Ahad, 1 April 2018

PENINGKATAN PAGE VIEW BLOG DI www.mimiazirah.com

Peningkatan Page View Blog di www.mimiazirah.com | Mimi mula berblog pada bulan Disember 2010. Masa tu, Mimi tertarik nak start berblog bila tengok kawan sekolah ada blog. Cantik sangat blog dia. So, dari situ tercetus nak berblog. Dulu berblog saja suka suka langsung tak fikir pun dari blog buat side income. Sekarang baru ada kesedaran. Bila dah mula serius dalam blog, banyak faktor Mimi ambil berat untuk majukan blog. Salah satunya ialah berusaha keras menaikkan page view di blog. Alhamdulillah, PENINGKATAN PAGE VIEW BLOG DI WWW.MIMIAZIRAH.COM amat memberangsangkan.


PENINGKATAN PAGE VIEW BLOG DI WWW.MIMIAZIRAH.COM


Mimi attach dekat sini page view blog Mimi dari bulan Oktober 2017 hingglah bulan Mac lepas. Sebelum ni Mimi rujuk page view pada blog tapi kawan kawan beritahu page view di Google Analytic lebih accurate.

PV Oktober 2017

PV November 2017

PV Disember 2017


PV Januari 2018

PV Februari 2018

PV Mac 2018

Dulu tak fikir langsung page view (PV) tu sangat penting bagi performance sesuatu blog. Sekarang baru faham dan sedar betapa pentingnya PV blog. Tapi tuhlah, bila Page view makin naik average time on page makin menurun pula. Penting ke tak ye? Banyak juga Mimi kena belajar untuk mantapkan blog.

Apa pun syukur sangat page view bulan Mac capai target yang Mimi tetapkan. Target nak cecah 30k page view tapi tak sangka lebih pula. Entry untuk bulan Mac pun tak banyak pun Mimi update ada 20++ entry saja. Untuk bulan April, Mimi target page view cecah 40k pula. Tak sabar nak tunggu hujung bulan April capai ke tak target Mimi tu.

13 ulasan:

  1. Wah! Banyak naik tu. Alhamdulillah, berkat rajin pasti berjaya. Tahniah Mimi. Semoga Fiza pun begitu jugak. Aamiin 😄

    BalasPadam
  2. Tahniah mimi..syukur ada banyak peningkatan

    BalasPadam
  3. Wah... Tahniah mimi. Semoga terus naik PV tu ye.

    BalasPadam
  4. Wah tahniah Mimie, nak juga pageview macam Mimie..

    BalasPadam
  5. Assalamualaikum & salam isnin. Singgah blogwalking. Syabas dan tahniah

    BalasPadam
  6. Woww..hebat..hebat....tahniahhhh tahniahhhhh..hehe...bestnya ramai singgah.....

    BalasPadam
  7. wow tahniah kak, semoga blog akak makin sucess.

    BalasPadam
  8. tahniah mimi.. nak belajar dgn mimi la

    BalasPadam
  9. Tahniah..kita tak tau sangat pasal pv semua tu. Ni baru nak ambil port

    BalasPadam

Terima kasih sudi tinggalkan komen.