Ahad, 3 April 2016

Al Kisah Sirap Bandung

Assalamualaikum...

Al kisahnya pasal sirap bandung tengahari tadi. Anak sulung Mimi, Aina request ummi dia buat air pink. So, ummi memang dah tahu maksud air pink tu. Yang si ummi malas nak buat sebab dah plan nak buat air anggur. Di sebabkan malas ummi buat alasan tak pandai buat air pink.

Sekali Aina ajar ummi cara cara buat air pink. " Ala ummi, senang je. Kena ada air, susu cair,susu pekat," sambil keluarkan jari yang digenggam satu persatu. Ummi saja buat buat angguk konon faham. Lepas tu, umminya bagi alasan mana ada susu nak buat air pink.

Sekali kakak pun sound, " Ada la ummi. Susu cair ada,susu pekat pun ada." Haiyakkkk, apa lagi alasan nak bagi dekat anak ni. Semua alasan ummi dicantasnya. Benarlah budak budak sekarang janganlah kita nak temberang atau tipu sebab diorang lagi bijak dari kita...

Maka, melangkah lah ummi ke dapur buat air pink a.k.a sirap bandung. Plan nak buat air anggur terpaksa "ditangguhkan" dulu sebab tak sampai hati nak hampakan permintaan anak.


1 ulasan:

Terima kasih sudi tinggalkan komen.