Rabu, 14 Februari 2018

VESSBROZ - Album Pertama Dengan Artis Dari 5 Kontinen

Kini, Vessbroz sudah bersedia untuk melancarkan album antarabangsa yang pertama, mengabungkan artis dari seluruh dunia - Amerika Syarikat, Eropah, Timur Tengah, Afrika dan Asia. Ia telah menjadi satu usaha besar untuk mengumpulkan kesemua artis ke dalam satu album, bagi memupuk semangat keamanan global. 



Album "LOST" adalah campuran beberapa genre muzik untuk mencipta sesuatu yang sangat unik, hasilnya, ia mempunyai Electro-Pop sebagai genre utama dan House Music sebagai genre kedua. Vessbroz telah mencipta bunyi unik mereka terutama pada drum. Album "LOST" telah ditetapkan sebagai Album Rasmi bagi Filem Inggeris Malaysia yang mempunyai bajet yang besar yang berjudul "C144". Lagu ini juga menjadi lagu tema untuk filem ini. Beberapa buah lagu dari album ini akan diselitkan di dalam filem ini juga.



Album pertama ini dilancarkan selepas Vessbroz melancarkan sepuluh (10) 'singles" tahun lepas. Walaupun baru memasuki industri muzik pada tahun 2015, Vessbroz telah berjaya menyampaikan lagu-lagu dari genre "deep house" sehingga "dance floor". Sebagai jurutera audio yang mahir dengan latar belakang belajar muzik klasik, selain bunyi EDM yang mereka telah dikenali, ia membantu mereka mencapai kejayaan dalam dua (2) pertandingan antarabangsa tahun lepas untuk Lagu "Original" Terbaik dan Video Muzik Terbaik. Dengan lebih daripada 1,000,000 "views" atas Vevo & YouTube dan lebih daripada 4.35 juta pendengar di Soundcloud, mereka telah membuktikan diri mereka mempunyai kedalaman dan keluasan sebagai Penerbit Musik / Artis Muzik. Pada April 2017, Vessbroz telah melancarkan "Single" berjudul "Dreams" di pelbagai platfom sosial media dan dalam talian. Ia terus menjadi "viral". Lagu tersebut mendapat sambutan hangat dan testimoni yang positif daripada banyak orang. Ia bahkan juga dipaparkan pada Blog Rasmi 50 Cent dengan komen ini: 

"Video muzik terbaru Vessbroz sedang "viral" !!!! Vessbroz telah mengeluarkan video muzik baru berjudul "DREAMS". Mereka menulis dan membuat lagu ini tentang kehidupan mereka! Semak video 
muzik yang hebat ini."




Sejajar dengan pelancaran Album Antarabangsa pada November 2017 dan pelancaran Filem "C144" akhir tahun depan, Vessbroz akan mengadakan Lawatan Promosi ke China, Hong Kong, Thailand, Indonesia dan
London, serta lawatan ke seluruh Malaysia. Album ini akan diedarkan di bawah label Sony Music Malaysia. 

Untuk menambah impak yang lebih besar untuk Lawatan Promosi, Vessbroz akan mengedarkan satu video lirik dan satu video muzik untuk setiap lagu yang terkandung di Album ini. Antara artis Malaysia yang terlibat (menyanyi) di dalam album ini ialah Farahdhiya, Dato' Zainal Abidin dan Nadeera. 

Untuk maklumat lanjut, permintaan promo atau untuk membuat temu bual, sila hubungi: 

Sam Kassim 
Pengurus Promosi 
Telefon: +60192112288 
E-mel: samkassim@gmail.com 
Laman web: www.vessbroz.com
Platfom Vevo: VessbrozVevo 
FB: Facebook.com/Vessbroz 
IG: Instagram.com/Vessbroz

14 ulasan:

  1. Ada a few lagu dorg yg best. Yang duet dengan faradhiya tu pun not bad.

    BalasPadam
  2. Tak kenal sangat artis luar ni, mungkin dengar lagunya kenal

    BalasPadam
  3. tak pernah lagi dengar ttg album ni..nti ada masa el check it out ok

    BalasPadam
  4. Dah lama ke dorg ni? Dh dgr lagu2 dia boleh tahan nice.. Hehehe.. Nme kumpulan pon unik.

    BalasPadam
  5. Ada juga dengar lagu2 nya.. TB rasa ok gak music dan lagunya.. layann...hehe

    BalasPadam
  6. Belum pernah dengar lagu dia, nanti nak cuna dengar. Wahhh nanti ada lawatan ke negara luar. Mesti peminat dia tak sabar ni kan :)

    BalasPadam
  7. Global gitu. Dah pernah dengar lagu diorang, best jugak.

    BalasPadam
  8. Kak Sue belum pernah dengar lagu nie..

    BalasPadam
  9. menarik.. xpernah dgr lagi nama penyanyi ni..

    Jemput singgah tgk entry terkini k.. :)
    1. Dr Amalina Bakri Dedah 4 'Rahsia' Mudah Untuk Fasih Berbahasa Inggeris

    BalasPadam

Terima kasih sudi tinggalkan komen.