Rabu, 25 Oktober 2017

Makan Malam Di Sate Kajang Hj Samuri Senawang

Makan Malam Di Sate Kajang Hj Samuri Senawang | Semalam Mimi sekeluarga keluar makan malam di Senawang. Suami nak makan sate kajang. Jadi, kami berlima makan malam di Sate Kajang Hj Samuri Senawang. Gantung kuali dari masak. Ada rezeki lebih belanja family makan ye tak.

MAKAN MALAM DI SATE KAJANG HJ SAMURI SENAWANG




Suami Mimi order sate ayam 50 cucuk. Dari dulu kami sekeluarga memang suka makan sate Kajang sebab kuah kacang tu sedap. Suami yang suka. Mimi selagi sedap pada tekak bedal saja. Anak anak pun memang favourite diorang sate. Tengoklah Auni bukan main dia happy.



Dari dulu kalau nak makan sate memang pergi sate Kajang. Mimi try juga ajak suami makan sate kat tempat lain tak nak dia. Nak juga pergi sate Kajang. Dah dia suka ikutkan saja kan. Selalunya kalau makan sate Kajang memang order sate ayam. 

Ingat dulu masa preggy Aina, Mimi teringin makan daging rusa tau. Jenuhlah nak cari daging rusa. Sekali dapat tahu dekat Sate Kajang Hj Samuri ada sate rusa terus suami ajak. Order 3 cucuk saja tapi Mimi makan tak habis secucuk pun. Bukan nak makan beria-ia sangat. Nak rasa saja. 

Walaupun bulan berganti bulan, tahun berganti tahun Sate Kajang Hj Samuri tetap jadi pilihan kalau nak makan sate. 

7 ulasan:

  1. Dulukan akak pernah pi makan kat sini...satay dia keras x lembut..sejak tu x pernah pi dah..lepas ni bleh la cuba lepak sini

    BalasPadam
  2. pernah makan sekali dekat sini.. time tu maksu duduk taman tuanku jaafar. skrg kan sate haji samuri tak sedap mcm dulu. ntah la kenapa..

    BalasPadam
  3. Ada kenangan tersendiri pada sate kajang ni kan mimi

    Maznee pun ok lah dengan sate ni

    BalasPadam
  4. 50 cck abis ke tu mimi? akak ngn suami selalu 15 cck pun kadang tak abis, si aiyan tak reti mkn sate... tp kalau dua beradik tu suke sate msti laju je diaorg mkn kan...

    akak pun walaupun ada sate mcm2 yg lain ttp jgk sate kajang jd pujaan

    BalasPadam
  5. Seronok dapat luangkan masa dan makan dengan keluarga macam nie kan.. Kak Sue pun lama dah tak makan Sate Kajang Haji Samuri..

    BalasPadam
  6. Ana dulu sempat audit sampai dalam kilang proses sate ni. Memang bersih. Sate pun sedap kan

    BalasPadam

Terima kasih sudi tinggalkan komen.