Isnin, 5 September 2016

Check Up 2 bulan Muhammad Adhwa Faris

Assalamualaikum...

Hahhh nak cerita pasal Adhwa pula. Asyik cerita pasal review saja kan. Sesekali nak juga baca pasal lain kan.

Khamis lepas (01.09) Mimi bawa Adhwa pergi Klinik Kesihatan untuk check up dua bulan. Sepatutnya tarikh check up Adhwa 24hb Ogos tapi entah apa ke sengal Ummi dia nih boleh lupa tarikh check up...Serius tak tahu lah kenapa. Sejak bersalin kemain menjadi jadi pelupanya itu. Rasa nak hantuk hantukkan kepala kat dinding tau. Geram. Selalunya bab bab nih Mimi memang alert tak pernah miss pun dari Aina sampailah Auni. Ya Allah teruk betul kan..Sekali Allah uji gelabah kucing kau..hahahaha...

Tapi okeylah masih belum terlambat bawa Adhwa pergi check up. Lewat seminggu je. Tuh pun mujur teringat...hahahaha....

Mimi datang awal sebab nak dapat nombor awal dan cepat habis tapi ramalanku salah belaka. Sampai sampai saja hahh dah ada lebih kurang 5 - 6 orang awal dari Mimi. I is pasrah =_=

Letak buku tunggu nama Adhwa dipanggil. Lima minit lebih kurang macam tuh nama Adhwa dipanggil. Macam biasa buka baju dia nak timbang berat ukur panjang semua. Alhamdulillah pada usia 2 bulan 7 hari berat Adhwa 5.8kg. Patutlah lengan cepat lenguh pffftttt....Sampai kena urutlah sebab lenguhnya tuh tak boleh digambarkan dengan kata kata hahaha...

Dah selesai prosedur biasa ambil buku dan nombor letak di bilik rawatan ibu dan bayi. Time nih memang tunggu lama. Tapi takdelah nak complain bagaikan lambat sikit terus snap gambar viralkan cakap jururawat tak buat kerja tapi berborak...oh no no no..that's not my type...Masing masing ada tugas yang kita sendiri tak faham. So, tak perlu viral sana sini nak cari kesalahan orang. Sila jangan kecam saya!

Okey back to cerita check up Adhwa..Lebih kurang pukul 9.20 macam tuh nombor dipanggil. Jumpa jm cerita itu ini perkembangan Adhwa then kena inject DTAP Dos 1. Time nih Adhwa lena tidur sebab kekenyangan susu Ummi...kuikuikui...JM kejutkan dia suruh bangun tak dihapeknya..Bertuah ini anak. Bila jarum masuk dalam peha dia hahh tangisan memecah kesunyian klinik..hahaha...Sekejap saja Adhwa menangis sebab Mimi pujuk cakap semut gigit...Bagus tak cara Mimi psiko anak...

Dah settle check up Adhwa, kena pergi farmasi ambil ubat demam untuk Adhwa..Tunggu lagi giliran. Ngam pukul 10pagi nombor dipanggil ambil ubat terus balik..Kematu punggung lengan lenguh juga lah kan. Lepas nih, memang jadi pengajaran kat Mimi lah. Alert bab check up anak nih..Tak boleh lengah lengah. Nak nak sekarang nih zaman penyakit berjangkit berleluasa dengan macam macam virus.

Okeylah tuh saja nak bebel. Nanti sambung cerita lain pula..Nak kena siapkan tiga lagi review.

3 ulasan:

  1. alhammdulillah
    dh dua bulan sekejap jek kan..

    BalasPadam
  2. Nangis terkejut tu tengah sedap lena tetiba ada benda cucuk mestilah sakit.
    Budak cerdik.

    BalasPadam

Terima kasih sudi tinggalkan komen.