Isnin, 4 September 2017

Minyak Wangi Anna Sui Flight Of Fancy Pilihan Hati

Minyak Wangi Anna Sui Flight Of Fancy Pilihan Hati | Selain daripada mekap, minyak wangi juga amat penting bagi kaum hawa. Mimi yakin seorang mesti sekurang kurangnya ada satu botol minyak wangi kan? Ada juga yang suka kumpul pelbagai koleksi minyak wangi. Kira dah jadi hobi kan. Masing masing ada favourite minyak wangi kan? Mimi pun ada minyak wangi favourite juga. Tentulah minyak wangi Anna Sui Flight Of Fancy pilihan hati Mimi.

MINYAK WANGI ANNA SUI FLIGHT OF FANCY PILIHAN HATI


Minyak Wangi Inspired By Anna Sui Flight Of Fancy


Sejak tahun lepas Mimi dah mula guna minyak wangi Anna Sui sebab baunya yang lembut. Minyak wangi lain Mimi guna juga tapi Anna Sui jadi pilihan hati. Sebelum ni Mimi guna Anna Sui yang 5ml tu dari Niss Perfume. Kali ni Mimi beli minyak wangi inspired by Anna Sui ni dengan kawan adik Mimi. Dia jual sebotol RM35.00 utk 35ml. Botolnya masih tak ada packaging lagi. Just sticker saja. Kira kawan adik Mimi bagitahu kalau dah ada packaging, harga tetap kekal. Takkan berubah. Selain botol 35ml, dia juga ada jual botol 30ml, 20ml dan 9ml.


Tak kisahlah botol ni tak ada packaging menarik asalkan bau dia memikat hati. Sebenarnya selain Anna Sui, Mimi suka juga bau Avril Lavigne Forbidden Rose dan Gucci Flora. Tapi yang jadi pilihan utama mestilah Anna Sui. Lepas ni, Mimi nak try minyak wangi lain pula. Adik Mimi ada beritahu beberapa minyak wangi yang baunya best juga. Tapi faham sajalah kan, taste kita lain lain. Orang cakap wangi tapi bagi kita tak. Contoh macam adik Mimi yang nombor tiga suka minyak wangi Lady Million Paco Rabbane tapi Mimi tak suka. Lain orang lain taste kan. Banyak juga jenis minyak wangi yang kawan adik Mimi jual. Korang boleh tengok senarai minyak wangi yang dijual di bawah :


Women:
1. Bomshell by Victoria Secret
2. Midnight fantasy by Britney Spears
3. Cherry In The Air by Escada
4. Flora by Gucci
5. Be Delicious by Dkny
6. Icanto Shines by Salvatore Ferragamo
7. Angel by Theiry Mugler
8. Selena Gomez by Selena Gomez
9. Forbidden Rose by Avril Lagvine
10. Bright Crystal by Versace
11. La Vie Est Belle by Lancome
12. Taj Sunset by Escada
13. Vanila by Body Shop
14. Lady Million by Paco Rabane
15. Coco Mademoiselle by Chanel
16. Chloe edp by Chloe
17. Gucci Guilty 
18. Jlo Live
19. Marc Jacob Daisy 
20. Our Moment one direction
21. Ralph Lauren women
22. Wish Pink by Victoria Secret 
23. Gucci Rush by Gucci 
24. Signorina by Salvatore Ferragamo 
25. Jadore by Christian Dior 
26. Addict 2 by Christian Dior 
27. Miracle by Lancome
28. Gucci Bamboo
29. Lanvin Marry Me 
30. Nina Ricci By Nina Ricci 
31. My Burberry  
32. Escada Moon Sparkle
33. Justin Bieber Someday
34. Annick Goutal Petite Cherie (new)
35. CK Eternity Women (new)
36. Anna Sui Flight Of Fancy (new)

Men
1. 1 Milion by Paco Rabane
2. Energise by Hugo Boss
3. Desire Blue by Dunhill
4. Acqua d' Gio Giorgio Armani
5. Polo Red by Ralph Lauren
6. Armani Sport Code Giorgio Armani
7. CK One by Calvin Klein
8. Sexy 212 by Charolina Herrera
9. Starwalker by Mont Blanc
10. Legend by Mont Blanc
11. Desire Red by Dunhill
12. Bleu de Chanel
13. Bvglari extreme 
14. Invictus by Paco Rabane
15. Hugo Boss Bottled 
16. Tommy Hilfiger Boy 
17. Davidoff Cool Water 
18. JPG Le Male
19. Ck Eternity 
20. Polo blue
21. Chanel allure homme sport 
22. Burberry London 
23. Thiery mugler A men 
24. Polo Black
25. CH 212 VIP 
26. Versace Eros
27. Hugo Boss Red 
28. D&G The One Gentlemen  
29. Issey Miyaki Men L'eau D'Issey Pour Homme
30. Dior Sauvage
31. Creed Aventus (new)
32. Tom Ford by Tom Ford (new)

Banyakkan senarai jenama minyak wangi inspired by yang dia jual. Murah pun murah. Ciri ciri minyak wangi :

1. EDP
2. 65% pati
3. Lasting hingga 8 ke 12 jam
4. Travel size
5. Boleh bawa solat
6. 99% bau dan kualiti seperti original

So, tak dapat guna original guna yang inspired by pun kira syukur. Nak beli original memang tak mampulah. Lepas ni nak beli bau lain pula. Nak test. Asyik guna bau yang sama jemu pula nanti kan. Itulah minyak wangi time pergi kerja, time bersiar siar, time pergi event. Kenalah pelbagaikan minyak wangi ye tak. Korang pula suka minyak wangi apa?

1 ulasan:

Terima kasih sudi tinggalkan komen.