Rabu, 20 Disember 2017

Balm Bayi Tasneem Naturel Wajib Ada Dalam Setiap Rumah

Balm Bayi Tasneem Naturel Wajib Ada Dalam Setiap Rumah | Hai korang! Sihat tak? Hopefully korang semua sihat. Mimi nak share dengan korang mengenai kelebihan balm bayi Tasneem Naturel dan kenapa balm bayi Tasneem Naturel wajib ada dalam setiap rumah.

Balm Bayi Tasneem Naturel


Baru baru ni kan Mimi tengah makan tengahari dengan officemate dekat office. Time tu bawa Adhwa datang office sebab pengasuh cuti dua minggu. Tengah makan tu, Adhwa tiba tiba meraung. Terperanjat tau. Rupa rupanya dia poo poo keras ataupun bahasa mudahnya sembelit. Hati ibu mana tak risau kan. Tapi lepas sapu balm bayi Tasneem Naturel Tummy Time nampak dia lega dan dia poo poo lagi sekali dengan senang. Memang patut sangatlah balm bayi Tasneem Naturel wajib ada dalam setiap rumah tau korang! 

BALM BAYI TASNEEM NATUREL WAJIB ADA DALAM SETIAP RUMAH


Balm Bayi Tasneem Naturel



Balm bayi Tasneem Naturel wajib ada dalam setiap rumah ini bukan sahaja sesuai untuk kegunaan bayi sahaja tetapi orang dewasa pun boleh guna. Balm bayi Tasneem Naturel merupakan produk yang berasaskan bahan semulajadi dan 100% pati minyak (essential oil ) yang bermutu tinggi. Kandungannya diperakui selamat dan tidak mengandungi bahan kimia berbahaya seperti paraben, SLS dan bahan pewarna. Yang paling penting produk ini telah mendapat kelulusan KKM.

Balm bayi Tasneem Naturel ini untuk kegunaan dari bayi sehingga orang dewasa tau korang. So,  bukan anak saja boleh guna korang pun boleh guna juga. Untuk pengetahuan korang semua,  balm bayi Tasneem Naturel mempunyai 4 jenis di mana setiap satu balm bayi Tasneem Naturel mempunyai aroma, fungsi dan cara penggunaan yang berbeza  iaitu :

Coughflu Time :
- membantu mengurangkan selsema dan cairkan kahak
- bantu melegakan asma
- mengurangkan suhu ketika demam

Cara guna : sapu pada hidung, tekak, tulang belakang, tapak kaki dan dada

Ramuan : Lemon, Sweet Orange, Eucalyptus, Cypress, Tea Tree

Balm Bayi Tasneem Naturel Coughflu Time


Calm Time :
- memberikan keselesaan kepada bayi
- mengurangkan keletihan dan tekanan
- membantu anak lebih tenang

Cara guna : Sapu di tulang belakang, tapak kaki,  nadi, belakang telinga serta pergelangan tangan. 

Ramuan : Lavendar, Naval Orange, Tangerine, Geranium, Marjoram,  Frankinsense, Bergamot, Chamomile

Balm bayi Tasneem Naturel Calm Time



Sleep Time
- membantu anak mudah tidur lena
- membantu anak bangun dalam mood ceria
- membaiki kualiti tidur

Cara guna : sapu di tulang belakang, tapak kaki, nadi, belakang telinga serta pergelangan tangan.

Ramuan : Cedar, Vetiyer, Roman Chamomile, Sweet Orange, Marjoram, Targerine Fruit Fermet,  Ylang Ylang

Balm bayi Tasneem Naturel Sleep Time



Tummy Time :
- membuang angin dalam perut
- membantu melegakan perut sebu dan kembung

Cara guna : sapu pada perut dengan pergerakan "I LOVE YOU" dan tapak kaki

Ramuan : Fennel, Ginger, Wild Mint, Tangerine, Patchouli,  Lemongrass, Anise, Juniper

Balm bayi Tasneem Naturel Tummy Time



Korang dah tahu jenis,  fungsi dan cara guna kesemua balm bayi Tasneem Naturel kan? Sekarang ni Mimi nak share sendiri pengalaman Mimi dan anak Mimi Adhwa menggunakan balm bayi Tasneem Naturel ni. 

BALM BAYI TASNEEM NATUREL MEMBANTU MENINGKATKAN KESIHATAN KE ARAH YANG LEBIH POSITIF 


Tadi, Mimi ada share dengan korang Adhwa sembelit kan. Selain tu kan korang,  Adhwa ni ada satu lagi masalah yang Mimi tak sanggup nak hadap tau. Bayangkan hari hari dia tidur lewat antara pukul 11.30 malam hingga 12.00 malam. Mimi dahlah bekerja tau korang, kena bangun awal. hari hari layan karenah dia tidur lewat rabak mata jadinya. Dah lah tidur lewat lepas tu makan masa lak tu nak tunggu dia pejam mata. Bertambah tambah "panda" mata dibuatnya. Bertabah sajalah Mimi tau. Tapi bila ada balm bayi Sleep Time memang sangat membantu Mimi tau korang. Hanya sapu pada tulang belakang,  tapak kaki, nadi, belakang telinga dan pergelangan tangan in shaa Allah sekejap saja Adhwa tidur. Lega sangat. Tak payah bersengkang mata tunggu dia tidur. 

Lagi satu balm bayi yang kerap Mimi guna ialah Tummy Time. Bukan guna pada Adhwa saja tau. Mimi sendiri pun guna okey. Sejak Jumaat lepas Mimi alami sakit perut sehingga semalam. Lama tak lama lah sakit perut sebab terlalu banyak angin sampai terasa mencucuk cucuk dalam perut selepas kena diarrhea. Hari hari sapu Tummy Time dekat perut tau nak bagi angin keluar.  Alhamdulillah, hari ni sakit perut pun berkurangan dan angin keluar dengan jayanya. Lega tau korang. Ternyata balm bayi Sleep Time baiki kualiti tidur dan Tummy Time melegakan sakit perut dengan berkesan.

Balm Bayi Tasneem Naturel



Manakala untuk Calm Time,  Mimi akan sapu setiap kali selepas Adhwa mandi. Bagi dia tenang setenangnya. Untuk Coughflu Time Mimi dah guna pun semalam. Sebab Mimi dah mula batuk berkahak ni. Untuk pengetahuan korang, Mimi memang penghidap asma sejak usia 15 tahun tau. Baru saja pulih dari asma lepas ambil neb di klinik. Sekarang ni macam dah mula nak kena asma semula sebab tanda tanda tu dah ada. Buat apa nak tunggu sampai kena ambil neb kan, balm bayi Coughflu Time kan dah ada. Apa lagi gunakan balm bayi Tasneem Naturel ni sebaik mungkin untuk bantu cairkan kahak dan cegah sebelum kena asma. Selepas guna,  memang nampak perbezaan ketara. Batuk dah berkurangan kahak pun dah tak ada. Terasa dada lebih ringan tau. Ternyata kesemua balm bayi Tasneem Naturel membantu meningkatkan kesihatan ke arah yang lebih positif

TESTIMONI PENGGUNA PENGGUNA BALM BAYI TASNEEM NATUREL 


Rasa was was dengan cerita Mimi ke? Ya ya saja Mimi ni ceritakan. Betul ke tidak lah tu. Ya Allah,  betul tau korang. Balm bayi Tasneem Naturel memang bagus dan patut ada dalam setiap rumah tau. Standby untuk kegunaan time emergency. 

Kalau korang tak percaya lagi,  korang boleh tengok testimoni pengguna pengguna balm bayi Tasneem Naturel ni. 



Hah, sekarang percayakan? Balm bayi Tasneem Naturel memang best tau korang. Rugi kalau korang tak beli. Bukan mahal pun. Masih mampu untuk dibeli. Apa? Korang pun nak beli balm bayi Tasneem Naturel juga? Okey, korang boleh dapatkan kesemua jenis balm bayi Tasneem Naturel ni di :

Tasneem Naturel Network
15-1, Jalan Putra Kajang, 
Taman Putra Kajang, 
43000 Kajang, Selangor
Hotline : 011-2096 4665 (ORDER) 
010-845 3469 (DAFTAR AGEN & STOKIS) 

IG : TASNEEM NATUREL (OFFICIAL HQ) 

35 ulasan:

  1. memang elok baby balm tasneem ne produk natural nak sapu kat anak-anak pun tak ragu

    BalasPadam
  2. Ya Allah ! kitorg sekeluarga pun dah jatuh cinta dengan TASNEEM NATUREL ni :) :)

    BalasPadam
  3. Bagus produk sapu2 ni. Lebih confident utk baby sebab kalau product makan risau juga kan

    BalasPadam
  4. Saiz yang comel, mudah dibawa kemana-mana, letak siap-siap dlm handbag betul tak?

    BalasPadam
  5. Memang best guna balm Tasneem Naturel nie Mimie, Kak Sue pun guna juga..

    BalasPadam
  6. bestnya.. ni org dewasa pun bole guna ni kan..

    BalasPadam
  7. Setiap malam ana pakai kan syafi sleep time. Wangi bau lavender. Rasa tenang je.

    Kalau ana sakit perut sebab gastrik ana cpt2 pakai tummy time tu. Alhamdulillah berkesan dan hilang rasa sakit perut tu.

    BalasPadam
  8. Assalamualaikum mimi

    Nama balm tu sedap di dengar

    sejuk je rasa

    BalasPadam
  9. Kak Mimi, Rose sekarang ni memang sapu je yang sleep time tu. Best!

    BalasPadam
  10. Produk untuk anak anak riang

    Selagi anak anak sihat

    memang banyak rezeki Allah beri

    Ada mak ayah di uji anak tak sihat sepanjang masa

    dengan cerebral palsy dan lain lain

    Allahuakbar

    BalasPadam
  11. yang penting balm ni guna bahan2 semulajadi dan essential oil yang selamat dan diyakini.. kan.. :)


    ...

    BalasPadam
  12. packaging dia so cute.. TB suka sangat-sangat.. berapa berat dia ye mimi? nampak macam besar je.. ada berapa gm ye satu tu..

    Jemput Join Giveaway TB yea.. tarikh tamat 31 dis ni.. hadiah wang tunai untuk dimenangi.. Pemenang dipilih secara random .. sape2 pun boleh jadi pemenang.. syarat tak banyak.. hahaha.. jom2..

    BalasPadam
  13. Balm ni bangus..especially yang utk sleep time tu...sure nyenyak baby tido kan..alaaa...terus rasa nak ada baby lagi...

    BalasPadam
  14. Pakejing dah kiut. Balsem ada pelbagai kegunaan. Harga pun berpatutan. Ibu bapa yang ada anak kecil wajib ada produk ni.

    BalasPadam
  15. Rasanya nak grab 4-4 sebab packaging dia comel bebenor hehe

    BalasPadam
  16. Memang suka guna produk yang takde paraben , tambah guna essential oil .. tertarik lak nak cuba untuk anak !!

    BalasPadam
  17. saiz balm tasneem ni mesti memudahkan kalau nak bawak kemana mana kan, sha rasa nak beli yang sleep time tu untuk diri sendiri hehe

    BalasPadam
  18. comel packaging produk tasneem nie. banyak kegunaan pulak tu. jatuh cinta !

    BalasPadam
  19. brand ni first time saya dengar, tapi pakai sekali memang berkesan dan best as terapi...

    BalasPadam
  20. kalau orang dewasa pun boleh guna balm ni, memang kena cuba la jawabnya hehe

    www.maisarahsidi.com

    BalasPadam
  21. Rasanya kena grab yang coughflu time tu, ni kalau emergency senang dah ada dalam simpanan :)

    yanmieonline.com

    BalasPadam
  22. Balm Tasneem ada banyak jenis dan ada banyak kegunaannya... saiz dia praktikal boleh bawa kemana-mana stanby dalam beg. yang best dewasa pon boleh gunakan!

    BalasPadam
  23. Tummy Time tummy betul2 buat perut selesa. Angin2 semua keluar.. best

    BalasPadam
  24. Memanh best tasneem naturel ni. Bau ppn wangi. Yang penting... Tiada bahan kimia.

    BalasPadam
  25. Tengok produk tasneem ni rasa best aje sebab ada macam-macam scent. Sekali aromaterapi gittew :)

    BalasPadam
  26. Bc review rmi yg ckp ok guna baby balm ni

    BalasPadam
  27. I love the packaging they are all so cute, thinking of getting it for my niece.

    BalasPadam
  28. dewasa like me boleh guna tak? i nak yang itu bantu tidur one. hahaa

    4D3N Star Cruise 2017

    BalasPadam
  29. I saw a lot review regarding Tasneem products. The packaging is nice and using natural ingredients.

    BalasPadam
  30. paling best sleep tune sebab baby pun macam serasi ja dengan balm selepas sapu di tempat yang di nyatakan.

    BalasPadam
  31. bukan baby je boleh guna.. dewasa pun sesuai.. akak suka baunya..

    BalasPadam

Terima kasih sudi tinggalkan komen.