Rabu, 6 Mei 2015

Komen di Blog Tak Published?

Assalamualaikum..

Saya nak tanya masalah yang saya hadapi berkaitan dengan blog. Kot kot kawan kawan tahu kenapa kan..Macam nih..Saya dah mula tinggalkan komen di blog kawan kawan yang drop komen di entry entry saya.

Masalah yang saya hadapi sekarang nih bila saya drop komen pada entry kawan kawan. Kalau kotak komen kawan kawan jenis Pop Up Window komen saya akan appeared di kotak komen. Kalau tunggu approval admin pun bila saya check entry yang sama komen saya memang dah published.

Yang menjadi masalahnya bila blog kawan kawan yang gunakan kotak komen jenis Full Page tuh, Dah banyak kali saya drop komen kat blog kawan kawan tapi bila saya check semula komen komen yang saya drop takde. Bila komen selalunya akan keluar pemberitahuan maklumkan komen kita akan di publish selepas admin blog approve kan??Hah kes saya nih bila saya drop komen pemberitahuan tuh pun takde. Sepatutnya bila saya komen dan tekan publish akan berlaku dua kemungkinan iaitu 1) Komen akan di publish terus 2) Your Comment Will Be Visible After Approval
Bila saya dah drop komen dan tekan kotak publish satu patah perkataan pemberitahuan langsung nih takde. Yalah, bila kita drop komen akan ada pemberitahuan kan tapi kes saya nih langsung takde. Bila saya tekan publish blog kawan kawan akan reloading semula dan keluar page yang sama..

Banyak kali saya perasan tapi saya ignore aje sebab assume kawan kawan belum publish komen komen saya tuh. Tapi bila komen yang tak perlu approval untuk publish tuh pun takde saya rasa musykil jugak sama ada kawan kawan dapat ke tak dapat komen saya tuh...

So saya nak mintak tolong kawan kawan kot kot tahu penyelesaian masalah yang saya hadapi nih..Nih antara entry yang saya dah baca tapi saya tak pasti admin blog ada terima atau tak komen saya tuh. So, saya nak mintak tolong blogger nih maklumkan kat saya ada ke tak komen saya kat entry dia.

- Blogger Maria : Bahaya Cuti Lama!!! (Akak dah 3 kali drop komen kat entry nih, mohon check ya Maria ada tak komen akak tuh)

Kalau kawan kawan ada penyelesaian masalah saya nih share lah ye dengan saya..Buntu dah tak tahu nak cakap macam mana...

Nota kaki* Betul betul merangkak semula belajar ilmu blog..

10 ulasan:

  1. waaa... masalah apakah itu..sbb org lain xde masalah drop komen... huhu...

    BalasPadam
  2. alahai.. serius tak pernah alami ni... testing pun xde masalah pasal komen... xde pula org lain bgtau msalah nk komen ni... huhu...

    BalasPadam
  3. sue nak tolong pon tak tau kan..maaf la mimi

    BalasPadam
  4. alamakk kak..xtau..xde pengalaman..harap2 ada sudi membantu

    BalasPadam
  5. kalau kat blog saya, terus je publish..heheh,.malas nak approved..
    bebas bersuara

    BalasPadam
  6. ada sesetengah orang yg datang komen di blog saya takde keluar notification dekat email. saya kena approved secara manual pulak...

    BalasPadam
  7. aik..boleh ker jadik mcm tuh...tp xbest jugak kan kalau jadik gini sbb nnt kite ingat blogger yg kite komen tuh saje xnk publish kan comment kite..

    BalasPadam
  8. akak komen pakai hp ke pc?kalau pakai hp biasa gak jadi..kalau restart phone prob tu hilang..

    BalasPadam
  9. Saya tak sure akknye knapa... Tapi org lain komen ok je... Huhu...

    BalasPadam
  10. tak pernah alami lagi masalah ini. mungkin apa yang ummi azirah boleh lakukan cuba sign out account di semua tempat yang digunakan samda di tab, handphone pc mahupun latop kemudian cuba lagi.

    BalasPadam

Terima kasih sudi tinggalkan komen.