Selasa, 13 Februari 2018

Carian Dalam Talian di Platform Shopee Meningkat Sebanyak 32% Sempena Perayaan Tahun Baharu Cina

Sempena perayaan Tahun Baharu Cina akan datang ini dan trend e-Dagang yang semakin popular di Malaysia, Shopee; platform e-Dagang terkemuka di Asia Tenggara dan Taiwan, telah menyaksikan peningkatan sebanyak 32% dalam jumlah carian produk di Shopee dalam kalangan rakyat Malaysia sepanjang tempoh perayaan ini. Sejak pelancaran Kempen Wang Bersama Shopee pada 15 Januari yang menawarkan potongan harga sehingga 90% dan hadiah kemenangan berjumlah lebih daripada RM1 juta, semakin ramai rakyat Malaysia memilih untuk membeli-belah di Shopee dalam membuat persiapan sempena Tahun Baharu Cina. 

“Aktiviti membeli-belah selalunya meningkat semasa musim perayaan, dan Tahun Baharu Cina tidak ketinggalan. Tahun ini, kami menyedari lonjakan dalam bilangan carian dalam talian di Shopee apabila kita menghampiri Tahun Baharu Cina, yang menunjukkan peningkatan trend pengguna yang memilih untuk membeli-belah secara dalam talian bagi musim perayaan. Ini petanda baik yang sejajar dengan inisiatif kerajaan untuk memacu sektor e-Dagang di Malaysia. Shopee menyediakan platform yang pantas, mudah dan selamat untuk membeli-belah dan dengan insentif Penghantaran Percuma ke Seluruh Malaysia dan Komisyen Sifar (0), rakyat Malaysia boleh menikmati aktiviti beli-belah di Shopee yang mudah dan menjimatkan,” kata Ian Ho, Pengarah Urusan Serantau Shopee. 

Carian paling popular sempena Tahun Baharu Cina bagi tahun 2018 adalah bagi kategori berikut: Pakaian Wanita; Mobil & Gajet; Permainan, Kanak-kanak & Bayi; Kasut Wanita dan Beg Wanita. 


Kategori dan carian tertinggi menggunakan kata kunci yang digunakan oleh pelanggan 



1) Pakaian Wanita : Blaus, Jeans, Gaun Panjang, Gaun Pendek, Cheongsam

2) Mobil & Gajet : iPhone, Samsung, Jam Pintar, Xiaomi

3) Permainan, Kanak-kanak & Bayi : Pakaian Budak Perempuan, Pakaian Budak Lelaki, Pakaian Bayi, Tommee Tippee 

4) Kasut Wanita : Kasut, Kasut Sukan, Kasut Jenis Wedges, Sandal 

5) Beg Wanita : Beg Sangkut, Beg, Dompet, Beg Galas


Pembelian paling popular dalam kalangan rakyat Malaysia sepanjang musim perayaan ini




Kategori dan produk paling popular terjual di Shopee ialah :

1) Kasut Wanita : Kasut Terbuka

2) Permainan, Kanak-kanak & Bayi : Set Pakaian Bayi

3) Perhiasan Rumah : Set Hadiah Tupperware 

4) Kesihatan & Kecantikan : Set Solekan Mata Tahun Baharu Cina

5) Runcit & Haiwan Peliharaan : KitKat Edisi Khas 


Nikmati potongan harga dan promosi hebat atas pelbagai produk sempena Kempen Wang Bersama Shopee yang berlanjutan sehingga 25 Februari. Dengan pilihan lebih daripada 6 juta produk yang ditawarkan oleh lebih 200,000 usahawan di Shopee Malaysia, pelanggan boleh memenuhi keperluan membeli-belah sempena musim perayaan ini. Tambahan lagi, pengguna boleh terus bermain permainan Fortune Ang Pao untuk memenangi Tiket Emas dan hadiah utama berbentuk wang tunai berjumlah RM8,888.

Seterusnya, Shopee akan melancarkan Kempen Hari Gaji daripada 26 hingga 28 Februari yang akan membariskan pelbagai tawaran hebat bagi pelbagai jenama terkemuka termasuklah Jualan Murah Komputer Riba Shopee dengan jenama popular seperti Acer, ASUS, Dell dan Lenovo. 

Muat turun aplikasi Shopee secara PERCUMA menerusi App Store atau Google Play.

#WangWithShopee

Untuk maklumat lanjut, sila layari www.shopee.com.my

23 ulasan:

  1. Nk shopping ingat shopee. Nk murah ingat shopee. No wonder masa2 raya ni ramai terjah shopee. Diskaun tinggi tak hengat.

    BalasPadam
  2. wah hebat penangan shopee dan cuti ni kan. ramai org bershopping

    BalasPadam
  3. emi lately ni memang setiap hari duk bukak shopee. Sape suruh buat sale byk sgt sempena chinese new year, haha

    BalasPadam
  4. akak baru sekali beli barang kat shopee.. orang kata shopee jadi pilihan ramai sebab lebih murah..kan??

    BalasPadam
  5. Kita suka shopping kat shopee juga... Sebab best gila.. Hehehe.. Skrg tgh tgu waktu CNY.. Mesti lg murah2..hehehe

    BalasPadam
  6. Kak.. Zaza hari2 belek shopee hahaha.. Kata kunci tu ada sebahagian mmg zaza taip sokmo.. Cuci mata je kdg2 hihihi

    BalasPadam
  7. Shopee banyak tawaran yang bestlah... tak sabar nak tunggu sale kaw kaw :)

    BalasPadam
  8. Ramai yg tertarik dengan konsep free-shipping dorang kan...lagi-lagi banyak choice dan murah

    BalasPadam
  9. Masuk sokmo shopee ni tak pernah nak membeli sebab tak taw cara

    BalasPadam
  10. Iday perasan yang shopee ni makin popular di Malaysia. Even Iday pon dh jarang beli barang dekat lazada sebab selalu singgah shopping dekat shopee. hehehe

    Suka betul bila diorang buat sale, bagi diskaun best2. hehehe

    BalasPadam
  11. TB pun ada banyak barang dah masuk list nak shopping dekat shopee tu.. heee.. tengah pilih hari yang sesuai.. kalau boleh biar barang sampai dalam waktu yang dijangka.. kalau shopping sekarang taktau la bila barang tu nak sampainya.. kan.. tunggu lah lepas cny.. huhhhu.. tapi.. time tu offer ada lagi tak? heee

    BalasPadam
  12. Sajer jer kan...nak suruh akak shopping online...sabar hati..sabar...jgn layan dak mimi ni

    BalasPadam
  13. Mmg mudah kan shopping kt shopee ni...sy sukeee

    BalasPadam
  14. Wow.. hebatnya.. mencabar iman btoi klu sale2 ni

    BalasPadam
  15. akk la salah sorang penyumbang dalam tu hahahaha

    BalasPadam
  16. Wah shopee pun ada salws ya sempena CNY ni. Best beli barang kat shopee

    BalasPadam
  17. Maunya tak meningkat..berbaloi- baloi tekau...

    BalasPadam
  18. Uishh, meningkat abihhh naaaaaaaaaa~ laku kerassss gituu

    BalasPadam
  19. awas..sila jaga wallet anda rapat2..hihihi

    BalasPadam

Terima kasih sudi tinggalkan komen.