Emosi Terganggu Gara Gara Stress Antara Sebab Susu Badan Kurang

Emosi Terganggu Gara Gara Stress Antara Sebab Susu Badan Kurang | Assalamualaikum dan hai korang..Nak tanya korang yang pernah menyusukan anak pernah tak alami masalah susu badan kurang atau bekalan susu tidak mencukupi? Apakah punca susu badan kurang atau pun tidak mencukupi? Antara punca susu badan kurang dan tidak mencukupi ialah anak terlalu kuat menyusu, ibu stress dan emosi terganggu, tiada sokongan daripada keluarga terdekat, pengambilan ubat ubatan dan amalan pemakanan yang tidak betul. Jadi, bila berlakunya masalah seperti ini sudah semestinya pelbagai masalah lain yang akan timbul.

Pengalaman Mimi sendiri sekarang ini ialah Mimi menghadapi situasi di mana anak yang berusia 10 bulan semakin kuat menyusu, stok susu tidak mencukupi untuk menampung keperluan hariannya. Alhamdulillah suami dan keluarga bagi sokongan moral yang kuat untuk menyusukan anak sehingga berusia dua tahun. Cuma ketika ini emosi Mimi sedikit terganggu gara gara stress di pejabat. Akibatnya Mimi akui penghasilan susu berkurangan. Dulu, ketika awal awal mulakan penyusuan memang Mimi buat double pumping. Kiri kanan ada susu. Setiap kali mengepam stok susu memang dapat banyak. Happy saja tau tengok hasil susu yang dipam banyak.

Sekarang ni, betapa struggle nya Mimi mengepam susu nak pastikan bekalan susu cukup untuk anak sebab kini Mimi tak boleh lakukan double pumping. Ini disebabkan susu di bahagian breast sebelah kiri semakin berkurangan. Kalau dulu pam dapat 4 oz atau 5 oz. Sekarang ini kalau pam, 1 oz pun tak sampai. Memang sedih betul. Sebelah kanan pula, sebelum ini kalau pam susu mesti dapat 10 oz sekali pam tetapi sekarang, sekali pam paling banyak dapat susu 7 oz ke 8 oz itu pun kadang kadang. Dulu tak perlu risau pasal stok susu yang disimpan sebab memang banyak tapi sekarang dah tak ada. Hari ini pam susu untuk bekalan stok keesokan harinya.

Rasa nak teriak jangan cakap. Nak nak bila sampai rumah anak nak direct feeding tak nak minum dalam botol. Cuba bayangkan bila masanya nak pam susu? Kalau sekejap sekejap nak menyusu. Bila tak bagi dia menangis tu yang tak sanggup dengar. Sayu saja hati ni dengar. Memang macam macam produk Mimi try untuk banyakkan susu. Yang beli di facebook lain, yang kawan suggest kan lain, beli sendirinya lain. Sampai tak tertelan dah tekak ni dengan macam macam produk semata mata nak banyakkan susu.



Sehinggalah Mimi mencuba produk MOMMA® Pregolact™ berperisa coklat yang bertindak sebagai milk booster dan  juga berfungsi sebagai susu untuk ibu mengandung. Sebelum ni, ada juga yang syorkan Mimi cuba MOMMA® Pregolact™ tetapi masa itu tak terfikir pun nak cuba. Bila ada masalah susu berkurangan, akhirnya Mimi berpeluang untuk rasa dan alami sendiri MOMMA® Pregolact™ ini.



Apa itu MOMMA® Pregolact™?

MOMMA® Pregolact™ merupakan produk susu bernutrisi yang membantu ibu yang mengandung dan menyusu untuk kekal sihat dan cergas serta dapat membekalkan nutrisi yang lengkap buat anak di dalam kandungan atau anak yang disusui. Selain daripada itu, antara kebaikan lain MOMMA® Pregolact™ ialah meningkatkan susu ibu (milk booster), memekatkan susu ibu dan meningkatkan tenaga untuk ibu.

Selain itu MOMMA® Pregolact™  juga sesuai dijadikan susu untuk ibu mengandung tau. Hah, bukan saja bertindak sebagai milk booster malahan buat korang yang mengandung sangat sesuai dijadikan susu untuk ibu mengandung. Sebelum Mimi terlupa, Mimi nak beritahu korang MOMMA® Pregolact™ ini terdapat dua perisa iaitu Vanila Bliss dan Coklat. Boleh pilih salah satu perisa kegemaran untuk dijadikan sebagai susu untuk ibu mengandung atau milk booster.

Jadi, secara amnya MOMMA® Pregolact™ kita boleh lihat dan tahu susu ini bukan sahaja dijadikan sebagai susu untuk ibu mengandung bagi ibu yang mengandung malahan dijadikan sebagai milk booster untuk ibu yang menyusukan.





Untuk pengetahuan semua, MOMMA® Pregolact™ ini diformulasikan dengan Activ-4 Plus yang menjadikan ibu dan anak CANTIK, SIHAT, BERTENAGA dan BIJAK serta merangsang pengeluaran susu ibu (milk booster).

CANTIK - Menghalus melicin dan mencantikkan kulit ibu dan bayi
SIHAT - Kesihatan yang baik dan merawat stress
BERTENAGA - Tenaga ekspress buat ibu ibu yang sering keletihan
BIJAK - EPA & DHA dapat membantu meningkatkan perkembangan otak bayi
MILK BOOSTER - Melancarkan saluran susu meningkatkan pengeluaran (milk booster) serta kepekatan susu badan bagi ibu yang mempunyai masalah susu kurang.



Hah, korang yang menghadapi salah satu masalah di atas sesuai sangat consume MOMMA® Pregolact™ ni tau. Tak perlu risau bila consume
MOMMA® Pregolact™ akan rasa manis, rasa krimer, tinggi kandungan lemak dan sebagainya sebab semua itu bukanlah ciri ciri MOMMA® Pregolact™ tau. Ia diformulasikan dengan advanced formula di mana MOMMA® Pregolact™ ini : -

♡ Pure Milk
♡ Tiada gula
♡ Tiada Krimer
♡ Rendah Lemak
♡ Bahan bahan semulajadi
♡ Penggunaan sehingga untuk 30 kali ataupun untuk kegunaan sebulan

Apakah 12 bahan SEMULAJADI yang terkandung dalam MOMMA® Pregolact™?

Mesti korang nak tahu kan kandungan semulajadi yang terdapat di dalam MOMMA® Pregolact™. 12 bahan semulajadi yang terkandung di dalam MOMMA® Pregolact™ ialah zaitun, kismis, omega 3, delima, buah tin, habbatus sauda, susu kambing, kurma, madu, safron, inulin (prebiotic), coklat serta vanila.

Jadi, tidak mustahil MOMMA® Pregolact™ mampu mengatasi pelbagai masalah yang dihadapi oleh ibu ibu yang menyusu atau ibu ibu mengandung kerana kandungan 12 bahan semulajadinya memang terbaik dan terkenal sebagai milk booster, memberi tenaga serta memang sangat sesuai dijadikan susu untuk ibu mengandung. Yang paling penting tak perlu ragu atau was was untuk consume MOMMA® Pregolact™ kerana ia mempunyai Halal JAKIM dan mendapat kelulusan KKM ya. Ia sangat sesuai untuk wanita yang merancang ingin mengandung, ibu mengandung dan ibu menyusu.

Bagi korang yang mengandung atau mempunyai keluarga dan kawan yang mengandung, disyorkan untuk mengamalkan MOMMA® Pregolact™ ini. Sebab apa? Sebab susu ini ialah susu untuk ibu mengandung memang sesuai buat korang yang sedang mengandung kerana khasiat yang terdapat di dalamnya bukan saja untuk diri sendiri tetapi juga untuk anak yang dikandung.



Antara khasiat yang boleh ibu ibu mengandung perolehi jika mengamalkan minum MOMMA® Pregolact™ ini ialah menaikkan HB, mengurangkan alahan(morning sickness), menghilangkan rasa letih, lesu & penat, anak dalam kandungan cerdas & bijak, mengelakkan sakit pinggang & kejang kaki manakala bagi ibu yang menyusukan anak ia membantu meningkatkan perkembangan otak bayi, merawat stress, merawat masalah kulit kepala gatal/rambut gugur, meningkatkan imunisasi badan, kulit ibu dan bayi cantik & halus, penggalak susu ibu (sebagai milk booster), kurangkan masalah kulit kering/eczema, mengurangkan risiko demam kuning dan juga sebagai tenaga ekspress buat ibu yang sering kepenatan. 

Banyak khasiat yang boleh diperolehi jika kita mengamalkan MOMMA® Pregolact™ ini. Memang sesuai diamalkan sebagai susu untuk ibu mengandung bagi ibu ibu mengandung kerana bukan ibu sahaja mendapat khasiat malahan anak yang dikandung juga mendapat khasiat. Begitu juga untuk ibu yang menyusukan. Bukan sahaja bertindak sebagai milk booster, malahan khasiat yang diperoleh lebih dari itu. Jadi, tak rugi untuk melabur sedikit demi kebaikan sendiri dan anak.



Apa yang Mimi rasa hasil selepas Mimi amalkan MOMMA® Pregolact™ ini, memang tersangat best tau. First, rasa coklatnya yang sedap dan pekat membuatkan perut kenyang. Tak perlu sarapan pun tak apa cukup sekadar minum MOMMA® Pregolact™ perisa coklat dan minum air suam banyak pun dah cukup kenyang. Tak ada langsung rasa perut berlubang asyik minta sumbat dengan makanan. Bukan itu saja, ia juga membantu memberi Mimi tenaga tambahan bila seharian penat bekerja. Bila minum, badan memang rasa bertenaga walaupun berpuasa. Selain itu, perubahan yang Mimi rasa selepas amalkan MOMMA® Pregolact™ ialah hari hari nak membuang. Wah, bukan saja bertindak beri tenaga malahan ia juga melancarkan sistem penghadaman.


Dan yang paling Mimi teruja walaupun berpuasa susu tetap Mimi boleh pam seperti biasa dan susu pun banyak. Selalunya kalau puasa, Mimi pam waktu pagi saja waktu petang tak dapat nak pam sebab susu kurang. Ya lah kan, lagipun air suam pun tak dapat minum banyak macam selalu kan. Kalau pam waktu pagi pun dapatlah 4 oz. Tetapi sekarang, alhamdulillah dua kali pam. Pagi dan petang. Pagi dapatlah 5 oz dan petang pun sama 5 oz. Itu kalau puasa lah. Kalau tak puasa, sekali pam waktu pagi dapat 7 oz. Itu dah kira hasil yang memberangsangkan sebab susu jadi banyak. Memang sangat bagus produk ini dijadikan sebagai produk milk booster utama korang.

Bukan itu saja tau, dulu kalau pam, susu yang awal tu kelihatan jernih dan cair atau orang panggil mild milk. Tapi, selepas consume MOMMA® Pregolact™, awal awal pam susu yang keluar pekat tau. Tak cair pun. Teruja kuasa dua jadinya. Memang nampak kesan perbezaan yang ketara dari segi kualiti dan kuantiti susu yang dipam. Jadi, memang tepat pilihan Mimi memilih MOMMA® Pregolact™ sebagai produk milk booster.

Seperti yang diberitahu sebentar tadi, MOMMA® Pregolact™ ini bukan sahaja untuk ibu menyusukan anak saja malahan ibu ibu yang merancang untuk mengandung atau pun yang telah mengandung boleh amalkan juga kerana MOMMA® Pregolact™ bukan saja baik untuk tenaga, ia juga bertindak sebagai susu untuk ibu mengandung. Bila mengandung dan usung perut ke sana ke sini mestilah menggunakan tenaga yang banyakkan. Memang sesuai sangatlah consume MOMMA® Pregolact™ ni tau. So, boleh syorkan kepada kawan kawan atau saudara mara yang ingin mengandung atau sedang mengandung untuk cuba susu ini. Untuk korang yang menghadapi masalah sama seperti Mimi, Mimi syorkan korang cuba MOMMA® Pregolact™ sebagai milk booster korang. Ternyata berkesan.

Sebenarnya kan, dah banyak tau testimoni daripada pelanggan pelanggan yang berpuashati dengan hasil yang mereka dapat selepas consume MOMMA® Pregolact™ yang bertindak sebagai milk booster serta sesuai dijadikan susu untuk ibu mengandung. Korang boleh lihat sendiri testimoni yang berjaya selepas consume MOMMA® Pregolact™.











Jadi, buat korang yang ada masalah susu kurang, tidak bertenaga ataupun sedang mengandung bolehlah dapatkan MOMMA® Pregolact™ yang bertindak sebagai susu untuk ibu mengandung dan juga sebagai milk booster untuk menambahkan lagi kuantiti susu yang terhasil. Banyak testimoni berjaya telah membuktikan keberkesanannya, malahan Mimi sendiri juga dapat banyak kesan yang positif selepas amalkan MOMMA® Pregolact™.

Nak tengok lagi banyak testimonial berkesan yang lain korang juga boleh layari

Untuk maklumat lanjut mengenai MOMMA® Pregolact™ boleh layari facebook dan website MOMMA®:



Atau 

Boleh juga datang terus ke kedai beralamat:

MOMMA® Industries Sdn Bhd,
No 6-25-3, Tingkat 2, Jalan Medan Pusat Bandar 8A,
Bangi Sentral, 43650 Bandar Baru Bangi, Selangor

Hotline tempahan: 016-923 6962 / 016-924 6962

Veet Sensitive Touch - Peranti Inovatif Perlu Dimiliki Semua Wanita Terkini

Veet Sensitive Touch - Peranti Inovatif Perlu Dimiliki Semua Wanita Terkini | Kecantikan dan wanita memang tidak dapat dipisahkan. Namun, penjagaan kecantikan luaran tidak memadai sekiranya penjagaan dalaman tidak dititik beratkan. Kenapa Mimi cakap sedemikian? Realitinya memang ramai wanita yang agak cerewet dengan penjagaan luaran wajah, rambut dan sentiasa ingin kelihatan cantik namun bahagian dalaman kurang teliti penjagaannya. Bukan kerana malas tetapi berlakunya kesukaran untuk menjaga bahagian sensitif kita. Salah langkah, berlaku sesuatu yang tidak diingini. Bahagian sensitif kita perlu penjagaan yang rapi dan teliti.



Memang adakalanya mencantikkan diri menjadi sesuatu yang agak rumit terutamanya apabila ingin menanggalkan bulu-bulu halus pada kulit di bahagian sensitif seperti kening, kawasan bikini dan bawah lengan yang turut memerlukan perapian yang tepat. Alat-alat sedia ada seperti pisau cukur dan penyepit tidak boleh melakukan ini semua. Memahami keperluan wanita kini, jenama depilatori No. 1 dunia, Veet melancarkan alat elektronik baharu yang memudahkan proses penjagaan dan perapian bulu yang dikenali sebagai Veet Sensitive Touch.



Ia merupakan peranti terkini dengan pelbagai unit kepala boleh diguna dan diganti bagi memudahkan perapian bulu di bahagian tubuh yang sensitif seperti kening, bawah lengan dan kawasan bikini. Aksesori khusus lain pada peranti direka bentuk bagi membolehkan peranti digunakan dengan lancar dan mudah tanpa risiko terluka pada kulit.

Wanita kebiasaannya menggunakan kaedah sedia ada seperti menggunakan penyepit atau rawatan benang halus bagi membentuk kening serta menggunakan pisau pencukur bagi menanggalkan bulu pada kawasan bikini dan bahagian bawah lengan.

Bersaiz kecil seperti berus gigi elektronik, Veet Sensitive Touch mudah sahaja dibawa di dalam beg tangan serta membantu anda menyelesaikan situasi masalah bulu dimana-mana jua.  Veet Sensitive Touch ini membantu untuk membentuk kening, sideburn, menanggalkan bulu di bawah lengan dan di kawasan bikini.



Peranti Inovatif Veet Sensitive Touch ini mempunyai alatan seperti berikut :

1 penggaya kecantikan
1 kepala pencukur dua belah untuk perapian kening yang optimum
1 kepala perapi kawasan bikini
2 sambungan sikat
1 penutup penggaya,
1 berus pembersih
1 beg pouch
1 bateri AA

Korang boleh rujuk gambar di bawah cara penggunaan Veet Sensitive Touch ini untuk membentuk kening dan juga kawasan bikini.





Bagaimana untuk mencuci Veet Sensitive Touch selepas menggunakannya?
Sekiranya ada bulu atau habuk yang melekat, guna berus pembersih yang disediakan untuk membersihkan kawasan pisau cukur. Bahagian kepala peranti pula boleh dibersihkan dengan air dan lapkan air yang ada manakala untuk bahagian badan peranti tidak boleh dibasuh direct dengan air kerana ia akan merosakkannya.

Selepas menggunakan Veet Sensitive touch ini, Mimi puas hati sangat dengan hasilnya. Kulit lembut dan licin selepas cukuran dan tidak kasar. Langsung tak rasa seriau, takut atau bimbang kulit terluka bila mencukur kerana pisau cukur dilindungi dengan comb yang boleh diubah mengikut penggunaan. Nak jaganya pun mudah saja. Kalau pisau cukur biasa bulu atau habuk mudah melekat dan susah nak bersihkan tetapi Veet Sensitive Touch ni mudah saja nak bersihkan. Dan yang paling best mata pisaunya bergerigi tidak mudah berkarat. Ia juga boleh dibawa ke mana mana dengan menyimpannya di dalam beg uncang yang disediakan.

Sehingga kini, Mimi sangat berpuas hati dengan hasil selepas penggunaan Veet Sensitive Touch. Mimi bagi 5 bintang untuk Veet Sensitive Touch. Memang memudahkan dan membantu kaum wanita untuk sentiasa kelihatan bersih, kemas dan cantik di bahagian dalaman sekaligus memberikan keyakinan yang tinggi. Jadi, Mimi highly recommended kat korang Veet Sensitive Touch dan ia merupakan peranti inovatif yang perlu semua kaum hawa miliki. Salah satu keperluan yang wajib ada dalam beg korang tau.



Okeylah, korang boleh dapatkan Veet Sensitive Touch ini pada harga RM119.00 di kedai farmasi utama di seluruh negara serta penjual- penjual melalui dalam talian.

Korang juga boleh dapatkan maklumat lanjut mengenai Veet Sensitive Touch di

Pek Isian Semula Mandian Kanak Kanak dan Bayi Carrie Junior Yang Mudah Guna

Pek Isian Semula Mandian Kanak Kanak dan Bayi Carrie Junior Yang Mudah Guna| Assalamualaikum dan hai korang. Mimi percaya kebanyakan parent memang cukup kenal dengan jenama mandian CARRIE JUNIOR. Macam Mimi sendiri memang belikan mandian CARRIE JUNIOR untuk anak anak since anak yang sulung lagi tau. Kalau pergi shopping mall, nak beli mandian untuk anak anak memang akan cari CARRIE JUNIOR. Kalau ikut perkiraan, tahun ini merupakan tahun ke 7 Mimi beli produk CARRIE JUNIOR untuk kegunaan anak anak. Lama tak?

Pek Isian Semula Mandian Kanak Kanak dan Bayi Carrie Junior

Sebelum berkongsi dengan lebih lanjut, Mimi nak share serba sedikit tentang CARRIE JUNIOR ini. Mungkin di luar sana masih ada segelintir yang belum familiar dengan produk ini dan masih tercari cari produk yang bersesuaian dengan anak anak. Seperti yang telah diwar warkan di media massa seperti televisyen, majalah mahupun internet, CARRIE JUNIOR merupakan rangkaian premium penjagaan diri si manja yang membantu merapatkan hubungan ibu bapa dengan si manja melalui waktu mandian yang menyeronokkan. Rekaan pembungkusan yang menarik dan berwarna warni membantu kanak-kanak mencetus imaginasi di dalam bilik mandi.


Rangkaian CARRIE JUNIOR diformulasikan dengan Fruito–E, kombinasi
ekstrak buah semulajadi yang diperkaya dengan nutrient dan vitamin
bagi membantu menyubur, melembap dan melindungi rambut serta kulit
lembut si manja. Rangkaian CARRIE JUNIOR memberikan pelbagai
pilihan wangian buah-buahan bagi memastikan si manja sentiasa berasa
segar dan bersih sepanjang hari.  CARRIE JUNIOR yang bertindak
membersih dengan lembut dan efektif ini sangat sesuai untuk kegunaan
harian.



Tak perlu ragu, was was atau bimbang kerana CARRIE JUNIOR telah diiktiraf Halal di mana rangkaian CARRIE JUNIOR termasuklah Baby Bath, Baby Shampoo, Hair & Body Wash, Baby Powder, Baby Lotion and Baby Oil. Ia
juga mempunyai bau buah-buahan yang digemari kanak-kanak.

Untuk pengetahuan korang, selama lebih daripada 20 tahun, CARRIE JUNIOR telah mencipta jenama yang dipercayai dalam pasaran penjagaan diri kanak-kanak yang dirumus khas untuk kanak-kanak dan bayi. Sebagai jenama yang percayai dengan inovasi, CARRIE JUNIOR sentiasa mencari cara baru bagi memenuhi keperluan pengguna setia yang sentiasa mengutamakan nilai dan kualiti.

Macam Mimi sendiri, Mimi amat cerewet dengan penjagaan anak anak. Nak nak berkaitan dengan produk yang bersesuaian. Takut juga tak sesuai dengan kulit anak anak kan atauun mendatangkan ketidakselesaan kepada anak anak. Memang Mimi menitikberatkan kualiti sesuatu produk itu. Jafpdi, bila dah jumpa produk yang sesuai kenalah maintain beli setiap bulan kan.

Namun, memandangkan kos sara hidup yang kian meningkat masa kini telah menyebabkan pengguna mencari alternatif untuk mengurangkan perbelanjaan. Begitu juga dengan Mimi. Sentiasa mencari cara untuk mengurangkan perbelanjaan agar tidak terlebih berbelanja. Namun bajet yang ketat tidak bermaksud Mimi perlu mengorbankan keperluan penjagaan diri terutamanya apabila tiba masa mandi anak anak. Memandangkan CARRIE JUNIOR kini menawarkan pek isian semula sebagai tanda penghargaan kepada pelanggan setia, ia merupakan suatu pilihan penjimatan kos. Memang sangat sangat membantu Mimi untuk berjimat cermat.



Anak anak Mimi un seronok sangat bila dapat stok CARRIE JUNIOR. Memang diorang guna dari dulu lagi. Masa dapat tu, bukan main seronok diorang lagi. Bukan setakat wangi yang kekal sepanjang hari tetapi ia juga tak pedihkan mata pun. At least, stok pek isian yang ada ini boleh berjimat berbulan lamanya. Untuk pengetahuan korang juga, pek isian
semula CARRIE JUNIOR ini mudah guna dan menjimatkan bukan sahaja khas untuk pengguna setia tetapi juga sesuai untuk pengguna baru yang ingin mencari produk penjagaan diri buat anak anak tanpa perlu berbelanja
lebih.



Pek isian semula baharu ini turut membantu memulihara alam sekitar
kerana ia mengurangkan keperluan membeli botol mandian baru yang akan
meningkatkan pembaziran sisa plastik dan memberikan kesan buruk kepada
alam sekitar. Dengan CARRIE JUNIOR Refill Packs, ibu bapa dapat
berjimat dan menyelamatkan alam sambil menyediakan si manja dengan
kelengkapan peribadi yang terbaik.



Apa yang best, CARRIE JUNIOR Refill Packs kini tersedia untuk rangkaian Hair and Body Wash dan Baby Bath. So, lagi berganda ganda la korang boleh berjimatkan. Bila botol pertama dah habis, beli saja pek isian semula saja. Tak perlu membazir duit beli yang baru kan.

Korang boleh dapatkan pek isian semula CARRIE JUNIOR Baby Bath 500g berharga RM8.90*(Semenanjung) dan RM 9.30* (Sabah & Sarawak) manakala CARRIE JUNIOR Hair and Body Wash terdapat dalam harga RM9.90* (Semenanjung) dan RM 10.40* (Sabah & Sarawak). Produk CARRIE JUNIOR boleh didapati di gedung-gedung runcit terkemuka, pasaraya hyper, pasaraya, dan farmasi terkemuka di seluruh Malaysia.
Harga yang tertera * itu maksudnya harga tersebut termasuk GST ya.

Jadi, lepas ini bolehlah dapatkan rangkaian CARRIE JUNIOR untuk anak masing masing. Bukan kita saja nak wangi wangi, anak anak pun kena wangi wangi juga kan. Jangan lupa cepat cepat dapatkan CARRIE JUNIOR untuk si manja korang tau.

Drama Menanti Februari Slot Samarinda : Info dan Sinopsis

Drama Menanti Februari Slot Samarinda | Sekarang ni di TV3 slot Samarinda menayangkan drama Menanti Februari lakonan Fathia Latiff dan Zul Ariffin menggantikan drama Misteri Wan Peah. Walaupun ramai duk update drama Misteri Wan Peah best tapi Mimi tak tengok langsung sebab takut...hahaha...



Sedikit info berkenaan drama Menanti Februari ni ialah drama ini meruakan terbitan Sha's Media Sdn Bhd yang diarahkan oleh Ayie Mustafa. Drama nin menampilkan Fathia Latiff, Zul Ariffin dan Afiq Muiz sebagai peneraju utama drama air mata ini. Drama ini dah pun bersiaran di TV3 kan.

Bila tengok drama ni, sakit pula hati tengok perangai mak tiri Arie tu kan. Hati busuk, dengki, mulut celupar...Aishh geram je. Sama dengan perangai anak lelaki kesayangan dia yang pemalas tu...

Info Menanti Februari

Judul : Menanti Februari
Episod : 16 Episod
Tarikh / Masa : 27 March 2017
Siaran : Slot Samarinda (TV3)
Pengarah : Ayie Mustafa
Terbitan : Sha's Media Sdn Bhd
Pelakon : Fathia Latiff (Fiza), Zul Ariffin (Arie), Afiq Muiz (Edi), Riz Amin, Wan Nor Azlin dan ramai lagi.

Serba sedikit berkenaan sinopsis drama Menanti Februari. Menanti Februari mengisahkan Arie yang berkahwin dengan Fiza atas dasar cinta sehingga rakan baik mereka Edi memendam rasa. Namun, kebahagiaan yang diharapkan oleh Fiza tidak kesampaian lantaran Arie terlalu sibuk dengan kerjanya sehingga mengabaikan perasaan dan kurang memberi perhatian kepada Fiza. Bagai satu kebetulan, segala peristiwa manis dan pahit mereka berlaku dalam bulan yang sama iaitu Februari.

Namun, rumahtangga Arie dan Fiza diuji dengan kehilangan Arie sehingga 6 bulan lamanya. Dalam tempoh 6 buan tersebut, Edi dan Fiza semakin rapat dan akhirnya disatukan sebagai suami isteri. Namun, Arie yang disangka telah tiada ditemui selamat tetapi terpaksa menghadapi Fiza dan Edi yang telah disatukan sebagai suami isteri. Arie tetap mahukan Fiza kembali kepadanya untuk menebus semua kesalahannya sebelum ini.

Siapa pilihan Fiza? Arie atau Edi? Aishhh, berdebar pula tunggu episod demi episod drama ni.

Sumber : http://engkumuzahadin.blogspot.com