua! Sihat ke? Kalau sihat meh dengar celoteh Mimi. Kali ni Mimi nak celoteh dengan korang pasal Dettol Pembersihan Diri yang baru. Tahu tak sekarang ni DETTOL MELANCARKAN SEMULA RANGKAIAN PEMBERSIHAN DIRI YANG BARU. Hah ada beza ke yang baru ni dengan yang dulu? Ermmm musykil ni. 

Dettol 'Profresh' 

DETTOL MELANCARKAN SEMULA RANGKAIAN PEMBERSIHAN DIRI YANG BARU


Mesti korang pelik dan hairan kan, ada beza ke yang baru ni dengan yang lama. Kenapa pula DETTOL MELANCARKAN SEMULA RANGKAIAN PEMBERSIHAN DIRI YANG BARU. Ermmm, sesuatu sangat ye tak. Korang mesti tertanya tanya apa dan kenapa kan. Hah Mimi apa entah lagi! 



Rupa rupanya korang tau tak, sebenarnya Dettol melancarkan semula semua rangkaian produk pembersihan diri bagi melindungi semua keluarga di Malaysia daripada 100 jenis kuman berbahaya. Hah, sekarang ni kan kita baca dan dengar ada macam macam jenis kuman berbahaya yang ada. Mestilah risau kan kot anak anak kita kena jangkitan kuman berbahaya tu. Patutla Dettol lancarkan semula produk rangkaian pembersihan diri mereka kan. Memang satu tindakan yang harus dipuji. Betul tak?

Dettol 'Profresh' dirumuskan untuk memberi 'perlindungan daripada bau badan selama 12 jam' bagi memastikan kesegaran sepanjang hari, walaupun cuaca di Malaysia panas dan lembap.



Dettol 'Proskin' menyediakan 'kelembapan selama 8 jam' untuk mengekalkan perlindungan kulit bagi seisi keluarga yang terdedah kepada persekitaran yang memudaratkan seperti sinaran matahari yang terik atau dalam persekitaran dengan penyaman udara yang berterusan.

Hah tu dia! No wonderlah Dettol lancarkan semula rangkaian produk  pembersihan diri mereka. Rupanya ini sebabnya. Jangan tak tahu, sejak dari dulu lagi memang keluarga Mimi gemar gunakan produk Dettol ni sebab diyakini berkesan melindungi kulit dari jangkitan kuman. Sampai sekarang pun masih guna lagi rangkaian produk Dettol. 

DETTOL RANGKAIAN PEMBERSIHAN DIRI DIPERKENALKAN SEMULA UNTUK MELINDUNGI 1.97 JUTA ISI RUMAH MALAYSIA DARIPADA 100 KUMAN BERBAHAYA




Mimi sendiri dan semua ibu di luar sana sudah pastinya gembira apabila dapat melihat anak-anak membesar dengan sihat. Namun, semakin anak-anak meningkat umur, kita sebagai ibu bertambah risau apabila anak-anak mereka mula menerokai dunia sekitar dan berdepan dengan risiko pendedahan kepada pelbagai jenis kuman.

Mendengar keluhan para ibu, maka Dettol, sebagai jenama perlindungan kuman No.1 di dunia** kini melancarkan semula seluruh rangkaian produk pembersihan diri baru-baru ini bagi melindungi semua keluarga di Malaysia daripada 100 jenis kuman berbahaya. 






Sejak dilancarkan lebih 80 tahun yang lalu, Dettol telah menjadi peneraju perlindungan daripada kuman dan juga menjadi rakan aktif para ibu yang mahu melindungi keluarga masing-masing. Jenama yang komited untuk menambahbaik kesihatan keluarga menerusi kebersihan ini sentiasa memperbaharui penyelesaian untuk melawan kuman yang sering berevolusi dalam zaman ini . Komitmen ini meningkatkan lagi mutu dan keberkesanan produk bagi melindungi kesejahteraan pengguna. Tidak hairanlah jenama ini mendapat kepercayaan daripada para ibu di seluruh dunia bagi membantu keluarga mereka mengekalkan kebersihan diri dan seterusnya kesihatan mereka. 

Dettol merupakan jenama perlindungan kuman No. 1 di Malaysia sejak sekian lama. Dalam usaha jenama untuk mencari penyelesaian yang sesuai bagi melindungi keluarga Malaysia daripada kuman, Dettol telah mengenal pasti keperluan yang berbeza bagi produk pembersihan diri. Dua keperluan utama yang dikenal pasti adalah ‘perlindungan bau’ dan ‘perlindungan kulit’. 



“Kita mandi untuk membersihkan badan. Selain daripada keperluan asas ini, terdapat keperluan yang lebih versatil dan lebih mendalam yang sangat bergantung kepada gaya hidup sesebuah keluarga. Bagi keluarga Malaysia, keperluan mereka selalunya bergantung kepada dua keperluan: ‘perlindungan bau’ yang selalunya dikaitkan dengan kuman penyebab bau badan yang terdapat pada kulit dan perpeluhan sering berlaku dalam cuaca tropika yang panas, dan ‘perlindungan kulit’ yang mengekalkan kulit agar sentiasa sihat dan tidak kekeringan. Ini merupakan satu cabaran di negara ini disebabkan pendedahan kepada cahaya matahari dan kelembapan yang menyebabkan habuk dan kuman melekat pada kulit. Produk pembersihan diri Dettol yang baharu dirumuskan untuk memberikan ‘perlindungan daripada 100 kuman bahaya’ bagi memenuhi kedua-dua keperluan ini. ‘ProFresh’ diperkembangkan untuk mengawal kuman penyebab bau dan memberikan perlindungan bau selama 12 jam, manakala ‘ProSkin’ memberi tumpuan kepada kulit yang sihat dengan menyediakan ciri pelembap selama lapan jam. Kedua-dua rangkaian ini telah diuji secara dermatologi dan terbukti sesuai untuk kegunaan harian keluarga,” jelas Kim Minyoung, Pengurus Pemasaran Dettol Malaysia dan Singapura.

Dr. Steven Chow, Pakar Perunding Dermatologi

"Para ibu berasa gembira apabila melihat anak-anak mereka aktif dan menikmati masa yang menyeronokkan dengan bermain di luar. Namun pada masa yang sama mereka juga turut bimbang tentang kuman-kuman yang tidak kelihatan yang boleh melekat pada badan mereka. Bau badan mereka pula sukar digambarkan! Bayangkan anak-anak anda pulang daripada melakukan aktiviti fizikal di sekolah dan bau badan mereka apabila masuk ke dalam rumah. Produk pembersihan diri yang berkesan di bilik mandi adalah solusi untuk seluruh keluarga. Oleh sebab kulit anak-anak mudah terdedah kepada kebahayaan, penyelesaian yang telah diuji secara dermatologi amatlah penting" kata Dr. Steven. 



Dr. Steven menjelaskan bahawa ramai orang mempunyai tanggapan yang salah bahawa peluh menyebabkan bau badan. 

“Peluh sebenarnya tidak berbau. Kuman pada permukaan kulit bertindak balas kimia dengan peluh dan mengeluarkan sisa asid yang sebenarnya menjadi penyebab bau. Oleh itu penting untuk menghapuskan sumber kuman pada peluh dengan menggunakan produk khas dan bukannya menggunakan produk pembersihan biasa. Ini bukan sahaja memastikan anda dan keluarga berbau segar sepanjang hari, tetapi juga meningkatkan kesihatan secara keseluruhan,” tambahnya lagi. 

Kekalkan tahap kebersihan keluarga dan lindungi mereka daripada kuman ketika mereka menjalani gaya hidup yang aktif dan sihat! 


VARIAN DAN HARGA DETTOL 'PROFRESH' 


Rangkaian pembersihan diri Dettol terdapat dalam lima varian yang menyegarkan tau korang. Nak tahu lima varian yang Mimi maksudkan tu. Lima varian itu ialah Cool, Lasting Fresh, Re-energize, Fresh dan Skincare. 

Dettol 'Profresh' Cool

Dettol 'Profresh' Fresh

Dettol 'Profresh' Lasting Fresh

Dettol 'Profresh' Re-energize

Dettol ‘ProFresh’ dijual di pasar raya dan farmasi utama di seluruh negara pada harga RM6.90 (250ml) , RM12.46 (500ml) , RM20.25 (950ml) dan RM15.67 (900ml).

*34.1% (1.97 juta) isi rumah rakyat Malaysia di seluruh Semenanjung telah membeli sebarang produk Pembersihan Diri Dettol (Cecair+ Sabun Buku + Pencuci Tangan) sepanjang 12 bulan lepas. Sumber: Kantar Worldpanel Malaysia

**Berdasarkan berdasarkan maklumat yang dilaporkan oleh Nielsen menerusi Perkhidmatan Scan Track, Market Track dan Retail Index bagi pasaran kategori Perlindungan Kuman (mengikut takrif Reckitt Benckiser) bagi tempoh 52 minggu berakhir Mac 2017 bagi semua pasaran barangan runcit

Sabtu, 10 November 2018

PAKAR PERLUMBAAN JUGA MENGGUNAKAN WD-40®!

9:30:00 PTG 1 Comments


Setiap motorsikal memerlukan penjagaan dan penyelenggaraan yang tetap untuk memastikan ia sentiasa berada dalam keadaan terbaik. Tidak kira sama anda menunggang motorsikal setiap hari atau bersama kumpulan motorsikal setiap hujung minggu, sudah pasti anda boleh mengharapkan tin biru kuning WD-40®  bagi memastikan perjalanan anda berjalan lancar. Malah pelumba motorsikal profesional juga menggunakan WD-40® ketika mempersiapkan motorsikal mereka dalam setiap kejohanan.



Terdapat beribu-ribu kegunaan Produk Pelbagai Guna WD-40® ini dan menyelenggara motosikal adalah salah satu antara kegunaannya yang popular.

WD-40® amat berkesan dalam membersih dan melindungi bateri motosikal, serta memberi pelinciran lancar terhadap kabel dan padel motorsikal.
 
Bagi mereka yang menggunakan tin biru kuning WD-40® pasti menyukai produk ini kerana ia berupaya membersih, mengilat dan melindungi pengisi krom, permukaan enjin dan sprocket daripada terhakis. Ia juga boleh digunakan untuk membuka kunci yang terlalu ketat, atau sukar dibuka.



Adakah anda tahu bahawa Produk Pelbagai Guna WD-40®  juga dapat menghilangkan kelembapan daripada palam pencucuh? Formulasinya berfungsi dengan baik walaupun semasa musim basah seperti banjir, di mana motorsikal selalunya sukar untuk dihidupkan. Oleh itu, hanya sembur Produk Pelbagai Guna WD-40®  dan biarkan selama beberapa minit, dan selesai! Kelembapan akan dikeluarkan dan motorsikal dapat dihidupkan dengan deruan yang vroom!



Sebab itu, Pasukan KMTR Asia, pasukan terkenal di Asia yang mengecapi banyak kejayaan dalam litar perlumbaan, turut menggunakan WD-40®  untuk mempersiapkan motosikal mereka sebelum Kejuaraan FIM Asia Supermoto (FIM Asia Supermoto Championship).



Selain itu, pasukan KMTR juga menggunakan pelbagai rangkaian produk WD-40® lain bagi mempersiapkan motosikal lumba mereka supaya dalam keadaan terbaik; WD-40® ini juga berfungsi sebagai Pembersih Bahagian dan Brek untuk membersihkan bahagian-bahagian brek daripada kotoran dan tanah yang terkumpul dari perlumbaan, Penghapus Kotoran Minyak untuk memberikan pembersihan yang pantas untuk kotoran dan lumpur pada badan motorsikal; Pelincir untuk memberikan pelinciran maksimum kepada rantai motosikal.



Saksikan perlumbaan seterusnya di Dataran Merdeka Kuala Lumpur pada 2 Disember ini. Jika anda berada di sekitar kawasan tersebut jangan lepaskan peluang menyaksikan sendiri bagaimana profesional melakukannya dan perhatikan perubahan yang dilakukan terhadap motosikal kesayangan mereka berikutan semuanya menuju ke arah perlumbaan akhir.

Untuk maklumat lanjut mengenai Produk Pelbagai Guna WD-40®, boleh melayari https://wd40.asia/. Atau layari Facebook FIM Asia Supermoto untuk maklumat lanjut tentang kejohanan.


MENGENAI SYARIKAT WD-40®



Syarikat WD-40 adalah  organisasi pemasaran global yang didedikasikan untuk mencipta memori positif yang berpanjangan dalam membangunkan dan menjual produk yang mampu menyelesaikan permasalahan di bengkel, kilang dan kediaman di seluruh dunia. Syarikat dari Amerika ini adalah pembuat Produk Pelbagai Guna WD-40® yang paling dipercayai, yang perlu ada dalam setiap kotak peralatan dan kediaman di seluruh dunia yang juga dikenali sebagai penyelesaian pantas untuk membersihkan dan melindungi, melancarkan bahagian berkarat, memberi kelembapan, menghentikan bunyi geseran yang bising dan menghilangkan kesan melekit degil.

Produk Pelbagai Guna WD-40® ini menjadi penyelenggara profesional dan amatur DIY dalam pekerjaan mereka yang membabitkan perkakasan, perindustrian, automotif, berbasikal, sukan dan barangan runcit besar-besaran.

Produk Pelbagai Guna WD-40® boleh didapati dalam pelbagai saiz dan telah berkembang menjadi pelbagai produk khusus antaranya WD-40® Specialist™, WD-40® BIKE and WD-40® Specialist TM Automotive

Produk Syarikat WD-40 kini tersedia di lebih daripada 176 negara dan wilayah di seluruh dunia termasuk Malaysia di mana pelbagai produk WD-40® boleh ditemui di kedai-kedai runcit dan perkakasan utama di semua negeri. Untuk maklumat lanjut tentang Syarikat WD-40 atau barisan produknya, boleh melayari: www.wd40.asia.

DOMINO'S PIZZA UPS ITS GAME OFFICIALLY LAUNCHES DOMINO'S ESPORTS

8:51:00 PTG 0 Comments


Fast paced, quick to respond and sharp skills are outstanding traits in professional Esports athletes. Domino’s Pizza is proud to acknowledge these exceptional characteristics and the potential that Esports holds for Malaysians as it marks its entry into the Esports arena with its official launch of Domino’s Esports.



In line with its commitment to enhance the lives of its customers and fans, Domino’s Pizza has embarked on a dedicated initiative through Domino’s Esports to support the needs of the Esports community for greater development in Malaysia. As part of this effort, Domino’s has been engaging with key groups in the local Esports arena to gain feedback and deeper understanding while identifying possible areas of focus for Domino’s to collaborate hand in hand with the industry participants.

Chief Executive Officer (CEO) of Domino’s Pizza Malaysia and Singapore, Ba U Shan-Ting, is clearly excited about this new venture. At the launch he said, “We are a brand that is passionate about all that we do and this is driven by our ambition of creating value and enriching the lives of our customers. Although we are a pizza delivery company, we look beyond creating innovative new products and services. Especially in today’s launch, tech forward content that is relevant to the right target audience drives our strategies in engaging with our fans beyond offering quality products and services.”

“We envision a long-term collaboration with Esports participants starting from the grassroots, all the way up to the professionals. There would be many discussions that we will be having with these different groups but our intention is simple – to understand what’s needed by the community and create a solution that will support the growth of Esports in Malaysia.”



“Today marks the official chapter of Domino’s venture into the world of Esports. The Esports industry has a lot to offer. More and more Malaysians are getting serious and competitive about the world of Esports and this initiative demonstrates our support for this exciting arena. There is much potential in this industry and it goes beyond just being the player for the game. From being a gamer, to a streamer, to shoutcaster, to game developer and other technical expertise. Talent development in Esports is as just important as any other sector to ensure that young Malaysians are given the opportunity to flourish and grow and we look forward to partner with the industry participants to do just that. We also know that pizzas are a gamer’s best friend and we plan to play an active role in addressing their needs,” he concluded.

In line with its brand promise of It’s All About You, Domino’s strives to enhance customers’ experience across multiple touch points. A great amount of effort has been invested to kick start the discussions amongst the key players in Malaysia. Among the highlights of the discussion includes the urgent need to address the grassroots development to as to enable the process of identifying and shaping the players from a young age. Furthermore, there needs to be an in-depth understanding of the Esports industry to ensure that the community grows and benefits, above commercial value or profitability, even with the involvement of corporations or brands. Above all, there needs to be a structured approach in terms of trainings to provide teams with the edge and skills-set needed to sharpen their talent. This partnership provides a platform to develop an ecosystem in nurturing players and cater to the needs of the community.

To kick off Domino’s Esports, the international brand is teaming up with a leading Southeast Asian based online gaming platform provider, Garena. This collaboration sees Domino’s Pizza’s tie-up with the platform through three of their videogame titles namely Arena of Valor, a popular multiplayer online battle arena (MOBA) game, Contra: Return, a highly anticipated mobile game based on the classic ‘Contra’ franchise, and Free Fire, a survival-third person shooter game.

Offers for the collaboration are available from November to mid-December 2018, via Domino’s Good Game Combo where customers can enjoy one Regular pizza of their choice, one Twisty Bread, their choice of sides and one 1.5L soft drink for only RM34.90. Customers also can opt for the Well Played Combo, which includes two Regular pizzas of their choice, one Twisty Bread, one Crazy Chicken Crunchies as well as their choice of sides and one 1.5L soft drink for only RM54.90.

With the purchase of the combos, customers are eligible to redeem one in-game unique code for Arena of Valor, Contra: Return and Free Fire. Among the redemptions includes rare skins, heroes, coins and weapons for gamers to up their ammo on their battlegrounds.

Ready to take-on the Esports scene, plans are underway for Domino’s Pizza to partner up with other key players in the industry. Prior to today’s collaboration, Domino’s Pizza has been involved in various activities and events, actively supporting the Esports industry. Domino’s is set to embark on a long-term journey to pursue its keen interest in collaborating with various communities and partners in the Esports industry.

To learn more about Domino’s Pizza Malaysia as well as other ongoing promotions, visit us at http://www.dominos.com.my/.