Pinggang Kiri Sakit Gara Gara Tergeliat

Pinggang Kiri Sakit Gara Gara Tergeliat | Masuk hari ini dah hari ketiga pinggang sebelah kiri Mimi sakit. Puncanya tergeliat semasa lipat baju. Entah macam mana boleh tergeliat pun tak tahulah. Akibatnya sampai ke hari ini masih sakit. Masa kena mula mula hari Sabtu baru ni Mimi sapu minyak panas sendiri dan urut sendiri. At least lega sikit sebab esoknya nak pergi event (semalam). Tapi tak kurang pun sakitnya lagi bertambah sakit adalah. Nak kurangkan rasa sakit, Mimi pakai bengkung moden untuk kurangkan kesakitan pada pinggang kiri. Bila pinggang kiri sakit gara gara tergeliat nak buat kerja kerja rumah pun rasa tak ada mood.

Pinggang Kiri Sakit Gara Gara Tergeliat


Semalam selepas balik saja dari event di Senawang, Mimi minta tolong anak anak, Aina dan Auni sapu losyen mustajab D'Herbs dekat bahagian yang sakit. Lepas tu, minta tolong diorang picit dan pijak pijak bahagian yang sakit. Serius, memang terasa bila diorang picit dan pijak. Memang ada rasa kurang sikit sakit tu. Boleh jugalah datang kerja hari ni, gerak sana sini. Ditambah pula pakai bengkung memang kurang lah sakit tu.

Hari ni balik dari kerja pun Mimi minta tolong Aina urutkan badan. Suami Mimi ada, boleh saja minta tolong dia urutkan tapi Mimi tak nak. Cukuplah dulu, dia urut badan Mimi, nauzubillah sakitnya. Tangan lelaki faham sajalah bila mengurut. Dia punya bisa sampai ke tulang sum sum jadinya. Bila dia urut bertambah 3x ganda sakitnya. Tak ada kelembutan sungguh! Hahaha..

Nak cari tukang urut pun tak ada masa tau. Semendang sibuk dengan kerja di pejabat. Balik rumah pula sibuk uruskan hal rumahtangga. Nak gosok bajulah, memasak lah. Tak pernah habis kerja seorang ibu ni kan. Bila masanya nak fikir pergi berurut kan. Penyudahnya minta tolong tukang urut tak bertauliah dekat rumah ni sajalah urutkan. Kalau tidak memang langsung tak boleh gerak. 

Kalau kawan kawan tengok Mimi lambat balas komen korang itu maknanya memang mood dah ke gunung Everest sebab pinggang sakit lagi. Ni pun duduk gagahkan diri update entry sambil meniarap. Aina pula tengah urut pinggang Ummi dia yang still sakit. Macam macam sakit yang Mimi dapat tapi terima dengan hati terbuka. Yalah sakit itu penghapus dosa kecil kan. Kena terima pemberian Allah dengan ikhlas

4 comments:

  1. Sakitnya...saya dapat rasa sakit tu juga..huhu

    BalasPadam
  2. pg lah klinik mimi, akak penah sakit urat... doc bg ubat redakan tegang urat n tahan sakit...
    pastu dia bg minyak pns... alhamdulillah berkesan n cpt baik

    BalasPadam
  3. Pergilah urut Mimi, jgn dibiarkan. Try bloggershikin razali kalau duk area sepang

    BalasPadam
  4. Pinggang kalau tergeliat mmg jadi bad mood..x selesa nak buat apa pun kan

    BalasPadam

Terima kasih sudi tinggalkan komen.