Isnin, 30 Oktober 2017

Yong Tau Fu Pasar Malam

Yong Tau Fu Pasar Malam | Siapa suka makan Yong Tau Fu? Mimi tak lah minat sangat tapi makn juga lah. Yong Tau Fu ni ada yang makan dengan kuah sup ada yang makan dengan kuah pekat warna hitam. Mimi tak tahu pula apa nama kuah hitam tu. Sabtu baru baru ni, Mimi singgah pasar malam batu 4 Port Dickson. Suami ajak singgah beli makanan kat pasar malam. Mimi pun tak tahu nak beli apa decide beli yong tau fu je.


YONG TAU FU PASAR MALAM BATU 4 


Pasar Malam Batu 4
Yong Tau Fu


Jumlah Yong Tau Fu ni RM23.00. Banyak juga isinya dapat satu mangkuk besar. Kira okeylah berbaloi. Sedap. Last Mimi makan Yong Tau Fu bulan Ogos masa tu birthday bff Mimi. Tapi Yong Tau Fu yang kitorang makan tu kuah sup. 

Rasanya dah bertahun tak makan Yong Tau Fu ni. Tahun ni baru merasa makam semula. Nak kata tak makan, Mimi makan cuma tu lah taklah favourite kan. Makan sesekali bolehlah.

Rasanya sepanjang kahwin, ini first time tau makan Yong Tau Fu dekat rumah. Serius tau, Yong Tau Fu tak pernah masuk dalam rumah sejak kahwin sampai anak dah tiga. Pecah rekod tahun ni bawa masuk Yong Tau Fu dalam rumah gara gara teringin nak makan. Masa duk pusing pusing pasar malam tu duk usha kuahnya pekat tu yang nak beli. Sekali beli ambil kau, melayang RM23 tapi takpelah kan nak makan, apa salahnya. Korang ada yang suka Yong Tau Fu tak?

1 ulasan:

  1. Yong tau fu makanan wajib beli bila g pasar malam. Tp selalu ana amik yg kuew teow tu dgn fucuk tu je. So murah lah kan. Hehe

    BalasPadam

Terima kasih sudi tinggalkan komen.