Selasa, 30 September 2014

Note 2 rosak lagi

Assalamualaikum....

Malam tadi note 2 buat hal lagi...Tengah taip entry boleh terpadam..Ingatkan bateri habis. Saya charge kejap pastu try on..still tak boleh on...Appear SAMSUNG aje lah...Lama stuck macam tuh aje...



Saya ada post kat fb dan ig....Sebelum nih saya hantar kedai orang kedai tuh cakap masalah bateri padahal sayadah cakap note saya bukan masalah bateri....Tapi still jugak cakap sebab bateri...Okeylah saya terima sebab diorang lebih "pakar" kan..Korang bayangkan saya siap tukar screen protector yang jenis privacy punya sekali..Total bayar RM125..Bateri + screen protector...


Kawa saya cakap kerosakan hp saya sama dengan dia. Rosak kat tempat charge tuh..Dia trade in ambil hp lain sebab dia dah kena tipu dengan orang kedai yang sama sata beli bateri tuh..Dia bengang terus trade in hp tuh..Hari ih saya suruh incik hubby tanya kedai lain kalau baiki kena berapa rm kalsu trade in berapa rm yang dapat., Rasa rugi trade in sebab bateri  dan screen protector baru lagi..Tapi sampai bila nak tunggu kan...Nak tak nak terpaksalah...Sedih betul saya note rosak lagi...Memang kesayangan tau...Very the frustrated...

23 ulasan:

  1. huhu..sama kes mcm akak punya samsung galaxy dulu..terus akak tukar nokia lumia..brand samsung akak amik tab je..

    BalasPadam
  2. eh sm kejadian la dgn lenovo sy..my hubby just format balik so blh guna semula..so sy nasihatkan awk, baik awk format je hp tu.mungkin dh sarat sgt sbb tu dia jadi hang..jgn tertipu dgn kedai..dorg saje nk caj lebih.

    BalasPadam
  3. alahai..dia nak suh beli baru tu ihiks

    BalasPadam
  4. Biar maju macam mana pun tetap boleh rosak kan Mimi. Memang sedih sebab belum puas guna..

    BalasPadam
  5. Hp skrg memg x tahan kan kak ermm sbr je la

    BalasPadam
  6. screen protector jns privacy tu mcm mana ya?

    BalasPadam
  7. samlah kita. tapi kita guna samsung galaxy young

    BalasPadam
  8. sy pkai samsung note 2 jugak.erm..nape leh jdi gini.mcm rugi klu trade in kan

    BalasPadam
  9. ingatkan dah okey...rupanya rosak balik yer...sabar la...

    BalasPadam
  10. alahai, rosak lagi ke
    cer survey tempat lain pula ye

    very frustrated dah cukup
    tak payah ada the =)

    BalasPadam
  11. Kalau samsung memang camni problem dia kak mimi. Better cari jenama lain selain samsung.

    BalasPadam
  12. kak, jangan pergi kedai hp kak. pergi samsung center. macam Ros haritu, S3 Ros mati tak leh hidup. Rupanya rosak mainboard. memang mahal la kalau rosak mainboard 6++.. tapi pejam mata baiki jugak sebaba ada sentimental value hp tu.. Ros rasa baik tukar ke Sony kak (ni bukan hasutan, hihihi)

    BalasPadam
  13. alaaa jijah pon pakai note 2.. takutnya kalau rosak.. dah xde henpon canggih lagi

    BalasPadam
  14. Alahai.. Klau sy x sanggup rasanya nk trade in..

    BalasPadam
  15. @QasehnyaRaniaNak jual note 2 akak tu..saya sedia membelinya..telefon saya 0108905874 rosak pon x pe sy beli.

    BalasPadam

Terima kasih sudi tinggalkan komen.