Rabu, 2 Mei 2018

PAKEJ KATERING MURAH, SEDAP DAN LENGKAP DJARILICIOUS CATERING

PAKEJ KATERING MURAH, SEDAP DAN LENGKAP DJARILIOUS CATERING | Hai korang! Sekajap saja dah bulan Mei. Jadi, sana sani memang banyak majlis pertunangan dan perkahwinan berlangsung kan. Adik adik perempuan Mimi semua dah kahwin. Tinggal adik adik lelaki saja belum. Tapi, sekarang ni turn adik adik sepupu perempuan sibuk nak fikir tarikh majlis diorang. Bila nak buat majlis, mestilah bab makan dan kelancaran sesebuah majlis dititikberatkan. Baru baru ini Mimi berpeluang datang ke Open Day yang dianjurkan Djari Artz di mana mereka menawarkan PAKEJ KATERING MURAH, SEDAP DAN LENGKAP DJARILICIOUS.



PAKEJ KATERING MURAH, SEDAP DAN LENGKAP DIJARILICIOUS CATERING


Mimi ambil kesempatan datang ke Open Day Djarilicious Catering nak tolong adik adik sepupu survey pakej yang ditawarkan. Masa Mimi datang ke Open Day Djarilicious Catering, semua staf mereka sibuk setting tempat dan makanan. Ramai juga yang hadir masa Open Day tu. Mimi berpeluang berjumpa dengan Puan Shida pemilik Djarilicious Catering. Menurut Puan Shida, Djarilious Catering berpengalaman 9 tahun mengendalikan katering di majlis perkahwinan mahupun korporat. Jadi, tak perlu khuatir dah dengan kepakaran mereka. 



Bila berpeluang datang ke Open Day yang diadakan di Kajang Perdana haruslah Mimi cuba makanan yang ada kan. Open Day yang dianjurkan Djari Artz mengalu alukan orang ramai datang untuk melihat pakej perkhidmatan yang disediakan. Antara yang menarik ialah food tasting yang ada pada hari tersebut serta hiasan pelamin dan busana pengantin yang ada. 

Bagi Mimi food tasting ni amat penting untuk bakal pengantin dan ahli keluarga cuba dan rasa sendiri kualiti menu yang dihidangkan. Yalah, bila berkaitan bab makan ni kita kena cerewet sikit sebab nak bagi tetamu makan kan. Takkan nak jamu tetamu dengan menu yang semberono saja. Kenalah jaga kualiti makanan yang akan dihidangkan kelak pada tetamu. Nanti sendiri juga malu kalau ada complain makanan tak sedap lah, basi lah, tawar lah. Jadi, memang pentingnya ada food tasting ni.

Terdapat lebih dari 10 menu yang dihidangkan ketika Open Day Djarilious Catering tau korang. Semua menu yang dihidangkan sangat sedap, cukup rasa dan rempahnya. Banyak banyak menu yang disediakan, Mimi paling suka Dowry Tempura Dengan Sos Lemon dan Kuzi Daging. Memang sedap sangat tau korang. Menepati piawaian tekak Mimi. Memang boleh usulkan cadangan kepada adik adik sepupu Mimi supaya pilih Djarilicious Catering untuk majlis diaorang nanti.

PAKEJ KATERING MURAH, SEDAP DAN LENGKAP DJARILICIOUS CATERING (AYAM MASAK MERAH)

PAKEJ KATERING MURAH, SEDAP DAN LENGKAP DJARILICIOUS CATERING (DAGING MASAK HITAM)

PAKEJ KATERING MURAH, SEDAP DAN LENGKAP DJARILICIOUS CATERING (DAGING KUZI)

PAKEJ KATERING MURAH, SEDAP DAN LENGKAP DJARILICIOUS CATERING (GULAI IKAN MASIN DENGAN TERUNG)

PAKEJ KATERING MURAH, SEDAP DAN LENGKAP DJARILICIOUS CATERING (AYAM GORENG REMPAH)

PAKEJ KATERING MURAH, SEDAP DAN LENGKAP DJARILICIOUS CATERING (DALCA SAYUR)

PAKEJ KATERING MURAH, SEDAP DAN LENGKAP DJARILICIOUS CATERING (DOWRY TEMPURA DENGAN SOS LEMON)

PAKEJ KATERING MURAH, SEDAP DAN LENGKAP DJARILICIOUS CATERING (SAMBAL SOTONG)

PAKEJ KATERING MURAH, SEDAP DAN LENGKAP DJARILICIOUS CATERING (ACAR BUAH)

PAKEJ KATERING MURAH, SEDAP DAN LENGKAP DJARILICIOUS CATERING (AIR SIRAP PUNCH AIS)

Selain daripada menu utama, menu sampingan seperti pencuci mulut juga ada disediakan. Ada pelbagai pencuci mulut disediakan antaranya ialah aneka kek, tart, cream puff, sandwich, brownies dan sardin puff pun ada. Pencuci mulut ni disediakan oleh vendor Dijarilicious iaitu Mior Dessert. Kesemua pencuci mulut yang disediakan sedap sangat. Anak anak Mimi siap bertambah makan. Diorang cakap sedap.

PAKEJ KATERING MURAH, SEDAP DAN LENGKAP DJARILICIOUS CATERING


PAKEJ KATERING MURAH, SEDAP DAN LENGKAP DJARILICIOUS CATERING

PAKEJ KATERING MURAH, SEDAP DAN LENGKAP DJARILICIOUS CATERING

PAKEJ KATERING MURAH, SEDAP DAN LENGKAP DJARILICIOUS CATERING

PAKEJ KATERING MURAH, SEDAP DAN LENGKAP DJARILICIOUS CATERING

PAKEJ KATERING MURAH, SEDAP DAN LENGKAP DJARILICIOUS CATERING


PAKEJ KATERING MURAH, SEDAP DAN LENGKAP DJARILICIOUS CATERING


PAKEJ KATERING MURAH DAN LENGKAP


Okey dah puas tengok gambar makanan kan, jom tengok pakej pakej yang ditawarkan pula. Pakej yang ditawarkan merangkumi dari majlis kecil kecilan seperti majlis berbuka puasa dan jamuan raya di rumah mahupun pejabat untuk 100 pax dan 1000 pax untuk pakej dewan. Harga yang ditawarkan pula serendah RM 1,550.00 sehingga RM 26,600.00.

PAKEJ KATERING MURAH, SEDAP DAN LENGKAP DJARILICIOUS CATERING

PAKEJ KATERING MURAH, SEDAP DAN LENGKAP DJARILICIOUS CATERING

PAKEJ KATERING MURAH, SEDAP DAN LENGKAP DJARILICIOUS CATERING

PAKEJ KATERING MURAH, SEDAP DAN LENGKAP DJARILICIOUS CATERING

PAKEJ KATERING MURAH, SEDAP DAN LENGKAP DJARILICIOUS CATERING

PAKEJ KATERING MURAH, SEDAP DAN LENGKAP DJARILICIOUS CATERING

PAKEJ KATERING MURAH, SEDAP DAN LENGKAP DJARILICIOUS CATERING

PAKEJ KATERING MURAH, SEDAP DAN LENGKAP DJARILICIOUS CATERING

Bagi Mimi pakej yang ditawarkan dah cukup murah. Sebab apa Mimi cakap murah? Sebab pakej yang ditawarkan bukan hanya pada katering saja tau korang tapi termasuk sekali dengan sewaan dewan, hiasan dewan dan tatarias, kelengkapan pengantin, PA system dengan karaoke serta DJ, fotografer dan album. Kira murahlah kan. Semua lengkap dalam satu pakej tak payah susah payah ambil asing asing.

Kalau korang nak buat tempahan atau ada sebarang persoalan yang ingin diajukan berkaitan pakej pakej yang ditawarkan, korang boleh walk in terus ke alamat ini :

No.30-G, Blok B,
Jalan Kajang Perdana 3/2, Taman Kajang Perdana

ATAU

hubungi nombor dan sosial media seperti di bawah :

016-232 8532 (SHAM)
016-920 8532 (AMY)
016-660 8532 (FARHAN)
016-905 8532 (CIDA)
03-8730 1711 (PEJABAT)

Laman Web 
www.djariartz.com

Instagram : 

 Facebook :

24 ulasan:

  1. Tak de lagi yang nak kawen..tp, pakej buia puasa murah. Nt boleh singgah..dpn rmah akk ja ni

    BalasPadam
  2. menarik pakej yang ditawarkan..lama dh x makan lauk kenduri...bila la nak merasa ni kan...sendiri nyer kenduri ntah bila

    BalasPadam
  3. Terbayang-bayang kesedapan dowry tempura tu. Jarang jumpa menu tu. Boleh suggest pada kawan2 ni.

    BalasPadam
  4. Perghhhh banyak menu yg di sediakan ye.. Pilih je package pilihan hati. Sangat berbaloi macam ni untuk pasangan yang bakal dirikan masjid ni.

    BalasPadam
  5. Menarik semua menu kat sini kan Mimie. Senang dah sekarang, kalau nak buat majlis apa-apa dah ada pilihan katering menarik macam nie..

    BalasPadam
  6. Del sendiri tertarik dengan pencuci mulut yang disediakan. Macam-macam ada. Sekarang banyak juga bisnes katering dekat luar. pilih sahaja kan yang penting pilh katering yang okay.

    BalasPadam
  7. uishh.. tgk menu dah tau sedap dia.. hehe... siap ada dori with lemon tu...feberet kita... harga pon berbaloi dgn pakej yg ditawarkan... boleh lah sape cari catering try dgn katering ni kan..

    BalasPadam
  8. Daging masak hitam,tu nampak sedap. Untungla org sana dekat boleh pilih pakej ni.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Bole la promote kt sesiapa yg duduk di sana.. ramai je kwn tgh sibuk buat persiapan perkahwinan ni. Mesti tgh survey2 lg pakej. Nice sharing.

      Padam
  9. Masih terasa kesedapan dowry tempura with lemon sos tu. Tak jumpa dekat tempat lain tau. Harga pun berpatutan. Tinggal nak pilih je ikut bajet kita.

    BalasPadam
  10. perggh! sedap nyer menu. aida ni suka gi kenduri, makan lauk pauk kenduri.
    anak-anak ikut kesukaan aida ni :)
    now dlm kepala aida dok berangan, nanti kalau anak-anak kawin, aida nak buat grand punyer.
    and bab makan kena sedap. tiap menu tu aida akan cuba dulu.
    nak jamu org dtg, kena makanan sesedap...

    BalasPadam
  11. Wah, menariknya.
    banyak pulak menu dia tawarkan...

    Takpe, nanti dah ada calon boleh refer balik posting ni. Hehehe =D

    BalasPadam
  12. okay im dying look at those deliscious food. bagus ni next time nak buat kenduri kendara boleh lah usha usha servis catering ni... lagi sedap kalau murah tapi sedap hahhaha...
    senang pakai catering sebab takyah mak ayah susah susah ke dapur just layan tetamu je kan

    BalasPadam
  13. Wah banyak pakej yang ditawarkan oleh Djarilicious ni. Serba lengkap dan pelbagai pilihan pakej untuk jenis majlis. Makan pun nampak sedap dan menyelerakan.

    BalasPadam
  14. The buka puasa package is affordable. They do offer variety and attractive buka puasa dishes. Can suggest to my management for catering part.

    BalasPadam
  15. Fuhhh sedap betul makanan katering kan. Tapi kena pandai pilih. Risau makanan tak sedap atau basi. Kualiti katering harus di jaga. Bagus bila katering buat food testing day macam ni. Lagi la seronok kita nak memilih. Kalau semua makanan dia sedap. Anytime guna je perkhidmatan katering ni dan tinggal utk pilih menu je. Nyummyyyyy. Nak nasi minyakkk satuuu

    BalasPadam
  16. desert dia mantap betul la..semuanya nampak sedap, tapi sekarang ni mmg dah senang..order jer dari pakej kataering mcm ni..harga pun still munasabah lagi :-)

    BalasPadam
  17. Makanan dia boleh tahan. Pakej pun bot bad juga. Boleh jadikan list of surveys bila nak kawin nanti . Dekorasi pun cantik. baju pengantin bagai.. Susah kot nak cari pakej yang semua cantik cantik dan sempurna dalam 1 pakej.z Nak kawinnn ni bukan senang ye wak

    BalasPadam
  18. Djarilicious? Mm mesti sedan sehingga menjilat jari makanan2 yg disediakan oleh mereka ni. Kalau open house raya ni boleh lah dptkan servis dorg ni kan? Senang sikit kalau guna caterer drpd nak sediakn makanan sendiri. Boleh save time juga. Lagi2 kalau harga catering berbaloi dan makanan yang ada semua sedap2..

    BalasPadam
  19. Suka dengan pakej deorang sebab dah siap-siap ada option kat mana dengan harga. Kadang-kadang kita datang nak survey je kan.

    BalasPadam
  20. pakej yang disediakan berpatutan dan berbaloi untuk pasangan pengantin atau tuan rumah yang ingin mengadakan majlis kenduri kendara tanpa perlu bersusah payah.. order je di d jari catering .. semua siap! heehehe

    BalasPadam
  21. ya ampun, banyaknya lauk..lauk kenduri la paling sedap..boleh menambah..tapi ni best sebab ada dowry tempura tu..fuh..dessert dia sedapnya..ya allah..memnag berbaloi siapa ambil nak buat kenduri ni..aduh..terliur

    BalasPadam
  22. hahahhaah...above all, I am very interested to try the acar....and all the finger food. they look really tempting. And i noticed that package deals are really worth it. Would definitely recommend for anyone who wants to throw an event

    BalasPadam
  23. Wah,berpatutan pakej katering ni. Yg pakej bulan puasa tu pun murah ja.

    BalasPadam

Terima kasih sudi tinggalkan komen.