Selasa, 5 Mei 2015

Berniaga Biarlah Ikhlas

Assalamualaikum...

Sikap sesetengah peniaga makanan sekarang nih bila berniaga sangatlah tidak ikhlas...Saya cakap BUKAN semua tapi sesetengah saja. (Sila baca 1000x bagi faham supaya tak timbul salah faham)

Berniaga makanan tuh biarlah ikhlas dan ada niat bersedekah..In shaa Allah rezeki yang Allah berikan berlipat lipat kali ganda...Kau berniaga sambil niat bersedekah, rezeki kau takkan putus putus...

Bila tengok gambar Sandwich Telur nih agak agak apa korang rasa???Nasib baik bukan saya yang beli, kalau saya tak tahulah apa jadi...

Saya juga peniaga makanan iaitu kek...Contoh kalau saya jual cheese cake leleh saya akan pastikan cream cheese dan cheese parut banyak...Sebab nak berniaga sambil niat bersedekah..Kalau kau kedekut dengan bahan bahan yang kau letak besar "tahi hidung" agak agak berbakul bakul tak korang kena sumpah seranah??Fikir fikirkan..


5 ulasan:

  1. Alahai... Zaman GST ni... Memacam la kan.. Nk jimat pun agak2 la kan..

    BalasPadam
  2. Allah. ni memang macam nak tak nak je letak

    BalasPadam
  3. uishhh..nie dh teruk sgt dh nieh..betul..baik xyah niaga kalau gitu..

    BalasPadam
  4. Queenpink pernah beli kuih karipap tapi karipap tiada inti.kosong je.queenpink gelar karipap tepung.apa maknanya karipap tapi tiada inti kan.buat sendiri kuih karipap,puas hati. :)

    BalasPadam
  5. kadang2 tak faham dengan peniaga macam ni. geram jgk.

    BalasPadam

Terima kasih sudi tinggalkan komen.