Rabu, 16 Mei 2018

MINI GATHERING DI AN-NUR'S KITCHEN AYER@8 PUTRAJAYA

MINI GATHERING DI AN-NUR'S KITCHEN AYER@8 PUTRAJAYA | Hai korang! Esok kita akan menyambut bulan Ramadhan dan bermulalah hari pertama untuk kita berpuasa. Jadi, Mimi up cerita ni cepat cepat takut korang terliur pula. Hari Ahad awal bulan Mei, Mimi berkesempatan join Mini Gathering di An-Nur's Kitchen Ayer@8 Putrajaya untuk GSL Warrior. GSL tu stand for Group Support Like ya. Walaupun mini gathering ni ada yang tak dapat join kerana tinggal jauh di utara, kekangan masa dan masalah kesihatan keluarga tetapi tetap havoc.

MINI GATHERING DI AN-NUR'S KITCHEN AYER@8 PUTRAJAYA


MINI GATHERING DI AN-NUR'S KITCHEN AYER@8 PUTRAJAYA


Sebelum ni dah banyak kali GSL Warrior plan nak buat gathering tapi banyak kali tak kesampaian memandangkan masing masing sibuk. Alhamdulillah, akhirnya mini gathering yang sekian lama dirancang berjaya juga direalisasikan. Mimi bertolak dari Seremban pukul 1.40 petang dan sampai di Ayer@8 Putrajaya lebih kurang pukul 2.20 petang. Kalau guna Google Maps senang saja korang. Memang terus sampai betul betul di Ayer@8.

Sebenarnya dah banyak kali Mimi datang Putrajaya tapi Mimi tak pernah sampai kawasan Ayer@8 pun tau. Ni baru pertama kali sampai. Restoran An-Nur's Kitchen ni terletak berhampiran Tasik Putrajaya. Kira korang boleh menikmati makanan di An-Nur's Kitchen sambil tengok tasik, belon panas dan Cruise. Anak anak memang teruja dan seronok sangat. Seronok diorang tengok tasik dan belon panas sambil makan. Tak lupa Mimi nak ucapkan terima kasih kepada owner dan semua An-Nur's Kitchen kerana melayan kitorang dengan baik sekali.

MINI GATHERING DI AN-NUR'S KITCHEN AYER@8 PUTRAJAYA


An-Nur's Kitchen ini merupakan restoran Seafood Lambak Fanatics yang terkenal di Putrajaya tau korang. Ia juga mempunyai beberapa cawangan di Lembah Klang. Apa yang menarik mengenai An-Nur's Kitchen ni ialah semua seafood yang dihidangkan sangat segar kerana dibeli secara pukal daripada pembekal Melayu di Kuala Selangor. Kitorang dihidangkan lebih dari 10 hidangan tau. Memang banyak sangat makanan pada hari tu tapi tak semua dapat rasa sebab perut dah penuh. Selain daripada menyediakan Seafood Lambak, An-Nur's Kitchen juga menyediakan pelbagai variasi makanan Thai dan Western.

MINI GATHERING DI AN-NUR'S KITCHEN AYER@8 PUTRAJAYA


Susun atur di dalam An-Nur's Kitchen juga sangat kemas dan teratur. Sesuai untuk bawa seisi keluarga datang makan di sini sambil bersantai. Okey, dah cerita serba sedikit mengenai An-Nur's Kitchen, jom tengok pula menu menu yang dihidangkan untuk kitorang.

MENU SEAFOOD LAMBAK

Seafood Lambak Set Pangkor

Seafood Lambak Set Pangkor
Lobslter Butter Milk
Baby Lobster Butter Milk

MENU AN-NUR'S KITCHEN

Selfie dengan menu yang ada


Siakap Padprik

An-Nur's Seafood Special

Udanng Telur Masin

Sotong Goreng Tepung


Tomyam Campur

Ayam Kari Thai

Brokoli Udang

MENU WESTERN

Spaghetti Carbonara

Sizzling Lamb Grilled

Mushroom Omelette

Kid's Junior (Drummet, Nugget, Fries)

Selesai makan, kitorang ahli GSL Warrior adakan sesi bertukar tukar hadiah dan sesi bergambar pula. Memang seronok sangat mini gathering yang diadakan kali ni walaupun tak cukup korum. Hopefully lepas ni, untuk gathering yang akan datang semua ada. Mesti lagi havoc.

Sesi bertukar hadiah

Sesi bergambar


Mesti korang tertanya berapalah harga semua menu yang ada di An-Nur's Kitchen ni kan. Korang tak perlu risau sebab Mimi dah snap semua menu yang ada siap dengan harga sekali.

MINI GATHERING DI AN-NUR'S KITCHEN AYER@8 PUTRAJAYA

MINI GATHERING DI AN-NUR'S KITCHEN AYER@8 PUTRAJAYA

MINI GATHERING DI AN-NUR'S KITCHEN AYER@8 PUTRAJAYA

MINI GATHERING DI AN-NUR'S KITCHEN AYER@8 PUTRAJAYA

MINI GATHERING DI AN-NUR'S KITCHEN AYER@8 PUTRAJAYA

MINI GATHERING DI AN-NUR'S KITCHEN AYER@8 PUTRAJAYA


Terima kasih sekali lagi diucapkan buat owner dan semua staf An-Nur's Kitchen kerana menaja lokasi dan makanan serta memberi layanan yang baik kepada kitorang.

Buat korang yang nak datang bawa family datang sini memang takkan memyesal sebab semua makanan yang dihidangkan memang best best. In shaa Allah Mimi pun nak bawa family makan makan di sini lagi.

Sebelum terlupa, Mimi nak bagitahu korang, sepanjang Ramadhan ni kalau korang boleh buat tempahan untuk berbuka puasa di sini atau  tempahan untuk sebarang jenis majlis juga boleh. Tak perlu risau tutup ke apa sebab An-Nur 's Kitchen dibuka setiap hari tau. Berminat nak buat tempahan, cepat cepat whatsapp ke nombor ini 017-421 2649 / 019-303 1567 untuk book tempat di Seafood Fanatics ni. Jangan cakap Mimi tak payung okey!

Selamat menjamu selera @ Seafood Fanatics/ AnNurs Kitchen.

Seafood Fanatics ~ Seafood Lambak Style

AnNurs Kitchen~ Masakan Panas dan Western.

Alamat :
An-Nur's Kitchen (Masakan Thai Panas dan Western)
C1-G-5, Kompleks Perniagaan (Ayer@8),
Jalan P8G1 Presint 8,
62100 Putrajaya.

Seafood Fanatics - Seafood Lambak Style
C1-G-6, Kompleks Perniagaan Ayer@8,
Jalan P8G1, Presint 8,
62100 Putrajaya

Masa Operasi :
12.00 tengahari - 11.00 malam
(Setiap hari)

28 ulasan:

  1. Nampak sedap semua menu kat sini Mimie. Tak ada rezeki Kak Sue nak join kali nie..

    BalasPadam
  2. Bestnya nampk seafood yang fresh Dan menyelerakan . Lagi2 lobster tu. Tergugat iman ni . Kalau bulan puasa mesti dah terliur .

    BalasPadam
  3. i have seen this place but i never know they have so much choices in the menu. Rach memang suka makanan melayu and this have western pula... fuu.. italian pun ada..
    mesti kena pergi makan!!!

    BalasPadam
  4. kejam nya entry. Lapar balik perut ni tau. Semuanya sedap-sedap.

    BalasPadam
  5. Pilihan makanan yang menyelerakan, dengan venue pun sangat selesa..sesuai untuk majlis2 kecil seperti mini gathering atau majlis ulang tahun...suka sangat masa ni..best mini gathering..next kita buat grand gathering plak

    BalasPadam
  6. Ah, look at those lobsters and the other seafood dishes. How can one resist? Last time, I used to think that there's not many food places at Putrajaya. How wrong I am!

    BalasPadam
  7. Sedapnya semua menu dia.airah memang suka sangat makan seafood.shell out oun rasa dah lama sangat tak makan tsktsk nanti boleh la ajak husband makan sini tengok harga pun okay

    BalasPadam
  8. Meriah betul seafood.. Adoi lapaarrr sbb xlunch..lobster fav.. Sronok dpt gathering tu. .sambil mkn sambil chit chat

    BalasPadam
  9. Eh. Dekat je dengan rumah Rawlins. Harga pun not bad. Boleh la nak bawa family atau rakan-rakan kelak. Perhaps time berbuka nanti pun boleh kan?

    BalasPadam
  10. waa cantiknyaa plating diorang! Makanan pon semuanya nampak sedap-sedap belaka hehe! Then bila tengok harga pulak, not bad, quite murah / affordable jugak tuu kan. Nanti boleh laa pergi try makan kat situ, macam best jee 😍

    BalasPadam
  11. Wahh bestnya ada group, lagi best bila buat event macam ni, seronok sis tengok.
    Makanan pun ot bad jugak, lobster tu perghhh meleleh air liur sis tengok. Nampak gaya sis kena terjah ke sana bila free free and ada kedrat nak ke Putrajaya..:D

    BalasPadam
  12. wow lots to eat and try and I am so hungry looking the food pics. I wanna try some of the food there as I saw lobster.

    BalasPadam
  13. The food looks good especially the lobster in butter milk. Hard to find reasonably priced seafood these days but being in Putrajaya - need to be considered

    BalasPadam
  14. Sedapnya... klau dh nama seafood mmg sedap bagi liez. Lobster tu mmg wow la.. not bad jugak harga-harga dishes dia. Nnt nak bodek en suami la gi sini

    BalasPadam
  15. Tulahh, sy pon biasa k putrajaya tp xprnh sampai ke sini. First time sy jumpa perkataan yg sesuai utk shell out, seafood lambak. Nanti sy nk terjah ke sini bawak family.

    BalasPadam
  16. The foods looks delicious, and the location looks cozy and spacious. Which of these foods are your favorite?

    BalasPadam
  17. Nampak sedap2 makanan katbsini. Tapi nampk paling mengancam masakan lobster tu. Perghh tu mesti isi ikan dia mantap betul

    BalasPadam
  18. nampak sedap sangat. kalau harga pukal memang murah kan? sebab khai perasan tempat lain harga dia fuhh mahal gila kot. nanti nak cubalah juga

    BalasPadam
  19. huda memang pencinta seafood. aduhai tergugat iman tengok semua menu seafood yang sedap-sedap belaka. Boleh masuk dalam list restoren yang wajib terjah ni. Tq sharing Mimi

    BalasPadam
  20. menu yang dihidangkan sungguh menyelerakan..terutama lobster butter milk....bonda suka sangat masakan tersebut.....menu-menu yang lain juga sangat sedap nampaknya..pasti bonda dan keluarga akan mencuba masakan di resotan ini..

    BalasPadam
  21. Semua macam sedap and the price also reasonable juga. I like to ketam and butter milk lobsters... aduh terliur.

    BalasPadam
  22. kitorang pun kenyang sangat tau mimi.. sampai esok paginya.. haha

    BalasPadam
  23. It's so great to have a gathering, regardless on mini or not.. The food looks fabulous and yummy! Great place to hang around...

    BalasPadam
  24. YaAllah seafood sedapnya. Nak nak seafood apecial tu memang menggoda betol bulan puasa ni

    BalasPadam
  25. Gathering dan jumpa kawan memang seronokkan?sekali-sekali memang best dan santai sambil makan2 dan gosip2 bagai

    BalasPadam
  26. Lobster tu nampak besar dan sedap! There's so many food range there to dine in!

    BalasPadam
  27. Everything looks yummy! It's been awhile since I visited Putrajaya.

    BalasPadam

Terima kasih sudi tinggalkan komen.