Isnin, 29 September 2014

My new baby pink



Nihlah baby baru saya...Incik hubby belikan...Cover pun dia cari warna favourite bini dia..hehehe..Baby baru nih khas digunakan untuk bisnes bedak sejuk dan blog,fb dan instagram...Yang nih bukan Samsung Galaxy Tab S ye...Memang nak yang tuh tapi mahal nau..huhuhu...So apa incik hubby belikan terima seadanya dan bersyukur sebab dia support apa yang wife dia minat..hehehe.

Macam mana pulak dengan Note 2 Pink saya yang rosak tuh??Huhuhu masa rosak memang resah gelisah dibuatnya sebab tak boleh nak berblog dan berbisnes..Hadoiii..Memang ada yang nak order bedak tapi kalau Allah dah tetapkan itu bukan rezeki saya maknanya kena redha...Takpelah hp rosak nak buat macam mana kan..Saya percaya rezeki tuh ada di mana mana...So,memandangkan Note 2 tuh ibarat kembar saya, pergi jugak Mydin 2 nak hantar repair...

Check punya check rupanya bateri dah kiok...Sepatutnya bateri kena tukar bila dah guna selama 6-8 bulan tapi saya tak pernah tukar pun..Dah setahun lebih nak dekat 2 tahun kot..Hahaha..Patutlah sebelum kejadian Note tak boleh on bila caj bateri cepat nau full charge..Rupanya tuh tanda tanda bateri nak kiok..

Alhamdulillah sekarang Note 2 dah okey lepas tukar bateri baru...Bateri original harga RM100..Mintak diskaun dapatlah RM80...Lepas tuh tukar screen protector privacy sekali...Note 2 nih saya guna untuk wassup/sms/call family dan ofis saja..Ada customer yang still order bedak guna nombor celcom so kenalah on wassup kat Note nih...

Lepas nih puas hati dapat berblog dengan skrin besar..Cuma sekarang nih dok mencari pakej internet yang laju dan mudahkan kerja..Sekarang guna line celcom dan digi..Ada tak line yang lagi bagus dan laju??Bileh share dengan saya..Tengah nak survey..

25 ulasan:

  1. alhamdulillah...rezeki kan..akak pun hubby baru belikan yg baru aritu. mulanya nak amik note, tapi x jadi sbb terjatuh chenta dgn tab s..tu pun trade in tab 2 yg lama, xdelah bnyk sgt cash nk kena keluar..

    cer try search psl telco ALTEL..kalau x silap murah jugak internet bulanan, sms dan call..akak nak tukar ke ALTEL tak dpt2 lagi..hehe

    BalasPadam
  2. Lah casingnya sebiji mcm member lya punya pink Gitu hhee

    BalasPadam
  3. bestnya mimi, rezeki bertingket2 namanya, dapat yang baru, yg rosakpun dah ok..hehe.. :)

    BalasPadam
  4. line apa yg bagus yek?sedang mencari2 jugak ni

    BalasPadam
  5. Samalah sis warna baju baru tab Diana...pink juga...hehe...

    BalasPadam
  6. untung ler...skrg dah boleh update blog dan reply wassap client dah...

    BalasPadam
  7. alhamdulillah bestnya
    akak just guna maxis sebab ada free internet :)

    BalasPadam
  8. woo best tu dapat hadiah dari suami
    pasal pakej pula saya tak berapa tahu
    sebab bukan menggunakan gajet

    BalasPadam
  9. alhamdulillah rosak yang lain, dpaat yang lain kan..best2

    BalasPadam
  10. Sini bateri rm80 boleh dapat rm30. Hehe. Tawar menawar.

    BalasPadam
  11. cantiklah pink lagi tu :)
    Ros pun bertahan je ni ngan celcom. aduhai, tengah dok survey jugak kak.. nak tukar. bukan apa line kat area sini celcom slow sangat. dah tu mahalkan. huhuhu

    BalasPadam
  12. Waa.. Bestnya suami belanja.. Untung akk..

    BalasPadam

Terima kasih sudi tinggalkan komen.