Selasa, 8 Mei 2018

Koleksi Baju Raya Fesyen Terkini Hanya di Novembermate

KOLEKSI BAJU RAYA FESYEN TERKINI HANYA DI NOVEMBERMATE | Hai korang! Tak lama lagi kita sebagai umat Islam dah nak puasa. Selesai puasa nak sambut Raya pula. Mimi yakin ada yang dah buat persiapan Raya awal ada yang belum. Mimi sendiri persiapan Raya tak merah mana pun sebab tahun ni raya tanpa suami kerana tugas beliau. Jadi, persiapan taklah mewah cukup sekadar menyediakan baju raya sendiri dan anak anak. Cakap pasal baju raya korang dah beli ke baju raya? Mimi dah tempah sepasang, cuma nak beli lagi sepasang. Nak cari fesyen baju yang up to date gitu.

KOLEKSI BAJU RAYA FESYEN TERKINI HANYA DI NOVEMBERMATE


Butik Novembermate


Nak dijadikan cerita, Sabtu lepas Mimi jalan jalan ke Bangi. Dekat Bangi nih faham sajalah kan memang umpama syurga bagi kaki shopping. Mimi sempat singgah satu butik nih nak recce baju raya. Bila masuk butik ni, rambang mata dibuatnya. Banyak KOLEKSI BAJU RAYA FESYEN TERKINI HANYA DI NOVEMBERMATE tau korang. Cantik cantik sangat. Kain memang berkualiti. Baju raya untuk anak anak pun ada. Pelbagai design blouse, kasut, beg dan tudung pun ada. Rambang mata sangat tengok tau.

Bila dah ada dalam butik Novembermate, mulalah tak tahu nak pilih mana sebab semua fesyen koleksi baju raya yang ada dalam butik ni up to date okey. Mimi duk berkenan dengan beberapa baju yang ada.

Jom cuci mata tengok gambar yang sempat Mimi snap masa ada di butik. Seroys memang cantik cantik sangat koleksi yang ada

Koleksi Wedges di Butik Novembermate
Koleksi Kasut yang ada

Koleksi kasut

Baju Raya Kanak Kanak Perempuan

Baju Raya boleh juga dijadikan baju untuk bertunang kan

Cantikkan design baju nih

Antara fesyen lain yang ada


Mimi berkenan dngam baju nih lah
Cantikkan baju yang Mimi pegang tuh. Kualiti kain memang terbaik tau korang. Memang dah duk berkira kira nak beli ni. Memang akan datang butik Novembermate ni semula nak beli juga baju ni. Hati dah jatuh suka hah.

Korang yang suka fesyen mix & match pun boleh dapatkan koleksi bliuse dan skirt di butik ni. Mix @ Match saja RM99.00. Murah kan?

Blouse dan skirt 
Mix & Match

Selain daripada menjual pelbagai fesyen baju, blouse, skirt, kasut, tudung dan beg, butik Novembermate juga ada menjual jamu dan produk kecantikan tau korang.


Ada banyak koleksi yang ada dijual di butik Novembemate ni. Harga pun berpatutan sangat  sesuai dengan kualiti baju yang dijual. Mimi sempat juga rasa kain baju, memang best. Mimi ni kalau bab beli baju memang agak cerewet. Kain panas, kasar memang Mimi takkan beli walaupun muah macam mana sekalipun. Tapi serous cakap kualiti baju yang ada di Novmbermate memang terbaik. Korang yang nak datang butik Novembermate nih, cari saja bangunan LIYANA RAHMAN. Memang akan jumpa punya. Nanti Mimi share dengan korang alamat dan socmed butik Novembermate untuk korang rujuk di akhir entry ni.


Buat korang yang masih buntu dan tak ada idea nak pakai baju Raya tema apa dan fesyen jenis macam mana apa kata terjah saja butik Novembermate yang terletak di Bangi ni. Korang boleh walk in terus ke butik atau nak beli online pun boleh.

Alamat : 

NOVEMBERMATE
1-11-02 Bangi Sentral 
Jln Medan Pusat Bandar 7
43650 Bandar Baru Bangi
Selangor

Facebook : 

Instagram :

35 ulasan:

  1. Wah kak murah2 nya baju2 dia.. Cantik..lawa tengok yang akk ckp blh buat baju bertunang tu..

    BalasPadam
  2. Cantik la baju yang Mimi pegang tu...tu kaler baju raya akak tahun ni...lom amik lagi ada kat ANIL..HAHAHAHA

    BalasPadam
  3. Memang best dapat shopping di butik Novembermate ni kan.. Leya pun rambang mata.

    BalasPadam
  4. Murahnya blouse dia, macam nak beli je baju raya walaupun dah ada. Geram cantik sngt

    BalasPadam
  5. Hahahaha...murah gila kak ...siap ade mix and match punya bahagian...mmg jimat kalau beli kat sini...sayangnya xde saiz pulerr kita!

    BalasPadam
  6. Wahhh banyak cantik2 baju kat sini...

    BalasPadam
  7. Ini konsep dia macam vendor boutique ke apa? Nampak variety produknya. Emi dah lama dah tak pi bangi sentral

    BalasPadam
  8. wah.. ada macam2 dijual di butik ni yea..
    TB berkenan tengok wedges atas sekali tu.. huhu.. tapi dekat bangi.. xde sape nak bawakkan.. huuhu

    BalasPadam
  9. dekat bangi memang ada macam-macam baju..baju raya pun belum cari lagi..nampak best je dekat novermbemate ni

    BalasPadam
  10. Ibu Singgah Blogwaking. Salam rabu & selamat mengngundi kepada mimi. Selamat berpuasa juga.

    BalasPadam
  11. Wahhh cantiknya baju dan kasut tu.rambang mata rabia nak pilih ni

    BalasPadam
  12. Omg I spotted some of their shoes are so pretty and elegant, I want it. Nak check out.

    BalasPadam
  13. Mix n match tu cam menarik je. Thn ni bj raya saya pun simple2 je sebab tengah sarat menunggu hari

    BalasPadam
  14. Kak Sue macam ada juga berkenan baju kat sini tau Mimie, cuci-cuci mata dulu lah.. hehehe..

    BalasPadam
  15. Wahhh baju-baju perempuan ni memang banyak sangat pilihan. Warna-warni dan aneka design! Bolehlah nanti belikan untuk buat surprise mak atau kakak ke kan! Harga pun berpatutan!

    BalasPadam
  16. Tahun ni sis belum lagi beli baju Raya, apatahlagi merancang nak beli kat mana. Tengok baju raya kat sini tetiba macam terbekenan pulak. Nak kena survey jugak lah baju and kasut kat situ..hehehe. Haishh ni lah org perempuan ni, pantang tertengok..:D :D

    BalasPadam
  17. Bonde dah aim kasut nak beli cantik tu match dengan tema raya tahun ni dan up to date sekali, baju pon ada juga ... dah wish list he he he memang cantik tema Romantika Raya 2018 tak kelip mata melihatnya.

    BalasPadam
  18. dh boleh start beli baju ray aini.. semua lengkap kat sini.. kasut baju n makeup.. sesuai sangat jenis x suka atau masa x ckup

    BalasPadam
  19. Ala tak ada baju raya untuk orang lelaki kalau kat sini bawah makwe pergi memang orang laki akan duduk kat kerusi main phone jer lah tunggu mereka nak memilih pakaian yang cantik-cantik juga...

    BalasPadam
  20. Lawa lawa betul koleksi baju kat Novembemate ni. Mimi apa asal usul nama Novembemate ni? Menarik dengar nama ni. Rare. Online pun ada kan Mimi? Marsha ni beli online je la sbb jauh

    BalasPadam
  21. Cantiknya Koleksi raya kali ini. Simple but exclusive. Kena cari time awal-2 ni. Kalau hujung nak raya susah taw. Nanti Saiz pun dah tak de.

    BalasPadam
  22. Sukanya liez tgk baju yg hitam dan hijau tu... klau pergi hr tu tu mesti dh beli utk raya nnt. Bagus kan ada konsep kedai macam ni.. yg kumpulkan byk product sekali gus

    BalasPadam
  23. mix and match tu betul2 murahla. dah la cantik-cantik rekaan dia. senang kalau nak tukar2 pakaian guna konsep mix and match boleh lari dari kebosanan dalam bergaya pada hari raya hehehe

    BalasPadam
  24. Betul betul ! Takut betul bila datang Bangi sebabnya di situlah lubuk untuk bershopping sakan. Tawaf satu bangi dari satu kedai ke satu kedai pon xp. Boleh berpinar mata tgok koleksi2 baju cantik2. Nak-nak dekat nak raya nie, makin amboi lah jualan dia ye dakk

    BalasPadam
  25. The kebaya looks so pretty and the price of this boutique is really affordable, I need to pay this place a visit, I also need new clothes for raya open house.

    BalasPadam
  26. Nasib baik emi dah ada 3 pasang baju raya. Hahaha kalau tak mahunya emi pun terpengaruh pi beli baju kat sini jugak. Baju dia nampak menarik, sesuai sangat la nak buat raya.

    BalasPadam
  27. Haritu pegi usah masa hari promo dia. Berkenan dengan 2 jenis design baju tu. Nyesal pulak tak beli sebab ada diskaun.

    BalasPadam
  28. From top to toe, you can get your favourite Raya fashion and at Novembermate. The design of the Raya clothes is nice and simple. Suitable to Pair with their fashionable footwear.

    BalasPadam
  29. Wowwww banyak juga koleksi baju raya dorang ek.. Harga pun menarik... Tapi tue la.. Baju dorang nie bikin lelaki lagi sukar nak cari baju raya bagi matching dengan baju isteri hahaha

    BalasPadam
  30. Cantik juga fashion2 pakaian yang ada disini. Suka pulak baju kebaya tu, tapi nak kena slim dulu lah baru boleh beli. Harga disini pun berpatutan, especially blouse2 tu. Blouse2 cmtu boleh pakai uituk kerja atau bila nak pergi open2 house Raya nanti.

    BalasPadam
  31. Cantik juga design baju kat sini. Nampak modern. Takde eh baju lelaki? Baru teringin nak pergi shopping sana

    BalasPadam
  32. One stop centre kiranya butik ni. Dari baju sampai ke make up semua ada. Senang shopping.

    BalasPadam
  33. Cantik koleksi pakaian dan produk yang dijual. Bangi memang banyak butik best best. Nasib baik tak tinggal di Bangi. Hahaha. Masa hari tu saje2 Jalan di Bangi, pening kepala nak beli apa dan nak survey pakaian jadi buntu. Wakaka

    BalasPadam

Terima kasih sudi tinggalkan komen.