Ahad, 29 April 2018

GOSIP ALTHEA BARE ESSENTIALS | 3 LANGKAH MUDAH JAGA WAJAH

GOSIP ALTHEA BARE ESSENTIALS | 3 LANGKAH MUDAH JAGA WAJAH | Sebagai wanita, kecantikan memang tidak dapat dipisahkan. Semua wanita inginkan penampilan yang menarik, tubuh badan yang sihat serta kecantikan kulit wajah. Betul tak? Kali ni Mimi tak nak gosip dengan korang pasal penampilan ataupun kesihatan tubuh badan sebaliknya Mimi nak ajak korang bergosip okey! Bukan bergosip membawang tu tapi gosip yang ada kelebihannya dan pasti korang suka. Jadi Mimi nak ajak korang GOSIP ALTHEA BARE ESSENTIALS.

GOSIP ALTHEA BARE ESSENTIALS | 3 LANGKAH MUDAH JAGA WAJAH



Apa yang best sangat pasal GOSIP ALTHEA BARE ESSENTIALS ni sampai Mimi ajak korang bergosip sakan. Banyak tau kelebihan BARE ESSENTIALS produk tebaru dari ALTHEA ni tau. Korang pun akan jatuh suka macam Mimi juga nanti. Percayalah!

Sebelum tu Mimi nak gosip dengan korang apa yang ada di dalam kotak Pink Althea yang Mimi terima. Ada 6 barang kesemuanya tau iaitu :

1) Contour Cleanser
2) Primer Water
3) Fixer Cream
4) Bare Essentials Mirror
5) Althea Marble Coaster
6) Sample Bare Essentials



Apa yang istimewanya ada pada BARE ESSENTIALS SKINCARE ni. 3 keistimewaanya ialah :

🌸 Kecantikan Semulajadi
Bare Essentials mengutamakan rutin penjagaan wajah yang asas untuk kulit yang sihat dan bersinar
🌸 Zarah Mikro
Ciri ciri yang ada pada Bare Essentials iaitu zarah mikro yang cepat menyerap ke dalam kulit tanpa berlaku sebarang iritasi pada kulit wajah
🌸 Nilai
Bare Essentials menjaga keperluan kulit wajah dengan produk yang berkualiti pada harga yang sangat berpatutan.

Jadi, Mimi nak kongsi dengan korang tiga langkah mudah jaga wajah dengan BARE ESSENTIALS.  Bare Essentials terdiri daripada Contour Cleanser, Primer Water dan Fixer Cream. Mudah dan ringkas saja nak jaga muka dengan Bare Essentials skincare. Semudah ABC!

LANGKAH PERTAMA : CONTOUR CLEANSER (RM23)



Cuci wajah dengan BARE ESSENTIALS CONTOUR CLEANSER. Gosok perlahan pada wajah, korang akan rasa sejuk berangin dan bau lemon yang sangat wangi. Ia mengandungi Ice Plant dan Lemon Verbena Leaf. Tekstur yang lembut dan memgandungi micro capsules mampu memberi detoksigikasi pada wajah dan membuatkan wajah yang runcing tirus.



LANGKAH KEDUA : PRIMER WATER (RM43)



Sapu sekata pada wajah dengan Primer Water. Primer Water ni mengandungi bahan seperti Snow Lotus dan diperkaya dengan Patented Dewdrop Technolohy. Teksturnya agak licin dan likat tetapi selepas disapu pada wajah ia menyerap lebih pantas dan tidak meninggalkan kesan berminyak dan melekit. 



LANGKAH KETIGA : FIXER CREAM (RM50)



Selepas pakai Primer Water jangan lupa pakai Fixer Cream. Ia memberikan penghidratan pada wajah selama 24 jam. Mampu melembutkan, melembabkan serta menyegarkan wajah. Teksturnya yang lembut tidak melekit dan berminyak. Ia memgandungi Trehalose, Green Tea dan juga Baobab Tree.



Betul tak cakap Mimi. Semudah ABC sajakan! Mimi memang suka bab penjagaan wajah yang mudah dan jimat masa ni. Mimi sejenis malas nak bubuh macam macam pada muka. Cukup dengan tiga langkah mudah jaga wajah dah mampu buat kulit wajah sihat dan cantik berseri. Korang boleh tengok video yang Mimi sertakan di bawah cara penggunaan BARE ESSENTIALS SKINCARE.



KESAN PENGGUNAAN BARE ESSENTIALS SKINCARE



Selepas menggunakan BARE ESSENTIALS SKINCARE, Mimi perasan kulit muka dah tak kusam tau. Nak keluar rumah tanpa sebarang mekap pun tak kisah dah. Dan yang paling best selepas apply ketiga tiga produk, nak apply mekap pada muka pun jadi mudah.

Yang paling best kulit muka jadi lembut dan lembab. Pengeluaran sebum minyak pada muka pun dah stabil kalau tak teruk gila kulit berminyak.

Korang boleh dapatkan ketiga tiga produk ini di dengan harga hanya RM116.00. Nak beli asing asing pun boleh.

Untuk dapatkan produk ni korang boleh layari : http://my.althea.kr/ atau nak lagi mudah korang install saja Aplikasi Althea di Play Store/ Apple Store

Untuk dapatkan maklumat lanjut boleh layari blog dan media sosial Althea :

Blog : 
Facebook : Althea Malaysia

37 ulasan:

  1. Kak Sue suka Primer Water tu, macam best je..

    BalasPadam
  2. Memang jatuh hati lepas pakai produk ni. Menarik sangat...

    BalasPadam
  3. Contour cleanser Tu pujaan hatiku.lol. I really love Althea BE range. Great search and review from you too. Rata rata semua yg pernah Cuba puas Hari.

    BalasPadam
  4. Bagusnya. Eyqa pun nak cuba lah. Taknak kulit nampak kusam. Huhuhuuu

    BalasPadam
  5. suka sangat dengan the primer water dan fixer cream tu. memang kulit jadi lebih lembap. tahan lama pula tu kelembapan tu.

    BalasPadam
  6. Cantiknya gambar pertama tu. Paling teringin nak mencuba primer water tu sebab nak bagi kulit nampak flawless. Produk penjagaan yang mudah ni senang untuk mereka yang busy.

    BalasPadam
  7. Orang perempuan mudah untuk menjaga wajah dan kecantikan kerana ada produk yang banyak kat pasaran sekarang ini terutama yang menggunakan bahan semulajadi...

    BalasPadam
  8. Assalamualaikum Dan selamat menyambut nisfu syaaban hari ini. Lagi 14 hari nak masuk ramadhan.

    Semoga sis mimi. Amboi dapat pergi air terjun pun bawa juga. Duta produk dah ni

    BalasPadam
  9. Set pencuci muka dr althea ni kan best ever..muka fresh dan lembut pas pakai

    BalasPadam
  10. waa memang ramai betul yang bagi feedback produk ni bagus, geram jugak tengok rasa nak try jee hehe! Suka sgt dgn packaging dia, simple yet stylish jee tengok.

    BalasPadam
  11. I read many good reviews about this brand, tempted to try it also.

    BalasPadam
  12. Saya pernah guna produk Althea ni best sangat box pun comel je sampai sekarang simpan

    BalasPadam
  13. The price for this skincare products look affordable and looks good on you. I want to get 1 to try it out too.

    BalasPadam
  14. k.fiezz paling suka primer water dia tu..best sangat..bau pun sedap..

    BalasPadam
  15. Kita suka dgn BE ni.. Rasa sedap je muka bila guna.. Lg2 cleanser dan primer dia..mmg best

    BalasPadam
  16. nak cantik mesti dari skincare kan. Memang best althea bare essential ni. Nad suka giler. Lagi primer dia. Memang sebelum pakai makeup pakai primer dia. Lepas pakai skincare ni, lembut je muka.

    BalasPadam
  17. wah bestnya.. suka lah botol dan packaging dia. paling suka tgk model tudung pink tu

    BalasPadam
  18. Bestkan bila ada skincare yang serasi dengan kulit kita. Kinah pun dah cuba Bare Essentials ni memang serasi dengan kulit kinah. Paling best sekali contour cleanser dia. Cuci habis

    BalasPadam
  19. Psst, CN pun pengguna tegar althea base essentials ni ;)

    Jemput join giveaway CN >> http://www.cekgunorazimah.com/2018/04/giveaway-doudoumy-x-cekgunorazimah.html

    BalasPadam
  20. Althea memang banyak produk2 yang bagus-bagus untuk kulit.. rasa macam nak dapatkan juga la primer water tu..

    BalasPadam
  21. mak oiii..cantik semua gambar..amboiii...best nya..yg nyata BE mmg best kan..thank Althea sbb cipta BE untuk kita semua

    BalasPadam
  22. Bestnya produk Althea nie. Suka tengok review-review positif dari blogger-blogger. Itu bermakna produk nie betul-betul bagus. Paling best primer tu, simple yet so amazing. nak dapatkan satu lah !

    BalasPadam
  23. Bestkan produk ni. Mmg memberi impak terbaik pada pengguna. Plg ayu suka primer water dia

    BalasPadam
  24. This 3 step routine really speeds up my skincare routine. The product is affordable and reliable, it's really worth it.

    BalasPadam
  25. Over of my favorite 3 steps easy facial product and for sure I will recommend to more friends.... Good things should share right..

    BalasPadam
  26. Produk ni memang bagus. Sis pun dah jatuh cinta dengan produk ni. Lepas ni dah tak nak dah pakai produk lain..gunakan yang ni je..:D

    BalasPadam
  27. Ramai dah review produk ni. Nampak keberkesanannya. Akak terus pakai produk ni. Supaya terus kekal flawless dan kulit sihat. Nak cantik kena rajin. Hehe

    BalasPadam
  28. 3 step je. mudah betul. harga pun berbaloi. nak try! especially contouring facial wash, nak hilangkan "extra-extra" kat muka ni ;)

    BalasPadam
  29. cantik laaa gambar dia tangkap. emi pun guna gak althea bare essentials ni. best. paling suka dia punya cleanser tu.

    BalasPadam
  30. wahh menarik hanya 3 step boleh nampak lawa gitu.. nanti boleh usha ni

    BalasPadam
  31. Ramai review produk ni. Patutkah Siqah mencubanya? Hihi :D

    Mimi, kalau ada masa, jemput join gievaway Siqah ye :)

    LETTER OF HAPPINESS GIVEAWAY BY BLOG SIQAHIQA

    BalasPadam
  32. Suka bila di apply pada muka. Bau diaaaa tu harumnyaaa.. Bila pakai muka lembut je..

    BalasPadam
  33. Just 3 step for skin care routine is awesome! I have them too! I love their primer water the most

    BalasPadam
  34. ramai jugak geng yang pakai skincare althea ...nampak lak tu keberkesanannya ..ada rezeki Sal nak try gak

    BalasPadam
  35. Nampak best lah set dia k.mimi & mudah.

    BalasPadam

Terima kasih sudi tinggalkan komen.