Selasa, 6 Mac 2018

Kerjasama Shopee dan honor bagi pelancaran eksklusif honor 9 Lite


Telefon pintar honor 9 Lite akan dijual secara eksklusif di Kedai Rasmi honor di platform Shopee pada 9 Mac pada harga istimewa sebanyak RM699 sahaja





Shopee, platform e-dagang terkemuka di Asia Tenggara dan Taiwan telah menandatangani usahasama rasmi dengan honor Malaysia untuk melancarkan telefon pintar honor 9 Lite yang akan dijual secara eksklusif di platform Shopee. Usahasama tersebut membolehkan kira-kira 9 juta pengguna Shopee di Malaysia untuk membeli telefon pintar 4-kamera tersebut pada harga istimewa sebanyak RM699 sahaja (Harga pasaran: RM749) untuk masa terhad pada 9 Mac 2018. honor merupakan jenama terbaharu yang menyertai Shopee Mall, portal membeli-belah dalam talian khas yang membariskan lebih daripada 400 jenama terkemuka dan pengedar sah yang menawarkan pengalaman membeli-belah yang premium kepada pengguna Shopee.



“Kami berbangga dapat bekerjasama dengan honor untuk pelancaran eksklusif honor 9 Lite ini. Sejak beberapa tahun lalu, kami menyaksikan pertumbuhan bilangan pengguna yang membeli produk elektronik secara dalam talian, khususnya telefon pintar. Kami gembira dapat bekerjasama dengan honor untuk menawarkan pelbagai lagi pilihan kepada pengguna kami,” kata Ian Ho, Pengarah Urusan Serantau Shopee. “Sejajar dengan rancangan 2018 kami, kami berazam untuk mengukuhkan lagi usahasama strategik dengan pelbagai jenama terkemuka dengan menjual produk mereka di platform kami. Sebagai pemain e-dagang utama di rantau ini, kami mahu membantu lebih banyak jenama meluaskan rangkaian dalam talian mereka dan mengembangkan lagi perniagaan mereka dengan pengkalan pengguna yang lebih besar”.



“Kami teruja bekerjasama dengan Shopee untuk memperkenalkan telefon 4-kamera pertama kami, honor 9 Lite untuk pasaran Malaysia. Sebagai jenama telefon pintar terkemuka global, kami dapat melihat potensi besar menerusi usahasama dengan Shopee, platform e-dagang terkemuka di Asia Tenggara dan Taiwan. Usahasama ini adalah titik tolak bagi kami dan kami pasti, masih banyak lagi lapangan yang boleh kami terokai bersama,” kata Zhao Zhiwei, Ketua honor Malaysia.



Zhao menambah, “honor menjanjikan kejutan yang mengujakan untuk peminat dan pengguna kami. Malaysia merupakan pasaran global pertama kami semasa pelancaran honor View10 Crush Red dan kini kami berbangga untuk memperkenalkan siri honor Lite buat pertama kali untuk pasaran tempatan - lazimnya kami melancarkan produk baharu di pasaran Eropah dan India. Dengan memperkenalkan honor 9 Lite di pasaran tempatan, kami percaya keputusan ini dapat mengukuhkan kedudukan dan komitmen kami di Malaysia. Honor 9 Lite akan menjadi teman setia peminat tegar swafoto dengan dua kamera hadapan”. 




Abadikan Kenangan Anda Secara HD (Definisi Tinggi) dengan Empat Kamera

honor 9 Lite menampilkan kamera dua lensa 13MP+2MP di bahagian hadapan dan belakang, yang membolehkan pengguna mengambil gambar yang jelas dan cantik tanpa mengira masa, tempat dan teknik. Dengan ciri-ciri kecantikan yang telah dinaiktaraf dan boleh diubahsuai, serta kesan ‘bokeh’ setaraf standard perisian komputer, telefon pintar ini pasti menjadi peranti pilihan bagi penggemar swafoto. 

Rekaan dan Paparan Yang Menawan 
Direka dengan ciri-ciri yang cantik dan praktikal, honor 9 Lite menampilkan teknik pembuatan yang tiada tolok bandingan dari semua sudut. Telefon ini mempunyai skrin paparan tanpa ‘bezel’ FullView HD (Berdefinisi Tinggi) dan kemasan seakan-akan cermin dengan nisbah skrin-ke-badan yang tinggi, menjanjikan penggunanya rekaan yang mewah. 

Berprestasi Tinggi
Telefon honor 9 Lite ini dikuasakan dengan cip pemprosesan Kirin 659 dan dilengkapi dengan 3GB RAM dan ruangan storan 32GB (boleh ditambah sehingga 256GB). Ia turut dibina dengan bateri berkuasa 3,000mAh yang boleh menampung penggunaan harian. 

Telefon honor 9 Lite ini boleh didapati dalam variasi Sapphire Blue dan Glacier Gray. 



Bagi meraikan pelancaran ini, Shopee turut menganjurkan pertandingan swafoto di Instagram dari 12 hingga 31 Mac yang memberi peluang kepada peserta untuk memenangi telefon honor 9 Lite baharu ini. Pengguna Shopee hanya perlu memuat naik satu swafoto dengan rakan baik mereka di Instagram, letakkan keterangan yang menyatakan sebab mereka rasa rakan baik mereka adalah seorang yang cantik atau kacak, tag pada @shopee_my dengan tanda pagar #ShopeeXhonor. Dua pemenang bertuah akan dipilih untuk memenangi sebuah honor 9 Lite untuk mereka dan rakan mereka. Manakala 10 pemenang lain akan menerima hadiah berbentuk 10,000 syiling Shopee setiap seorang. Selain itu, dari 7 hingga 9 Mac, pengguna Shopee boleh bermain permainan Facebook Live untuk membuka kunci ‘Code of Honor’ yang menawarkan hadiah berupa sebuah honor 9 Lite setiap hari.  



150 pembeli pertama honor 9 Lite akan menerima set solekan khas untuk swafoto dari Maybelline New York, peneraju dalam industri kosmetik global, bernilai RM50. Nantikan kejutan yang mengujakan daripada jenama solekan No 1 Malaysia yang diispirasikan daripada trend terhangat dari New York yang akan bekerjasama dengan honor pada sambutan ‘Hari honor’. 

Untuk maklumat lanjut, layari www.shopee.com.my atau www.hihonor.com.my.

Untuk mendapatkan tawaran eksklusif sempena pelancaran ini, layari www.shopee.com.my/honormy.officialstore

Muat turun aplikasi Shopee secara PERCUMA menerusi App Store atau Google Play.  

21 ulasan:

  1. Menarik nie Mimie, jom kita join swafoto tu jom..

    BalasPadam
  2. Wah bestnya honor. Beli online kt Shopee je ye

    BalasPadam
  3. Wah bagusnya!! Nak join contest jugakkk

    BalasPadam
  4. Bukan artis je macam.cendawan tumbuh,hp pun sama.Sampai tak tahu nak pilih yang mana.Tapi honor ni not bad jugak kan

    BalasPadam
  5. Sama sama dapat manfaat dan buat duit kan

    BalasPadam
  6. Wahhhh handphone baru... macam best je Honor9 lite ni.. blue tu cantik.

    BalasPadam
  7. Zaza kan hari2 bkk shopee.kdg tgk2 je dulu.. Hehe.nanti nak join la cntest swafoto tu..

    BalasPadam
  8. Cantik jugak HP honor ni. Harga pon kira affordable jugak lah untuk smartphone kan.

    BalasPadam
  9. murah harga Honor kat Shopee daripada RRP dia yg sbnrn kan...baru la berbaloi beli!

    BalasPadam
  10. wow ade promosi..kene cepat2 beli ni

    BalasPadam
  11. Wa.. kerjasama yg bgus dan menguntungkan kedua2 pihak

    BalasPadam
  12. Nak kena pi cari bff pulak nampak nya..heheh..nasib la kita tak de bff..:( .. eh!!suami pun bff jugak kan??hahaha

    BalasPadam
  13. Boleh jimat tu mimi. Siap dpt set solekan lg. Best sgt.

    BalasPadam
  14. Wah...macam best jer hp honor ni..siap ada bokeh tu...terus rasa nak beli sebab berbaloi harganya

    BalasPadam
  15. Murahnya harga handphone jenama Honor ni. Warna pun cantik.

    BalasPadam
  16. Wow, cantiknya lahai fon tu. Jom lah kita berswafoto berdua k.mimi.

    BalasPadam
  17. cantiknya phone tu.alaaa.rabia dah beli phone baru dah.tapi cpt hang jugak phone ni

    BalasPadam

Terima kasih sudi tinggalkan komen.