Selasa, 30 Oktober 2018

SEBAB KENAPA MIMI PILIH DAN GUNA SEERS INSTANT WATER HEATER

10:50:00 PTG 21 Comments
Hai semua! 

Sekarang ni musim hujan. Kalau nak mandi rasa bercinta pula kan. Yelah dah lah musim hujan, air paip confirm sejuk. Nak nak mandi waktu pagi, badan menggigil lah jawab nya. Disebabkan tak tahan sejuk, Mimi bagitahu suami nak pasang water heater. Tak tahan tau setiap kali lepas mandi, terus bersin dan selsema. 

So, lepas dah survey water heater kat banyak tempat, Mimi decide ambil SEERS Instant Water Heater. Mesti ada antara kornag yang tak oernah dengar pasal SEERS kan? Mesti korang duk p
ertikai apa bendalah jenama yang si Mimi beli tu kan. Heii, korang jangan nak bawang sangat okey. Baca dulu SEBAB KENAPA MIMI PILIH DAN GUNA SEERS INSTANT WATER HEATER sampai habis baru tahu kenapa Mimi pilih SEERS. 




SEBAB KENAPA PILIH DAN GUNA SEERS INSTANT WATER HEATER




Sebelum Mimi bebel kenapa Mimi pilih SEERS, meh baca perkongsian Mimi pasal SEERS serba sedikit bagi korang buka mata sikit, hah gitu! Untuk pengetahuan korang lah kan, jenama SEERS telah ditubuhkan sejak tahun 2008 oleh pengasasnya untuk memasarkan produk berdasarkan teknologi pengekstrakan haba yang dipatenkan secara antarabangsa oleh mereka. Semenjak itu, jenama ini telah mendapat pelbagai anugerah tempatan dan juga antarabangsa. 

SEERS Sistem Air Panas telah diakui dengan baik dalam industri di mana ia terkenal sebagai produk yang mesra alam dan cekap tenaga. Menjadikan inovasi sebagai tonggak utama dalam syarikat, pengasas terus membuat penyelidikan dan asas pembangunan SEERS. 



Hah, itu serba sedikit mengenai SEERS. So boleh bayangkan betapa bagusnya produk jenama SEERS ni sebab mesra alam dan cekap tenaga. Bila nak guna sesuatu produk, Mimi memang agak cerewet tau sebab nak pastikan tahap keselematan dan mesra pengguna sesuatu produk. SEERS ternyata menepati kehendak Mimi.

Sebab kenapa Mimi pilih dan guna SEERS Instant Water Heater ialah :

1) No Risk Electrocution  (Tiada risiko terkena renjatan elektrik)

SEERS Instant Water Heater tidak menggunakan plug untuk hidupkan sistemnya. Cukup pasang suis di luar bilik mandi. Nak guna just tekan suis. Mimi ada tunjukkan contoh suis yang Mimi guna untuk hidupkan water heater ni di Instagram. Bukan jenis nak kena pasang plug tu tau. 

2) No Heater Element (Tiada elemen pemanas)

SEERS Instant Water Heater ni tiada elemen pemanas. Maknanya di sini di dalam water heater ni tiada elemen pemanas yang boleh mendatangkan bahaya. Boleh rujuk gambar di bawah bahagian dalam SEERS water heater dan 11 safety points. 






3) Low Energy Consumption (Penggunaan Tenaga yang Rendah)

4) Works All Weather (Sesuai dalam semua keadaan cuaca)

Tak kira cuaca panas atau sejuk, memang sangat sesuai digunakan sebab korang boleh pilih nak guna hot water atau cold water waktu mandi. 

5) Save Cost Maintenance (Menjimatkan kos penyelenggaraan)

Memang sangat jimat dan mudah untuk dipasang. Macam Mimi sendiri, upah adik pasangkan untuk wiring dan suami pula pasangkan hos getah dan hos shower. Barang barang yang diperlukan untuk pasang water heater ialah suis, kabel 3 core 2.5, casing untuk kabel, skru hitam dan cover, connection paip dan hos getah. Total beli barang semua ni tak sampai RM50. Beli di kedai hardware semua ada. Bila tengok adik pasang water heater alahai senang saja tau. Tak susah mana pun cuma bila melibatkan kabel dan suis tu memang surrender la. Kena serah pada yang pakar.

6) No Compressor (Tiada Pemampat)

SEERS Instant Water Heater ni tiada pemampat di bahagian dalam. Korang boleh nampak pada gambar yang Mimi kongsi dengan korang pada entry ni. Bahagian dalam water heater ni tak banyak elemen yang serabut tau. Ringkas dan tersusun cantik saja elemen yang ada. 



TESTIMONI SENDIRI SELEPAS SEBULAN GUNA

Dah sebulan Mimi guna SEERS Instant Water Heater ni di bilik mandi. Memang sangat puas hati bila guna. Jimat masa dan tenaga untuk pasang, mudah dan mesra pengguna. Selepas pasang SEERS Instant Water Heater ni, bil elektrik tetap maintain ada masa kurang sedikit. Tak naik pun. Sangat menjimatkan elektrik.

Yang paling seronok sekali tahap panas dan sejuk air yang kita nak boleh dilaraskan ikut kehendak kita. Tekan saja button pada kotak water heater tu. P0 untuk air bersuhu biasa, P1 untuk air bersuhu rendah, P2 air bersuhu sederhana dan P3 air bersuhu tinggi. Bila on saja suis akan appear P0 air bersuhu biasa. Kalau nak mandi air panas Mimi syorkan korang tekan button P2. Sedang elok saja tak panas sangat dan tak sejuk sangta. Jangan lupa adjust level air yang korang inginkan. Nak tahu cara guna Mimi ada terangkan pada video. Korang boleh klik  SINI. Mesra pengguna sangat tau. Benda benda mudah macam ni memang Mimi suka. Macam biasa mandi akan pilih P2. Sedang elok. 



Yang paling penting ciri ciri keselamatan yang diterapkan pada water heater ni. Mimi tak risau nak guna sebab ada cop SIRIM. Itu menandakan sesuatu produk itu selamat untuk digunakan. Betul tak? Harga SEERS Instant Water Heater yang Mimi gunakan ni murah saja tau. Harga mampu milik. Hanya RM560 sahaja. Tapi sekarang ni SEERS ada promosi, kalau tak percaya korang boleh layari web SEERS yang Mimi berikan di akhir entry nanti. 

Korang juga boleh tonton video di bawah testimoni pengguna SEERS Water Heater. 


Nak tahu lebih lanjut pasal SEERS atau nak beli SEERS Instant Water Heater macam Mimi gunakan ni korang boleh layari :

Web :

Facebook :

Ahad, 28 Oktober 2018

Belanja Anak Anak Makan Pizza Hut Chicken Cheesy Bites

10:59:00 PG 7 Comments
Hai semua!

Dua minggu lepas Mimi bawa anak anak makan kat Pizza Hut. Bagi anak anak rasa menu baru dari Pizza Hut iaitu Chicken Cheesy Bites.


Memang jadi satu aktiviti wajib setiap bulan bawa anak anak makan luar. Tak kisahlah makan KFC ke, Pizza Hut ke asalkan anak anak makan di luar. Tak salahkan ada rezeki lebih belanja anak anak makan di luar.




Mimi pilih set regular Chicken Cheesy Bites untuk dua orang makan. Add on Mama Mia Meatballs Beef, Chocolate Freeze untuk Auni dan air mineral untuk Mimi. 

Chicken Cheesy Bites Pizza


Cheesy Garlic Flatbread 


Chocolate Freeze


Mama Mia Meatballs Beef


Untuk pengetahuan semua sekarang ni Pizza Hut sedang mengadakan contest Pizza Hut "Siapa Kena" Contest 2018 dan menang hadiah berjumlah RM6, 000,000. 


Cara nak menang senang saja. Korang boleh rujuk gambar dibawah. Boleh join dua dua cara iaitu Dine-In/Take Away/Hotline atau secara online/app order.

Disebabkan Mimi Dine-In so automatiknya Mimi join contest lah kan. Prize voucher tu Mimi terima selepas buat pembayaran di kaunter. Entah bila nak redeem pun tak tahulah. Dahlah expiry date 17 November nanti. Silap haribulan burn macam tuh je.


Mornag dah try belum menu baru pizza di Pizza Hit. Kalau belum cepat cepat try dan boleh menang prize voucher. 

Rabu, 24 Oktober 2018

HADIAHKAN BAYI DENGAN PRODUK BAYI ISTIMEWA DARI LOVINGLY SIGNED

7:41:00 PTG 15 Comments

Hadiahkan Bayi dengan Produk Bayi Istimewa dari LOVINGLY SIGNED . Hai semua! Sihat ke? Hari ni seharian Mimi sibuk. Kalau tak sibuk baru Mimi ada masa sikit dan ambil peluang scroll facebook dan instagram kawan kawan. Semalam sempat juga baca beberapa status kawan kawan yang berkongsi berita gembira mereka yang bakal menyambut kelahiran orang baru dalam keluarga. Bercerita mengenai orang baru yang akan dilahirkan, terutama di kalangan ahli keluarga dan sahabat handai, pasti kita akan sibuk mencari hadiah yang sesuai untuk si bayi. Kadang kadang sampai buntu dibuatnya sebab tak tahu nak beri hadiah apa. Kebetulan semalam Mimi ada terbaca di satu web ni yang ada menjual pelbagai produk bayi yang bagi Mimi sangat menarik. Jadi, Mimi nak share dengan semua tentang web tersebut yang Mimi baca semalam. Tak perlu pening dah nak cari hadiah selepas ini sebab korang boleh hadiahkan bayi dengan produk bayi istimewa dari LOVINGLY SIGNED.


Pasti korang tertanya tanya apa itu LOVINGLY SIGNED? Tak pernah dengar pun, tak familiar pun. Mesti ada rasa boleh percaya ke dak Mimi ni. Hah, apa korang fikir dak Mimi ni main share saja dengan korang tanpa semak dengan terperinci. Sebelum Mimi share dengan korang Mimi sendiri terjah web LOVINGLY SIGNED ni tau. Nak tengok apa yang menarik. Dan memang ternyata menarik, kalau tak buat apa dak Mimi share dengan korang. Bila korang dah buka web dan tengok produk yang dijual di LOVINGLY SIGNED confirm korang teruja jadinya tau.
Nak tahu sebab apa Mimi teruja, apa kata korang baca selanjutnya, Mimi nak terangkan pada semua apa itu LOVINGLY SIGNED. LOVINGLY SIGNED merupakan satu jenama yang menjual pelbagai produk bayi yang sangat cantik dan comel seperti pakaian bayi, blanket dan tuala, permainan dan aksesori bayi dan juga gift hamper.
Mimi sendiri tengok produk yang dijual memang comel comel belaka tau. Cantik dan kemas saja, geram tengok. Nak nak Mimi pun ada ada anak yang masih kecil. Anak saudara pun kecil lagi. Bolehlah cuci mata tengok apa yang Mimi nak beli untuk mereka.

LOVINGLY SIGNED PRODUK ISTIMEWA BAYI


Mimi dah tengok satu persatu produk yang dijual. Semuanya Nampak menarik dan istimewa sangat. Takkan Mimi nak cuci mata seorang. Mimi nak juga korang join Mimi cuci mata tengok produk bayi LOVINGLY SIGNED yang dijual. Produk yang ada dijual ialah :
a. Pakaian bayi - robes, baby grows, bibs



b Blanket dan tuala - blanket, tuala beserta hood



c. Permainan dan aksesori bayi - soft toys, toy storage, backpacks, buku




d. Gift hampers



Pemilihan warna dan design pada setiap produk yang dijual sangat istimewa dan cantik. Penggunaan warna yang lembut dan corak yang sangat eksklusif membuatkan produk LOVINGLY SIGNED bertambah istimewa. Hah teruja tak tengok produk produk yang dijual? Betul tak Mimi cakap? Cantik cantik dan comel kan.
Selain daripada pakaian, blanket dan tuala mempunyai warna yang lembut dan menceriakan di LOVINGLY SIGNED juga ada menjual soft toys pelbagai bentuk seperti patung gajah, arnab dan sebagainya. Buku juga ada dijual tau.


Macam macam corak dan design yang ada kan? Comel belaka tengok tau. Untuk pengetahuan semua, apa yang istimewanya mengenai produk LOVINGLY SIGNED ini ialah kita juga boleh “custom made” nama bayi pada beg, tuala, baju dan sebagainya. Menarik kan? Memang sesuai sangat dijadikan hadiah istimewa buat keluarga atau sahabat yang baru menimang cahaya mata atau untuk kegunaan anak sendiri.


Sebagai pelanggan, pastinya kita inginkan produk yang kita beli itu berkualiti. Di LOVINGLY SIGNED ini, mereka amat menitikberatkan kualiti produk. Setiap produk keluaran mereka, mereka akan pastikan produk yang dikeluarkan berkualiti tinggi agar dapat memuaskan hati dan memenuhi kehendak pelanggan mereka. Bahan yang digunakan juga 100% dari cotton di mana ia dapat memberikan keselesaan kepada bayi memandangkan bayi mempunyai kulit yang lembut dan sensitif. Jadi, tak perlu risau jika membeli produk bayi LOVINGLY SIGNED ini kerana kualitinya yang terjamin dan jahitannya yang kemas. Produk mereka juga terjaga dan terpelihara rapi kerana setiap produk mereka yang kita beli akan diletakkan ke dalam sebuah kotak yang eksklusif sebelum penghantaran dilakukan. Ia bagi menjaga kualiti produk mereka selain daripada memenangi hati pelanggan kerana memberi sokongan sepenuhnya pada LOVINGLY SIGNED.
Oh ya terlupa pula Mimi nak beritahu semua. Untuk makluman, LOVINGLY SIGNED ini beroperasi di negara jiran iaitu Singapura. Tapi tak perlu risau nak shopping barangan bayi di LOVINGLY SIGNED ni sebab mereka ada menawarkan penghantaran ke Malaysia. Caj penghantaran dikenakan ialah SGD $25 tetapi bagi pembelian SGD $250 dan ke atas, penghantaran adalah percuma. So, tak perlu risau atau bimbang nak shopping sakan. Untuk pembayaran pula, boleh menggunakan kad kredit atau melalui paypal. Kalau ada akaun Paypal lagi senang nak berurusan jual beli nanti. Mudah dan cepat.
Setiap penghantaran produk ke pelanggan mengambil masa dari 4 hingga ke 8 hari. Lebih kurang seminggu juga untuk barang sampai kepada pelanggan terutamanya di Malaysia. Bagi Mimi itu standard penghantaran yang melibatkan negara luar.
Kalau korang semua nak tahu maklumat lanjut mengenai LOVINGLY SIGNED atau nak tengok sendiri produk produk yang dijual, boleh layari web dan media sosial LOVINGLY SIGNED seperti berikut :

Facebook :
Instagram :


Selasa, 23 Oktober 2018

7 in 1 Cannis App is the Hit Now and Going to be listed on NASDAQ IN 2021!

9:46:00 PTG 20 Comments
The Upcoming Greatest Star in Nasdaq - Cannis| Hi everyone!! (Sunday, 21 Oct 2018) Cannis mobile APP accumulated hundred thousand of users in less than two months time, forming a new APP trend, and is bound to become the upcoming greatest star in Nasdaq, United States.



Cannis continuously invests in the most popular industries since early 2018, namely the technologies, films, beauty, preventive medicines, latest technology farming etc.. With the corporation with their strategic partners, Cannis have well extended their markets in many South East Asia countries rapidly, and expected to soon be listing on Nasdaq.




Chief Executive Officer Dato’ Ching Eu Boon also stated during Cannis’s 3000 pax conference “The Upcoming Greatest Star in Nasdaq” that Cannis’s partnership are not limited to latest technologies, such as the digital technology, huge database, artificial intelligence, but also with filming, preventive medicines and beauty industries.

“We are very much looking forward to the strategic corporation with said industries in winning users’ entrustment and enhancing the users’ end seamless O2O experience.”



App Download and Users’ Spending Set a New History-breaking Record, Cannis is born in  the best era

The third quarter of year 2018 has been the most profitable season for the App Stores. The comprehensive app download amount in said season on App Store and Google Play has exceeded more than 29 billions, 10% increment as compared to the past. While the globally consumer spending has reached nearly 20 billion US dollars, an increment of 20% in comparison to the same season in the past, both set a new historical record. 

Analysing the App categories under increments of downloads,  games, entertainment and video broadcasting App have been the most downloads and are found as the factors. The strong performances of the two latter types of Apps show a general demand of market for creative contents.



Overall, the third quarter of year 2018, App Store and Google Play both had historical higher downloads and consumer spendings. This fully demonstrated the market trend of an App, which continues to rise depending on the popularity of smartphone usage, providing a non-stoppable spendings and considerable development potential.

Cannis focuses on the fastest-growing industries, providing an integration platform, creates a powerful 7-in-1 function. 

A perfect Virtual-Reality combined O2O Mode



Cannis App not only incorporates innovative functions every month but also selectively invest huge funds on offline trending industries, hoping to connect offline customers’ overall spending flow with online databases, so as to start building the O2O model, letting the front-end marketing promotions, on- and offline member streaming efficiently, and back-end goods delivery services become smoother.

In terms of member diversion, Cannis members are applicable for both online and offline discounts, including any purchases at Cannis’s strategic partners’ retail stores. Online points can be used to make discounts, helping consumers to save money. Participating in a series of Cannis-designed competitions also allow members to win grand prizes through sharing.



The Chief Operating Officer of Cannis, Mr. Mohammad Mustaqim Bin Abdullah stressed that the platform will actively carry out comprehensive layout for online and offline services, so that the physical store is no longer restricted by the size or regional restrictions of the space. Through the mode of Cannis e-commerce and preferential shopping, the merchants information can be passed through at the lowest cost to a precise targeted market, therefore maximising the advertising effectiveness.

Cannis Strategic Partners



Strategic partners present on the day include EMPRO’s Dr. Coco Alex; Producer of Da Motion Production House, Encik Along; Creative Director of (凯优影视控股有限公司), Miss Bo Bo; LongTV Sdn. Bhd.’s Mr Chis Yen; Weber PDT Cancer Treatment Health Centre’s Prof. Madaya Dr. Martin E. Roberts; CEO of (名资股份有限公司), Mr. (蔡逸群) and Dr. DNA Mr Jannings Lee. 



The Honorary Consul of the Slovak Republic, Tan Sri Datuk Sri One Tee Keat said that Cannis has a keen sense on trend development. Through big databases analysis, they accurately learn the real needs of consumers. The rich ethnic culture in Malaysia also helps enlarging the business to the world, attracting future strategic partners. Whether in the media marketing or development strategies, their performances have been remarkable. 

Cannis is the world’s first integrated app that provides consumers with this wide range of App services, live broadcasting, e-commerce, discount shoppings, social networking, short videos, games and payments, can all be found on Cannis App. Cannis is convinced that having Malaysia’s diverse ethnic groups and culture as the starting point, it is easier to expand Cannis from South East Asia to the rest of the world. 
For more information, please visit http://cannis.app.

Isnin, 15 Oktober 2018

KEBAIKAN MADU LIMAU NIPIS UNTUK IBU MENGANDUNG

4:29:00 PTG 27 Comments
Kebaikan Madu Limau Nipis Untuk Ibu Mengandung | Hai semua! Buat apa tu? Kerja ke? Sebab dak Mimi cuti sakit seminggu sebab tak sihat kan. Tapi entry tetap kena update gitu! Bila cuti sakit ni, time merehatkan badan bosan tau tak tahu nak buat apa. Kerja asyik skroll timeline Facebook dan Instagram saja. Bila skroll timeline Facebook dan Instagram kawan kawan, ramai pula yang update pasal pregnancy masing masing. Happy je baca sebab boleh tahu pengalaman mengandung orang lain kan. Hah cerita pasal bab mengandung, mestilah kita ibu ibu mengandung ni akan usaha cari sumber maklumat tentang pemakanan yang bagus untuk diamalkan ketika mengandung. Betul tak? So, Mimi nak share dengan ibu ibu mengandung di luar sana kebaikan madu limau nipis untuk ibu mengandung.



JENIS JENIS MADU DAN KHASIATNYA


Kita semua tahu kebaikan madu untuk kesihatan dalaman kan. Apa itu madu? Madu ialah sejenis manisan yang dihasilkan oleh lebah menggunakan nektar bunga. Kepelbagaian madu terhasil daripada lebah madu ialah yang paling selalu menjadi rujukan dan jenis madu yang dipungut oleh penternak madu serta kegunaan oleh manusia. 

Kita semua tahu madu ni ada macam macam jenis. Ada yang kita biasa dengar ada yang tak biasa dengar. Macam Mimi sendiri ada antara madu yang Mimi biasa dengar. Ada yang baru dengar. Tapi kalau "madu" yang lagi satu tu hah jangan cari nahas okey. Mimi cerita pasal madu yang boleh dimakan tu bukan "madu" lagi satu. Jangan nak cetus kontroversi sangat eh! 

Jenis jenis madu yang ada ialah madu kelulut, madu tualang, madu sidr @ madu Yaman, madu ratu (royal jelly), madu manuka dan madu propolis. Hah banyak juga kan jenis madu yang ada. Mimi biasa dengar madu tualang, madu kelulut, madu ratu dan madu propolis. Yang lagi dua jenis madu tu tak biasa dengar. 

Seperti yang kita tahu madu ni banyak khasiatnya kepada tubuh badan kita antara khasiatnya adalah seperti :

🌸 menjadi agen yang mampu membunuh bakteria🌸 mampu memulihkan luka dengan cepat
🌸 mengurangkan simptom alergik
🌸 meningkatkan jumlah sel darah merah
🌸 dijadikan sebagai pelembap kulit
🌸 merupakan sumber vitamin dan mineral
🌸 boleh dijadikan sebagai penawar batuk 

dan banyak lagi khasiat madu. Di dalam Al-Quran juga ada dinyatakan madu boleh menyembuhkan pelbagai penyakit. 

KEBAIKAN MADU LIMAU NIPIS UNTUK IBU MENGANDUNG


Hah untuk ibu ibu mengandung di luar sana madu bagus untuk diamalkan ketika mengandung. Pernah dengar madu dari jenama Al Intisaar? Apa tak pernah dengar? Tak pernah dengar tak apa, jom baca selanjutnya Mimi nak kongsi dengan korang pasal madu Al Intisaar ni.

Untuk pengetahuan korang madu Al Intisaar ni merupakan madu asli yang dihasilkan dari ladang lebah bunga bungaan dan ekstrak buah yang asli. Terdapat pelbagai jenis madu Al Intisaar seperti :

a) Madu Asli dengan Sarang Lebah
b) Madu Asli dengan Limau Nipis
c) Madu Asli dengan Halia



Kebaikan untuk ibu mengandung yang amalkan madu limau nipis Al Intisaar ialah :

🍯 tinggi dengan Vitamin C
🍯 menggalakkan kulit yang sihat
🍯 membantu mengurangkan berat badan
🍯mengurangkan sakit di kerongkong sambil mengekalkan kelembapan
🍯 menambahkan nutrisi dalam susu badan
🍯mengurangkan tekanan darah dan paras kolesterol
🍯 menguatkan sistem imunisasi
🍯mengurangkan simptom sakit tekak, batuk dan selsema

Bila mengandung ni memang kita kena sentiasa berjaga jaga dari segi kesihatan kan. Berat badan terlalu naik banyak tak boleh, tekanan darah naik pun tak boleh dan paras kolesterol pun kena kawal supaya tak membahayakan kandungan dan macam macam lagilah kena jaga bila mengandung kan. Jadi memang sangat sesuai untuk ibu ibu mengandungkan madu limau nipis Al Intisasr. Tak perlu risau kerana ia selamat untuk diamalkan. 


Antara madu Al Intisaar yang ada, Mimi beli Madu Limau Nipis. Bukan saja baik untuk ibu mengandung saja tau yang lain pun boleh amalkan. Hah bercerita pasal madu limau nipis ni, Mimi amalkan madu limau nipis ni sebab baru baru ni Mimi sakit tekak, selsema dan batuk tak henti henti. Serius perit tekak ni tau. Makin bertambah teruk lepas bertugas pilihanraya baru baru ni. Tidur malam pun tak lena sebab asyik batuk. Stress tau jadinya. Jadi, Mimi amalkan madu limau nipis untuk kurangkan sakit tekak dan batuk. Syukur bila amalkan madu limau nipis kurang sikit rasa sakit tekak dan batuk. Alhamdulillah beransur pulih. 

PENGEDAR MADU AL INTISAAR SELURUH MALAYSIA DIPERLUKAN


Buat semua di luar sana yang berminat untuk menjana pendapatan, sekarang ni sedang diadakan pencarian pengedar seluruh Malaysia di mana training untuk pengedar disediakan. Kalau berminat nak jadi pengedar madu Al Intisaar ni boleh klik link whatssapp ni >> http://bizapp.la/bisnes

Untuk maklumat lanjut mengenai produk madu keluaran Al Intisaar klik link di bawah :

Web 

Facebook


Sabtu, 13 Oktober 2018

FERNLEAF 100% SUSU SEGAR DARI NEW ZEALAND PILIHAN MIMI

11:59:00 PTG 35 Comments
Fernleaf 100% Susu Segar dari New Zealand Pilihan Mimi | Hai semua! Siapa suka minum susu, angkat tangan! Susu bukan saja sinonim dengan kanak kanak saja tau, kita yang dewasa pun kenalah minum susu untuk menjaga tulang kita.  Sedari kita lahir, kita dikenalkan dengan susu ibu. Betul tak? Jadi, bila kita semakin meningkat umur kita  akan  mengalami kekurangan kalsium, jadi amat penting untuk kita minum susu untuk membekalkan kalsium pada tulang kita. 



Terus terang Mimi cakap, Mimi bukanlah peminum susu tegar tau. Tak suka sangat nak nak yang jenis plain tu. Bercinta tau nak minum. Memang tekak loya dan tak boleh masuk. Tapi memandangkan susu ni ada perisa lain iaitu coklat, jadi Mimi minum yang perisa coklat lah. Kalau susu jenis plain selalunya Mimi guna bila nak buat kek atau masak makaroni. Hah yang tu baru guna susu plain. 

FERNLEAF 100% SUSU SEGAR DARI NEW ZEALAND PILIHAN MIMI 




Fernleaf 100% susu segar dari New Zealand pilihan Mimi kerana susu segar Fernleaf merupakan 100% susu  dari New Zealand. Ladang yang diusahakan merupakan ladang semulajadi di mana padang rumput yang  ditanam merupakan rumput segar dan subur. Lembu lembu bebas meragut di ladang rumput yang segar dan subur. Ia adalah kerana bagi menghasilkan susu 100% Mmmmmm yang kaya dengan kalsium yang mudah diserap oleh tubuh badan kita.

Sebab itulah susu yang dihasilkan semuanya mempunyai makanan semula jadi kaya dengan kalsium yang mudah diserap dan digunakan oleh tubuh badan kita. Ia juga mengandungi banyak nutrien yang sangat penting seperti protein yang berkualiti tinggi, vitamin A dan juga Vitamin D. 





New Zealand sangat terkenal dengan tanahnya yang subur, kadar hujan yang baik serta mendapat cahaya  matahari yang banyak menjadikan ia salah satu tempat terbaik  di dunia untuk menghasilkan susu yang sangat berkualiti. Kalau kita lihat, lembu tenusu di New Zealand sangat sihat dan berisi kan. Geram je tengok. Hah sebab apa lembu tenusunya sihat dan berisi? Mestilah kerana lembu yang dipelihara dapat meragut rumput dengan bebas tanpa perlu berkurung di dalam kandang. Rumput yang ada di ladang juga merupakan rumput yang sangat berkualiti dan terbaik supaya dapat menghasilkan susu yang berkhasiat dan berkualiti tinggi. 




Lembu lembu ini juga menghabiskan 90% masa untuk meragut rumput secara bebas pada hari yang cerah dan secara tidak langsung mereka mendapat kandungan Vitamin D yang sihat. Sebab itulah lembu tenusu di sini menghasilkan susu dengan tahap Vitamin D yang tinggi berbanding lembu tenusu lain yang terkurung dalam kandang. 

Sebab itulah Mimi suka minum susu Fernleaf kerana susunya berkualiti tinggi dan mempunyai vitamin D yang tinggi. Bukan Mimi saja yang suka anak anak lagilah suka bila dapat minum susu Fernleaf. 

New Zealand Mempunyai Pakar Tenusu Yang Berpengalaman


New Zealand mempunyai pakar pakar tenusu di Fonterra ini sudah mempunyai lebih dari 140 tahun pengalaman dalam perladangan tenusu yang mana setiap peladangnya  sentiasa berdedikasi untuk memastikan kualiti tertinggi pada setiap peringkat pengeluaran susu daripada air yang bersih, rumput yang berkualiti tinggi sehinggalah produk yang sedia untuk diedarkan kepada pengguna. 



Sebab itulah berulangkali Mimi beritahu semua yang susu Fernleaf sangat berkualiti tinggi kerana mempunyai vitamin yang tinggi diperlukan tubuh badan. Terpulang pada semua untuk membuat pilihan yang bijak dan terbaik untuk keluarga. Macam Mimi memang pilih Fernleaf 100% susu segar dari New Zealand untuk diri sendiri dan keluarga. 

Sebelum terlupa susu Fernleaf boleh didapati di semua pasaraya berdekatan dan mempunyai tiga pilihan iaitu :

🌸 Full Cream
🌸 Low Fat
🌸 Chocolate


Jadi, apa perlu tunggu lagi. Apa kata pilih dan dapatkan susu Fernleaf 100% Mmmmmm yang sangat sedap dan lazat ni.