Khamis, 12 April 2018

FIVE POLITICALLY-INSPIRED ITEMS AVAILABLE ON CAROUSELL DURING GE14


Kuala Lumpur, 11 April 2018 – As Malaysia gears up for the upcoming polls, some entrepreneurial and enthusiastic Malaysians have taken to selling politically-inspired items on Carousell, one of the world’s largest and fastest growing mobile classified marketplaces.

Here are five quirky items we found on the marketplace to help stoke that election fever ahead of the upcoming 14th General Election:

1) Tun Dr. Mahathir Mohammad’s Horse Riding Silver Statue

Weighing around 3kg, a rare riding statue of Tun Dr. Mahathir Mohammad is a masterpiece created and produced Wizart Studio Sdn Bhd out of  respect for the former Prime Minister of Malaysia. One was later presented to Tun Dr Mahatir as a memento.

“This is a one-of-a-kind statue that my studio produced to present to Tun Dr Mahathir himself. There are only 2 copies in the world! One is with Tun Dr. Mahathir, and the other is on sale on Carousell,” said Dina Yahya (Carousell Store: _min_onepitstop).



2) Vintage Merdeka Memorabilia


48-year-old political memorabilia collector Adrian Ung started collecting since 1997 and now counts over 200 items in his collection ranging from books, statements, mugs, plaques, newspapers, flyers and posters. Fascinated by its nostalgic value, he continues to scout across the world for priceless Malaysian political memorabilia.

“I have always been fascinated by vintage items. I zoomed in on Merdeka and Malaya-era items as they are scarce, especially to Malaysians. I normally find the older pieces more interesting, which is why I normally collect items from the 50s to 80s era or earlier. I hunt for them online and in flea markets all over Malaysia & Singapore,” said Adrian (Carousell Store: nicimeow)

3) 14-karat Gold UMNO Ring

It is always exciting to be associated with politics, but keeping a 14-karat gold ring by a political party is also pretty  cool and a great way to show your support for the party. The ring is currently on sale on Carousell for RM1,800.

Akmal bin Azman, 21, (Carousell Store: akmalazmn) said, “This UMNO ring belongs to a collector friend of mine who was looking for an avenue to sell some of his private collection. Carousell has helped us to sell many of our items and it soon forged a partnership between us. It became a revenue generator for us. This rare and unique 14-karat gold UMNO ring will be one of our most precious possession sold on Carousell, and we hope that it would soon find a new owner.”

4) 1990’s Undi Barisan Nasional Poster

This rare old poster written in Jawi, probably for the rural North, is one of only two posters that the seller has.

“I have two pieces of this poster – one for me and one for my dad. It is hard to find pieces of history in mint condition. I am selling it now as I want to give others and opportunity to earn this rare memorabilia,” said Muhammad Hazim Bin Mohd Ridzuan. (Carousell Store: genuineforless)

5) Najib Razak and Khairy Jamaluddin Inspired Cupcakes for Sale!


Nurfazlyana Shahira bt Mohd Rosli partnered bakers to produce these Najib Razak colada jackfruit buns and Khairy Jamaluddin chocolate cupcakes which would make unique gifts for Malaysians.

“Cupcakes are one of the desserts that have no boundaries when it comes to creativity. Creating a series of cupcakes inspired by political figures such as our Prime Minister and our Youth and Sports Minister help bring more attention to our political scene and the potential of Malaysia’s culinary creativity. I hope that Malaysians will enjoy the richness of our politics, just like our cupcakes.” (Carousell Store: fazly_ana)

Founded in 2012, Carousell is a mobile classifieds marketplace for buying and selling new and second-hand goods available in Malaysia, Singapore, Indonesia, Taiwan, Hong Kong and Australia.

For more information, follow them on www.facebook.com/carousell.my or download the Carousell app from the Apple Store or Google Play Store.

For all media inquiries, please contact our Media Centre:
Sim Teong Eu
+6016 215 2328
sim@sneakyzombie.com

29 ulasan:

  1. Yang statue tu paling gempak. Siap dengan muka beliau lagi. Tak sangka benda macam ni ada jual kt Carousell.

    BalasPadam
  2. Wow! This looks so epic... All the collections.. Just great for election time..

    BalasPadam
  3. Ada juga yang ambil peluang ms GE ni ya. Bijak betul. Poster Tun tu rare, mesti ada yg beli kan? Cupcake paling menarik sebab saya suka makan.

    BalasPadam
  4. Rare sungguh barang2 ni mimi. Unik sgt.

    BalasPadam
  5. Kat KL banyak kedai vintage yang boleh menarik perhatian mereka yang menjadi pencinta vintage item..mata akak tak leh lari dari dessert tu la...best nampaknya tu

    BalasPadam
  6. lama tak masuk carousell..nanti nak menjengah la..Mesti ramai yang dah dok aim barang kat atas ni kan mimi

    BalasPadam
  7. Ahahaahaha.... menariknya, lagi-lagi yang kek tu! Bijak betul marketing strategynya. Apapun rasanya memang besar market begini ya. Ramai yang suka.

    BalasPadam
  8. OMG, waktu GE14 ni mana ada uang nak beli barangan di carosel, nak jimat duit p lawat tempat mengundi hahaha... adush carosel ni suruh kita membeli lak barangan inspirasi politik ni...

    hahahahaha !!

    BalasPadam
  9. Wah semua barang vintage lah. Old school betul. Penah sekali beli barang dekat carousell.

    BalasPadam
  10. Wah semua barang vintage lah. Old school betul. Penah sekali beli barang dekat carousell.

    BalasPadam
  11. Nanti saya nak jalan jalan lihat lihat barang dagangan Carousell tuh. Siapa tahu ada nyangkut dihati ya beli dong.

    BalasPadam
  12. wahh brangan vintage ni mesti berharga..

    BalasPadam
  13. menarik semua nya...paling menarik cupcake tu la..hahaha..sebab boleh mkn. yg lain2 mbe utk peminat2 brg2 ni boleh la kan. Hensem betul Dr.M masa muda2...opss

    BalasPadam
  14. Carousell memang banyak produk menarik. Waktu pilihan raya memang banyak koleksi negara ada di sana. Waktu Kemerdekaan lagi lah meriah.

    BalasPadam
  15. Xtahu pulak di carousel ada org jual2 barang unik mcm nie. sayanglah kalau nk jual brg2 sejarah nie. Walaupon lumayan hasilnya

    BalasPadam
  16. Macam-macam ya ada dekat carousell ni. Nanti nak terjahlah

    BalasPadam
  17. wow! no 1 tu menarik tertarik. sgt cantik. gojes :)
    brg vintage tu pun tak kurang hebatnya tau.
    wow... bau PRU da menyengat di hidung rakyat Malaysia...

    BalasPadam
  18. Menarik segala barangan yang dijual di sini ya.

    Saya paling suka cupcakes tu. Boleh makan.

    BTW you kenal ke PR yang hantar press release ni? I tak kenal pun tetiba dapat juga.

    BalasPadam
  19. Dalam banyak-banyak nie, just berkenan dengan Tun Dr. Mahathir Mohammad’s Horse Riding Silver Statue je.. Idola kita tue

    BalasPadam
  20. Wah carousell pun ada jual barang-barang antik cam ni ya..baru tahu. Tapi sure mahal kan. Time2 gini ramai le yang membeli nanti kan..:D

    BalasPadam
  21. Oh benda macam ni pon ada di jual kat courasell ya. Menarik. Nak usha tengoklah nanti

    BalasPadam
  22. Ada jual barang antik juga ya Mimie..

    BalasPadam
  23. Wow sekarang ni orang polotik tak ada duit ker sampai kena jual harta benda hehehe tapi ramai peminat barang-barang klasik ni best juga...

    BalasPadam
  24. Orang politik ni dah tak ada duit ker nak kena jual barang peribadi hehehehe tapi tengok ada yang menarik juga mesti boleh tahan hargakan..

    BalasPadam
  25. These items are on sale? Wow! Great job for those people who keeps them all this time. But yeah, one could almost find anything online nowadays.

    BalasPadam
  26. Wahh... Semua barang-barang tu menarik. Harga pon mesti menarik jugak kan. Tak pernah shopping kat carousell.

    BalasPadam
  27. Tun Dr. Mahathir Mohammad’s Horse Riding Silver Statue paling bernilai tu.mesti mahal.

    BalasPadam
  28. 1st time dengar tentang Carousale ni..banyak jugak barang antik yang menarik...

    BalasPadam

Terima kasih sudi tinggalkan komen.