Rabu, 26 September 2018

Domino’s Spreads Love with Free Extra Cheese For All Pizzas!

11:23:00 PTG 4 Comments
Cheese, cheese and more cheese! And the best part is, it’s for free! Domino’s Pizza is splurging on giving free extra cheese for all pizzas to all its customers.



It is no secret that Cheese is the key ingredient to pizzas as it brings together all the flavors of the pizza toppings. Known for its promise in delivering value in exciting ways and forms, Domino’s Pizza is delighted to offer customers an enjoyable experience with one of Malaysia’s favorite ingredients. Inspired and always driven by its customers love for cheese, Domino’s is expected to give out free extra cheese from now until 7 October, 2018.

Shamsul Amree, Deputy President, Operations, Domino’s Pizza Malaysia and Singapore, said, “Domino’s Pizza is committed to enrich the lives of our customers and we are pleased to create value by giving extra cheese on all pizzas, without any additional cost for the entire month of September. The fact that many would opt for extra cheese is a strong indication of Malaysians love for cheese. This has inspired us to create this value campaign, especially to give back to our customers.”

“With current sentiments, customers are more cautious and thrifty with their spending. We understand what they may be facing and this was at the forefront of our thoughts as we created this campaign. We are proud to offer the best deals in town for our customers and we hope our customers will enjoy this month-long free cheese for all, in celebration of our love for all Malaysians.”


Committed to ensuring high quality products for its customers, Domino’s Pizza uses a specially developed cheese for its pizzas. It’s new and improved Mozzarella cheese presents a luscious, indulgent and creamy taste, the perfect combination for cheese lovers. As appealing as the taste, is the stringy and melted cheese texture in every bite that enhances the taste of the pizza toppings, without overpowering it.

During the campaign period, all pizzas will be topped with extra cheese for items bought as ala carte or through Domino’s various value for money deals. For even greater value, order the 2 Pizza Deals with free extra cheese at only RM28.30, RM47.15 and RM66.05 for the two Regular pizzas, two Large pizzas and two Xtra Large pizzas respectively. *Surcharge applies.

Get your extra cheese at all Domino’s Pizza stores. Visit our stores, order online at http://www.dominos.com.my/, or call 1300-888-333 to make an order.

To learn more about Domino’s Pizza Malaysia’s Value Campaign as well as other ongoing promotions, visit us at http://www.dominos.com.my/.

Selasa, 25 September 2018

Makan Malam di D' Garden S2 Bersama Keluarga

12:32:00 PTG 14 Comments
Hai semua!

Semalam Mimi dan keluarga MAKAN MALAM DI D' GARDEN S2. Sebelum tu kitorang pergi Rantau dulu sebab suami nak recce jalan sebelum pergi bawa bos. Balik dari Rantau, anak anak request nak makan kat luar tak nak makan dekat rumah. Diorang nak makan sate tapi kedai yang kitorang pergi tu penuh.

Wefie satu kali sebelum makanan sampai

Anak anak dara Mimi Aina dan Auni


Last last decide pergi makan di restoran Masakan Thai D' Garden S2. Pujuk anak anak tak dapat makan sate tapi makan chicken chop. Nasib baik diorang okey dan memang suka.

Untuk Aina dan Auni, Mimi orderkan Chicken Chop. Mimi, suami dan Adhwa makan makanan 1 set yang ada Ikan Siakap Tiga Rasa, Tomyam Campur, Sayur Kailan Ikan Masin dan Telur Dadar. Air pula mula mula order Tembikai  Laici tapi tembikai habis. Tukar order Sirap Laici. 


Siakap Tiga Rasa

Tomyam Campur

Sayur Kailan Ikan Masin

Chicken Chop untuk Aina dan Auni

Sebenarnya dah banyak kali Mimi MAKAN MALAM DI D' GARDEN S2 BERSAMA KELUARGA. So far, makanan yang dijual di sini menepati citarasa kitorang. Rasanya sedap dan kaw. Portion banyak. Puas hatilah. Kira berbaloi harga yang ditawarkan dengan rasa makanannya. 

Restoran D' Garden S2 ni betul betul terletak di tepi jalan S2. Landmark utama cari Petronas S2, restoran ni terletak betul betul berhadapan Petronas S2. Kalau korang ada jalan jalan di S2, jangan lupa datang makan kat restoran ni. In shaa Allah berbaloi dengan harga yang ditawarkan. 

Jumaat, 21 September 2018

CAROUSELL PARTNERS BOOST E-WALLET, POSTCO, TO DELIVER A MORE CONVENIENT EXPERIENCE TO MALAYSIANS

3:14:00 PTG 3 Comments
Strategic partnerships with payment and logistics providers underline the company’s commitment to Malaysia.

Carousell Malaysia, one of the world’s largest and fastest growing classifieds marketplace is making it even easier to buy and sell on the marketplace. Carousell has teamed up with strategic partners, Boost and PostCo, to address payment and logistics across Malaysia.

Boost, a homegrown e-wallet that allows payment without the hassle of cash, and PostCo, a logistics company that delivers parcels through its network of more than 1,000 locations which include cafes, pharmacies and stores, inked a cross-promotional partnership deal with Carousell in August.




The promotion includes Cashback Rewards for purchases made on Carousell with Boost, as well as a special delivery rate for Carousellers who choose the delivery option via PostCo.




“This is a stepping stone for Carousell Malaysia to provide an end-to-end service for our users. We are committed to creating value for our users and make it more convenient to buy and sell. This trial phase has seen a positive response from users, and we will continue looking for opportunities to improve our marketplace and services to Malaysian Carousellers,” said Tang Siew Wai, Country Head of Carousell Malaysia.

He added that the partnership will run till the end of September, but the company has not ruled out a long-term deal.





Carousell continues to gain traction in Malaysia. For the month of August, it saw total transactions and listings grow by 20% and 30% respectively from the previous month. Response to the strategic nationwide collaboration has been encouraging, with PostCo recording a 47% repeat in Carousellers utilising its delivery services just after a month of partnership and Boost seeing full redemptions in their promotional offers.

Carousell has more than 19 million listings for its Malaysian market as of June 2018, with over 5 million items sold on the marketplace. Globally, it has over 158 million listings and over 54 million items sold across all seven markets in Malaysia, Singapore, Indonesia, Philippines, Taiwan, Hong Kong and Australia.

“This partnership marks another milestone in our journey to strengthen our leadership in the e-wallet space and enhance our offerings,” said Christopher Tiffin, Chief Executive Officer of Boost. “Boost simplifies your day-to-day operations by allowing you to manage your cash flow with just one app. With their engaged community and wide variety of marketplace offerings, collaborating with Carousell was a natural move for us. Since the start of our partnership to date, we’ve seen an almost four-fold increase in Boost mentions in Carousell.”

“Our partnership with Carousell provides their sellers with a unique avenue to deliver their items through our network of PostCo locations. It is great to see how much convenience it has offered to the community of sellers on Carousell. Once someone finds it convenient, they will continue to utilise the service for their remaining deliveries. Aside from sending, we also allow buyers to collect their parcels at a specified pick-up point at any time, be it before, during or after working hours. We believe that PostCo will also continue to play a pivotal role for Carousell users in a long run,” said Melisa Wang, Chief Operating Officer of PostCo.

Carousell users can now buy from sellers that accept Boost as a payment option by easily entering the seller’s mobile number in the payment app, selecting the Carousell icon and inserting the purchase details. Moreover, sellers can have their first three parcels delivered from only RM1.90 when they send via PostCo.

For more information, follow Carousell on https://my.carousell.com or download the Carousell app from the Apple Store or Google Play Store.

Rabu, 19 September 2018

THE BEST FLOWER DELIVERY SERVICE IN NEGERI SEMBILAN

9:00:00 PG 22 Comments
Hai semua! 

Cuaca pagi sejuk macam ni bila duduk termenung tiba tiba teringat pula kenangan masa konvokesyen dulu. Masa tu konvokesyen dekat UiTM Shah Alam. Bercerita pasal konvo,  Mimi ingat lagi masa tu masing masing tak cukup tangan nak pegang flower bouquet tau. Ingat lagi time tu Mimi dapat pink roses bouquet. Hah pink gitu! I like. 

Bercerita pasal flower bouquet ni,  korang pernah dengar tak mengenai Flower Chimp? Mesti ada yang tertanya tanya apa tu? Tak pernah dengar pun! Ish korang ni pun, takkan tak pernah dengar pasal the best flower delivery Flower Chimp kan. Sesuatu sangat tau! Korang boleh baca kat sini Mimi pernah share pasal Flower Chimp. Kecewa betul dak Mimi korang tak familiar lagi. Cepat cepat baca  kat sini http://www.mimiazirah.com/2018/08/flower-chimp-menerima-pelaburan.html?m=1

THE BEST FLOWER DELIVERY SERVICE IN NEGERI SEMBILAN




Kalau malas juga nak klik entry tu,  meh Mimi share apa itu Flower Chimp. Flower Chimp merupakan online florist yang buat flower delivery ke seluruh Malaysia tau. Yang best caj penghantaran adalah percuma. Buat korang yang tinggal di Negeri Sembilan dan buntu nak cari hadiah untuk seseorang yang istimewa hahhh Flower Chimp adalah pilihan yang tepat buat korang sebab online florist in Malaysia ni trusted okey. Paling best online florist, Flower Chimp ni merupakan THE BEST FLOWER DELIVERY IN NEGERI SEMBILAN, okey! 

Untuk pengetahuan cik abang, cik akak, cik adik sekalian Flower Chimp menyediakan perkhidmatan jambangan bunga segar ke seluruh Malaysia secara PERCUMA. Ulang lagi sekali PERCUMA ya. Yang menariknya setiap pesanan yang dibuat sebelum pukul 1 tengahari akan dihantar pada hari yang sama. Contohlah kau nak buat surprise sempena birthday tunang kau,  orderlah sebelum pukul 1 tengahari confirm hari tuh juga tunang kau dapat flower bouquet tu. Hah,  pantas tak pantas perkhidmatan diorang. 



Sejak beberapa tahun, Flower Chimp telah beroperasi di Mont Kiara, Kuala Lumpur tetapi mereka menerima tempahan dari seluruh dunia untuk membuat penghantaran kepada insan tercinta di Malaysia. Mereka juga sangat komited terhadap ‘Jaminan Flower Chimp’ yang menjanjikan setiap pesanan hanya menampilkan bunga segar yang berkualiti tinggi pada harga yang berpatutan. 

Jenama Flower Chimp adalah sinonim dengan mesej dan sentimen yang hanya terzahir menerusi bunga-bungaan. Pengusaha bunga yang bekerjasama dengan Flower Chimp terkenal dengan sifat dedikasi dan mesra. Flower Chimp bukan sahaja satu jenama perkhidmatan penghantaran bunga secara dalam talian, malah ia akan terus kekal menjadi satu identiti yang sofistikated dengan nilai terhebat bagi setiap pesanan.


Penghantaran percuma ke seluruh negara termasuk Sabah & Sarawak tanpa pesanan minimum. Sila rujuk senarai lokasi penghantaran di sini https://www.flowerchimp.com/pages/mostpopularlocations. Diingatkan sekali lagi penghantaran pada hari yang sama bagi semua pesanan yang dibuat sebelum pukul 1 tengah hari.



Flower Chimp juga turut membuat penghantaran ke Indonesia dan Filipina dan lokasi akan datang ialah Singapura.

Di Flower Chimp juga terdapat pelbagai jenis flower bouquet yang boleh korang pilih ikut taste yang korang suka. Korang boleh tengok pelbagai jenis flower bouquet di web mereka https://www.flowerchimp.com/ . 



Disebabkan seketul manusia bernama Mimi ni addicted sangat dengan bunga ros nak nak warna pink, hah tiba tiba saja sepasang mata yang sepet ni berkenan pula tengok koleksi flower bouquet pink yang ada kat Flower Chimp ni tau https://www.flowerchimp.com/collections/roses.

Bila dah dapat bunga tu, jagalah betul betul takkan nak biar layu macam tu kan. Sayang tau orang bagi kot. Jadi,  Flower Chimp juga ada kongsi tips penjagaan bunga supaya tahan lebih lama. 

Mesti korang tertanya tanya siapa founder Flower Chimp ni kan. Yelah tengok semua hasil gubahan bunga yang dibuat semua cantik cantik belaka. Mesti korang jatuh hati dengan hasil tangan ajaib ni dan tertanya siapa pemilik Flower Chimp ni. Untuk pengetahuan korang, Flower Chimp telah ditubuhkan oleh dua usahawan dari Jerman, Maximilian Lotz dan Niklas Frassa yang telah lama bertapak di Asia Tenggara. 



Selepas menghabiskan masa di Belanda yang terkenal sebagai pusat perkembangan bunga-bungaan dunia, mereka mengambil keputusan untuk menceburi bidang perniagaan berkaitan bunga dan meletakkan penanda aras baharu dalam perkhidmatan penghantaran bunga secara dalam talian. Dengan mengutamakan kepuasan pelanggan, Flower Chimp telah memenuhi keperluan terhadap bunga berkualiti tinggi pada harga berpatutan yang turut disokong dengan perkhidmatan penghantaran percuma ke seluruh negara. Sejajar dengan peningkatan perniagaan tersebut, mereka terus meningkatkan perkhidmatan dan menjalankan penyelidikan dan pembangunan untuk menawarkan lebih banyak pilihan bunga-bungaan kepada pasaran yang semakin berkembang. 

Buat masa ini, Flower Chimp beroperasi di Malaysia, Indonesia dan Filipina. Dalam masa terdekat, dua usahawan bercita-cita tinggi ini bakal melancarkan platform mereka di Singapura dan negara Asia Tenggara lain. 



Buat korang pembaca blog Mimi dan tak lupa juha warga Negeri Sembilan,  Mimi ada good news nak kongsi dengan korang ni. Kalau korang order flower bouquet di Flower Champ,  boleh gunakan kod baucar "MIMI15" semasa buat tempahan secara online untuk dapatkan diskaun. Nak tahu cara nak redeem baucar boleh klik sini >> https://www.flowerchimp.com/pages/how-to-redeem-coupons-voucher-codes <<

Sila baca terma & syarat kod baucar di bawah :

🌸Potongan harga sebanyak 15% di seluruh platform di  https://www.flowerchimp.com/ perbelanjaan minima.
🌸Baucar hanya boleh digunakan sekali bagi setiap pesanan.
🌸Baucar adalah terhad kepada sekali penebusan bagi seorang pengguna. 
🌸Kod baucar tidak boleh digabungkan dengan promosi lain. 
🌸Tiada pemulangan atau ganti rugi berbentuk tunai bagi potongan harga yang diberi. 
🌸Kod baucar sah dalam tempoh 3 bulan selepas ulasan diterbitkan

Untuk maklumat lanjut berkenaan Flower Chimp klik saja link web dan media sosial yang Mimi sertakan di bawah :


Selasa, 18 September 2018

WD-40® menambah 5 lagi Siri Kepakarannya!

12:41:00 PTG 6 Comments
Kita semua sedia maklum bahawa setiap tugas yang berlainan memerlukan peralatan yang berbeza. Hal ini terjadi bagi beberapa pekerjaan yang sukar atau rumit, yang mana memerlukan produk yang direka khusus untuk penggunaan tertentu. 



Menyedari perkara ini, WD-40® memperkenalkan barisan produk kepakaran WD-40® pada tahun 2011. Formulasi khas yang dihasilkan untuk memenuhi keperluan khusus para pengguna profesional, barisan produk ini membantu juruteknik supaya pekerjaan spesifik mereka dapat dilakukan dengan lebih cekap dan mantap.

Seiring dengan evolusi Sains & Teknologi, WD-40® telah menambah 5 penyelesaian baharunya ke dalam barisan produk kepakaran WD-40® utuk melengkapkan lagi keperluan penyelenggaraan anda.

Berikut adalah 5 tambahan baru dalam barisan kepakaran WD-40®. Lihat sama ada tugasan atau pekerjaan anda memerlukan bantuan Pakar! 

WD-40® SPECIALIST FOOD GRADE SILICONE SPRAY



Direka khas untuk industri pengedalian makanan dan pemprosesan makanan, ia tidak berwarna, tidak berbau, membentuk filem tanpa warna yang memberi pelinciran dan melindungi permukaan seperti plastik, getah, logam, kaca, kayu dan banyak lagi.  
Ia adalah agen yang terbaik untuk menyisihkan dan mengeluarkan garisan makanan, pengadun, pencetak, rantai rol, tali sawat, penggelek dan lain-lain.


WD-40® SPECIALIST DUST FREE AIR DUSTER



Penghapus debu udara ini sangat berkesan menghilangkan habuk dan kotoran dengan mudah.
Tidak kesat dan tidak menghakis, produk ini mudah digunakan dalam membantu menjaga peralatan elektronik, barangan isi rumah, bengkel, dan memberi kenderaan bebas daripada habuk, serpihan, serbuk dan sebagainya- tanpa meninggalkan sebarang sisa. 
Ia selamat digunakan pada permukaan plastik dan peralatan ketepatan halus (contohnya; kamera, mikroskop, pencetak dan komputer riba).  

WD-40® SPECIALIST HIGH PERFORMANCE SPRAY GREASE



Kualiti premium, pelinciran yang tahan lama untuk permukaan logam, produk ini dirumus khas bagi kegunaan di kawasan yang memerlukan pelinciran lebih lama dan perlindungan daripada hakisan.
Ia tidak menitis, kerana dicipta dengan sifat lekatan dan kedapan yang sangat baik untuk memberi ketahanan terhadap air. 




Produk ini boleh digunakan di keseluruhan kawasan kediaman, industri dan premis (contohnya; kendi, gear, rantai, bolt dan nut, paip, pili, jentera)


WD-40® SPECIALIST MULTI-PURPOSE CUTTING OIL



Produk ini direka untuk menggelakkan lubang dan kerosakan logam, untuk memudahkan pemprosesan logam secara mekanikal dengan mengurangkan pengumpulan haba dan daya geseran. 
Ia mengurangkan tenaga pemotongan dan meningkatkan kecekapan pemotongan dan sesuai digunakan bagi semua jenis logam. 
Dengan bahan tambahan tekanan tinggi dan anti-geseran, ia juga meningkatkan kemasan mesin dan memanjangkan hayat peralatan.


WD-40® SPECIALIST RUST REMOVAL SOAK



Produk ini menghilangkan karat dengan cepat dan melarutkannya tanpa merosakkan bahagian atau cat di sekitarnya. 
Tidak bertoksik, tidak mudah terbakar, dan boleh dibiodegradasi, ia sesuai untuk membaiki bahagian berkarat logam tanpa perlu mengikis, menyental atau menggosok.  

Untuk mendapatkan maklumat lanjut tentang barisan siri produk kepakaran WD-40®, boleh melayari https://wd40.asia/SpecialistNewSoloutions.

Isnin, 17 September 2018

Makan Makan Sempena Persaraan Pembantu Operasi

2:14:00 PTG 5 Comments
Hai semua! 

Cuti panjang ni pergi jalan jalan kat mana? Mimi time cuti duduk rumah je,  mereput. Hahaha.. Time cuti nak keluar ni bercinta betul sebab confirm jalan jammed kan. Memang ada plan nak jalan jalan tapi bukan time cuti. Bila duduk rumah saja nak update blog pun malas.  Tapi hari ni gigihkan diri taip entry sebab lama pula menyepi ye tak. 

Cerita yang agak basi juga Mimi nak kongsi dengan korang. Hahaha.. Teruk perangai. Bulan Ogos punya cerita baru nak update. Nampak tak kat situ tahap kemalasan macam mana. 13hb Ogos lepas Mimi dan officemates lain berpakat nak buat makan makan sempena persaraan Pembantu Operasi jabatan kitorang. Mimi panggil Pembantu Operasi ni Ayah Salim sebab memang dah pangkat ayah pun kan. Otai masih berbisa ni tau. Berpuluh tahun berkhidmat dalam pasukan PDRM, bila nak pencen gila kau tak sambut. At least appreciate la jasa dia kan. 



Mesti ada yang tertanya apa itu Pembantu Operasi. Pembantu Operasi ni dulunya dikenali sebagai Pembantu Am Rendah. Di mana tugasannya lebih pada penghantaran surat,  semboyan, memo dan dokumen penting dan tidak penting ke setiap jabatan. Sekarang ni dah tak ada istilah Pembantu Am Rendah, dah ditukarkan ke Pembantu Operasi. 



Sambutan yang rasmi belum buat lagi masih mencari masa yang sesuai. So,  Mimi berpakat dengan officemates beli Dominos untuk makan makan sempena persaraan Ayah Salim. Berpakat pun senyap senyap tanpa pengetahuan dia. Kitorang beli guna duit kutipan tiap tiap bulan tu. 



Dominos sampai lebih kurang pukul tiga. Kitorang kena turun dekat guard post ambil pizza sebab tak boleh masuk. Jumlah pesanan RM78.05. Kalau tak silaplah sebab tak sure yang tang 8 tu. 6 atau 8 tak pasti. Walaupun tak meriah tapi cukup sekadar mengingati segala jasa Ayah Salim sepanjang berhidmat. Bestnya dah bersara. Mimi lambat lagi nak bersara. Semoga terus tabah menjalankan tugas sebagai pe jawat awam. Hehehe... 

Sabtu, 15 September 2018

Let's Be Beautiful by Ana Suhana

10:14:00 PG 16 Comments
Hai semua!

Jom join giveaway yang blogger Ana Suhana anjurkan. Haduah best best tau. 

Klik banner untuk join

Hadiah hadiah yang bakal dimenangi seperti di bawah :

Hadiah pemenang pertama : SAFI DERMASAFE


Hadiah pemenang kedua : DR.Jou Six Essence Hyaluronic Acid Hydra Mask


Hadiah pemenang ketiga : SAFI BALQIS Oxywhite



Rabu, 12 September 2018

Menu Makan Tengahari Hari Ini

9:36:00 PTG 10 Comments
Hai semua! 

Ada yang dah start kerja hari ni ke? Yela cuti lama kan. Mimi still cuti lagi. Selasa minggu depan baru start kerja. Bila cuti lama ni jadi surirumah sepenuh masa lah kan. 

Bila duduk rumah macam biasalah kemas rumah, sapu lantai,  basuh pinggan dan memasak. Cerita pasal memasak,  hari ni untuk makan tengahari Mimi buat tiga menu. 

Jom tengok menu apa yang Mimi masak untuk makan tengahari. 

Telur Masak Kicap

Telur maska kicap ni Mimi makan lah tapi tak berapa sangat. Lauk ni selalunya jadi lauk pilihan suami dengan anak anak. Hari hari masak lauk ni pun tak apa tau. Mimi pula yang bosan.

Kangkung Goreng Pedas
Sayur kangkung memang favourite Mimi. Masaklah apa pun memang makan. Dari bujang sampai sekarang. Tapi jarang jaranglah makan kangkung. Yela sayur pun banyak kan. Bosan makan sayur ni beli pula sayur lain. Ye tak?

Sambal tempoyak
Menu yang paling umpphh sambal tempoyaklah. Makan dengan nasi panas panas perghh terbaik rasa dia. Kebetulan tempoyak banyak dekat rumah mak mertua bagi haruslah guna sebaiknya ye tak. Kalau nak masak lemak tempiyak pun sedap tapi tu lah suami Mimi kurengg sikitlah makan kuah tempouak ni. Kalau sambal macam ni dia makan. So, bila nak memasak tu memang duk fikir suami lah kan. Kalau nak masak lemak cili api tempoyak kena time dia tak ada kat rumah. 

Lagi satu fiil Mimi kan kalau masak lauk yang tak pedas, mesti ada menu lain yang pedas sebab rasa lain je kalau tak makan pedas tau. Tak lengkap pula rasanya kalau tak pedas. So,  inilah tiga menu campak campak je. Semua senang dan cepat nak disediakan. Korang pula masak/makan apa untuk tengahari? 

Isnin, 10 September 2018

LIRIK LAGU KATA CINTA AFIF SOLA OST DRAMA CINTA TIADA GANTI

2:16:00 PTG 16 Comments
Hai korang! 

Selamat bercuti semua. Sakan masing masing berjalan jalan dengan family kan. Yela musim cuti sekolah kan. Mimi time cuti sekolah mereput saja dekat rumah. Kemas,  masak,  marathon drama dan movie. Hah,  bercerita pasal drama dan movie ada yang tonton drama adaptasi drama Filipina iaitu Cinta Tiada Ganti tak? 

Sumber : kepala bergetar


Mimi tak tengok pun dekat tv,  tengok online je. Jarang mengadap tv pun. Masa keluar promo dulu Mimi tak hirau sangat tapi bila dah tengok macam best pula.  Suka tengok lakonan bersahaja Nelly dan Edy. Nampak natural dan tak buat buat. Nak nak ada pula OST Kata Cinta Afif Sola drama tu lagi bertambah best dan feeling tau. 

Jom hafal dan nyanyi sama sama LIRIK LAGU KATA CINTA AFIF SOLA OST CINTA TIADA GANTI  ni. sambil layan muzik video Afif Sola. Memang layan habis kan. 

Lelah rasanya diri ini
Mengenang akan cinta kau pergi
Rasa cintaku itu mati kerana

Dulu pernah kau kecewakan
Hatiku melalui cintamu
Rasa cintaku itu mati kerana
Kau menduakan

Benar kata kata cinta
Yang manis di bibir sahaja
Benar kata kata cinta
Janji janji manis pun tak berguna

Pergi daku sendiri
Tiada siapa peduli
Apakah apakah ini
Namanya dugaan

Namun aku mengerti
Percaya diri sendiri
Menjadi lelaki setia
Lebih bahagia

Dulu pernah kau kecewakan
Hatiku melalui cintamu
Rasa cintaku itu mati kerana
Kau menduakan

Pergi daku sendiri
Tiada siapa peduli
Apakah apakah ini
Namanya dugaan

Namun aku mengerti
Percaya diri sendiri
Menjadi. menjadi lelaki setia
Lebih bahagia

Hoouwoooo....
Lebih bahagia...


Ahad, 9 September 2018

#MYCYBERSALE SHOPPING SPREE ON CAROUSELL

11:19:00 PG 5 Comments
Malaysians can now embark on a shopping spree  in conjunction with the MYCyberSale 2018. Happening from 3 September 2018 to 7 September 2018, buyers can stretch their Ringgit for amazing deals on Carousell, one of the world’s largest and fastest growing classifieds marketplace.



The five-day mega sale for various products can be found on Carousell:

Categories:

But wait, there’s more!

RM5.90 Flat-Rate Shipping Promo throughout September with EasyParcel

Parcels can be shipped at a flat-rate of RM5.00 and RM5.90 with Pgeon Delivery and EasyParcel respectively throughout Peninsular Malaysia.

Valid from 1 September 2018 to 30 September 2018, this partnership between Carousell Malaysia and EasyParcel will also reward Carousell sellers with a free RM10 credit for every RM100 credit top-up in their delivery account. This is limited to a one-time redemption per user.

For more information, visit Carousell on https://my.carousell.com , or download the Carousell app from the Apple Store or Google Play Store.

Sabtu, 8 September 2018

Kejohanan Golf Amal RMHC raih RM440,000 untuk pembinaan Rumah Ronald McDonald di Hospital Universiti Sains Malaysia

1:34:00 PTG 6 Comments
Sumbangan tambahan berupa wang tunai dan barangan dari rakan-rakan perniagaan dan orang ramai disalurkan untuk mengumpul sasaran dana sebanyak RM4 juta

Kejohanan Golf Amal Persatuan Kebajikan Ronald McDonald (RMHC) telah berjaya meraih RM440,000 untuk pembinaan Rumah Ronald McDonald baharu di Hospital Universiti Sains Malaysia (Hospital USM) di Kubang, Kerian, Kelantan. Kejohanan golf tahunan yang diadakan pada tahun ini turut meraikan ulang tahunnya yang ke-25, dan menerima sokongan yang amat memberangsangkan menerusi sumbangan untuk memastikan visi RMHC dalam menjamin kesihatan, pendidikan dan kebajikan kanak-kanak tercapai.



Naib presiden RMHC Malaysia Victor Sim berkata jumlah dana yang berjaya diraih ini menunjukkan komitmen tidak berbelah bahagi rakan-rakan perniagaan McDonald’s kearah menyokong aktiviti-aktiviti amal dan memainkan peranan masing-masing kearah kesejahteraan masyarakat.

“Kami sangat menghargai sumbangan yang telah diberikan oleh rakan-rakan perniagaan McDonald’s. Memastikan keluarga dan anak-anak mendapat  peluang yang lebih baik dalam kehidupan merupakan matlamat kami di RMHC. Setiap sen yang disumbang kepada RMHC mampu memberi perubahan yang cukup besar dengan memastikan keluarga dapat sentiasa bersama,” kata Sim.



Rumah Ronald McDonald pertama telah dibina di Pusat Perubatan Universiti Kebangsaan Malaysia kira-kira 20 tahun lalu dan ia terus meringankan beban  keluarga lebih-lebih lagi dari golongan berpendapatan rendah. Rumah Ronald McDonald kedua yang akan dibina di Hospital USM di Kelantan pula dijadualkan siap dan bersedia menerima kunjungan keluarga mulai suku pertama 2019.

Profesor Dato’ Dr Ahmad Sukari Halim, Pengarah Hospital USM & Pengarah Kampus Kesihatan USM berkata, Rumah Ronald McDonald yang baharu ini semestinya memberi manfaat yang besar memandangkan kebanyakan keluarga yang mendapatkan rawatan untuk anak-anak mereka di Hospital USM merupakan golongan berpendapatan rendah.



“Sebaik-baiknya kita mahu keluarga ini sentiasa berada dekat antara satu sama lain memandangkan proses rawatan kadangkala melibatkan jangka masa yang panjang dan boleh memberi tekanan kepada keluarga dan pesakit sendiri. Sesetengah keluarga juga terpaksa menempuh perjalanan yang jauh dimana adakalanya melibatkan lebih dua jam perjalanan. Dengan Rumah Ronald McDonald di Hospital USM, Kelantan yang bakal siap tidak lama lagi, keluarga boleh memberi tumpuan sepenuhnya terhadap proses rawatan dan pemulihan anak mereka di hospital,” kata beliau.



Rumah Ronald McDonald yang baharu ini turut menyediakan kemudahan yang selesa dan berpatutan untuk keluarga pesakit pediatrik yang mendapatkan rawatan perubatan tempoh masa panjang di Hospital USM atau lain-lain hospital berdekatan. Apa yang lebih penting, Rumah Ronald McDonald yang baharu ini juga mampu memberi manfaat kepada mereka yang datang dari negeri-negeri lain di seluruh negara dengan bayaran yang amat minima untuk membolehkan keluarga menggunakan kemudahan seperti bilik tidur, ruang makan, ruang permainan, dapur, ruang membasuh dan lain-lain lagi.

Sebagai contoh, Puan Mimi Faizah Lee Abdullah adalah salah seorang keluarga pesakit pediatrik yang telah mendapat manfaat dari 
Rumah Ronald McDonald pertama di Pusat Perubatan Universiti Kebangsaan Malaysia sejak tahun 2005. Menurut beliau, kemudahan Rumnah Ronald McDonald yang disediakan ini merupakan sesuatu yang amat bermakna semasa anak dan cucu beliau manjalani rawatan kanser di hospital.


“Proses rawatan yang dilalui adalah kadang kala sakit dan menakutkan bagi kanak-kanak kecil, dan berada di samping mereka ketika proses rawatan boleh membantu memberi ketenangan kepada mereka. Selain itu, keluarga yang tinggal di Rumah Ronald McDonald dapat memberi sokongan moral kepada satu sama lain untuk menghadapi tekanan emosi yang dilalui,” kata Mimi Faizah.
  
Orang ramai dan pelanggan McDonald’s juga boleh turut serta dalam inisiatif yang dilaksanakan ini dengan memberi sumbangan menerusi tabung-tabung derma yang terdapat di restoran-restoran McDonald’s seluruh negara. Selain itu, sumbangan juga boleh dibuat menerusi pindahan bank atau online menerusi PayPal. Maklumat lanjut berhubung perkara ini boleh didapati di sila https://rmhc-malaysia.my/get-involved/make-a-donation/.

Maklumat lanjut mengenai RMHC dan Rumah Ronald McDonald, sila layari https://rmhc-malaysia.my/.

Makan Boat Noodle di Seremban Gateway

12:21:00 PTG 6 Comments
MAKAN BOAT NOODLE DI SEREMBAN GATEWAY | 2 minggu lepas Mimi dan officemate pergi tengok wayang di Palm Mall. Kitorang dah lama plan nak tengok wayang filem The Meg. Lepas habis tengok wayang,  kami decide nak makan pula. 

So, kami decide pergi Seremban Getaway yang berhampiran dengan Palm Mall. Dua kali ronda Seremban Getaway nak pilih tempat nak makan. Last last decide makan di Boat Noodle je. 

MAKAN BOAT NOODLE DI SEREMBAN GETAWAY



Actually, kami berdua first time jejak kaki MAKAN BOAT NOODLE DI SEREMBAN GATEWAY ni tau. Masuk saja pilih meja terus waitress datang hantar menu dan Mimi tulis sendiri menu yang nak di order. Mimi order dua jenis boat noodle dan air green tea. Officemate pula order meatball, satu boat noodle dan ice blended green tea. Masa nak tulis order tu banyak kali Mimi tanya officemate cukup ke order satu je boat noodle. Dia cakap cukup. Mimi senyum jela sebab mesti dia fikir banyak. 

Selfie satu kali


Mimi suka Boat Noodle yang ni. Sedap kuahnya terasa lemak santan tuh


Sekali order dah sampai. Tanjat gugurl! Officemate terus cakap macam tak cukup je. Hahaha!  Makan makan dulu terus kami buat order kali kedua. Menu tambahan Mimi dua mangkuk boat noodle dan officemate pula order kueyteow. Ikutkan Mimi nak order boat noodle lebih dari tu tapi perut tak mampu nak masuk banyak sebab minum air green tea tu kot. Perut tiba tiba rasa full. 

Ni lagi satu jenis Boat Noodle yang Mimi order. Lupa pula nampak menu ni. 

This is for me! 


So far memang sedap dan puas hatilah makan di Boat Noodle ni. In shaa Allah ada masa makan lagi dekat sini. Lagipun nilah aktiviti santai kami dua minggu lepas. Sebelum tu kami pergi Lake Garden,  berjalan kaki buat 4 pusingan sejauh 8 km. Nanti cerita kat entry lain kot simpan lagi gambar. Hahaha.