Rabu, 31 Mei 2017

Combi Fealetto Auto Swing Parenting Station Memberi Keselesaan Kepada Si Kecil

Combi Fealetto Auto Swing Parenting Station | Seperti ibu bapa yang lain, Mimi dan suami tak terlepas dari membuat senarai barangan keperluan untuk anak terutama sekali bila ada baby di rumah. Stroller, baby walker, car seat dan pelbagai lagi barangan keperluan yang wajib ada. Memudahkan juga urusan harian Mimi dan suami bila nak uruskan baby kan. Dan korang wajib senaraikan Combi Fealetto Auto Swing Parenting Station dalam barangan keperluan baby tau.

Sudah menjadi rezeki baby kami, Adhwa mencuba sendiri keistimewaan Combi Fealetto Auto Swing Parenting Station. Sekarang Adhwa berusia 10 bulan 22 hari amat sesuai menggunakan Combi Fealetto Auto Swing ini kerana ia sesuai digunakan dari bayi berusia 0 sehingga 48 bulan.

Combi Fealetto Auto Swing Parenting Station

Combi Fealetto Auto Swing Parenting Station


Apa yang Mimi suka tentang Combi Fealetto Auto Swing Parenting Station ini ialah :

1) bahagian atas iaitu bahagian kepala boleh diubahsuai kepada lima kedudukan yang berbeza mengikut keselesaan si kecil. Dari kedudukan baring sehinggalah duduk menegak. Cuma tekan butang berwarna kelabu di bahagian belakang dan tolak perlahan ke atas mengikut kedudukan yang dinginkan. Kemudian, boleh kunci butang di belakang selepas selaraskan kedudukan yang diinginkan. Selalunya, Mimi akan ubah kedudukan Fealetto sedikit menegak untuk mudahkan Adhwa untuk menonton televisyen atau makan. Fealetto ni juga boleh diselaraskan ketinggiannya hanya menekan butang di bahagian sisi kiri dan kanan.




2) didatangkan bersama dengan meja dan kotak yang boleh diubahsuai. Korang boleh rujuk gambar untuk nampak lebih jelas. Meja ini boleh dipasang jika kedudukan Fealetto dalam keadaan duduk. Sesuai untuk anak yang dah pandai duduk. Time makan boleh pasangkan meja ni untuk memudahkan anak makan. Manakala kotak yang terdapat di sebelah tepi kiri ini mudah dipasang dan ditanggalkan. Kotak ni boleh simpan pelbagai keperluan anak seperti lampin pakai buang, bedak, minyak bayi dan pelbagai lagi. Cara nak buka kotak ini pun mudah, cuma tekan saja butang yang terdapat pada bahagian penutup kotak. Jika tidak mahu menggunakan kotak ni, cuma tanggalkan saja dari besi penyangkuk.





3) bila Fealetto ini diubahsuai dalam keadaan baring ataupun senang cakap dalam kedudukan seperti katil untuk tidurkan baby, butang Auto Swing dan Muzik ada di sebelah kanan. Boleh adjust ikut kesesuaian yang dikehendaki. Sebelum menggunakan butang Auto Swing dan Muzik, kena pasangkan wayar yang diberikan sekali pada plug. Kalau tak pasang, tak berfungsi ya. Muzik pun korang boleh adjust dari tone rendah (1) sehingga kuat(4). Kedua dua swing dan muzik ini hanya bertahan selama 15 minit sahaja dan akan berhenti secara serentak selepas 15 minit. Kalau tak nak gunakan muzik pun boleh, cuma gunakan saja Auto Swing. Apa yang best, kalau tak nak guna Auto Swing, boleh juga gunakan Manual Swing. Caranya tak perlu pasang wayar pada plug dan korang unlock butang di kiri kanan Fealetto ni. So, boleh dah gerakkan untuk manual swing.



4) roda pusing yang terdapat pada Fealetto Auto Swing ini boleh juga diubah agar tidak bergerak. Cuma tekan ke bawah dan dalam masa yang sama tolak sedikit roda ke belakang, roda pusing tersebut akan statik pada kedudukan dan tidak bergerak. Dwi fungsi roda ini memudahkan untuk bergerak atau statik pada keadaan tidak bergerak.




Combi Fealetto Auto Swing Parenting Station ini didatangkan dengan tona warna krim yang nampak sangat eksklusif dan jahitannya juga kemas. Untuk baby berusia dari 0 - 4 bulan, ada bantal dan pelapik mesra bayi yang disediakan. Mimi tak gunakan pun memandangkan Adhwa pun dah besar dan boleh duduk sendiri, so bantal dan pelapik Mimi simpan. Combi Fealetto ini juga sangat membantu Mimi untuk memantau pergerakan Adhwa. Adhwa sekarang suka mengutip sesuatu di lantai dan masuk ke dalam mulut. So, bila letakkan dia dalam Fealetto ni, nak buat keja pun senang. Duduk saja diam diam dekat situ sambil perhatikan Mimi buat kerja.

Adhwa dan Combi Fealetto Auto Swing Parenting Station

Ternyata Combi Fealetto Auto Swing Parenting Station ini banyak kegunaan dan fungsinya. Sangat membantu kita sebagai ibu bapa untuk memberi keselesaan berganda kepada anak sewaktu mereka sedang tidur, berehat sambil menonton televisyen ataupun duduk menikmati makanan yang sedap.

Untuk testimoni berkaitan Combi Fealetto Auto Swing Parenting Station ini juga boleh di dapati di www.100Comments.com.

Untuk makluman lanjut mengenai Combi Fealetto Auto Swing Parenting Station korang boleh layari website dan facebook Combi seperti berikut :

FB Page : www.facebook.com/malaysiacombi

Head over to 100Comments.com for Malaysian product reviews, daily product giveaways, usegul tips & advice

1 ulasan:

Terima kasih sudi tinggalkan komen.