Kuih Tiram Kuih Pilihan untuk Raya 2017

Kuih Tiram Kuih Pilihan Untuk Raya 2017 | Bila time raya mesti masing masing ada kuih atau biskut raya favourite kan? Macam Mimi sendiri time raya Mimi suka kalau ada kuih tiram. Kuih tiram sekarang ni susah nak cari tau. Kalau beraya kat mana mana payah sangat nak jumpa. Jadi, bila dapat beli tahun ni rasa puas hati sangat. Sebab itu, kuih tiram kuih pilihan umuk Raya 2017 Mimi sekeluarga.

Raya tahun lepas puas cari orang jual kuih tiram tak jumpa. Kalau ada pun jauh. Redha sajalah tak dapat kuih tiram. Alhamdulillah tahun ni dapat merasa kuih tiram. Kebetulan kawan mak saudara ada jual, apa lagi cepat cepat order. Sebekas RM14.00, murah saja.

Kuih Tiram

Kuih tiram yang Mimi beli daripada kawan mak saudara. Bekas ni yang besar tau, so berbaloi dengan harga RM14.00.

Akhirnya, merasa juga makan kuih tiram. Tahun depan memang kena standby order awal awal. Nak cari last minute memang payah.

Korang pula apa jenis kuih/biskut raya pilihan untuk raya tahun ni?





11 comments:

  1. Kuih tiram ni sedap cuma berminyak sikit.
    Kuih ni ada nama lain.

    BalasPadam
  2. Sedapnya.. kuih ni dipanggil lidah buaya juga kalau x silap. Arwah mak mama pandai buat kuih ni

    BalasPadam
  3. Dulu suka..sekarang dah x berapa nak suka...x tau kenapa

    BalasPadam
  4. owh ini dipanggil biskut tiram...tempat saya panggil kuih kapal terbang...sebab macam sayap kapal terbang

    BalasPadam
  5. sedap kuih ni. saya suka jgak. btul, baru perasan dah jarang sangat nak boleh jumpa kuih tiram ni. murahnya RM14 sebekas besar.

    BalasPadam
  6. Jom exchange link. Mama dah letak Di bloglist mama ye

    BalasPadam
  7. klu kat tempat sy xpanggil kuih tiram..tp xigt nama apa plak dah

    BalasPadam
  8. First time dengar, tak pernah makan. Kuih raya yang tak boleh tinggal sudah semestinya chip chocolate. ;)

    BalasPadam

Terima kasih tinggalkan jejak korang kat sini. In shaa Allah saya akan balas jejak korang. Yang penting takmo komen yang bukan bukan ye..