Nurraysa Beauty Skincare Rahsia Kulit Wajah Cantik Sihat Berseri

STICKY POST 24 HOURS

SPONSORED POST

Assalamualaikum...

Hari nih saya nak review produk yang semakin menjadi sebutan dan rebutan ramai..Pasti korang nak tahu produk tuh kan?Pernah dengar Nurraysa Beauty Skincare tak??Tak pernah??Okeylah saya akan cerita secara details satu persatu berkenaan produk nih..Bagi kawan kawan yang friend dengan saya di fb mesti tahu serba sedikit kan sebab wall saya penuh pasal produk nih...


Untuk pengetahuan korang, Nurraysa Beauty Skincare merupakan produk buatan muslimah yang diedarkan oleh sebuah syarikat berdaftar dibawah Syarikat Nur Aini Beauty Collagen Sdn Bhd. Produk ini 100% menggunakan bahan semulajadi tanpa bahan kimia...Kandungan Nurraysa Beauty Skincare terdiri daripada 3 bahan utama iaitu Collagen + Apple Stem Cell + Aloe Vera...Yang paling penting produk ini dibuat di kilang yang bertaraf GMP dan mendapat kelulusan KKM...


Pengasas dan model bagi produk Nurraysa Beauty ...


Nih belakang kotak produk Nurraysa..Dekat belakang kotak korang boleh rujuk nombor NOT di web KKM untuk kepastian korang...Selain daripada itu ada juga tercatat kandungan, tahun luput, harga dan edaran syarikat..

Kelebihan produk Nurraysa Beauty Skincare :


  • hilangkan jerawat/parut/pigmentasi/stretchmarks dan cela
  • kurangkan kedut serta menegangkan kulit
  • bersih,mencerahkan kulit yang gelap/kusam
  • menyamaratakan tona kulit
  • hilangkan hitam di bahagian ketiak dan peha
  • hilangkan minyak berlebihan
  • boleh digunakan untuk badan,ekzema,panau,kurap dan gatal gatal
  • kulit lebih licin
  • memudarkan jeragat
  • hilangkan blackhead/whitehead


Untuk pengetahuan korang Nurraysa Beauty Skincare terdiri daripada 4 produk utama iaitu :

NURRAYSA COLLAGEN SOAP

Fungsi : membersihkan & mencerahkan kulit wajah, menganjalkan kulit muka,kurangkan jerawat & parut,tona muka sekata,lembabkan kulit wajah,bersihkan pori-pori & mekap

Kandungan : Glycerin, Pure Marine Collagen, Minyak Zaitun Extra Virgin, Susu Kambing dan Herba

MIRACLE WHITENING SPRAY

Fungsi : memutih,mencerah, menegang, menutup liang liang roma, mengurangkan garis garis halus dan kedutan di wajah.

Kandungan : Distilled Water,Bifidobacterium Bifidum, Methylisothia Zolinone Phenoxyethanol, Mentha Piperita, Butylene Glycol, Fragrance, Sacharide Isomerate, Hyaluronic Acid, Malus Domestica

TREATMENT SERUM

Fungsi : anti septik dan anti antibiotik untuk melindungi kulit daru jerawat dan jadikan kulit berseri dan mulus.

Kandungan : RO Water, Phenoxyethanol,Butylene Glycol, Epilobium Augustifolium Flower, Matricaria Chamomilla Hamamelis, Allantoin, Methylisothiazolione Carbopor.

UV KRIM

Fungsi : melindungi kulit dari sinaran matahari dan jadikan kulit cerah berseri.

Kandungan : SF 1632, SF 1642, Silsoft 034, TI O2-as-6ld, Yellow rs 112d, Red afs 112d, Mica,  Td 50ab, Ss 4267,Sf 1202,Transparmer.


Bila diberikan kepercayaan untuk review sesuatu produk yang diberikan WAJIB lah kena cuba produk tersebut dan beri pendapat mengenai produk tersebut..Sebelum saya share dengan korang apa yang best tentang Nurraysa Beauty Skincare saya nak beritahu korang yang saya dah stop pakai sebarang skincare. Tak pakai dah krim siang,krim malam,serum dan segala adik beradik keturunan skincare kecuali pencuci muka saja saya guna..Yang tuh saya kena pakailah sebab takkan nak biar kulit muka saya "tak makan". Bila pakai sabun muka saja faham faham ajelah keadaan kulit muka saya kan...Tak sihat 100%...Kesannya muka senang tumbuh jerawat dan meninggalkan bekas jerawat. Bila berpeluang untuk mencuba produk Nurraysa Beauty Skincare haruslah kena beri feedback selepas penggunaan kan...

Apa yang best tentang Nurraysa Beauty Skincare nih ialah baunya wangi. Baik sabun, UV krim, miracle whitening spray dan serum...Setiap satu mempunyai bau wangi yang tersendiri...Tekstur serum pula ringan dan tak berminyak...UV krim pula teksturnya tidak berminyak,lembut dan ringan. Maksud saya ringan tuh bila apply dekat muka memang tak rasa pun macam kita pakai krim..Serius,saya tak tipu..Tak payah sapu tebal tebal dekat muka just sapu nipis saja dah cukup untuk lindung muka korang daripada sinar uv. Sabun pula wangi dan mempunyai buih yang halus. Sabun nih korang boleh kerat jadi kecil. Lagi satu kan korang sabun nih tak midah cair walaupun terkena air. Boleh jimat sebulan tau manakala spray pula berwarna hijau tau..Bila sembur kat muka terasa segar dan sejuk tau korang..Bau spray macam ala ala herba yang berangin...Bila hidu tuh memang bestlah baunya.

Hari nih merupakan hari pertama saya guna produk nih..Nantikan review saya pada hari ke 8 iaitu saya akan beritahu korang kesan selepas 7 hari penggunaan Nurraysa Beauty Skincare dan testimoni pengguna produk Nurraysa Beauty Skincare.

Kalau korang berminat nak cuba Nurraysa Beauty Skincare korang boleh terjah fb dan website seperti tertera kat bawah :








16 comments:

  1. Produk baru ke??tak pernah dengar lagi nama ni..

    BalasPadam
  2. salam singgah pagi sis...menarik review produk ini...

    BalasPadam
  3. menarik jugak ni.. macam2 produk kecantikan skrg kan..

    BalasPadam
  4. wahhh nak tunggu lagi 8 hari nak tengok wajah pink ummi merelit nanti hihi

    BalasPadam
  5. panjangnya review.. mesti produk terbaik ni.. Mama Niza

    BalasPadam
  6. Bestnya. Terbayang2 kalau saya yang pakai. Jadi teringin pulak nak guna.

    BalasPadam
  7. menarik..
    blh la goggle nanti sbb bru tahu je ni

    BalasPadam
  8. bminat dgn produk nurraysa sms 0132643039

    BalasPadam
  9. salam..bminat dgn produk nurraysa boleh whasap sy dn sms 0132643039

    agent di perlukan

    BalasPadam

Terima kasih sudi tinggalkan komen.